Uživatel s deaktivovaným účtem

To je odčervovadlo pro drůbež. bez ochranných lhůt na vejce, to si zapamatujte a zapomeňte všichni na helmigal
jako prevence černohlavosti to funguje oklikou, histomonády nepřežívají ve vnějším prostředí - aniž by se schovaly do vajíček škrkavek.

veraboskova
napsal(a):
Tak pak Honzíku nebo někdo napište kolik to tak stojí a na kolik drůbeže to vystačí. Děkuji.
Asi dvě stovky za balíček 50 g. To je asi na půl tuny drůbeže při podání po sedm po sobě jdoucích dnů.

honzapm
napsal(a):
Terezo, leták uvádí špatnou rozpustnost ve vodním prostředí.
Ono to asi stačí (a zabere) i tak, ale obecně - dá se nějak zvýšit
rozpustnost?
U rostlin se dá použít kapka Jaru jako smáčedlo narušující voskovou
kutikulu, je něco u zvířat?
Nedá. prostě to chce nechat vypít hned, než si to sedne na dno. nebo u menšího množství drůbeže narvat prášek rozmíchaný s trochou vody přímo do zobáku.
individuální podání je stejně nejlepší, jediná jistota, že každej dostal do měl.
No právě. U mě (dvě vaničky á 40 L pro pižmy, korýtko 15 L pro fšechny,
kbelík za rohem pro odrostlejší kuřata, pekáček pod okapem pro špindíru
kačera a pět kyblíků v boxech v maštali dost šíleně dávkovatelné a po dobu
sedmi dnů proveditelné, na druhou stranu je tu nad 100 kusů a těm to taky
individuálně dávat nebudu. No nějak to vyžízním a pak jim to nacpu.
Pán mi říkal čtyři kapky na 3 L. Vy píšete o prášku. Tak jak? A kolik? Dík.

honzapm
napsal(a):
No právě. U mě (dvě vaničky á 40 L pro pižmy, korýtko 15 L pro fšechny,
kbelík za rohem pro odrostlejší kuřata, pekáček pod okapem pro špindíru
kačera a pět kyblíků v boxech v maštali dost šíleně dávkovatelné a po dobu
sedmi dnů proveditelné, na druhou stranu je tu nad 100 kusů a těm to taky
individuálně dávat nebudu. No nějak to vyžízním a pak jim to nacpu.
Pán mi říkal čtyři kapky na 3 L. Vy píšete o prášku. Tak jak? A kolik? Dík.
Flimabend je prášek. který se rozmíchává s vodou na suspenzi - ne na roztok, protože je nerozpustný. dávkování vymýšlel inteligent. jeden gram prášku na 70 kg drůbeže.

honzapm
napsal(a):
Jo a ta mrcha se jmenuje Srostlice trvalá a je to tedy Syngamóza.
Si to sem odložím, než to zase zapomenu. Tady to bude navždy.
No a je jasné, že mé lásky opět frkají po té, co byly na pouťové výstavě...
Bez komentáře.
Pokud frkají po pouťové výstavě, nebude to bohužel syngamóza, ale nějaký horší moribundus jako mykoplasmóza.
srostlice se nepřenášejí přímým kontaktem mezi drůbeží. je to zvířátko, které potřebuje mezihostitele. tím je nejčastěji dešťovka.
Dnes mi prišiel do lekárne objednaný Flimabend. Je to 5X 100 Gr v piatich sáčkoch.1 gr. prášku je na cca 70 kg hydiny a podáva sa 7 dní. Takže ja ho tiež všetok nevyužijem. Expiračná doba je do 5/2019. Môžem teda ponúknuť za "režijnú cenu" 4 ks 100 gramové sáčky na predaj pre záujemcov o takéto menšie množstvá. Cena je 8€/sáčok 100gr. Len osobný odber v Bratislave.
A
ešte doplňam informáciu o Flimabende a jeho dávkovaní. Nájdete ju tu: https://www.krka.biz/media/products/sk/vet/gen_pdf/2014/flimabend_pil_uskvbl_2_2014.pdf.
Honzo,
bol som pri tom, keď volali z lekárne dodavateľovi a ten odmietol to balenie rozobrať. Nemal som teda na výber a zobral som to celé balenie 5x100gramov. Keďže je expirácia až do 5/19, tak je dosť času na to, aby sa to minulo. Už sa ozvali záujemci, ale poštou to posileať nebudem.
2 x 50 g je oficiální balení - nemusí se nijak rozebírat.
Možná je jen v ČR.
veraboskova
napsal(a):
Tak už mám doma taky na objednávku u veterináře Flimabend. Krabička 2x 50g cena celkem 450, - Kč.
No neviem ako sa bezne predava u Vas..teda nemyslim priamo u veta ale poviem Vam dobru prirazku ma. Ja som posledne kupovat za 8.35 eura balenie 2x50g co je v prepocte cca 208Kc...takze ten vas ma na tom dobry zisk

percheron
napsal(a):
No neviem ako sa bezne predava u Vas..teda nemyslim priamo u veta ale poviem Vam dobru prirazku ma. Ja som posledne kupovat za 8.35 eura balenie 2x50g co je v prepocte cca 208Kc...takze ten vas ma na tom dobry zisk
Tak to já vám povím ještě něco jinýho, jo? Ta vaše cena v přepočtu je mnohem menší než moje česká cena té věci v nákupu, takže jestli na tom má někdo dobrý zisk, ten veterinář to není.
Ale jo, já jsem zapomněla, že vlastně máme spát pod mostem a žrát kameny, protože veterina je přece poslání.
napsal(a):
Tak to já vám povím ještě něco jinýho, jo? Ta vaše cena v přepočtu je mnohem menší než moje česká cena té věci v nákupu, takže jestli na tom má někdo dobrý zisk, ten veterinář to není.
Ale jo, já jsem zapomněla, že vlastně máme spát pod mostem a žrát kameny, protože veterina je přece poslání.
Pozrite ja kupujem vet. pripravky cez lekaren ktore ich predavaju takze predpokladam ze tiez maju z toho nejaku marzu. Jednoducho ma prekvapila cena ktoru tu dotycna uviedla.
Je mi jasne ze kazdy potrebuje z toho predaja mat prospech ale toto mi pride uz trochu mimo...ak kto na tom podla Vas zarobi ked nie veterinar?

percheron
napsal(a):
Pozrite ja kupujem vet. pripravky cez lekaren ktore ich predavaju takze predpokladam ze tiez maju z toho nejaku marzu. Jednoducho ma prekvapila cena ktoru tu dotycna uviedla.
Je mi jasne ze kazdy potrebuje z toho predaja mat prospech ale toto mi pride uz trochu mimo...ak kto na tom podla Vas zarobi ked nie veterinar?
Někdo v prodejním řetězci před ním.
lékárny mají obecně lepší ceny než veterináři, ale není to proto, že by veterináři byli zloději, ale proto, že lékárenský řetězec dosáhne na množstevní slevy, o kterých se veterinářům ani nezdá. to stejný mají zverimexy s krmivem.
prostě veterinář je ten poslední, komu někdo prodá něco za dobrou cenu. takže veterinář je u lidí jako vy akorát za vydřiducha. a za úkony, to je taky ouvej, aby si něco nechal zaplatit, mrcha jedna, jen se podíval, jen píchl jednu injekci a chce za to prachy.
Co na to říct. Já tu mám na výběr veterináře, který mi slibuje že objedná, pak to zapomene objednat. Manžel tam lítá 3x než konečně něco přinese. Ani nemá vybavení na pořádný vyšetření.
A pak máme další veterinu 20 kilometrů. A když tam jdu, tak vím, že udělají maximum. Mají potřebné vybavení (a nebojí se ho použít). Tak jestli si tam dají větší přirážku, tak jim to přeju. Věřím, že jí zase zpětně investujou do ordinace.
napsal(a):
Někdo v prodejním řetězci před ním.
lékárny mají obecně lepší ceny než veterináři, ale není to proto, že by veterináři byli zloději, ale proto, že lékárenský řetězec dosáhne na množstevní slevy, o kterých se veterinářům ani nezdá. to stejný mají zverimexy s krmivem.
prostě veterinář je ten poslední, komu někdo prodá něco za dobrou cenu. takže veterinář je u lidí jako vy akorát za vydřiducha. a za úkony, to je taky ouvej, aby si něco nechal zaplatit, mrcha jedna, jen se podíval, jen píchl jednu injekci a chce za to prachy.
Viete podla mna su veterinary a veterinary...poviem priklad ked som nevedel zohnat tak mi ho veterinarka ponukla za 9 euro casom mi ho vedela dodat aj lekaren za 8,35 eura. ten rozdiel je minimalny a neriesil by som to. Ale ak je to ceny vyssia o 100% tak to uz by sa minepacilo. verim ze rozne dodavatelske siete mozu mat rozne ceny.dnes je vsetko mozno. Vid nedavno som sa pobavil ked som videl predavat hnojivo na kvetiny v internerovom obchode za 10 eur kde uz v predzazenom obi je za 4 eura no proste je to tak ale hlavne ze to pomoze to je dolezite.
napsal(a):
Pokud frkají po pouťové výstavě, nebude to bohužel syngamóza, ale nějaký horší moribundus jako mykoplasmóza.
srostlice se nepřenášejí přímým kontaktem mezi drůbeží. je to zvířátko, které potřebuje mezihostitele. tím je nejčastěji dešťovka.
Terezko, tak jste měla zase jednou pravdu.
Flimabend nezabral, srostlice to nebyla.
Zabral Doxygal.

Taky teď řeším Flimabend. To dávkování je teda zážitek. Aplikoval jste někdo, kdo chováte vodní i hrabavou dohromady? Je problém, pokud se z toho napijí i holubi?

Tak já to nakonec dala všem - pili z toho i holubi a všichni žijou. No ale nevím jestli příště nezkusím něco jiného. To dávkování a ředění je dost naprd. Spolehlivé je samozřejmě dát do zobáku, ale musí se to opakovat 7dní a já nemám na to, chytat několik hus, kačen, 30 slepic a pižmovky.....Nějakou změnu na drůbeži nepozoruji.....možná dobře
S Flimabendem je to takové složitější...
Těžko zařídit v chovu desítek zvířat, aby každý kus dostal správnou
čerstvou dávku po celé období...
Flubendazol se z gastrointestinálního traktu slabě vstřebává a většina podané látky se vylučuje v nezměněné formě trusem. U všech zvířat bylo více než 50% podané dávky vyloučeno trusem jako nezměněný flubendazol. Vstřebaná část účinné látky byla rychle zmetabolizována, takže koncentrace mateřské látky v krvi a moči byly velmi nízké. Moč obsahovala směs metabolitů. U všech testovaných zvířat byly hlavní cesty metabolizmu stejné a zahrnovaly redukci ketonových funkčních skupin (hlavně kuřata a krůty) a hydrolýzu karbamátového podílu (zejména u prasat). Oba tyto metabolity byli později konvertovány na 2-amino-alfa-(4-fluorofenyl)-1 H-benzimidazol-5-metanol. U prasat byly vyšší hladiny v tkáních naměřené v játrech a ledvinách. Biologický poločas flubendazolu v tkáních je 1-2 dny, u drůbeže je biologický poločas flubendazolu a jeho metabolitu v plazmě a v tkáních 1 až 4 dny.
* * *
Po perorálním podání se flubendazol pouze omezeně vstřebává
z gastrointestinálního traktu (GIT). V játrech stejně jako v GIT podléhá
biotransformaci. Při hydrolýze dochází k dekarbamoylaci a vzniká hydrolyzovaný
flubendazol. Druhou biotransformační reakcí je redukce, při které dochází k redukci
karbonylové skupiny a vzniká redukovaný flubendazol. Metabolity a nezměněná
parentní látka jsou vylučovány do žluči a následně exkretovány ve fekáliích.
Přibližně 2% dávky jsou vylučovány v nezměněné formě nebo jako metabolity do
moči. (Nobilis et al., 2007)

cz_mara
napsal(a):
Prosim Vas, dá se sehnat flimabend v ČR. Posledně vet nenašel ani v katalogu..
Dekuji
nedá. distribuce byla ukončena.

cz_mara
napsal(a):
A neznáte nějakou nahradu? Zkoušel jsem dohledat, ale s tim OL na vejce je to složitější.
Dekuji
Marek Lew.
Gallifen,
akorát je to 1 l na celou drůbežárnu a stojí přes pět tisíc.
všechno ostatní off label s OL.

cz_mara
napsal(a):
Nasel jsem nějaký lék, kde je účinnou latkou Fenbendazol, nemá ochrannou lhůtu na vajce a jmenuje se Gallifen 200. Třeba nekdo bude vědět zda je to účinné...
ano, gallifen funguje
má ale malou nevýhodu. nejmenší balení je 1 l. Dva litry mi stačily pro léčbu drůbežárny cca 50 tisíc nosnic.
A ten jeden litr stojí asi šest tisíc.
Pro vás, co máte deset slípek, nepoužitelné.

má to brutál dávkování, 0,005 ml/kg živé hmotnosti.
ne, to fakt pro malochovatele není.
napsal(a):
má to brutál dávkování, 0,005 ml/kg živé hmotnosti.
ne, to fakt pro malochovatele není.
Zcela určitě do drobných, zájmových chovů nepatří žádné vet. přípravky, které jsou určeny pro produkční velkochovy, kde je vysoká koncentrace jedinců a většinou v uzavřených klimatizovaných halách. V drobných chovech-hospodářstvích se nikdy drůbež neléčila. Pouze měla dostatečný prostor a výběh. Pokud se v drobném chovu přiblížíme tomuto ideálu, pak stačí jen selektovat slabší jedince a veškerou veterinární péči zapomenout...Ale mohou být chovatelé, kteří využívají vet. přípravků. Je to každého volba.

jo012810
napsal(a):
Zcela určitě do drobných, zájmových chovů nepatří žádné vet. přípravky, které jsou určeny pro produkční velkochovy, kde je vysoká koncentrace jedinců a většinou v uzavřených klimatizovaných halách. V drobných chovech-hospodářstvích se nikdy drůbež neléčila. Pouze měla dostatečný prostor a výběh. Pokud se v drobném chovu přiblížíme tomuto ideálu, pak stačí jen selektovat slabší jedince a veškerou veterinární péči zapomenout...Ale mohou být chovatelé, kteří využívají vet. přípravků. Je to každého volba.
tak ono všechno je o podmínkách a i v malochovech člověk kolikrát vidí vysokou koncentraci jedinců, někdy je osazení na plochu úplně stejné, akorát ta klimatizace tomu chybí takže jsou životní podmínky i horší.
Souhlasím s tim, že je lepší se tomu vyvarovat...zase na druhou stranu pokud se prokáže např. zacerveni nebo kokcidie(a kurata nejsou očkovaná) jak to řešit? Nechavate třeba ve společném kurniku i vybehu lihnout pod kvocnou, aby se to obeslo bez problemu?
Ja osobně jsem se spíše ptal, kdyby bylo někdy třeba, protože jsem u běžců už problém měl, bylo to na podzim, kdy nebyla snáška, takže jsem použil neco jako chemisole tuším.

cz_mara
napsal(a):
Souhlasím s tim, že je lepší se tomu vyvarovat...zase na druhou stranu pokud se prokáže např. zacerveni nebo kokcidie(a kurata nejsou očkovaná) jak to řešit? Nechavate třeba ve společném kurniku i vybehu lihnout pod kvocnou, aby se to obeslo bez problemu?
Ja osobně jsem se spíše ptal, kdyby bylo někdy třeba, protože jsem u běžců už problém měl, bylo to na podzim, kdy nebyla snáška, takže jsem použil neco jako chemisole tuším.
no když jsou začervená, tak je holt potřeba akceptovat u ochrannou lhůtu. no
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!