Dobrý den,
jen se chci optat, mám 14 ti měsíčního emu a opravdu se dá poznat pohlaví jen podle bubnování u samičky a chrochtání u samce ? snese samička vejce i když nebude mít samce ? (vím, že slepice kohouta nepotřebuje k tomu, aby nesla vejce, ale nevím, jak je to u emu ), děkuji moc za odpověď.
To rozeznání podle zvuku je stoprocentně nejlepší. Ale jsou rozdíly i ve vzhledu hlavy. Když se kouknete na moje stránky, tak u emáků poslední fotka je hlava samce, a čtvrtá od konce je samice.
www.zoo-buqice.estranky.cz.
Snad podle fotky mi napíšete zda je to samec nebo samice, sám jsem zvědav, děkuji...
Koukám že jsem sem nějak dlouho nekoukala... podle fotky bych spíš řekla že to je samice. Ale je to ještě mladé, takže to určitě není stoprocentní a hlavně ten vzhled nemusí vždycky odpovídat. Znám taky jednu pštrosici, která klame tělem a velmi úspěšně předstírá ze je chlap...takže znovu říkám - tutově to budete vědět až uslyšíte nějaké zvuky.
Buqice
napsal(a):
Koukám že jsem sem nějak dlouho nekoukala... podle fotky bych spíš řekla že to je samice. Ale je to ještě mladé, takže to určitě není stoprocentní a hlavně ten vzhled nemusí vždycky odpovídat. Znám taky jednu pštrosici, která klame tělem a velmi úspěšně předstírá ze je chlap...takže znovu říkám - tutově to budete vědět až uslyšíte nějaké zvuky.
Ta pštrosice předstírající chlapa, by mě čistě z vědeckých důvodů zajímala Máte foto?
Anna
Buqice
napsal(a):
Fotku nemam, to nebylo moje zvíře. Ale to se přece běžné vyskytuje u všeCh možných ptáků, že pohlavni znaky jsou u některých jedinců na pohled nejasné. Prostě to vypadalo jako samec...dokud to nezabubnovalo :).
Mě přišlo jen vtipné slovní spojení "úspěšně předstírá ze je chlap". Myslela jsem, že za tím je více, než jen nejasné pohlavní znaky
Anna
Emulka

XXX.XXX.20.102
Dobrý den. Dostali jsme prý 3mesicni emu hnědý.
Mě se zda velkej na 3 měsíce. Nikde není zmínka kolik má 3mesicni kure vážit měřit.
Rada bych ho nechala očkovat. Mám ho se slepice i ve výběhu. Ale nevím na co se emu očkuje.
Ohledne vyměšování, jsem si všimla ridkeho zeleného trusu. Co proti tomu delat? Nebo to je bezny trus u emu? A netřeba se znepokojovat?
Děkuji za vase případné rady, odpovědi a postřehy.
Dobrý den, podle fotky to vypadá na 3 měsíce akorát a ten trus bude taky dobře. Záleží taky čím krmíte, ale z tohohle ptáka asi žádný o moc hezčí bobeček nevyloudíte. Co by se mělo očkovat se mi taky nikdy nepodařilo zjistit... tak to neřeším a fungujeme spokojeně už deset let... se slepicema a jinou havětí na věčné časy a nikdy jinak :).