Chodili spolu krmit drůůůbežž a 17 jim nebylo let.
A hádejte, co u toho měli na sobě? No jasně, fšichni víme. Hop hop.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak dobré rááánko počasí nic moc. Přidám nějaké fotky našich přírustků. Máme tři kuřátka černá z toho je jedno rousné a jeden zlatohřívák, nový kohoutek a nakonec sedící japonec (japonka čabo). Hedvábničky jseu už starší tak by mně zajímalo jestli je to kohoutek no a něco málo kyti. Přeji krááásný den.
Dobré ráno, na jih od Budějc 15 stupňů a prší. Včera jsem chtěla od manžela, aby mě vzal do lesa, že nasbírám pár borůvek. Bohužel jsem ho nepřemluvila a dneska mám smůlu když prší. Tak koláč nebude
Čertošce gratuluju k novému kohoutkovi
Dneska bych ráda taky vyfotila kvočnu s kuřaty. Nakonec jich má 5 kuřátek. Což je fajn.
Včera jsem definitivně vypnula líheň Covinu. Nejhorší je, že jsem si zvykla na hučení ventilátoru. A najednou ticho a nedalo se usnout.
Všem pěknou neděli.

Čertoška
napsal(a):
Tak dobré rááánko počasí nic moc. Přidám nějaké fotky našich přírustků. Máme tři kuřátka černá z toho je jedno rousné a jeden zlatohřívák, nový kohoutek a nakonec sedící japonec (japonka čabo). Hedvábničky jseu už starší tak by mně zajímalo jestli je to kohoutek no a něco málo kyti. Přeji krááásný den.
Foto č.5 tipuji z 85% na kohouta.
Zdravím, u nás každou chvíli prší.
Rodinná slavnost se vydařila, až na ten déšť. Patnáct lidí v mé kuchyni, to není nic moc, ale přežili jsme to. Dnes bude pokračování. Ale z těch co spí u nás jsem vzhůru jen já.
Na sezení jsme vytáhli všechny židličky, stoličky i gymnastický míč. Proběhla exkurze po zahradě, v kurníku a u běžců.
Děkuju, že dáváte fotky z vašich chovů a zahrádek. Je to krásné pokoukání.
Čertoško, kdo u vás sochá? Moc se mi líbí vaše vzorná zahrádka. Je taková malebná.
Krásný kohoutek a ta kočička, co má každé oko jiné. Ta je.
javorka
napsal(a):
Zdravím, u nás každou chvíli prší.
Rodinná slavnost se vydařila, až na ten déšť. Patnáct lidí v mé kuchyni, to není nic moc, ale přežili jsme to. Dnes bude pokračování. Ale z těch co spí u nás jsem vzhůru jen já.
Na sezení jsme vytáhli všechny židličky, stoličky i gymnastický míč. Proběhla exkurze po zahradě, v kurníku a u běžců.
Děkuju, že dáváte fotky z vašich chovů a zahrádek. Je to krásné pokoukání.
Čertoško, kdo u vás sochá? Moc se mi líbí vaše vzorná zahrádka. Je taková malebná.
Krásný kohoutek a ta kočička, co má každé oko jiné. Ta je.
Musím se přiznat moje práce miluju kameny takže všude kde jsme zbírám a vozím kameny, vždycky se mi líbili v anglických filmech ty štěrkový cesty tak jsem to chtěla taky. Díky Kohoutek je krásnej, dneska řek manžel že je takovej, lepší, jen ty slepice se k němu nehodě. Máme tetry.
Pěkný večer, tak ještě vyrobit borůvkové knedlíky k večeři a dneska padla.
Já myslím, že kohoutovi to bude úplně jedno, hlavně že ňáký slepice budou
Jinak jak jsem se ptala na krmení drůbeže o dovolené. Tak mě lehce napadlo někam vyjet na pár dní někam. Ale otravovat babičku s dědou nechci a nikoho spolehlivého kdo má zkušenosti s drůbeží neznám. Ještě tak svěřit andulky nebo želvu. Ale kuřata nééé. Tak pojede manžel s dětma na Lipno a já budu doma a budu to tu mít na povel.
Přidávám fotku z plavení jezevčíků a borůvky za hodinku nasbírané.
Věrko, třeba by to babička s dědou pohlídali rádi.
U nás se jede na Moravu. Teda všichni, kromě mě.
Taky nemám nikoho na hlídání v okolí.
Ale musím říct, že jak budu doma zcela sám, tak je to pro mě vlastně
taky taková dovolená. Nikdo nekritizuje (no ty tady máš ale bordel),
nepomůžou i když tu jsou, bratrova manželka dokonce utrousila,
že kuřátka smrdí a já jsem dobytek (milá dívka).
Tak vás manžel nakonec na borovky vyvezl?
Tumáši, pěkné fotky pod stromy.
Čertoško, hm, hezky pěkně, koukám další latifundijní blázen.
Tak vítejte f klubu. Je ten štěrk praktický?
Mě by ho asi hned rozhrabaly soudružky.
Javorko, je to plamének mandžurský (Clematis mandshurica).
Kupovaný u Starkla, občas Starkl zaperlí nějakou pěknou věcí.
Tyhle drobnokvěté plaménky jsou nádherné, netrpí na vadnutí
jako velkokvěté kultivary a hlavně - úžasně voní do dálky.
Kdepa máme dědu Začátka? Že by to byl takový bumbáč a dospával oslavu?
Mamko, tak snad u vás brzo zaprší. Tady na horách je chladno,
taky sucho, ale ty studené noce přece jenom té zeleni jdou k duhu.
Na VŠ jsem psal závěrečnou práci právě o suchuvzdorných rostlinách
(jak prozíravý studentík jsem býval), takže sázím hlavně je.
A mám to štěstí, že se mi i líbí.
Zapojené výsadby nezalévám, a ani nijak moc neudržuju, a to je asi recept,
jak to vše stíhám. V úterý jsem vyexpedoval fšechny ovce na farmu Wenet,
tak se mi zase trochu o něco uleví. Hlavně v zimě.
Eliminuji i pižmovky a uvidíme, zda se zastavím před krůtami.
Jedeme přece příští rok s kamarádem na týden do té Chelsea, tak se na to
musím náležitě připravit a odzvěřit již nyní.
Některé zdroje ale uvádějí, že obnovím stříbrně zbarvené vlašky.
Honzíku, já se na to Lipno ani nehrnu. Chlapi půjdou na ryby a já bych musela zůstat s tchýní. A to radši zůstanu doma s jezevčíky a sednu si na zahradu a budu koukat, jak se pere přes plot orlovák s hempšírákem a kachny se koupou.
Jinak na borůvky jsem se dostala oklikou. Šli jsme venčit jezevčíky a nějak jsme skončili v lese na borůvkách (úplnou náhodou jsem měla s sebou repelent a litráčky). Nešťastná náhoda Už byl piškot s tvarohem a borůvkami s kaktusovým želé (vzhledově to celé připomínalo kiwi). Myslím, že mi byla tato drobná lest už odpuštěna
Nebude vám líto po ovečkách?
Herbst

XXX.XXX.209.195
honzapm
napsal(a):
Věrko, třeba by to babička s dědou pohlídali rádi.
U nás se jede na Moravu. Teda všichni, kromě mě.
Taky nemám nikoho na hlídání v okolí.
Ale musím říct, že jak budu doma zcela sám, tak je to pro mě vlastně
taky taková dovolená. Nikdo nekritizuje (no ty tady máš ale bordel),
nepomůžou i když tu jsou, bratrova manželka dokonce utrousila,
že kuřátka smrdí a já jsem dobytek (milá dívka).
Tak vás manžel nakonec na borovky vyvezl?
Tumáši, pěkné fotky pod stromy.
Čertoško, hm, hezky pěkně, koukám další latifundijní blázen.
Tak vítejte f klubu. Je ten štěrk praktický?
Mě by ho asi hned rozhrabaly soudružky.
Javorko, je to plamének mandžurský (Clematis mandshurica).
Kupovaný u Starkla, občas Starkl zaperlí nějakou pěknou věcí.
Tyhle drobnokvěté plaménky jsou nádherné, netrpí na vadnutí
jako velkokvěté kultivary a hlavně - úžasně voní do dálky.
Kdepa máme dědu Začátka? Že by to byl takový bumbáč a dospával oslavu?
Mamko, tak snad u vás brzo zaprší. Tady na horách je chladno,
taky sucho, ale ty studené noce přece jenom té zeleni jdou k duhu.
Na VŠ jsem psal závěrečnou práci právě o suchuvzdorných rostlinách
(jak prozíravý studentík jsem býval), takže sázím hlavně je.
A mám to štěstí, že se mi i líbí.
Zapojené výsadby nezalévám, a ani nijak moc neudržuju, a to je asi recept,
jak to vše stíhám. V úterý jsem vyexpedoval fšechny ovce na farmu Wenet,
tak se mi zase trochu o něco uleví. Hlavně v zimě.
Eliminuji i pižmovky a uvidíme, zda se zastavím před krůtami.
Jedeme přece příští rok s kamarádem na týden do té Chelsea, tak se na to
musím náležitě připravit a odzvěřit již nyní.
Některé zdroje ale uvádějí, že obnovím stříbrně zbarvené vlašky.
Pane Honzopm jak tak čtu všechny ty příspěvky tak jste velký odborník na floru. Prosím Vás neporadil by jste mi jaké ovocné stromy by se hodily do 850m nadmořské víšky ? Koupil jsem tento týden dům se zahradou 1280m2 a 6850m2 pastvy. Na Cínovci. A uvažuji zda by se sem daloněco nasadit. Se zeleninou mimo skleník ale nepočítám. Ale nějaké ty ovocné stromy a keře by se hodily...
Ze švagrové si nic nedělejte já tu svojí s bratrem také zanechal na baráku hodně daleko od tohodle :-D.
skodovak
napsal(a):
Kolegové mohu poprosit o radu při určení pohlaví?
Škodováku, ukazujete špatnou část těla. Zcela přesně určíte dle nově vyrůstajícího peří v sedlovém závěsu (u ocasu). Jinak jsou kohoutci na pohled světlejší a slepičky tmavší (mají širší lemy). Dana.
ovecka
napsal(a):
Škodováku, ukazujete špatnou část těla. Zcela přesně určíte dle nově vyrůstajícího peří v sedlovém závěsu (u ocasu). Jinak jsou kohoutci na pohled světlejší a slepičky tmavší (mají širší lemy). Dana.
Já to bral podle toho že slepičky co si myslím že jsou, nemají ani náznak hřebene kohouti tam mají housenku s rohem. To jsou nejšetrnější rozdíly, včetně červenějsi hlavy. Že by to tak nebylo? Na fotce je jedinec který to má něco mezi
Už jsem to bral tak, že mám z dvanácti jen tři slepice
Zítra zkusím jinou pozici.
Hlava na fotce může patřit kuřici před snáškou nebo taky málo dominantnímu kohoutkovi cca 12-14 týdnů. Ale pokud si prohlédnete peří u slepiček v tom sedlovém závěsu (rozhrňte staré peří na zádech a pozorujite nově vyrůstající) a pak si chytíte kohoutka, který je největší, tak si toho rozdílu musíte všimnout a už si jedince lehce rozlišíte. Nejlepší je vlastní praxe. Dana.
Herbste, latifundie v horách vám tedy uplně nezávidím, ale kdo chce kam, že...
Z ovocných keřů vám tam určitě porostou muchovníky, zimolez kamčatský, maliny
a třeba i plodonosné růže (´Karpatia´ a jiné).
Karpatii, zimolez i muchovníky a mnohé další najdete na
http://www.stareodrudy.org/ovocny-strom/r%C5%AF%C5%BEe-du%C5%BEnoplod%C3%A1-%C2%B4karpatia%C2%B4/142.html
Se stromy by vám mohl poradit odborník místní, profil "mysak".
Javorko, a jaké názvy naší nové T. vás napadaly? Ať máme inspiraci, že? :)
Věrko, no ono to vypadá, jako kdybyste ty borůvkové lahody dělala pro sebe, že?
Jestli vy nejste na toho vašeho pana manžela příliš hodná.
Možná by mu neuškodilo k příštímu nedělnímu obědu o křepelku méně.
Dano, Ovečko, paní učitelko, tak doufám, že jste v pátek od žáků dostala plno kvítí,
to jste si již vetkla do uprázdněných záhonů a rázem zase začala k. střídat n.
Má úcta a Kavapu zdar!
skodovak
napsal(a):
Kolegové mohu poprosit o radu při určení pohlaví?
Skúste odfotiť celé telo na tej spoločnej fotke sú určite 2sliepočky.Ja som si myslela že z ôsmych mám iba tri sliepky teraz majú 7týždňov a sliepociek je 5 pri trojtýždňových to ešte neviem tých mám 14.Rozoznávanie chce iba prax budúci rok už budete vedieť.
Herbst

XXX.XXX.209.195
honzapm
napsal(a):
http://www.stareodrudy.org/ovocny-strom/r%C5%AF%C5%BEe-du%C5%BEnoplod%C3%A1-%C2%B4karpatia%C2%B4/142.html
Dano, Ovečko, paní učitelko, tak doufám, že jste v pátek od žáků dostala plno kvítí,
Má úcta a Kavapu zdar!
Moc děkuji !
skodovak
napsal(a):
Děkuji, pokud koukám dobře, tak v tom hejnu je slepice jedna, ale.. Minimálně podle hlavy bez náznaku hřebene, ostatní mají všichni housenku, u větších je to taky tak.
Nie vždy je hrebeň určujúci niektoré sliepky ho majú výraznejší.Ja mám u tých sedemtýždňových kohútikov tmavší pás vzadu na krku ktorý potom prekryje krčný záves.
Hezký den všem,
tak pár fotek a odkaz na video z prvního velkého koupání 14 denních kachňátek.
a záhonu s růžemi a slunečnicemi. Mezi nimi u plotu ještě vylézají pnoucí fazole, pozdě jsem se někde dočetla, že se slunečnicemi na společném záhonu moc nepůjdou. Tak uvidím.
https://www.youtube.com/watch?v=Y-_6wXfs7Jc&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=dqqDEEmk5-g&feature=youtu.be.
JJ, děkuji - tomu rozumím. U nás též není tolik prostoru - tedy byl by, ale není dobudované chovatelské zázemí - takže stačí jeden vrh od 4 samic.Chováme jenom pro vlastní spotřebu. Manžel už začal provádět korekci starých kusů - ty dostanou psi. A na příští rok bude obnova chovného kmene a snad i dokončené výběhy s ubikacemi pro drůbež a další králíkárna.
Tomuhle je do tří měsíců všemu. Včera jsem to přebíral jelikož je to hrůza i pro mně, něco přijde zabít, už někteří mají 3kg
Já něco občas prodal, abych si zaplatil granule ale už je trh nějak mrtev tak to takhle dopadlo, plus jedna samice navíc dvakrát za sebou, a problém
To jsou ještě i jinde další
honzapm
napsal(a):
Má úcta a Kavapu zdar!
No Honzíku, žáci nosí květiny spíše řezané. Na vysazení jsem dostala jen jednu bílou lilii, asi z asijských, trochu květem připomíná Lilie Sancerre a jednu drobnokvětou orchidej v květináčku. Jina se zahrádka pomalu vzpamatovává, jen ty rány na stromech a keřích budou dost problém. Třeba hortenzie - Annabel nebo Vanilla Fraise a Lime Liht jsou doslova svlečené z kůry. Tak doufám, že to dají a a jaře se vzpamatují. Mají i málo listů, tak nevím, jestli si vytvoří dost zásobních látek.
Na prázdná místa v záhonech jsem dala od sestry saláty. Ty jsou také pěkné, červené a ještě chutné (i slepičky si rády zobnou).
Chystám se obnovit skupinku keřů a jehličnanů, které zestárli a prořídly. Půjdu asi do ruje vlasaté a holandského jilmu pro kontrast barev a nějaké nižší keře před ně. Takže mám zase co dělat.
pomalu začnu přesouvat do mrazáku kachny, husy a kohouty.
Jinak ty vaše zapojené záhony, to je nádhera. Mně se toho nedaří dosáhnout, máme na zahradě těžkou jílovitou půdu a tak bujně mi to neroste. U vás je to jak v zámecké zahradě. Dana.
A Nirrti ta vaše zelenina i přes velké sucho vypadá o hodně lépe než moje, okurky ještě nekvetou, musela jsem dvakrát dosazovat, melouny mají teprve 3 lístky, na každé paprice se krčí jedna malá paprička - i přesto, že jsou ve foliovníku. Asi musím namočit sl. trus a pořádně pohnojit.
jinak nevím, čím to je, záhony byly prohnojení někdy v březnu. Ve foliovníku nová zemina. Akorát Hokaido ve foliovníků mi asi za chvíli proroste střechou.
Čapice - každý druhý den zaléváme - máme vodu v podzemních i nadzemních nádržích - střádáme ji od jarního tání. Ve skleníku máme okurky už velké - hadovky a salátovky - 14 dní je chodíme brát. Paprikám to počasí kupodivu nevadí - zdá se, že zálivka jim stačí, brambory jsou v háji, tam nic moc nebude. Každý rok touto dobou už chodím na vlastní - letos do obchodu. Jahody, rybíz a višně už jsou sklizené, angrešty se oberou zítra, nektarinka má tak 10 ks ovoce - no a tím úroda skoro končí - 3 stromy jabloní uhynuly, na meruňce skoro nic není, sem tam něco na broskvích, nějaká ta trnka a durancie bude. Vinohrad tak ze 30% na jaře zmrznul a něco už neobrazilo vůbec. Jo a zahradní ostružina je obsypaná, ale zda nezaschne jak maliny, to nikdo neví. A jak dopadnou giganty a řepa pro zvířata, to taky nikdo neví. Rajčata už zazrávají taky, ale rostliny jsou hodně slabé, takže to na nějakou velkou úrodu nevidím. Cibuli vidíte na fotce a česnek se bude sklízet během týdne.
Tak to budete někde v teplejších krajích. U Benešova - středočeský kraj, je rybíz, angrešt ještě kyselej jak šťovík. Maliny a ostružiny teprve chytají barvu. Rajčata máme taky letos nějaká méně vzrostlá, na broskvoni zatím tak přepravka malých zelených plodů, slivoň letos poprvé 4 ks - tedy už jenom 3, tu jednu vzal vichr minulý týden. Salátovky teprve lezou, jelikož jsem si spletla semínka a místo okurek dala do fóliovníku ty dýně. My máme na zahradě pod okapy 3 velké sudy a naštěstí přes souseda pár metrů potok. Takže můžeme doplňovat zásoby hadicí. Udělány přehrady z kamenů, pro lepší čerpání a taky si s tím děti pohrály.
čapice
napsal(a):
Mě se tedy líbí u "skodováka" jak má zapojené záhonové obrubníky, dlažbu a nářadí mezi květináči a truhlíky . Asi ho čeká další a další práce, ne?
práce až do.. Není možné všechno ještě vracet na svoje místo, když člověk všechno dělá sám
Zatím není kde bydlet takže lehce problém.
čapice
napsal(a):
Prosím vysvětlíte mi co znamená ZAPOJENÝ ZÁHON - to jako, že roste všechno dohromady - jako džungle?
Jj čapice, přesně jste to vystihla. Uděláte si ze záhonu kulturní džungli, rostliny mezi sebe nepustí plevel, jedna druhou podrží a ještě to tak navysychá, protože sluníčko nemůže k půdě. A navíc to moc pěkně vypadá, když při výsadbě trochu popřemýšlíte nad barevností a výškou. A HonzaPM to má opravdu moc pěkné, k.střídá n. Dana.
Aha, tak to jsem se od loňska pokoušela dosáhnout podél plotu k otravné sousedce, zatím nic moc. Na podzim si muž trochu zaryje, aby mi ho rozšířil, objednala jsem nějaké růže.
Teď tam je páté přes deváté - orlíčky, srdíčka, kopretiny, floxy, pivoňka, růže, azalka, rudbekie, letní vlčí mák, tabák, denivky, okrasné česneky, nějaký iris a gladiol - no bor...
Přátelé - kontrolní otázka. Co bude výsledným produktem? Pokud se tedy podaří.
Dobrý večer z Roudnicka všechny vás zdravím a chválím pěkné fotečky ze zahrádek a domečků.
Já jsem po dovolené, no dovolené krásně bylo v Itálii, ale to potom a navíc jsme si přivezli nová zvířátka ve vlasech - děti
Zahrádku mám zarostlou jak džungli, po tom dešti tráva vyskočila a nejen na trávníku. No, dá to ještě fušku, než to tu trošku zmáknu.
Mějte pěkný večer.
Andy, zdravíčko, vy jste si přivezla ve vlasech děti a říkáte jim zvířátka?
No to tedy Má úcta a Kavapu zdar!
Do Itálie bych jel hned. Vlastně kamkolif. Já jezdím jen za humna s kolečkem hnoje.
No asi jsem se měl lépe učit.
Věrko, ještě jsem vám zapomněl pochválit pět kuřátek od kvočny.
A ohledně ovcí - nebojte, stýskat se mi rozhodně nebude. Naopak.
Užívám si to a jsem rád a cítím se volněji a za chvíli se začnu i vznášet.
(jinak já myslím, že - ta kvočna - to chtělo delší chlazení vajec pro lepší výsledek)
Dano, no já právě myslel řezané květiny, pěkně je zapíchat do záhonů
pro okamžitý efekt. Případně zakopat sklenice do okurek, nalít vodu
a květiny aplikovat tam. Ale pozor, ať vám tam nenapadají žáby.
No ale tak dost už legrácek v takhle vážném tématu, že, Jeníku.
Ty hortenzie bych já osobně co nejrychleji ostříhal až na zdravé dřevo.
Pokud tam žádné nesvlečené není, tak až k zemi.
Myslím, že by do zimy ještě něco málo udělaly. Cáry bych asi nenechával.
No však vy tam jste a vidíte, tak to nějak vyhodnotíte. A s tou chválou šetřete.
Jeníku, pěkné husy. A některé i mají chocholku. Ty hnědé s náznaky chocholky
jsou srandovní, to by bylo zajímavé mít hnědé chocholaté. To by bylo nóbl.
Jinak mě dneska děvčata udělala radost - z 11 usnášeníschopných soudružek
bylo dnes 10 vajec. Včera osm, předtím devět.
No krása střídá nádheru. Ale jedna komtesa mi hnedle zvečera tu radost
trochu pokazila tím, že se roztrůnila v kukani. Ach jo, můj odkvokávací pavilon
je letos vytížený na 110%. Asi zakážu ty návštěvy z Prahe.
To je od té doby (od středy!) totiž už druhá... A to už je jako ohne Sranda.
honzapm
napsal(a):
Andy, zdravíčko, vy jste si přivezla ve vlasech děti a říkáte jim zvířátka?
No to tedy Má úcta a Kavapu zdar!
Do Itálie bych jel hned. Vlastně kamkolif. Já jezdím jen za humna s kolečkem hnoje.
No asi jsem se měl lépe učit.
Věrko, ještě jsem vám zapomněl pochválit pět kuřátek od kvočny.
A ohledně ovcí - nebojte, stýskat se mi rozhodně nebude. Naopak.
Užívám si to a jsem rád a cítím se volněji a za chvíli se začnu i vznášet.
(jinak já myslím, že - ta kvočna - to chtělo delší chlazení vajec pro lepší výsledek)
Dano, no já právě myslel řezané květiny, pěkně je zapíchat do záhonů
pro okamžitý efekt. Případně zakopat sklenice do okurek, nalít vodu
a květiny aplikovat tam. Ale pozor, ať vám tam nenapadají žáby.
No ale tak dost už legrácek v takhle vážném tématu, že, Jeníku.
Ty hortenzie bych já osobně co nejrychleji ostříhal až na zdravé dřevo.
Pokud tam žádné nesvlečené není, tak až k zemi.
Myslím, že by do zimy ještě něco málo udělaly. Cáry bych asi nenechával.
No však vy tam jste a vidíte, tak to nějak vyhodnotíte. A s tou chválou šetřete.
Jeníku, pěkné husy. A některé i mají chocholku. Ty hnědé s náznaky chocholky
jsou srandovní, to by bylo zajímavé mít hnědé chocholaté. To by bylo nóbl.
Jinak mě dneska děvčata udělala radost - z 11 usnášeníschopných soudružek
bylo dnes 10 vajec. Včera osm, předtím devět.
No krása střídá nádheru. Ale jedna komtesa mi hnedle zvečera tu radost
trochu pokazila tím, že se roztrůnila v kukani. Ach jo, můj odkvokávací pavilon
je letos vytížený na 110%. Asi zakážu ty návštěvy z Prahe.
To je od té doby (od středy!) totiž už druhá... A to už je jako ohne Sranda.
Náhodou sem něco napsal a náhodou zas abych byl vážný. To jsou mi věci pane mistr.
Husy jsou srandovní a pěkné hnědou hodlám šlechtit, mám plán..
Balakryl je dnes již moderní barva a držet by mela na všem, takže... Můžeme šlechtit.
skodovak
napsal(a):
Tak jsem se nad vaši reakcí tak zamyslel, že jsem část nářadí musel uklidit
Ne, že bych byla nějaký pedant na uklízení, mě se jako stavařce to "stavařské zátiší" docela líbilo, ale já prostě když něco dodělám tak pomůcky odnesu a uklidím tam kde byly. Přesný opak mého muže. Když jsme dělali cca před měsícem bazén, tak jsem pobíhala po zahradě a uklízela - hrábě, palici, rýč.... No a mužíček mi povídá, Kde mám ten rejč.? A já na to, vždyť už jsi to dodělal. A on - Chtěl jsem u slepic zrýt výběh. To jste měli vidět jak jsem pro něj pelášila do kůlny.
čapice
napsal(a):
Ne, že bych byla nějaký pedant na uklízení, mě se jako stavařce to "stavařské zátiší" docela líbilo, ale já prostě když něco dodělám tak pomůcky odnesu a uklidím tam kde byly. Přesný opak mého muže. Když jsme dělali cca před měsícem bazén, tak jsem pobíhala po zahradě a uklízela - hrábě, palici, rýč.... No a mužíček mi povídá, Kde mám ten rejč.? A já na to, vždyť už jsi to dodělal. A on - Chtěl jsem u slepic zrýt výběh. To jste měli vidět jak jsem pro něj pelášila do kůlny.
No tak u nás je to naopak, muž mi vsetko uprace idem sa napiť a košík s motykou je preč a ja ho hľadám ako d...l už si začínam myslieť že mám sklerózu, veď vek na to by bol až všetko nájdem upratané.
U nás prší tak fotky len z voliér a mám nový prírastok, perličky, len sú ešte v karantene.Fotka káčerov je jeden starý a jeden sedem týždňový.
skodovak
napsal(a):
Já Teda taky uklízím po všech všechno, i když to na fotce možná tak nevypadá všechno má svoje místo, všechno musí stát symetricky, a tak dále, paní ze mně kvete.
No tak to presne robí aj môj muž.
Dobré poledne, pořádek musí být i v bordelu , ale v bordelu se všechno najde, jen to trvá déle.Na druhou stranu je pořádek pro blbce, neboť inteligent se vyzná i v bordelu .Olánku to by jsi musel vyrazit od břehů Afriky, ale je to dobrý nápad, neboť ti okamžitě a to i v Česku stoupne příjem z důchodu 9000Kč na rovných 21000Kč + zdarma oblečení, ubytování a strava.
honzapm
napsal(a):
Přátelé, prosím vás, kupte si ty králíky veliký od soudruha Škodováka,
ať má na granule a ať ty zbylý zase můžou začít dělat hip hap hop.
Něco málo. Je to vždycky série hlava zadek. První by měla být slepice určitě, prostřední napůl a poslední kohout dle mně.?
začátek
napsal(a):
Dobré poledne, pořádek musí být i v bordelu , ale v bordelu se všechno najde, jen to trvá déle.Na druhou stranu je pořádek pro blbce, neboť inteligent se vyzná i v bordelu .Olánku to by jsi musel vyrazit od břehů Afriky, ale je to dobrý nápad, neboť ti okamžitě a to i v Česku stoupne příjem z důchodu 9000Kč na rovných 21000Kč + zdarma oblečení, ubytování a strava.
To je dobrý o tom bordelu asi na tom něco bude když někoho pošlu pro něco na moji kupu bordelu nenajde to, Já to najdu. Otázka je jestli to není tim že vím jam zhruba jsem to hodil
Tak si tu čtu o tom, jak pěkně ukládáte vše na své místo. To se u nás vůbec nedaří. Já se o to snažím, ale pan manžel nechává vše tam, kde něco naposled dělal a tak pořád něco hledá. Chodí pořád za mnou a ptá se, kde má to, či ono. Naštěstí jsem v tomto docela všímavá, tak se většina věcí nakonec najde.
Naopak mě připadá, že má Škodovák vše perfektně uklizené a nějaký odložený krumpáč mě nemůže zaskočit.
U nás se teď rozjela akce "dlažba do a okolo pergoly", tak se těším, že se to tu snad konečně zas o něco pohne. Dlažbu (jsou to uříznuté kusy cihlových obkladů a je to vlastně odpad) už máme na zahradě 2 roky a pán, co to dělá pořád neměl čas. Objednávali jsme to pro další dva známé a ti už to mají dávno hotové. Začalo se včera, tak uvidíme, jak to bude dlouho trvat. Pan obkladač tu byl chvilku ráno a už jsme ho neviděli.
Slepička Běla pořád poctivě sedí, už asi dvanáctý den. Pak začaly kvokat další dvě, ale jedna si to snad rozmyslela a druhá ještě neví...
Honzíku, nápady na teplákovku byly chabé, tak jsem je už zapoměla. Bylo to něco na způsob: Beztepláková červencová, Prázdniny v trenkách nebo Tepláky ve skříni.
javorka
napsal(a):
Tak si tu čtu o tom, jak pěkně ukládáte vše na své místo. To se u nás vůbec nedaří. Já se o to snažím, ale pan manžel nechává vše tam, kde něco naposled dělal a tak pořád něco hledá. Chodí pořád za mnou a ptá se, kde má to, či ono. Naštěstí jsem v tomto docela všímavá, tak se většina věcí nakonec najde.
Naopak mě připadá, že má Škodovák vše perfektně uklizené a nějaký odložený krumpáč mě nemůže zaskočit.
U nás se teď rozjela akce "dlažba do a okolo pergoly", tak se těším, že se to tu snad konečně zas o něco pohne. Dlažbu (jsou to uříznuté kusy cihlových obkladů a je to vlastně odpad) už máme na zahradě 2 roky a pán, co to dělá pořád neměl čas. Objednávali jsme to pro další dva známé a ti už to mají dávno hotové. Začalo se včera, tak uvidíme, jak to bude dlouho trvat. Pan obkladač tu byl chvilku ráno a už jsme ho neviděli.
Slepička Běla pořád poctivě sedí, už asi dvanáctý den. Pak začaly kvokat další dvě, ale jedna si to snad rozmyslela a druhá ještě neví...
Honzíku, nápady na teplákovku byly chabé, tak jsem je už zapoměla. Bylo to něco na způsob: Beztepláková červencová, Prázdniny v trenkách nebo Tepláky ve skříni.
Začne akce pokud najedete nářadí a třeba i dlažbu
Jinak děkuji, bordel se snažím eliminovat co to jde, nemám ho rád.
Když jsem byl Dítě, bylo mi divné a hrozně mne rozčilovalo, že děda Můj milovaný budiž mu země lehká se rozčiluje že mu furt všechno někde ztrácím a nechávám
Znáte to, pionýr potřeboval to a tamhle to, tudíž desítka klíč tady třináctka pod stromem na zahradě když jsem se jal ladící jízdy a tak..
Mám! Mám fotku!
Je to jen trochu starší, snad nevadí. Představuji vám opravdového Pana obkladače.
Rok 2006, když se stavěl domeček...
Ha, tak vlasáč byl vyloučen z Tour de Fráns.
Tak to teda hledím jako puk, gaučík málem pode mnou nevydržel.
Javorko, náhodou, Prázdniny v trenkách jsou super.
Ale Prázdniny v teplákách jsou ještě lepší.
Olánku, tak ten člun honemrychle najděte. To je nápad!
Snad se tam všichni tři i se Začátkem vejdeme.
Já se pokusím předstírat nezletilého - slintat mi jde - a vy se mě pak ujmete.
Pane Ondro, tak jestli je to na mě, tak to je prosím pěkně
Vlaška oranžovokrká, nejkrásnější slepice na světě.
Má úcta.
Pěkný večer. Tak pár fotek.
Kvočna č.2 pět kuřat. Zatím v ubikaci ala králíkárna. Ještě jí tam nechám pár dní a pak šup s ní a kuřatama do voliérky ven.
Kvočna slepice nic moc, kdyby nekvokala, asi by byla vyřazena.
No a aby to škodovákovi nebylo líto, taky mám sardinky.45 kuřat v garáži ve skoro třímetrové bedně z osb desek na absorfytu. Hempšírky a dva gangy orlovek. Stáří 4,5 týdne. Takže brzo pošupajdí ven na zahradu do voliéry.
veraboskova
napsal(a):
No a aby to škodovákovi nebylo líto, taky mám sardinky.45 kuřat v garáži ve skoro třímetrové bedně z osb desek na absorfytu. Hempšírky a dva gangy orlovek. Stáří 4,5 týdne. Takže brzo pošupajdí ven na zahradu do voliéry.
To docela máte tedy
Hlavně aby se vám nezačali klobat, známe..

Zdravím Teplákovce, jsem Vás malinko zanedbávala, protože mi opět stávkovala technika, ale už je to lepší a konečně se mi podařilo natáhnout pár fotek z minulého týdne. Bezva trhač Frufru, taky jsme mívali podobné polohy u pitbulů
Tak začnu denivkama, akorátmi zatím nevykvetly všechny a moje nejkrásnější starorůžová se střapatým okrajem asi nepokvete , loni jsem ji přesadila a asi se jí to nelíbilo .
A ještě mi po několika zmrznutích a zlomeních a počůráních psem vykvetl stará datura s dvojitým květem vůně parádní, divím se, že to vůbec všechno přežila. A ještě pupalka.
A taky musím podat report ze dvorka ! Včera se pod kvočnama vylíhlo posledních deset kuřat. Je zajímavé, že jsou některé z vajec rezatých kříženek araukan s kohoutem laflešky černým a všechna kuřata jsou černá, ale podle nožiček to poznám mají je maličko do zelena .
Nejstarší kačenky jsem začala umisťovat do mražáku a na jejich místo ke kvákalenám půjdou o něco mladší, ale už taky mackové a na jejich místo půjde zatím šest nejmladších dorostenců. Takže bude malý kolotoč
A ještě tu mám fotečku sesypaných kuřat s rozdílem pět dnů stáří, vypadá to srandovně, největší lafleška už dohání kvočnu ve velikosti
A ještě ty dvě kvočny a poslední káčata, no poslední, kačenka si sedí na třech vajíčkách, to bude sranda a stará kačka zas začala snášet, ale už jenom na buchty , sedět ji už nenechám asi. A jedno zapomenuté kytí
Dobré odpoledne, tak Nomáda po diskvalifikaci Sagana asi museli křísit, no bylo to přísné, ale pomohlo to snížit konkurenci . Jinak jsem provedl předposlední posun kuřátek a částečnou debordelizaci kurníku, tedy kohoutů mám na rozdávaní, to bude škubačka vytížená .Jinak zatím mi tu pořád něco kvete a roste, ale chtělo by to zapršet . Olympionik se neozývá, tak si tak přemýšlím, jestli pak on si čipera nevodí práci domu Jendopm a kdo ti bude sekat travičku. https://www.flowee.cz/life/sex-a-vztahy/1982-pozor-dnes-a-zitra-vas-nekdo-cizi-pravdepodobne-obejme-a-oliba?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu.
Samé krásné denivky, mě už taky kvetou, ale fotky jsou zase na manželově počítači. Tak něco z loňska:.

javorka
napsal(a):
Samé krásné denivky, mě už taky kvetou, ale fotky jsou zase na manželově počítači. Tak něco z loňska:.
Moc pěkné, mě ty velkokvěté teprve začínají. Zkusil jsem pár fotek chlupatek, jenže před psem jsou zalezlé ve výběhu, tak ho mají "zu grund"... Pyšný otec a nejstarší 6-ti týdenni kuřata, pak mám ješté 1 5-ti týdenní,3 měsíční a 2 3-týdenní. Letos prostě některé slepice očividně neměly náladu...
Hezký sluničkový podvečer. Kousek dnešní činnosti... těch obsazených sloupů je víc, na stole zbytek.
Bodlinko, co tak pár řádek o koloběhu metaldehydu v zeleninové zahrádce.Zda po konzumaci takové zeleniny lidský běžec odstartuje či dokončí půlmaraton?
Slimák tímto usmrcený se odevzdává do spec kontejneru v lékárně či ho na zavolání zdarma likviduje veterinární správa?
Honzo, znal Ferramol Pepek námořník?

Olánek
napsal(a):
Bodlinko, co tak pár řádek o koloběhu metaldehydu v zeleninové zahrádce.Zda po konzumaci takové zeleniny lidský běžec odstartuje či dokončí půlmaraton?
Slimák tímto usmrcený se odevzdává do spec kontejneru v lékárně či ho na zavolání zdarma likviduje veterinární správa?
Honzo, znal Ferramol Pepek námořník?
Při sklizni zeleniny jest třeba do košíku umisťovat jen tu zeleninu, ne ty modré granulky kolem. Ty radši nekomzumujte, bez ohledu na sportovní výkony. myslím si, že trénovaný člověk by měl být schopný okamžitě po konzumaci metaldehydu odstartovat i doběhnout, pokud doběhne za cca hodinku. Ono vstřebávání z trávicího traktu chvilku trvá.
Teda to je téma... Přímo sváteční.
Škodováku, Jeníku, heleď, tak jsem si pořádně zvětšil tu tvoji petrželku
v záhonku ve skleníku, no a koukal jsem.
To asi dáváš na rožni pod králičí, a je veselo. Hop hop hop hop.
Večer jsem byla zkontrolovat kačku co si sedí na těch třech vajíčkách, abych jí vyndala podnesené vejce a ona si už opatrovala tři vylíhnuté kačenky a jedno podnesené vejce . To jste neviděli ten fofr jakým se mi podařilo přemístit ten kolotoč kačat včetně vykydání a nastlání suchého sena . Sem si to špatně poznačila a byla v domění, že mám do víkendu spoustu času, protože se měly líhnout až příští týden. To si jeden říká, poznačím si kdy zasedla a týden je pryč jako nic, a potom to tak dopadá. Ještě že máme to volno, jo a konečně nám po čtrnácti dnech popršelo, žádná velká sláva, ale aspoň něco. Včera bylo 30°C ještě v šest večer a dnes to nevypadá o moc míň, je tu dost sucho nevím co zalívat dřív

Olánek
napsal(a):
Bodlinko, co mně již delší dobu straší v hlavě je trichomoniáza, resp.otázka jaký je rozdíl u holubů a lidí.U holubů se píše o jednobuněčném bičíkovci a u lidí o bičence poševní, jak mám vědět, že jde o jiného bičíkovce. a jak je to s přenosností, dík.
Jednobuněčný bičíkovec může být třeba i krásnoočko.
Pomocí vycvičených včelek k plánovanému opylení jsem dosáhl této barvy,.
Před vstupem do ZOO v Troji je následující dlažba, co znamená ono vyryté datum?Konstatuji, že odpověď jsem nedostal ani od kvalifikovaných pracovníků zahrady.
Kdysi kdosi tu psal, že by bylo dobré ukázat i to jak to nemá vypadat, tak jsem něco nafotila. Pořád jsem si říkala co mi na tom faverolákovi vadí, a mám to nemá fousy! .
A laflešákovi rostou na nose další růžky navíc vypadá jako zmije růžkatá. asi ho půjdu vyfotit ještě jednou ať je to líp vidět z té pidi obrazovky v telefonu to moc nepoznám.
Pěkný večer, tak jsem dneska sekala na zahradě trávu. Jestli se teda o trávě dá ještě mluvit.
Orlovku kvočnu jsem dala pryč od kuřat do kovové klece, kteroužto jsem umístila do voliéry k ostatním orlovkám. Orlovák na ní pořádal nájezdy, tak snad si zvyknou "přes mříže".
A přidám pár fotek. Zvykám psy na drůbež, aby jí ignorovali. Pod dohledem se to daří, ikdyž tříletý Alfík má potřebu pořád kohouta provokovat.
Koukám na ty krásné fotky od vás vsech a tak sem to dneska taky obešel a udělal pár obrázků. Je neskutečné jak to letí, pomalu se blíží sklizeň prvních kohoutů a i poslední várka začíná vypadat dospěle. Myslel sem že končím ale Jája ještě sedla tak ji asi nechám. Ať se vám všem daří!
Dobré poledne, líhně uložené, času mnoho, na tenis zatím chodím jen fandit, tak proč si nevybrat nějaký nový obraz. Když klikneš na autora obrazu, zobrazí se jeho další díla...Vítej v největším světovém virtuálním muzeu Více než 5000 umělců a100000 obrazů, největší on-line webové muzeum na světě! Největší sbírka umělců jako Monet, Van Gogh, Rembrandt a další! http://www.mystudios.com/artgallery/.

Tak takhle to letos babičce rozkvetlo před barákem. Jedné cikánce se to tak líbilo, že pár vyškubla i s kořenem. To jak babička viděla vyběhla ven a jako lvice bránila své lilie. Plný auto cikánů a ani se nezmohli na odpor. Otevři ten kufr ! Sebrala kytky a ještě dodala. Opovežte se ještě jednou na to šáhnout a ruce vám uřežu. Cikáni radši okamžitě odfrčeli. Ti museli mít strach, ten její výhružný výraz jsem také párkrát zažil, když jsem přišel pozde z hospody. Radši jsem se j klidil z cesty.
Horale, je zajímavé, že zvířata normálně mají být v ohradě nebo v kleci,
ale tyhle černý pořád někomu odněkud utíkají a množí se a je jich plno.
Jestli by se neměl povolit odstřel nebo dotace methanolovými likéry, že.
Babičce vyřiďte (až se k ní bude lze přiblížiti), že to je ještě dobré,
to nejdůležitější z lilií, cibule, v zemi zůstalo. Příští rok tak opět vykvetou,
jak budou mít tak o 2-3 květy méně, než měly letos. Ať na to místo dá
babička pozor.
Nirrti, máte pěknou skládačku.
Fšelidové rčení "parchanti zrzavý" dostává fčerejším dnem
zcela novou dimenzi.
Otec je, myslím, zcela nezpochybnitelný.
Fčera se toho vlastně docela dost událo.
Zmizelo jedno ze dvou vajec ve sklopci, ale nesklapl, tak možná dnes?
Zmizely mi dvě kačenky do auta s pražskou espézetkou, to sou lidi.
A krůťátka se trochu zmenšila a podstatně osamostatnila.
A co víc - jedno dočista zbělalo, asi od sluníčka, uí.
Matka Katka to má bez dvou dnů za pět týdnů a matka Pěkná už zítra!
Uí, uí, uí.
Budu se na to fšechno muset náležitě posilnit. Má úcta.
honzapm
napsal(a):
Nirrti, máte pěknou skládačku.
Fšelidové rčení "parchanti zrzavý" dostává fčerejším dnem
zcela novou dimenzi.
Otec je, myslím, zcela nezpochybnitelný.
Fčera se toho vlastně docela dost událo.
Zmizelo jedno ze dvou vajec ve sklopci, ale nesklapl, tak možná dnes?
Zmizely mi dvě kačenky do auta s pražskou espézetkou, to sou lidi.
A krůťátka se trochu zmenšila a podstatně osamostatnila.
A co víc - jedno dočista zbělalo, asi od sluníčka, uí.
Matka Katka to má bez dvou dnů za pět týdnů a matka Pěkná už zítra!
Uí, uí, uí.
Budu se na to fšechno muset náležitě posilnit. Má úcta.
"A krůťátka se trochu zmenšila a podstatně osamostatnila"
a navíc se ještě změnila v malé perličky...
Pěkné odpoledne,
Nirrti: co to tam máte za hezké pyžamáčky? Ty bych brala hned
Horale babička má kytky nádherné. Sousedům loni vykradli několikrát skleník, dalším sousedům vytáhli zpod plotu nově zasazené kytky ve skalce. Nám už někdo obhlížel jehňata s klecí na přívěsu si dojel až k plotu. Nebýt všímavých sousedů, kteří tam běželi, kdoví jak by to dopadlo. Prostě lidi kradou a bohužel to je v lidech ne v barvě pleti. Je to taky jeden z důvodů proč přesunuju drůbež na vykrmení k dědovi. Protože tam má německého ovčáka za plotem. Tak si bláhově říkám, že to možná někoho zastaví.
Ale když obrátím do pozitivního, dneska líhnu poslední letošní kachny. Do jedné líhně jsem si dala pár vajec, u kterých podle barvy a tvaru poznám, že jsou to 100% běžci. A zbytek mohou být běžci nebo kříženci běžce a ruánky. Zatím jsou venku dvě běžčata a dva mixy, termín mají až zítra.
Verahubačova - asi jsem nepochopila - pyžamáčky - už bych si měla vzít dovolenou Ty větší jsou amroks a hempšírka - tam už je ajsné co je kohoutek a co slepička, ty malé cemanky - u nich jsou dva "nepodarky" - jedno kropenaté, ale krásné kuře - myslím se tam vloudilo vajíčko jiného plemene (netuším čeho, je vidět na fotce), a druhé kropenaté bylo po vylíhnutí žluté, asi recesivní gen. Jenom u nich netuším, co je kohoutek a co slepička. Jestli se to pozná podle ocásků, tak jsou všechno kohouti, až na jedno kuře, kterému ocas zatím neroste. Hřebínky tomu pomalu začínají růst taky a zde uváděná rada rozpoznání ohledně tvaru peří - pro mě naprosto "španělská vesnice".

Olánek
napsal(a):
Mám tomu rozumět, že má sexuální zdrženlivost, jako součást prevence proti možnému nakažení chovu holubů trichomoniázou byla zbytežná?
No to určitě ne, sex s holuby bych nedoporučila bez ohledu na nějaké bičíkovce, obě strany mohou přijít k úrazu
horal
napsal(a):
Tak takhle to letos babičce rozkvetlo před barákem. Jedné cikánce se to tak líbilo, že pár vyškubla i s kořenem. To jak babička viděla vyběhla ven a jako lvice bránila své lilie. Plný auto cikánů a ani se nezmohli na odpor. Otevři ten kufr ! Sebrala kytky a ještě dodala. Opovežte se ještě jednou na to šáhnout a ruce vám uřežu. Cikáni radši okamžitě odfrčeli. Ti museli mít strach, ten její výhružný výraz jsem také párkrát zažil, když jsem přišel pozde z hospody. Radši jsem se j klidil z cesty.
Tak mám pocit, že advokátka romů Samková zvažuje podání trestního oznámení pro těžkou psychickou újmu na zdraví poškozených romů přičítané úmyslnému jednání podezřelé babičky.Poškození trpí nespavostí a provází je děsné sny o ztrátě horních končetin.CHtěla kytí a má nezvladatelné trauma s doživotním následkem.
Ruce vám uřežu svědčí o náklonnosti podezřelé k právu šária, a jeho propagaci u nás, doporučuji projednat v bezpečností Radě státu.
Diskriminace romů je zcela zjevná.Nedostatečné sociální dávky neumožňují zakoupení kytičky.Kopii zaslat příslušné komisi EU.
Sledovat, zda jednání podezřelé babičky nebylo rasově motivováno.
Polehčující okolnost spatřuji v mylném přesvědčení babičky o nedotknutelnosti vlastnictví .
honzapm
napsal(a):
No Zdeňku, cože cože? Jak tohle je možné? Tak to by tedy nešlo.
Takové křiklouny bych zcela určitě nechtěl.
A za co jsou potom, krůťátka v koutě? Dobrý večer, doba prázdnin a dovolených je tady, taky se chystám na cestu a abych se na té Moravě představil, jako místních poměrů znalí, tak jsem si dal pro jistotu testík.a připravil se i kulturně .Pokud se již neozvu moc netruchlete, to se tak hold někdy stává a vždy se nemusí vše podařit, chybička se muže vloudit. Horší to bude mít páni sousedka, které ta moje brkatá nenasytná tlupa zůstane na krku. http://www.socialappbuilder.com/gfba2/a/599549/3/default.aspx?i=234310&ref=opengraph
bumbac

XXX.XXX.4.22
Olánek
napsal(a):
Tak mám pocit, že advokátka romů Samková zvažuje podání trestního oznámení pro těžkou psychickou újmu na zdraví poškozených romů přičítané úmyslnému jednání podezřelé babičky.Poškození trpí nespavostí a provází je děsné sny o ztrátě horních končetin.CHtěla kytí a má nezvladatelné trauma s doživotním následkem.
Ruce vám uřežu svědčí o náklonnosti podezřelé k právu šária, a jeho propagaci u nás, doporučuji projednat v bezpečností Radě státu.
Diskriminace romů je zcela zjevná.Nedostatečné sociální dávky neumožňují zakoupení kytičky.Kopii zaslat příslušné komisi EU.
Sledovat, zda jednání podezřelé babičky nebylo rasově motivováno.
Polehčující okolnost spatřuji v mylném přesvědčení babičky o nedotknutelnosti vlastnictví .
Cikán krade dřevo, chytí ho lesník a ptá se: "Cikán, co to děláš?"
Cikán říká: "To je krmivo pro krávy."
Lesník: "Odkdy krávy žerou dřevo?"
Cikán: "Co nesežerou, spálím..."
V Americe na imigračním se ptají cikánů na důvod návštěvy USA.
- Jdeme Obamovi na pohřeb.
- Obama přece žije.
- Nevadí... my počkáme
*
Umře starý cikán a na onom světě se setká s Gottwaldem, který se ho ptá:
"Poslyš, cikáne, kdy se ti líp žilo. Teď, nebo za mých časů?"
Cikán na to:
"V tvé době bylo všechno v pořádku -
politici politizovali, dělníci pracovali a cikáni kradli.
Teď je to úplně vzhůru nohama.
Politici kradou, dělníci politizujou, a ode mně, ku-rva, chtějí abych pracoval!"
*
Přijde Cikán do řeznictví a povídá "Kilo masa, ale hodně!"
*
Motto romské olympiády:
"Není důležité zvítězit, ale vrátit sportovní náčiní".
*
Víte, kdo má největší úctu k práci? Romové. Ani se jí nedotknou!
*
Na Úřad práce přijde muž ve středních létech.
"Hledám nějakou práci. Mám deset dětí!"
"A co ještě umíte?!"
*
Víte, proč jsou Cikáni menšina?
Protože většina jich sedí ve vězení!
*
Gejza vidí Deža, jak utíká s kufrem a volá na něj:
"Dežko, čo máš v tom kufru?"..."Eště neviem..."
*
Jak se řekne romsky "daleko"?...Toronto!
*
Víte, co vznikne, když cikána přejede parní válec?
No přece CD-ROM.
*
"Cikáne, kde děláš?"?..."Nikde."
"A ty?"..."Já mu pomáhám."
*
Říká jedna cikánka druhé:
"Eržika, to nekraď, to je naše!"
*
Víte co udělá cikán, když dodělá filozofickou fakultu?
Sundá lešení a jde na právnickou. (a pak že nepracujou!)
*
Víš jaký je rozdíl mezi kouzelníkem a cikánem?
Kouzelník řekne: "Abrakadabra!" a vyčaruje králíka z kouzelného klobouku.
Cikán řekne: "Dyškriminácia!" a vyčaruje důchod, sociální dávky, byt a auto..
Začátku, teda ale...
A víte, proč vynalezli bílou Fidorku? Aby si cikády neukousaly prsty.
Javorko, no tedy, vy máte ale bystrozrak. Ano ano, Mája má čtyři koťata.
Na prvničku je teda výkonná, až mě tím překvapila. Břicho jsem odhadoval
tak na dva, no maximálně tři kousky.
Jsou to dvě holky a dva kluci. Tři komplet zrzaví po panu Divokém
a jeden kluk je jako Mája - s bílou. Ještě nevím, jestli ona uživí všechna,
snad ano, Mája totiž jí skoro pořád. Jsem připraven na různé varianty.
A jedna ta kočička se určitě bude jmenovat Javorka.
Brr, to byl ale týden.Ulétl mě pár amazonků bělobřichých, prokousal se na svobodu.Sameček si sedl do koruny jasanu a řval, jak při bourání berlínské zdi.Bezmocně jsem na něho hleděl a v jednom uchu jsem slyšel dlouhý monolog manželčin, zkráceně dvacet tisíc v luftě a v druhém uchu Hrušínského, tam musí býti krásně.To je ten jasan.
Tahle králice ne a ne zabřeznout.Při posledním připuštění jsem zjistil, že se ten můj samec na ní dožaduje orálního sexu.Pak se mám dočkat králíčat.
Pěkné dopoledne,
Olánku, ten holubník je asi jen na okrasu, nebo se pletu?
Jinak to vypadá, že kachny dolíhnuty.10 živých,1 ko po vylíhnutí,2 se nedostala ven a 4 vejce zbyly.
Olánek
napsal(a):
Tahle králice ne a ne zabřeznout.Při posledním připuštění jsem zjistil, že se ten můj samec na ní dožaduje orálního sexu.Pak se mám dočkat králíčat.
To máte štěstí, je to alespoň poznat. Horší by bylo kdyby šlo o styk anální to by jste ani nepostřehl a marně čekal na králičata. Sameček je asi mladý nezkušený tak je třeba mu to ukázat jak se to dělá.
Poradí mi někdo? Dostal jsem vajíčka brahmánek přivezené z Holandska a vylíhli se tři kuřátka. Vím že fotky jsou dost mizerné ale nevíte o jaký barevný ráz se jedná. Ti co je přivezli mi dali akorát informace že je to od kamaráda a že jsou to veliké slepice. Mně to připadá že mají modrý nádech, ale ani pohlaví si netroufám určit. Tak si budu muset ještě počkat co se s toho vyvrbí.
veraboskova
napsal(a):
Pěkné dopoledne,
Olánku, ten holubník je asi jen na okrasu, nebo se pletu?
Jinak to vypadá, že kachny dolíhnuty.10 živých,1 ko po vylíhnutí,2 se nedostala ven a 4 vejce zbyly.
Mám tam tři páry rezervních staváků, po odletu špačků možná dva přečkají zimu.
horal
napsal(a):
Poradí mi někdo? Dostal jsem vajíčka brahmánek přivezené z Holandska a vylíhli se tři kuřátka. Vím že fotky jsou dost mizerné ale nevíte o jaký barevný ráz se jedná. Ti co je přivezli mi dali akorát informace že je to od kamaráda a že jsou to veliké slepice. Mně to připadá že mají modrý nádech, ale ani pohlaví si netroufám určit. Tak si budu muset ještě počkat co se s toho vyvrbí.
Barvu.si.tipnout.netroufánn., ale.po.přepeření.to.bude.vidět.líp.,
teď.to.vypadá.strašně.flekatě.a.neuspořádaně.nnodrá.nnůže.
být.základ., ale.teď.je.to.senn.tann.flek
jinak.jsou.strašně.nohatí.a.to.by.nnohlo.ukazovat.na.kohoutky.
Olí, prosím vás, a vy v tom holubníku chováte i výletky? Nebo jenom holuby?
Jeníku, heleď, nemudruj, a raději Olánkovi poraď, co má králík komu kam strčit,
aby bylo hodně králíků, skoro jako máš ty. Hop hop.
Jo, Jendo, a až budeš Janu žádat o ruku, tak prsten, prosím tě,
navlíkni na tu správnou ruku.
Tedy fuj. A to hned po ránu!
U nás od rána prší. Mám tu děti, to bude fuška je zabavit. Už si domlouvají pořadí, jak se budou střídat u počítače. Včera trávily skoro celý den v bazénu. Tatík jim koupil brýle a šnorchly, tak je fuška je hlídat. Nemůžu se dopočítat, vždycky je jeden pod vodou. Ještě, že mrňous má kruh.
Nic s nimi neudělám, už si beru i vaření k bazénu.
Kvočna pořád vzorně sedí a máme to už "za pár". To je tak napínavý...
Koncem týdne hlásí v noci jen 10 stupňů. Stačí slepice zahřát případná kuřátka, když sedí v něčem podobném králíkárně? Nebo ji mám na noc přestěhovat domů?
Běžci už běhají po celé zahradě. Když jsem včera našla na právě zakoupeném vlčím bobu dva slimáky, rázem bylo rozhodnuto. Jsou nadšení. Myslím, že aspoň nebudou tolik ožírat dýně, cukety a bramborovou nať.
Hezký mokrý den.
Tak já se už nebojím.
Ale dětem by se to určitě líbilo, kdyby tu měly kuřátka na očích. Byla jsem vypustit kvočnu a trochu jsem prohlížela vajíčka, ale připadalo mi, že se tam nic neděje a že tam je moc velká vzduchová bublina. Jak má být velká, to opravdu netuším. A v tom jsem z vajíčka slyšela slaboučké pípání.
Tak ono tam asi přece jen něco je.
Honzíku, s kohoutkem se počítá. Původně jsem si říkala, že by se mohl jmenovat Honzík, když vy budete mít Javorku, ale zvrhla jsem to. Náš dvorkový výrostek asi nebude žádný krasavec.
Mohl by dostat jméno po sousedovi Jarda. Anebo rovnou Šulc.
Javorko, Jarda Šulc zní dobře. V rámci noblesy bych ale doporučil říkat mu
Jaar de Schultz. To už zní nóbl a extra.
Moje kvočna se jmenuje obyčejně - Lenka Pěkná, a aktuálně hlídá 10 kuřátek.
Tři vajíčka jsou ještě v líhni (nasazoval jsem tři dny :) ), tak jí možná ještě něco
přidám, hop hop.
Fotky večer. K obědu cuketové lečo, včera byla cuketa grilovaná a zítra asi
bude cuketové rizoto a pozítří cuketové bramboráky a cuketová polévka.
Chápete...
Zdravím z uplakaného západu, konečně normálně zapršelo. Mámotázku, kdo tady na ifauně chová zdrobnělé holanďanky nebo paduánky. Nemusí být výstavní, ale musí mít chocholku. A může to být mix barev. Mám kamarádku, zajistila jsem jí u chovatele zdrobnělé holanďanky a on prý o včechno přišel. Kamarádka má už exkluzivní kurníček, krásně nabarvený, připravená snášedla, podestýlku a teď mi tu skoro brečí. Nenašel by se někdo, kdo má navíc 3 slepičky? Prosím, prosím, smutně koukám Dana.
honzapm
napsal(a):
Javorko, Jarda Šulc zní dobře. V rámci noblesy bych ale doporučil říkat mu
Jaar de Schultz. To už zní nóbl a extra.
Moje kvočna se jmenuje obyčejně - Lenka Pěkná, a aktuálně hlídá 10 kuřátek.
Tři vajíčka jsou ještě v líhni (nasazoval jsem tři dny :) ), tak jí možná ještě něco
přidám, hop hop.
Fotky večer. K obědu cuketové lečo, včera byla cuketa grilovaná a zítra asi
bude cuketové rizoto a pozítří cuketové bramboráky a cuketová polévka.
Chápete...
Honziku zdravím Vas i vsechny ostatní. Musim se pridat k tem jménům pro kvočny. Moje kvočna, zdrobněla izabelova brahmanka, co vodi kachnata se jmenuje Doňa Izabela Lopezova. Ostatnim kvočnam říkám různými sprostymi jmény, ktere tu nemůžu ani napsat. Ale začínají treba na písmeno P nebo D a nebo K. Doplňte si sami.
Je ale pravda, ze takovou koncentraci kvočen na metr čtvereční snad nepamatuju.
Pěkný večer. Nám se podařilo ke kvočně podsadit ještě další kuřata. Takže teď má 5 kuřat hempšírek a 3 orlovky. Nejdřív šlo jedno (týden staré) na noc a pak druhý den na noc zbylá. Kvočna na to nic, takže jsem ráda. Doma ani kuře. Zato křepelky mi tu ječí, žerou tuny krmení, rostou jak z vody a začínají lítat.
Hempšírky jsou z garáže vyexpedované k babičce do dědovo karanténní vybílené voliéry (viz foto). A ještě čekám až manžel konečně připojí kachník na voliéru, přetransferuje tam kachny a uvolní mi větší voliéru na kuřata orlovek. A doma nebude ani noha.
Jinak přidám pár fotek čerstvě přidělaného kachníku. Ano, je to ten co vyráběly děti. Původně měl jít do sadu k babičce a taky tam nějakou dobu jen tak stál. Ale babička není přátelská běžcům, nakonec že je prostě nechce. Radši bude sypat na slimáky chemii. Nebo je házet do kyblíku a následně solit.
Takže mladí běžci putovali do nového domova (kde mají i rybník) a kachník byl přemístěn k nám na zahradu a budou tam a v přilehlé volierce dospěláci běžci na noc.
veraboskova
napsal(a):
Tak jsem si to musela najít co to je dráteník. Vůbec to nevypadá špatně
Ale mám tu báječnou knížku Cukety, patyzony, tykve, zeleninové saláty od Danuše Machovské. Pár vyzkoušených receptů už tam mám. Cuketová směs na pánvi, nebo Tábornický kotlík ňamky ňamky.
Jo, kotlík s topinkama, ten máme rádi.
Málem bych na něj zapomněla.
Co nejdřív ho udělám. Ještě, že mě zásobuje sestřenice, když ty moje, ožrané od běžců, ještě nedorostly.
Ahoj ahoj ahoj. Teda, díky za recepty z cuket.
No rodí se každý den 1-2 nové, tak to bude veselé léto.
Milane, trochu jsem přemýšlel, jakými pěknými jmény svá děfčata častujete,
a napadá mne to jedině takto:
P...
Ty Pipino jedna.
D...
Ty Dylyno jedna.
K...
Ty Komteso jedna.
Uhodl jsem?
honzapm
napsal(a):
Ahoj ahoj ahoj. Teda, díky za recepty z cuket.
No rodí se každý den 1-2 nové, tak to bude veselé léto.
Milane, trochu jsem přemýšlel, jakými pěknými jmény svá děfčata častujete,
a napadá mne to jedině takto:
P...
Ty Pipino jedna.
D...
Ty Dylyno jedna.
K...
Ty Komteso jedna.
Uhodl jsem?
Honzo uhodnul jste to naprosto přesně
Zdravím přááátelé já mám cukety na kompostu z palet tam běžci nemůžou a dnešní večeře míchaná vajíčka z cuketou jako mozeček včera nastavovaný štouchačky z cuketou a koleno. V sobotu se vylíhlo 7 běženečků a kuřátka se také mají k světu. Kája (čivava) chytil od koček ušní svrab nemáte někdo nějakou radu, krmím tu polodivoky kočky takže to má od nich, zítra jedu na veterinu musím vzít všechny psy takže pakec.Slunečnice vysemeněmé pod krmítkem.

Čertoška
napsal(a):
Zdravím přááátelé já mám cukety na kompostu z palet tam běžci nemůžou a dnešní večeře míchaná vajíčka z cuketou jako mozeček včera nastavovaný štouchačky z cuketou a koleno. V sobotu se vylíhlo 7 běženečků a kuřátka se také mají k světu. Kája (čivava) chytil od koček ušní svrab nemáte někdo nějakou radu, krmím tu polodivoky kočky takže to má od nich, zítra jedu na veterinu musím vzít všechny psy takže pakec.Slunečnice vysemeněmé pod krmítkem.
Na ušního svraba stronghold.
dá se použít na psy i na kočky. a není problém vzít stronghold pro obřího psa 40-60 kg a ošetřit z té pipety 60 kg libovolných zvířat.
napsal(a):
Na ušního svraba stronghold.
dá se použít na psy i na kočky. a není problém vzít stronghold pro obřího psa 40-60 kg a ošetřit z té pipety 60 kg libovolných zvířat.
Taky doporučuju, je nejlepší. Zároveň i odčerví. Jenom ta cena je trosku vyšší. Na naseho briťáka platime 300 za jednu pipetu a musi se dat celkem 3. Kazdy mesic jedna, takze celkem 900, -.
Dobrý den, tak jsem z5, akorát mi napršelo do gumáků .Práce jako na galejích, ale nejsem v tom sám a to našince vždy potěší .

1978milan
napsal(a):
Taky doporučuju, je nejlepší. Zároveň i odčerví. Jenom ta cena je trosku vyšší. Na naseho briťáka platime 300 za jednu pipetu a musi se dat celkem 3. Kazdy mesic jedna, takze celkem 900, -.
No jo, když máte jednu kočku tak jasný.
ale tajemství strongholdu tkví v tom, že jakmile máte 40-60 kg ošetřitelných zvířat a vyplatí se na to otevřít pipetu za 700, -, nestojí to na jednu kočku 300 ale padesát korun. třeba.

1978milan
napsal(a):
No vidíte a ja myslel, ze v kazde pipete je davka vždycky pro jedno zvíře. Netusil jsem vubec, ze se to da aplikovat i timto způsobem.
Ale jak tu pipetu rozdělit pro tolik zvířat, aby kazdy dostalo spravnou dávku?
Trojčlenka a jedničková stříkačka
napsal(a):
No jo, když máte jednu kočku tak jasný.
ale tajemství strongholdu tkví v tom, že jakmile máte 40-60 kg ošetřitelných zvířat a vyplatí se na to otevřít pipetu za 700, -, nestojí to na jednu kočku 300 ale padesát korun. třeba.
Jj, dělám to zrovna tak. Koupím za 360, - na 25kg a ošetřím 4 velké kočky (jedna vyjde na 90). A to mi poradila dokonce veterinářka a sama mi to rozměří do malých stříkaček ! Dana.
Díky tak to koupím. Bála jsem se toho dávkování že to neodhadnu Dan má 40kg Kája 4kg Ema 1,5kg a kočky tak 2 kg, při krmení je odchytnu takže pipeta je dobrá, kupuju na kočky fromtline sprej a vždycky když se k nim dostanu tak je aspon postříkám a na psy pipety frontline combo ale ten stronhold má asi něco navíc co zabírá na ten svrab.
Čertoška
napsal(a):
Díky tak to koupím. Bála jsem se toho dávkování že to neodhadnu Dan má 40kg Kája 4kg Ema 1,5kg a kočky tak 2 kg, při krmení je odchytnu takže pipeta je dobrá, kupuju na kočky fromtline sprej a vždycky když se k nim dostanu tak je aspon postříkám a na psy pipety frontline combo ale ten stronhold má asi něco navíc co zabírá na ten svrab.
A budete je mit rovnou odčervený. Je to tak Bodlinko?

1978milan
napsal(a):
A budete je mit rovnou odčervený. Je to tak Bodlinko?
Jo i ne. bohužel to nebere tasemnice a tasemnice je zrovna to zviřátko, které si pořizují venkovní kočky nejčastěji.
A asi to bude vše. Jedno je už několik dní malinko ťuknuté, tak nevím, jestli je šance, aby z toho něco bylo. A to poslední se mi zdá od začátku, že tam nic není, ale nechala jsem ho, protože to fakt nepoznám.
Nechci jim tam pořád lézt a děti jsou také zvědavé, tak tam chodím tajně, aby nešly se mnou.
Eliška z nich má snad větší radost než já. Ta už nemohla dospat. Včera pořád opakovala, jak se hrozně těší.
Až půjdu zavřít slepice, tak tam samozřejmě ještě nakouknu.
I jedno je dobrý
Přidám fotku poloviny křepelek faraonů. Stáří nevím, jsem si to nějak zapomněla napsat. Mělo se to líhnout 29.6 podle kalendáře. Takže asi budou dva týdny staré. Druhá půlka vypadá dost podobně
honzapm
napsal(a):
Olí, prosím vás, a vy v tom holubníku chováte i výletky? Nebo jenom holuby?
Jeníku, heleď, nemudruj, a raději Olánkovi poraď, co má králík komu kam strčit,
aby bylo hodně králíků, skoro jako máš ty. Hop hop.
Na kůl výletky nedávám, těžko bych je tam usadil, snad až v pohlavní dospělosti.jinak oddělení pro výletky je dobrá věc zejména u voleriových chovů.Jinak střídavé vypouštění.Dnes již při ztrátě jedince z páru nesedím v autě, ale lezu pro rezervu na kůl.Holoubátka dávám před vylétnutím na zem ať se brzy otrkají.Velmi dobré je něco podobného, jak krmíte kuřátka, holuby prostrčí akorát hlavu a krmí a krmí.
V souvislosti se zásahy do hnízdní svobody kvočny v její nepřítomnosti Javorkou, se táži, zda mají ptáci čich?
Onehdá jsem za pár šupů ve slevě v Makru koupil asi dvacet litrů mléka.Na chalupě jsem zjistil, že nevím, zda jej mohou pít králíci a ani zda se zdrcne.Jeden expert mě ujistil, že po lžičce octa jo.Tak jsem to provedl a ono nic.No holt učit se a zase se učit.
Kdo co prostrčí hlavu holubi, psát a nespat, že.
Dokázal jsem to vypěstovat.
Nerovnosti v jednotlivých krajích správně přičítáme skutečnosti, že ne všude již působí Vysoké školy holubářské.Ovšem zpracovat studii pro katedru chovatelských ubykací na vertikálních podstavcích je nad síly jedince a proto věřím ve vaši součinnost. Pro malý zábor půdy jsou holubníky na kůlu, jež mezi tyto stavby patří, budoucností.
V historii takových staveb je třeba odstanit obrovskou mezeru, neboť do dnešních dnů lidstvo nezná přesný počet holubníku na kůlu v Pompejích před rokem 79 našeho letopočtu a zda nějací holoubci řádění Vesuvu přežili.Von Gaučík by měl proto zamíří do Kampánie a předložit světu důkazy potvrzující pouhou domněnku, že
kamenné sloupy na nichž holubníky stály nebyly dostatečně vysoké.V archeologických poznatcích v tomto směru dosud ani brk.
Další skupina Teplákovců by měla podrobně prozkoumat holubníky na kůlu v přírodně zajímavých místech, např.s častým výskytem tajfunů.sopečné činnosti, zemětřesení, ale i v místech s vysokým rozdílem denních a nočních teplot.Nejsem si zcela jist zda manželé Javorky a Věry budou míti pro takové bádání pochopení, ale těch pár měsíců to doma jistě zvládnou.Bodlinka pak zaměří pozornost na důstojnost holubí žití v místech, jež neprávem označujeme jako ne zrovna přívětivá.
Velmi zajímavé bude nahlížení do konkrétních soudních spisů v Čadu, Botswaně, Salvádoru, Fidži či na Falklandech za účelem zjištění, jak soudní orgány posuzují stavby na kůlu, tedy jako věci movité či v případech základového ukotvení, jako nemovité.Ovečka a spol to jistě zvládné včetně odlišností ve stavebních zákonech v jednotlivých světadílech.
Ještě odstaveček pro zručného Škodováka.
Brzké dvě miliardy Číňanů, panečku ty už toho pořádně zbaští/nevite někdo zda při konzumaci snímají ty náhubky?(potřebují tedy potraviny.Peněz jako želez, ale úrodné půdy nedostatek.Šetrnost, bez záboru a je tu zase holubník na kůlu.Již ve středověku Španělé stavbou holubníků.tehdá bez kůlu, zúrodňovali trusem holoubků půdu.Nyní v moderní době to chce samohybný holubník na slitinové tyči.Škodovák již tuší, solární stříška, výpočet těžiště, obtékání vzduchu u výškových staveb, materialy, jen to pořádně rozjet, opakuji mají peněz jako želez.
Olánku, tak to je geniální revoluční vynález a nápad.
Honemrychle to utíkejte patentovat.
Já bych to překlenul i na pojízdné kurníky, ty budou mít místo podlahy
jen kari-rohož. Trus soudružek a soudruhů tak bude z hřadů dopadati rovnou
a zúrodňovaný pole lán, plán se konečně počne plniti a možná - ale vopravdu
enom možná - k. zase začne střídat n.
Má úcta.
Zdravím, potřebovala bych se zeptat, kdy kuřátka začínají žrát. Zatím jsou zalezlá pod kvočnou a občas vykouknou ven a hned se zase zavrtají.
Protože je u nás dost velká zima, tak jsem nevydržela a před chvílí jsem je odstěhovala domů.
Venku je 15 stupňů a hrozný vítr, to by kuřátka byla zalezlá pořád.
Zatím mají nastrouhané vajíčko s kukuřičným šrotem a slabý čas. K1 bude zítra. Hlavně, že jsem se v týdnu ptala, jestli ho mají a paní mě ujišťovala, že ano.
Je to tak správně?
Za odpovědi a připomínky předem děkuji.
Jitka
Povedli se mi letos kříženci pomořanská husa x český houser. Jsou z 1.května, a je jich kus.
javorka
napsal(a):
Zdravím, potřebovala bych se zeptat, kdy kuřátka začínají žrát. Zatím jsou zalezlá pod kvočnou a občas vykouknou ven a hned se zase zavrtají.
Protože je u nás dost velká zima, tak jsem nevydržela a před chvílí jsem je odstěhovala domů.
Venku je 15 stupňů a hrozný vítr, to by kuřátka byla zalezlá pořád.
Zatím mají nastrouhané vajíčko s kukuřičným šrotem a slabý čas. K1 bude zítra. Hlavně, že jsem se v týdnu ptala, jestli ho mají a paní mě ujišťovala, že ano.
Je to tak správně?
Za odpovědi a připomínky předem děkuji.
Jitka
Javorko, já s tím vajíčkem nevím, pořád mám na paměti slova jednoho starého zkušeného chovatele - dát kuřeti vejce je jako dát kojenci řízek. Ono vařené vejce je jiné než syrové, je hůře stravitelné a tedy zatěžuje trávení více, než kuře snese. Já dávám K1 od prvopočátku a nemám problém. Vždyť je na to určená.
Taky jsem ze začátku zkoušela všechny možné rady, aby se kuřátka nepodesr... a ona se pos... téměř pokaždé. Nakonec se mi nejvíce osvědčila K1 a voda s Acidomidem od prvního dne. Průjem žádný, občas je nějaký lepivý pevný bobek, který se sloupne a vše je OK. Kuřata jedou podle tabulek. Dana.
Javorko gratuluji ke kuřátkům,
naši běžci mají skoro měsíc a jsou to fakt pošuci. Ještě tak 14 dní a půjdou do světa.
Jim i kuřatům před 2 lety jsem dávala taky vajíčko natvrdo + strouhanku a ještě namáčený krupky. Tím prý dřív krmila moje babička. A čajíček též. K1 měly od 2 dne- 3 dne.
IB už žerou s dospělými granule, Vilém už je tolik nesekýruje, Rozára už je moc nevodí, akorát když zjistí, že není v dohledu tak řvou a ona se k nim vrátí. Jarmilka snáší o sto šest, pár vajíček jí nechávám v kachníku, ale zatím to nevypadá, že by taky zasedla. Omladina nejraději tráví čas plaváním v jezírku. Můj odhad je 1+1. Ta menší víc řve a větší si dovoluje na otce.
Uvidíme
PS: Předevčírem nás z neznámých důvodů opustila 1 ČZK.
Pěkný skoro večer. Olánku já vám poslala do vzkazníku fotku u dědy holubník na kůlu. Za nás máme splněno. Sice je jen na okrasu, ale podle mě nějaké to vytunění a třeba by se to ještě nějak dalo...
Jinak mám problém. Mám nepříbuzné orlovky, ale ta kuřata vypadají fakt ouplně jinak než ty moje orlovky. Moje kuřata orlovek jsou hlavy bílé, převážně bílohnědé. Z koupených orlovky hlavy hnědočerné, jinak peří hnědé, sem tam bílé brko. Táži se sama sebe, co jsem si to koupila? Z důvodu preventivních, aby jste nebyli vyděšení vám neukážu foto. Snad po 22té hodině.

Pipiny už mají peří úplně všude a jedou asi druhé péřové kolo, protože začínám nacházet vypadané peří z ocásků. Celý den už tráví venku a o víkendu půjdou do kurníku, protože odchovnu potřebuju pro další várku, co se dneska přestala v líhni otáčet.
Dám jim tam ještě vyhřívací desku, ať se můžou v noci ještě tulit, ale přes den jim zima není. Oblíbené hobby - plácnout s sebou na slunce, křídla na labuť a nohy na bok.
Zdravím a taky gratuluji ke kuřátkům a těším se, že už Ovečce taky něco kvete po tom masakru. Taky něco přidám
Takže, první jsou poslední tři přírůstky staré už týden, jelikož moje přítelkyně Skleróza způsobila špatné zapsání začátku sezení a zas je tam jedno po pradědečkovi . Dalších šest už má měsíc a poslední mackové mají dva měsíce a tady je taky jeden po pradědečkovi, kačer jak poleno
veraboskova
napsal(a):
Pěkný skoro večer. Olánku já vám poslala do vzkazníku fotku u dědy holubník na kůlu. Za nás máme splněno. Sice je jen na okrasu, ale podle mě nějaké to vytunění a třeba by se to ještě nějak dalo...
Jinak mám problém. Mám nepříbuzné orlovky, ale ta kuřata vypadají fakt ouplně jinak než ty moje orlovky. Moje kuřata orlovek jsou hlavy bílé, převážně bílohnědé. Z koupených orlovky hlavy hnědočerné, jinak peří hnědé, sem tam bílé brko. Táži se sama sebe, co jsem si to koupila? Z důvodu preventivních, aby jste nebyli vyděšení vám neukážu foto. Snad po 22té hodině.
Věro, už je čas.
Https://www.youtube.com/watch?v=BbbbC1dv-rw
Javorko, krásná kuřátka, gratuluji.
Věrko, tak jak dopadly žluté cukety?
Dvířka - pletivo - kvůli světlu i kontaktu.
Zvířata mají ráda kontakt a ráda vědí, do čeho jdou.
Myslím, že s pletivovými dvířky by tam běžci zalézali sami a rádi.
Javorko, jů, VY MÁTE KUŘÁTKA.
Teda ta Markéta dneska řádila, ta to teda házela.
No svištělo to kolem mého gaučíku slušně. Tak šup na žito.
Lenka Pěkná, t. č. náhradní matka, aby byl Olánek spokojen a ona šťastná.
Jinak z cuket jsem nakonec dělala omáčku na rýži. Cibule, pak vykoštěné na kostičky nakrájené maso z kuřete. Zasypat nakrájenými cuketami, zeleninovou paprikou zelenou, žampiony. Přidala jsem sůl, tymián, kostičku masoxu. Malinko jsem podlila vodou a dusila. Cuketa se trochu rozvařila, takže nebylo třeba zahušťovat.
Ale... mezitím dorostly další cukety, takže mám v kuchyni připravené 3 žluté a jednu zelenou.
Všem pěkný den a já mizím na bus do práce.
Hezký pátek, včera navečer jsem běhala po zahradě s foťákem. Tak něco z fauny a z flory přikládám.
Návštěva kamaráda s Rézinkou,3 vlna Hlívy ústřičné, holky zmordovaný od Huberta (právě jsem ho dala na prodej), Rozára s malejma (to prostě nejde vyfotit čistě, když lítaj jak blázni), šnek vodní " "Sázavský", Cecilka v pozadí s Pepínem (těsně před útokem) a spokojená rodinka při odpočinku.
A nakonec užitková část,
rajče býčí srdce, melouny v premiéře, angrešt po nájezdu housenek, hokaidová džungle (půjde pryč, všechno plané), přeci jen všechny broskve nezmrzly, ačokča a okurky, jeden keř - dva druhy ostružin (nechápu).