pokl

XXX.XXX.185.244
Mám 5 dňové kuriatka do predvečera boli zdravé behali a boli ticho. teraz aj keď ležia na slnku alebo sú skryté pod kvočkou tak pípajú sú smutné. žerú, ale nevyzerajú že sú v poriadku. vyhrievajú sa na slnku ale stoja nesadnú si majú zatvorené oči a pípajú ako keby im bola zima, čo im je? jedno kuriatko má zašpinený zadoček. od včera im dávam do vody sulfacox. žerú zmes K1 majú aj štrk a občas im dávam žihľavu (kopřivu).
Máte je v čistém prostředí, kde se nepohybují staré slepice, byly kvočna odčervená a zbavená parazitů? Vejdou se všechna kuřata pod kvočnu, nemohla v noci nastydnout.
Léčit naslepo proti kokcidiím 5 denní kuřata je kontraproduktivní. Kokcidiemi se tak rychle promořit nemohla. Spíše máte v chovu bacilonosiče nějaké choroby a pokud jsou kuřata tam, kde se někdy pohybovaly i staré slepice, tak se nakazila. Čím, to je jiná otázka.
Např. Salmonela - bílá úplavice kuřat se mi nabízí jako první, tu si mohla přinést již z vajíčka.
Pokud budete léčit takhle malá naslepo, pravděpodobně o ně přijdete. Já bych nasadila ATB, ale nebudu radit která, rozhodnutí je jen na vás. Doporučuji konzultaci s veterinářem. Dana.
Spěchej

XXX.XXX.193.77
Ať už uděláte cokoli, já bych kromě kontroly teploty prostředí přidal vařené vajíčko a naředěný černý čaj.
P.S.
Z textu to nepoznám. Také bych zvážil zda to není právě reakce na sulfacox, ale nemám s ničím takovým zkušenost, ani ten čaj nemusíme dávat, ale ani směsi nepoužíváme - třeba je tam žluklý tuk nebo něco podobného, alespoň čichněte.