Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

polni

7.7.2017 07:30
polni

XXX.XXX.202.179

Dobrý den. Chci se optat, zda lze chovat slepice domácí společně s křepelkou v jednom výběhu?
Děkuji.

7.7.2017 08:47
Patunta

XXX.XXX.219.2

Nejde to.

7.7.2017 10:45
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Křepelky lítají, takže vám na volno uletí. Když to není na volno, ale máte je např. v ubikaci typu králíkárna v prostoru, kde kolem běhá drůbež, tak to samozřejmě není problém. Akorát křepelky mají spíše rády stín, na horku se přehřívají. Takže je spíš lidi mají ve voliérách s exoty nebo v kůlnách, altánech, zahradních domcích.

7.7.2017 21:55
klakier

XXX.XXX.43.214

Asi se mluví o křepelkách japonských a ty nikam neodletí, ani samci kteří jsou lehčí. Ale jsou to jednoduchá zvířata, venku plachá. Nebudou poslouchat jak slepice a rychle vám je odchytne škodná. Vajíčka trousí kam je napadne takže vám je slepice sežerou. V neposlední řadě bude asi problém s agresí. Někdo tu prodával křepelky, když je chtěl chovat ve voliéře se sebritkami… No ale kdybyste to zkusil napište sem postřehy :).

8.7.2017 00:00
veraboskova

XXX.XXX.0.235

No osobně mám zkušenost, že mi jich už pár vyletělo z ubikace když jsem bohužel nezavřela dveře zahradního domku. A vzali to přes plot s sousedům do zahrady. A u toho se nezastavily. Takže kde je jim konec. Asi je sebrala nějaká kočka.

8.7.2017 11:47
chovatel2snina

XXX.XXX.157.78

To môžem potvrdiť aj ja prepelice japonské vedia lietať. Mám viac takých skúseností. Napr. keď som nedával pozor pri kŕmení keď boli otvorené dvierka tak mi jedna vyletela a letela v kuse cca 15m, preletela plot a už jej nebolo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík