Zdravím chovatele a znalce krůt.Mám dotaz-krmím granulemi pro krůty, přidávám kopřivy, namočený rohlíky v kyselém mléku, někdy strouhanou mrkev.
Mám dotaz- musí se přidávat krůtám Roboran či Plastin jen tak na prevenci, nebo nemusím toto jim dávat?Jo a ještě mám možnost si domů nosit denně 5litrový kyblík zbytků z kuchyně.Můžu jim to dát?Vím, že nejsou popelnice, ale rozhodně by mi to ušetřilo finance, i když to nechci na úkor jejich zdraví apod.Díky všem za rady.
Dobrý den, také si denně vozím malý kyblík zbytků. Jsou tam těstoviny, brambory, knedlíky atd.Mám krůty a husy na výkrm. Kromě toho že jsou na pastvě tak si rády zobnou i tohoto krmení. Zamíchám to s troškou pšeničného šrotu, přidám roboran pro drůbež, trochu pivovarských kvasnic. Nahoru trochu "pocukruju" granulkama(ale to jen ze začátku výkrmu) aby se chytly na ty zbytky. Dělám to tak už roky a není problém. Hlavně hlídat, aby to nezkyslo nebo nebylo plesnivé. Samozřejmě říkám všeho s mírou, aby to nešlo moc do sádla. Úspora financí určitě.