Zdravím, zaujímali by ma Vaše skúsenosti s touto napájačkou. Kúpila som si ju pre svoje sliepky, funguje výborne, voda tečie a keď sa nepoužíva, nekvapká. Navyše mi to uľahčilo robotu lebo som doteraz musela vodu vymieňať viackrát denne a čistiť starú napájačku od nahrabanej špiny.
Akurát mám problém so sliepkami. Ukázala som im, že tam tečie voda a oni do toho aj skúšajú ďobať, ale skôr to k sebe poťahujú miesto toho aby to stlačili. A keď im nejde voda, už sa o to nezaujímajú. Starú napájačku som zrušila aby mali motiváciu hrať sa s novou, ale príde mi, že sú stále smädné. Novú napájačku som zvesila, otvorila a dala im z nej napiť aby si to spojili s vodou, ale aj tak ich z toho nevidím piť. Keď im raz za čas prinesiem na skúšku vodu či sú smädné tak sa k nej nahrnú a veľmi dlho pijú, z čoho usudzujem, že naozaj tú novú niplovú napájačku nepoužívajú.
Poradíte mi nejaké triky ako na to? A či je to vôbec vhodné napájanie pre sliepky...
Používám pouze niplové napaječky, pro králíky, kuřata i slepice. Nemůžu si je vynachválit. Kuřata ji měly hned po vylíhnutí jen jsem posouvala a pořád posouvám výšku. Mám jednolitrové.
Kbelíkovou napaječku co má na spodku 3 niple jsem kupovala už pro velké slepice. Zkuste ji zavěsit tak vysoko aby se na ni dívaly se zdviženou hlavou, jak začnou do stříbrného niple strkat, je vyhráno. U velkých slepic jim to trvalo déle, ale nic jiného jsem jim na pití nedala.
Ďakujem za rady, skúsim teda napájačku ešte zdvihnúť a prestanem im dávať inú vodu. Mňa len zaráža, že napájačku tam sliepky majú už nejaké 3-4 dni a stále ich z toho nevidím piť.
Zatiaľ som prichytila len jednu z nich (viackrát) ako do toho strká a mám pocit, že na to prišla, no ostatné ju zatiaľ nenapodobujú. Tak snáď postupne... :).
Takže, dnes som si všimla, že už všetky sliepky vedia načo napájačka slúži, avšak chodili k nej každých 5 minút, chytili nipel do zobáka a zúrivo s ním krútili na všetky strany... trochu sa mi to nezdalo tak som išla nipel skontrolovať a kvapká stále rovnako, no už trochu polemizujem nad tým či som ho správne nainštalovala (robila som si to svojpomocne, len som kúpila nipel). Kvapká to cca v sekundových intervaloch, má to tak byť?
Skúsila som znovu naliať sliepkam vodu do nádoby a ponúknuť im ju a tak zúrivo sa na ňu vrhli, že sa v prvom momente namočili až po hrebienky. Nezdá sa mi to...
Aha, já jsem tomu rozuměla, že sám kape. Tak to je v pořádku. Slepice i kuřata se dotýkají niplu tak dlouho až se napijí dostatečně. Včera jsem zjistila odpoledne, že kuřata ve třech niplových litrových napaječkách nemají vodu. Koukaly jak to nalévám a pak se na niply vrhly a dokud nemají dost, tak po kapkách pijí. Pokud je v napaječce voda nebála bych se toho, že mají málo.
Možná to jen neumí, moje jakoby do niplu klovou. Já budu přidávat další ke kuřatům, mám 3 napaječky na 21 kuřat 6 týdnů starých a do niplu jich naráz klove a pije několik. Ve všech napaječkách se kazila voda ve žlábku byl tam trus, podestýlka i zbytky krmiva a v napaječkách je voda čistá, já mám opravdu dobrou zkušenost a jak jsem psala. Ale pokud máte pocit, že to není dobré, tak zkuste něco jiného.
Čo sa týka údržby, tiež som veľmi spokojná a menila by som len veľmi nerada... ja som dala jeden nipel na skúšku do výbehu pre 4 dospelé sliepky tak možno im to naozaj len trvá dlhšie... ale viem minimálne o jednej, ktorá z toho vie piť, no tá tiež reaguje rovnako, tak isto sa dobíjala do nádobky s vodou, ktorú som im dnes na skúšku priniesla, akoby celé dni nepila.
Prípadne trochu inak... koľko by mala denne vypiť vody jedna sliepka? Možno by som to skúsila vyrátať, že koľko cca vypijú.
Kutilka
napsal(a):
Možná to jen neumí, moje jakoby do niplu klovou. Já budu přidávat další ke kuřatům, mám 3 napaječky na 21 kuřat 6 týdnů starých a do niplu jich naráz klove a pije několik. Ve všech napaječkách se kazila voda ve žlábku byl tam trus, podestýlka i zbytky krmiva a v napaječkách je voda čistá, já mám opravdu dobrou zkušenost a jak jsem psala. Ale pokud máte pocit, že to není dobré, tak zkuste něco jiného.
Souhlasím s vyšší napsaným. Pokud jim dáte vodu do misky je bez námahy ale jak vypadá za hodinu za dvě.. Takhle je čistá a když se to holky naučí mají to i s trochou zábavy.
Kutilka
napsal(a):
Ten souhlas měl být KUTILCE
Kutilka
napsal(a):