Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Peterccc

22.6.2017 10:36
Peterccc

XXX.XXX.13.138

Kvocka mi zliezla z vajec tri dni pred vyliahnutim a uz nechce sediet na vajciach. Ale stale je najezena a kvoka. Vajcia som dal doliahnut do liahne. Mozem dat kuriatka ku kvocke ked sa vyliahnu ? Prime ich ?

22.6.2017 11:08
slovensko

XXX.XXX.178.6

Vyskusajte, podla mna ich prijme. Co sedela velmi dlho naprazdno?

Peterccc

22.6.2017 13:21
Peterccc

XXX.XXX.13.137

Ani nie nejake dva az tri dni.

22.6.2017 13:27
slovensko

XXX.XXX.178.6

Mozno ze citila ze su mrtve a preto zliezla. Viete ci su kurata vo vajci zive?

Peterccc

22.6.2017 13:48
Peterccc

XXX.XXX.13.137

Neviem dnes by sa mali liahnut tak uvidim. Este je jedna moznost, ze sa v hniezde premnozili sveli.(cmelici) bolo ich strasne vela v hniezde kde sedela ale ja som si to vsimol az ked bolo neskoro. Minuly rok sedele bez problemov a vyliahlisa kurata.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.6.2017 14:27
Uživatel s deaktivovaným účtem

Peterccc napsal(a):
Neviem dnes by sa mali liahnut tak uvidim. Este je jedna moznost, ze sa v hniezde premnozili sveli.(cmelici) bolo ich strasne vela v hniezde kde sedela ale ja som si to vsimol az ked bolo neskoro. Minuly rok sedele bez problemov a vyliahlisa kurata.

Dost pravděpodobný důvod toho, proč slezla.

22.6.2017 14:37
slovensko

XXX.XXX.178.6

Dajte vediet ci sa nieco vyliahlo.

23.6.2017 11:11
ladd

XXX.XXX.34.52

Do té doby, než se kuřata vylíhnou musí kvočna sedět na hnízdě, ideálně na několika vajíčkách nebo podkladcích, jinak se odkvoká.
Kuřata pod ní můžete dávat při líhnutí postupně, jen co trochu oschnou. Hlavně ale umístit někam kde čmelíci nejsou!

27.6.2017 12:07
maribell

XXX.XXX.79.12

Dobrý deň nechcela som zakladať novú diskusiu tak píšem sem a hádam niekto poradí. Máme šedú sliepku neviem aký druh ale keď znesie vajíčko sadne si na neho a sedí na ňom stále. Keď ju chcem premiestniť na iné kludnejsie miesto už si na vajíčko nesadne. Urobila to už pred tromi dňami kedy zniesla vajíčko a celý deň na ňom sedela.keď som ju premiestnila na kľudné miesto už si na vajíčko nechcela sadnúť. Dnes tp urobila znova. Zniesla vajíčko sedela na ňom asi dve hodiny a keď som ju preniestnila už si sadnúť nechce. Je to vôbec kvočka? Alebo sedí na svojich vajciach len tak z nudy? Oplatí sa jej vajíčko ešte nechať? Snaží sa do neho aj dzobat ..

27.6.2017 12:22
honzapm

XXX.XXX.182.25

Kvočna nesnáší.
A většinou pevně sedí kdekoliv nebo se alespoň vrátí na původní místo.

Jsou slepice, které snesou a už spěchají na dvorek,
jiná si decentně posedí, klidně i půl hodiny.

Záleží na mnoha okolnostech - individualita, pestrost výběhu, lákadla,
počasí (horko venku - chládek uvnitř) a tak dále.

Jinak - to byste ji nechali sedět na jednom vajíčku?

27.6.2017 12:32
maribell

XXX.XXX.79.12

honzapm napsal(a):
Kvočna nesnáší.
A většinou pevně sedí kdekoliv nebo se alespoň vrátí na původní místo.

Jsou slepice, které snesou a už spěchají na dvorek,
jiná si decentně posedí, klidně i půl hodiny.

Záleží na mnoha okolnostech - individualita, pestrost výběhu, lákadla,
počasí (horko venku - chládek uvnitř) a tak dále.

Jinak - to byste ji nechali sedět na jednom vajíčku?

Bolo by to prvý krát keby sme mali kvočku. Na jednom vajíčku som ju nechala sedieť iba vyskúšať či naozaj bude sedieť.. Bala som sa aby si to nerozmyslela a nerozdzobala ich. Keby sedi poctivo dala by som jej ich viac. Len neviem či to ma zmysel. Teraz som ju nechala v uzatvorenej debnicke bez vajíčka a sedi a upravuje si okolo seba slamu.. Tak neviem mam jej tam to vajíčko vrátiť?

27.6.2017 12:39
slovensko

XXX.XXX.178.6

Mozte jej dat vajce, ale dobra kvocka sedi aj na nicom. Ked bude sediet bez prestavky tri dni, treba ju podlozit.

27.6.2017 12:41
maribell

XXX.XXX.79.12

slovensko napsal(a):
Mozte jej dat vajce, ale dobra kvocka sedi aj na nicom. Ked bude sediet bez prestavky tri dni, treba ju podlozit.

Ďakujem za radu. Skusime.

27.6.2017 12:51
ladd

XXX.XXX.34.52

Když snáší, tak to ještě není kvočna. Možná se kvokat chystá, takovéto slepice se zdržují po snesení vejce na hnízdě delší dobu. Možná ale kvokat nikdy nezačne. Že kvoká poznáte podle toho, že je na hnízdě i v noci.
Zatím tedy pod ní nic nedávejte.

13.8.2017 23:32
M.CH.T

XXX.XXX.243.114

Dobrý den!

Jestli slepice snáší, tak vám už kuřata nepříjme, jedině kdyby si znovu zasedla. Ale pozor, musí být 1-3 dny staří, jestli budou starší, bude menší pravděpodobnost, že je nepříjme. M.CH.T.

Přidejte reakci

Přidat smajlík