Ahoj chovatelé, už se někdo zamýšlel nad tím, že neonově žlutá barva kroužků, jakou musí letošní drůbež nosit, je prostě úplně zcestná? Jako pohled 40 australek kráčející lesní krajinou (vlastně jakoukoliv krajinou) s touhle "páskou pro chodce" na noze je opravdu vysloveně pěkná podívaná Já ty kroužky snad odřežu
čistě jen ze zvědavosti - irituje to ještě někoho v kontrastu s přírodou?
Letošní barva žlutá je velmi výrazná a to mi nevadí. Kur domácí nepaří do volné přírody a kroužkování, barevnými kroužky je vodítko pro rozlišení ročníku. Spíše mi vadí, že čísla nesou plastická, jak tomu bylo na začátku, při změně dodavatele kroužků. Myslím si, že jsme jen změnili dodavatele(ČSCH) a "kvalita" se brzy přiblíží té, pro kterou byla udělána změna výrobce. Co mi na barvách vadí, je šedivá barva, která se mnohdy blíží až bílé a nebo se hůře odlišuje od černé. Je škoda, že místo ní není např. barva červená.
jo012810
napsal(a):
Letošní barva žlutá je velmi výrazná a to mi nevadí. Kur domácí nepaří do volné přírody a kroužkování, barevnými kroužky je vodítko pro rozlišení ročníku. Spíše mi vadí, že čísla nesou plastická, jak tomu bylo na začátku, při změně dodavatele kroužků. Myslím si, že jsme jen změnili dodavatele(ČSCH) a "kvalita" se brzy přiblíží té, pro kterou byla udělána změna výrobce. Co mi na barvách vadí, je šedivá barva, která se mnohdy blíží až bílé a nebo se hůře odlišuje od černé. Je škoda, že místo ní není např. barva červená.
No do volné přírody nepatří, ale žlutá "páska pro chodce" určitě nepatří ani do zahrad Jsem chovatel, podstatu kroužku chápu, jen to určitě v případě této barvy neni žádná hezká podívaná na ta hezká plemena, která všichni chováme
Danka2

XXX.XXX.160.22
Kalenbajz
napsal(a):
Ahoj chovatelé, už se někdo zamýšlel nad tím, že neonově žlutá barva kroužků, jakou musí letošní drůbež nosit, je prostě úplně zcestná? Jako pohled 40 australek kráčející lesní krajinou (vlastně jakoukoliv krajinou) s touhle "páskou pro chodce" na noze je opravdu vysloveně pěkná podívaná Já ty kroužky snad odřežu
čistě jen ze zvědavosti - irituje to ještě někoho v kontrastu s přírodou?
Manžel tu žlutou taky nemůže vystát. Taky jednoho dne přišel s pilkou. Okamžitě mu to bylo zakázaný! Odvětila jsem mu že /naše dvě jediné letošní slepice/ hepšírky jsou díky krožku ihned vidět
veraboskova
napsal(a):
A jaká bude barva příští rok? Dneska jsem nahlašovala počty na rok 2018.
2016 černá,2017 žlutá,2018 modrá,2019 zelená,2020 šedá,2021 bílá, rok 2022 opět černá a dále opět opakující se řada barev v totožném pořadí.
Doufám že se tedy nepletu
PS: žlutá opravdu na kráse drůbeže nijak nepřidává.
Kombinace zelená-šedá-bílá po sobě - to musela vykoumat hlava študovaná.
Ta zelená časem tak zesvětlá, že mé neštudované oko netuší, zda to je šedá
nebo ušmudlaná bílá.
Černá je asi nejefektnější.
A za mě - na žluté vlaščí noze - je pořád lepší ta hrozná žlutá, než šílená modrá.
Hodně záleží, co se tím kroužkuje. U Australek to se žlutou chápu.
A modrá by mi např. ke stříbrně zbarveným vlaškám pasovala, ne ovšem k oranž.
honzapm
napsal(a):
Kombinace zelená-šedá-bílá po sobě - to musela vykoumat hlava študovaná.
Ta zelená časem tak zesvětlá, že mé neštudované oko netuší, zda to je šedá
nebo ušmudlaná bílá.
Černá je asi nejefektnější.
A za mě - na žluté vlaščí noze - je pořád lepší ta hrozná žlutá, než šílená modrá.
Hodně záleží, co se tím kroužkuje. U Australek to se žlutou chápu.
A modrá by mi např. ke stříbrně zbarveným vlaškám pasovala, ne ovšem k oranž.
Souhlasím, černá je určitě nejméně brutální. Jenomže ta už je bohužel za námi
Když se ale zamyslím, opravdu na australce musí vypadat ta neonově žlutá jako "páska pro chodce", jak píše pan "kalenbajz". Ale ono asi na každém tmavém běháku...
Navrhuji zlatá, stříbrná, měděná, bronzová, černé rhodium... a rovnou v originál drahém kovu
Anna.
skodovak
napsal(a):
Já se chystám tak dlouho kroužkovat a ještě jsem se k tomu nedostal, že z celé té radosti bych snesl na maransce žlutý, říkám si, lepší než žádný když se mi dostalo možnosti kroužků, včera jsem již zjistil že to nelze a o číslo větší co? Nemám
Měl jsem to udělat jako vy
naeuzbrvonbuiz

XXX.XXX.234.110
skodovak
napsal(a):
Já se chystám tak dlouho kroužkovat a ještě jsem se k tomu nedostal, že z celé té radosti bych snesl na maransce žlutý, říkám si, lepší než žádný když se mi dostalo možnosti kroužků, včera jsem již zjistil že to nelze a o číslo větší co? Nemám
Maransčí slepičce by šel ten větší (22) asi stejně v dospělosti sundat.