Já měl Kalimera ty se mi nedařilo odchovat v dostatečném počtu, ale rychle a pěkně narostli. Teď mám už pátým rokem Bressky a neměnil bych. Rychle rostou, slušně a brzy nesou a lepší maso jsem nejedl (kvalita závisí na krmení). Měl sem i pár kříženců Kalimero x Bress ty rostli ještě trochu rychleji, ale přišel lišák a znova, už jsem se do toho křížení nepustil.
Moje Bressky jsou úplně v pohodě a nést začínají cca o měsíc dřív než Araukany a o 4 měsíce dřív než Kočínky. Možná je to tím že je všechny mám od kuřat. Nevím ale jako divoké bych je nenazval asi ani plaché. Ale nemám srovnání. Na přes rok zkusím Faverolky abych ho měl. Přikládám foto jak je moje neteře opečovájí.
dadu
napsal(a):
Moji faveroláci rostli trochu rychleji, než bressky a nebyli tak divocí. A maso mají opravdu lepší. Vajec od bress jsem se nedočkala, páč byly tak divoký, že jsem se s nima odmítla rozčilovat a pozabíjela jsem je na maso
Dobrý den,
jen se chci zeptat jestli prodáváte násadová vajíčka. Pokud ano jaká by byla cena?
Též přeji dobrý den - všem
Bohužel faverolku už mám jen jednu slepičku (letošní). Nemám moc prostoru a chtěla jsem vyzkoušet i něco jiného, takže teď mám orpingtonky a několik kočinek. Faverolky mě dost zklamaly co se týká snášky - první rok dobré, ale druhý rok už úplný propadák. Ale možná to byla moje vina - byly dost zkrmené - mají velkou tendenci sádelnatět.