Kachna carkovana zakrsla

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.7.2017 15:38
MicheleG

XXX.XXX.72.227

Pozná prosim někdo pohlaví u těchto kachnat?

17.7.2017 20:34
maximus.chov

XXX.XXX.145.33

MicheleG napsal(a):

Ano.

17.7.2017 22:57
ovecka

XXX.XXX.203.146

MicheleG napsal(a):

Každý, trochu zkušený chovatel, to pozná kloakální metodou. Dana.

naeuzbrvonbuiz

18.7.2017 11:55
naeuzbrvonbuiz

XXX.XXX.234.110

maximus.chov napsal(a):
Ano.

Ale kdo?

18.7.2017 22:33
CHOV BŘEZINY

XXX.XXX.209.90

Poznáte to podle zbarvení zobáku. Kačenky mají zobák tmavý, do černa, kačeři světlejší s nádechem do zelena.

19.7.2017 11:39
ovecka

XXX.XXX.203.146

CHOV BŘEZINY napsal(a):
Poznáte to podle zbarvení zobáku. Kačenky mají zobák tmavý, do černa, kačeři světlejší s nádechem do zelena.

Ale ne u kachňat, tam jsou zobáky do 7-8 týdnů stejně barevné. Dana.

19.7.2017 19:43
CHOV BŘEZINY

XXX.XXX.209.90

ovecka napsal(a):
Ale ne u kachňat, tam jsou zobáky do 7-8 týdnů stejně barevné. Dana.

Chovám je. Pohlaví se pozná podle barvy zobáku hned první den po vylíhnutí. Kachničky mají po vylíhnutí zobák černý, kačeři světlý s tmavou špičkou.

19.7.2017 22:40
ovecka

XXX.XXX.203.146

CHOV BŘEZINY napsal(a):
Chovám je. Pohlaví se pozná podle barvy zobáku hned první den po vylíhnutí. Kachničky mají po vylíhnutí zobák černý, kačeři světlý s tmavou špičkou.

Po týdnu se už nepozná nic, zobáky jsou stejné. Měla jsem je letos také. A velké čárky jsem chovala několik let.
Vzhledem k tomu, že zadavatel neudává stáří, je kloakální metoda ta nejspolehlivější. Dana.

20.7.2017 14:17
CHOV BŘEZINY

XXX.XXX.209.90

Nemá cenu se dohadovat, já ten rozdíl prostě vidím. smajlík
U čárkovaného zbarvení se pohlaví zvířat pozná velmi snadno, s věkem sice zobák kačerů tmavne, ale nikdy ne do černé barvy, jakou mají kačenky. Na fotu je jasně patrný rozdíl ve zbarvení zobáku - kachna černý, kačer světlý. Káčatům je cca 5 týdnů.
Vlevo kačenka, vpravo kačer. smajlík

Jen ještě dodám, že kloakální metoda je sice nejspolehlivější ( i tam se dá udělat chyba), ale většina lidí to prostě neumí. Rozlišení podle barvy zobáku je jednodušší. U čárek.

20.7.2017 21:12
ovecka

XXX.XXX.203.146

CHOV BŘEZINY napsal(a):
Nemá cenu se dohadovat, já ten rozdíl prostě vidím. smajlík
U čárkovaného zbarvení se pohlaví zvířat pozná velmi snadno, s věkem sice zobák kačerů tmavne, ale nikdy ne do černé barvy, jakou mají kačenky. Na fotu je jasně patrný rozdíl ve zbarvení zobáku - kachna černý, kačer světlý. Káčatům je cca 5 týdnů.
Vlevo kačenka, vpravo kačer. smajlík

Jen ještě dodám, že kloakální metoda je sice nejspolehlivější ( i tam se dá udělat chyba), ale většina lidí to prostě neumí. Rozlišení podle barvy zobáku je jednodušší. U čárek.

Ale to co máte na fotografii snad není zakslá kachna čárkovaná? Ty hlavy jsou strašně dlouhé. Zakrslice mají hlavičky kulaťoučké, jako kachňátka.
Dohadovat se nechci, každý na to máme svůj pohled a svoji zkušenost. Dana.

20.7.2017 22:08
CHOV BŘEZINY

XXX.XXX.209.90

Je to kachna čárkovaná. Máte pravdu není zakrslá, ale to je jedno. Bavíme se tady o čárkovaném zbarvení, ne o velikosti kachen. Je to jen ukázka, jak se liší zobák podle pohlaví.

1.8.2017 13:27
MicheleG

XXX.XXX.37.22

Děkuji všem za odpovědi jelikož se nám letos přirozeným odchodem pod kachnou vyklubalo 2 kachnat přikládám foto předpokládám že je to pár....jinak se jedná o hobby chov pro radost tak mě nekamenujte ze se ptám: ) začínáme dekuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík