Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.6.2017 22:51
vendavk

XXX.XXX.210.170

Dobrý den,

jen se chci optat, mám 14 ti měsíčního emu a opravdu se dá poznat pohlaví jen podle bubnování u samičky a chrochtání u samce ? snese samička vejce i když nebude mít samce ? (vím, že slepice kohouta nepotřebuje k tomu, aby nesla vejce, ale nevím, jak je to u emu ), děkuji moc za odpověď.

19.6.2017 11:13
Buqice

XXX.XXX.101.205

To rozeznání podle zvuku je stoprocentně nejlepší. Ale jsou rozdíly i ve vzhledu hlavy. Když se kouknete na moje stránky, tak u emáků poslední fotka je hlava samce, a čtvrtá od konce je samice.
www.zoo-buqice.estranky.cz.

3.7.2017 22:10
vendavk

XXX.XXX.210.192

Snad podle fotky mi napíšete zda je to samec nebo samice, sám jsem zvědav, děkuji...

20.7.2017 16:30
Buqice

XXX.XXX.238.254

Koukám že jsem sem nějak dlouho nekoukala... podle fotky bych spíš řekla že to je samice. Ale je to ještě mladé, takže to určitě není stoprocentní a hlavně ten vzhled nemusí vždycky odpovídat. Znám taky jednu pštrosici, která klame tělem a velmi úspěšně předstírá ze je chlap...takže znovu říkám - tutově to budete vědět až uslyšíte nějaké zvuky.

20.7.2017 16:38
anička66

XXX.XXX.250.74

Buqice napsal(a):
Koukám že jsem sem nějak dlouho nekoukala... podle fotky bych spíš řekla že to je samice. Ale je to ještě mladé, takže to určitě není stoprocentní a hlavně ten vzhled nemusí vždycky odpovídat. Znám taky jednu pštrosici, která klame tělem a velmi úspěšně předstírá ze je chlap...takže znovu říkám - tutově to budete vědět až uslyšíte nějaké zvuky.

Ta pštrosice předstírající chlapa, by mě čistě z vědeckých důvodů zajímala Máte foto?

Anna

20.7.2017 22:08
vendavk

XXX.XXX.210.122

Děkuji za komentář, nechám se překvapit, buď bude vydávat nějaké zvuky, nebo třeba se mi v zimě objeví nějaké vejce smajlík

21.7.2017 10:53
Buqice

XXX.XXX.235.191

Fotku nemam, to nebylo moje zvíře. Ale to se přece běžné vyskytuje u všeCh možných ptáků, že pohlavni znaky jsou u některých jedinců na pohled nejasné. Prostě to vypadalo jako samec...dokud to nezabubnovalo :).

21.7.2017 12:23
anička66

XXX.XXX.236.44

Buqice napsal(a):
Fotku nemam, to nebylo moje zvíře. Ale to se přece běžné vyskytuje u všeCh možných ptáků, že pohlavni znaky jsou u některých jedinců na pohled nejasné. Prostě to vypadalo jako samec...dokud to nezabubnovalo :).

Mě přišlo jen vtipné slovní spojení "úspěšně předstírá ze je chlap". Myslela jsem, že za tím je více, než jen nejasné pohlavní znaky

Anna

Emulka

21.7.2017 20:05
Emulka

XXX.XXX.20.102

Dobrý den. Dostali jsme prý 3mesicni emu hnědý.
Mě se zda velkej na 3 měsíce. Nikde není zmínka kolik má 3mesicni kure vážit měřit.
Rada bych ho nechala očkovat. Mám ho se slepice i ve výběhu. Ale nevím na co se emu očkuje.
Ohledne vyměšování, jsem si všimla ridkeho zeleného trusu. Co proti tomu delat? Nebo to je bezny trus u emu? A netřeba se znepokojovat?

Děkuji za vase případné rady, odpovědi a postřehy.

23.7.2017 09:13
Buqice

XXX.XXX.32.39

Dobrý den, podle fotky to vypadá na 3 měsíce akorát a ten trus bude taky dobře. Záleží taky čím krmíte, ale z tohohle ptáka asi žádný o moc hezčí bobeček nevyloudíte. Co by se mělo očkovat se mi taky nikdy nepodařilo zjistit... tak to neřeším a fungujeme spokojeně už deset let... se slepicema a jinou havětí na věčné časy a nikdy jinak :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík