Nevím si rady - líhnutí káčat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pepa111111

12.6.2017 22:28
Pepa111111

XXX.XXX.208.92

Dobrý den chtěl bych se zeptat jakou dělam chybu v líhnuti kačat mám druhou nasazenou liheň a pokaždé se mi stalo že kačata ve vejcích jsou skoro k vylíhnuti a nakonec umřou co mam dělat. Děkuji.

12.6.2017 22:40
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Pepa111111 napsal(a):
Dobrý den chtěl bych se zeptat jakou dělam chybu v líhnuti kačat mám druhou nasazenou liheň a pokaždé se mi stalo že kačata ve vejcích jsou skoro k vylíhnuti a nakonec umřou co mam dělat. Děkuji.

Vlhkost?

13.6.2017 09:04
palincak

XXX.XXX.144.188

Ahojte/dobry den. Moje kuriatka maju uz 23 dni, kvocka uz mi zacala nosit vajcia a male kuriatka uz nechava aj same aj ich este vodi...skusil som ju zavriet samu medzi ostatne velke sliepky, kde bola s nimi pred vyliahnutim kuriatok a nedopadlo to dobre...mam preto viac otazok, budem vdacny za odpovede.

Kedy sa osasmostatnuju kuriatka?
Ak uz zacal a nosit vajcia, znamena ze su kuriatka uz "pripravene" byt same?
Preco ju zacali byt ostatne sliepky ked pred vyliahnutim boli spolu bez naznaku bitia ostatnymi sliepkami?
Ako docielim to aby zas zili harmonicky ako pred vyliahnutim?

Dakujem za odpovede.

15.6.2017 09:28
merfi

XXX.XXX.4.194

palincak napsal(a):
Ahojte/dobry den. Moje kuriatka maju uz 23 dni, kvocka uz mi zacala nosit vajcia a male kuriatka uz nechava aj same aj ich este vodi...skusil som ju zavriet samu medzi ostatne velke sliepky, kde bola s nimi pred vyliahnutim kuriatok a nedopadlo to dobre...mam preto viac otazok, budem vdacny za odpovede.

Kedy sa osasmostatnuju kuriatka?
Ak uz zacal a nosit vajcia, znamena ze su kuriatka uz "pripravene" byt same?
Preco ju zacali byt ostatne sliepky ked pred vyliahnutim boli spolu bez naznaku bitia ostatnymi sliepkami?
Ako docielim to aby zas zili harmonicky ako pred vyliahnutim?

Dakujem za odpovede.

23 dni je dost malo, odporuca sa 60dni.Pokial kvocka zacala niest a neklove male, tak by som ich este nechal spolu
Vzdy ked sa odoberie sliepka z krdla, tak musi prebehnut "priimaci ritual"a nejake drobne roztrzky netreba riesit.Ja taku vzdy pridavam vecer.Docielenie pride same po par dnoch.

15.6.2017 13:19
palincak

XXX.XXX.125.179

merfi napsal(a):
23 dni je dost malo, odporuca sa 60dni.Pokial kvocka zacala niest a neklove male, tak by som ich este nechal spolu
Vzdy ked sa odoberie sliepka z krdla, tak musi prebehnut "priimaci ritual"a nejake drobne roztrzky netreba riesit.Ja taku vzdy pridavam vecer.Docielenie pride same po par dnoch.

Dala tri vajcia a uz opat nedava...asi si to rozmyslela, ale chodi stale s nimi a aj ich vodi...vcera som ich sledoval tak je tam este harmonia a to ze ju biju mi vysvetlila aj jedna znama ze je to normalne a ze tak ako pises ju mam k nim prelozit vecer na noc aby natiahla pach stada a vraj ju vtedy az tak nehlusia vcera som pozoroval ako sa kurence biju a usudil som z postojov pri bitke, ze to budu asi dvaja kohutikovia velmi mam z nich radost, nakolko je to moj prvy pokus...

Přidejte reakci

Přidat smajlík