Peterccc

XXX.XXX.13.138
Kvocka mi zliezla z vajec tri dni pred vyliahnutim a uz nechce sediet na vajciach. Ale stale je najezena a kvoka. Vajcia som dal doliahnut do liahne. Mozem dat kuriatka ku kvocke ked sa vyliahnu ? Prime ich ?
Peterccc

XXX.XXX.13.137
Ani nie nejake dva az tri dni.
Peterccc

XXX.XXX.13.137
Neviem dnes by sa mali liahnut tak uvidim. Este je jedna moznost, ze sa v hniezde premnozili sveli.(cmelici) bolo ich strasne vela v hniezde kde sedela ale ja som si to vsimol az ked bolo neskoro. Minuly rok sedele bez problemov a vyliahlisa kurata.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Peterccc
napsal(a):
Neviem dnes by sa mali liahnut tak uvidim. Este je jedna moznost, ze sa v hniezde premnozili sveli.(cmelici) bolo ich strasne vela v hniezde kde sedela ale ja som si to vsimol az ked bolo neskoro. Minuly rok sedele bez problemov a vyliahlisa kurata.
Dost pravděpodobný důvod toho, proč slezla.
Dobrý deň nechcela som zakladať novú diskusiu tak píšem sem a hádam niekto poradí. Máme šedú sliepku neviem aký druh ale keď znesie vajíčko sadne si na neho a sedí na ňom stále. Keď ju chcem premiestniť na iné kludnejsie miesto už si na vajíčko nesadne. Urobila to už pred tromi dňami kedy zniesla vajíčko a celý deň na ňom sedela.keď som ju premiestnila na kľudné miesto už si na vajíčko nechcela sadnúť. Dnes tp urobila znova. Zniesla vajíčko sedela na ňom asi dve hodiny a keď som ju preniestnila už si sadnúť nechce. Je to vôbec kvočka? Alebo sedí na svojich vajciach len tak z nudy? Oplatí sa jej vajíčko ešte nechať? Snaží sa do neho aj dzobat ..
Kvočna nesnáší.
A většinou pevně sedí kdekoliv nebo se alespoň vrátí na původní místo.
Jsou slepice, které snesou a už spěchají na dvorek,
jiná si decentně posedí, klidně i půl hodiny.
Záleží na mnoha okolnostech - individualita, pestrost výběhu, lákadla,
počasí (horko venku - chládek uvnitř) a tak dále.
Jinak - to byste ji nechali sedět na jednom vajíčku?
honzapm
napsal(a):
Kvočna nesnáší.
A většinou pevně sedí kdekoliv nebo se alespoň vrátí na původní místo.
Jsou slepice, které snesou a už spěchají na dvorek,
jiná si decentně posedí, klidně i půl hodiny.
Záleží na mnoha okolnostech - individualita, pestrost výběhu, lákadla,
počasí (horko venku - chládek uvnitř) a tak dále.
Jinak - to byste ji nechali sedět na jednom vajíčku?
Bolo by to prvý krát keby sme mali kvočku. Na jednom vajíčku som ju nechala sedieť iba vyskúšať či naozaj bude sedieť.. Bala som sa aby si to nerozmyslela a nerozdzobala ich. Keby sedi poctivo dala by som jej ich viac. Len neviem či to ma zmysel. Teraz som ju nechala v uzatvorenej debnicke bez vajíčka a sedi a upravuje si okolo seba slamu.. Tak neviem mam jej tam to vajíčko vrátiť?
Dobrý den!
Jestli slepice snáší, tak vám už kuřata nepříjme, jedině kdyby si znovu zasedla. Ale pozor, musí být 1-3 dny staří, jestli budou starší, bude menší pravděpodobnost, že je nepříjme. M.CH.T.