Kachňata a housata dohromady? Jde to?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.7.2017 21:20
Iveta777

XXX.XXX.54.6

Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Mám 12 kachňat Indických běžců,2 Landénské housata,10 bílích pižmovek, taky kachňata a 5 saských kachňat. Chtěla bych je mít na rybníku všechny dohromady je to možné? Dnes jsem měla puštěné kachňata Indických běžců a jakmile se přiblížila housata, okamžitě kachňata startovali a klovali je, takže jsem se ani neopovážila k nim pustit ještě pižmovky se saskými. Housátka jsou malinká Indičtí běžci jsou trošku větší a pižmovky jsou velké tak jako běžci. Můžete mi poradit jak je mám dát dohromady a kdy? jestli vůbec tedy. Mám počkat až budou skoro dospělí, nebo je mám chovat odděleně? Předem moc děkuji za rady. Zatím je mám všechny oddělené v odchovnách.

9.7.2017 21:53
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

Pusti jsem 2 skupiny podle věku: 1.sk.9 labutích hus,1 bílá husa,1 ruánka,2.sk 9 ruánek,1 husa labutí- skupina o 3 týdny mladší.1.sk adoptovala 2,4 dospělých hus. P o 3 dnech všechny žerou ze společného krmítka. Obě skupiny se pohybují většinou odděleně. Příští týden k nim přidám 6ruánek a 4 pižmovky.

10.7.2017 07:03
ovecka

XXX.XXX.203.146

Iveta777 napsal(a):
Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Mám 12 kachňat Indických běžců,2 Landénské housata,10 bílích pižmovek, taky kachňata a 5 saských kachňat. Chtěla bych je mít na rybníku všechny dohromady je to možné? Dnes jsem měla puštěné kachňata Indických běžců a jakmile se přiblížila housata, okamžitě kachňata startovali a klovali je, takže jsem se ani neopovážila k nim pustit ještě pižmovky se saskými. Housátka jsou malinká Indičtí běžci jsou trošku větší a pižmovky jsou velké tak jako běžci. Můžete mi poradit jak je mám dát dohromady a kdy? jestli vůbec tedy. Mám počkat až budou skoro dospělí, nebo je mám chovat odděleně? Předem moc děkuji za rady. Zatím je mám všechny oddělené v odchovnách.

První poznámka - do 3 týdnů zajistit celodenní teplotu (28 - 27 - 23°C), nenechat prochladnout. Za mne tedy v odchovnách. Také každodenní stres ze slučování a opětné rozdělování do odchoven jim nepřidá.
Druhá poznámka - na vodu až po 3 týdnech, jsou bez kachny, nemají promaštěné peří.
Třetí poznámka - až jim začne růst peří v letkách, tak je pižmata budou s 90% pravděpodobností oškubávat, jsou to takové drůbeží piraně. Stačí, aby to jedno zkusilo, a už v tom jedou všechny. Začnou s tím v noci a potom už pokračují i ve dne.
Pižmovky bych dala až naposledy, až budou ostatní opeřeni. Jinak běžce, husy a saské by spojila po těch 3 týdnech. Dana.

Přidejte reakci

Přidat smajlík