Slepičář
napsal(a):
Slepice je bere ihned po vylíhnutí ven a myslím si že je nebude nutné stěhovat, po několila dnech si zvyknou a budou jak ostatní T.
“…………….a myslím si že je nebude nutné stěhovat, po několila dnech si zvyknou
a budou jak ostatní T.“
Tak větší kravinu jsem již dlouho nečetl. Jak asi malá kuřata polezou po žebříku?
Přestěhujte kvočnu s kuřaty někam, na úroveň země. První 3 – 5 dní je ven nepouštějte – dle počasí (od neděle má být krásně, tak ven s nimi). Jestli je budete pouštět jen do ohrádky nebo na volno je na Vás. Já jsem pro na volno. Musíte jen zajistit, aby ostatní drůbež kuřatům nesežrala krmení. Takže první dny do ohrádky u odchovny, -kuřata a kvočna si zvyknou kde je krmení, pak na volno a kuřata si do ohrádky ke krmení prolezou.
Tak, abych udělala ve věci jasno.17.6. se mi vylíhlo pod kvočnou Orpingtonky 6 kuřat. Po 2 dnech je kvočna sama vyvedla mezi ostatní slepice a hlídala si je.Chodila s nimi po sadu a krásně se o ně starala. Bohužel po 14.dnech mi kvočnu sebral jestřáb( tomu u nás nelze zabránit). Během 2 dnů si zvykli, že nemají mámu a začali se chovat samostatně. Začala jsem je učit na žebříček a skutečně to pochopili okamžitě a druhý den už cupitali s ostatními. Jsou to báječná kuřata.