Smutné a pípajúce kuriatka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

pokl

1.6.2017 10:41
pokl

XXX.XXX.185.244

Mám 5 dňové kuriatka do predvečera boli zdravé behali a boli ticho. teraz aj keď ležia na slnku alebo sú skryté pod kvočkou tak pípajú sú smutné. žerú, ale nevyzerajú že sú v poriadku. vyhrievajú sa na slnku ale stoja nesadnú si majú zatvorené oči a pípajú ako keby im bola zima, čo im je? jedno kuriatko má zašpinený zadoček. od včera im dávam do vody sulfacox. žerú zmes K1 majú aj štrk a občas im dávam žihľavu (kopřivu).

1.6.2017 12:06
ovecka

XXX.XXX.171.70

Máte je v čistém prostředí, kde se nepohybují staré slepice, byly kvočna odčervená a zbavená parazitů? Vejdou se všechna kuřata pod kvočnu, nemohla v noci nastydnout.
Léčit naslepo proti kokcidiím 5 denní kuřata je kontraproduktivní. Kokcidiemi se tak rychle promořit nemohla. Spíše máte v chovu bacilonosiče nějaké choroby a pokud jsou kuřata tam, kde se někdy pohybovaly i staré slepice, tak se nakazila. Čím, to je jiná otázka.
Např. Salmonela - bílá úplavice kuřat se mi nabízí jako první, tu si mohla přinést již z vajíčka.
Pokud budete léčit takhle malá naslepo, pravděpodobně o ně přijdete. Já bych nasadila ATB, ale nebudu radit která, rozhodnutí je jen na vás. Doporučuji konzultaci s veterinářem. Dana.

Spěchej

1.6.2017 12:50
Spěchej

XXX.XXX.193.77

Ať už uděláte cokoli, já bych kromě kontroly teploty prostředí přidal vařené vajíčko a naředěný černý čaj.

P.S.
Z textu to nepoznám. Také bych zvážil zda to není právě reakce na sulfacox, ale nemám s ničím takovým zkušenost, ani ten čaj nemusíme dávat, ale ani směsi nepoužíváme - třeba je tam žluklý tuk nebo něco podobného, alespoň čichněte.

10.6.2017 20:09
dominika.krizanova1

XXX.XXX.110.121

Ja si myslím, že im je zima. To že sú pod kvockou ešte neznamená, že ich vie aj všetky zohriať. Ak máte miesto, tak by som pouvažovala dať ich dnu pod zdroj tepla a do pár hodín uvidíte či im to pomohlo.
Dominika.

Přidejte reakci

Přidat smajlík