Neuspech pri rozmnozeni pizmovek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.7.2017 19:27
Sádelník

XXX.XXX.30.117

Dobry den,

Loni jsem mel 1.2 pizmovky a ze 12 vajec 10 kachnat.
Letos mi zbyla 1 kachna a ze 17 vajec nic.. ted jsem je zakopaval a 3 rozbyl a bez zarodku. Kachna sesela pomalu uz 48 den a vejce uz dost smrdela

Je mozne ze kacer behem zimy zapomnel jak uspokojit kachnu?
Nebo je problem v kachne.. zdalo se mi ze si vejce dala tak blbe ze napr. Pulku dne sedela na pulce vejcich a pak zas na pulce.. takze nikdy neobsedla vsechny..
Pak je moznost ze je chyba ve me ve spatnem krmeni a nedostatku napr bilkovin.

Je to kruty ae pokud by byl at kacer nebo kachna nerozmnozitelna tak by museli opustit chov..

18.7.2017 22:54
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

Sádelník napsal(a):
Dobry den,

Loni jsem mel 1.2 pizmovky a ze 12 vajec 10 kachnat.
Letos mi zbyla 1 kachna a ze 17 vajec nic.. ted jsem je zakopaval a 3 rozbyl a bez zarodku. Kachna sesela pomalu uz 48 den a vejce uz dost smrdela

Je mozne ze kacer behem zimy zapomnel jak uspokojit kachnu?
Nebo je problem v kachne.. zdalo se mi ze si vejce dala tak blbe ze napr. Pulku dne sedela na pulce vejcich a pak zas na pulce.. takze nikdy neobsedla vsechny..
Pak je moznost ze je chyba ve me ve spatnem krmeni a nedostatku napr bilkovin.

Je to kruty ae pokud by byl at kacer nebo kachna nerozmnozitelna tak by museli opustit chov..

Mají vodu na plavání?

19.7.2017 07:07
Sádelník

XXX.XXX.30.117

Jo.

19.7.2017 13:46
Pupča

XXX.XXX.54.33

Zdravím, moc jsem nepochopila jestli byla bez zárodku všechna vejce, nebo jestli káčata zemřela ve vejci. Proč jste nezkusil prosvítit vejce po týdnu, co na nich kačena seděla? Já vždy prosvítím a prázdná vejce vyřadím. Pokud byla většina vajec bez zárodku, tak je chyba v kačerovi a vyměnila bych jej. Kačena mi taky teď sedí nesedí, myslím ale že to je kvůli vysokým teplotám a tak různě přesedává, aby měla vejce správnou teplotu a neuvařila je, když by na nich pořád seděla. U pižmovek je malá pravděpodobnost špatné matky. U mě vodu na plavání bohužel nemají, ale ze dvou kačen jsem letos měla 30 káčat a teď už obě sedí každá na dalších 15 vejcích. Myslím, že pokud chcete tak je teď nejlepší doba pro nákup nových chovných kusů. Kupte si od dvou chovatelů po pár káčatech, vypiplejte a vyberte si nejlepší kusy na chov, nebo už kupte chovné kusy, inzerce jsou plné. Držím pěsti, aby se Vám lépe dařilo!

19.7.2017 13:57
Sádelník

XXX.XXX.30.117

Nvm jestli to neni blbost ae neno to tim ze byla jen jedna kachna pro kacera ?
Loni to bylo v pohode

Byl to smrad z vajec stacilo se problizit.. rozbil sem 3 a priznam se nejak sem nechtel rozbit vejce se zarodkem at uz uhynulym nebo zivym.. takze sem dal nepokracoval.

19.7.2017 14:12
Pupča

XXX.XXX.54.33

Rozumím, no jedna kačena je dost málo...mě letos kačer jednu ze tří kačen zedral tak, že jsem ji musela utratit...soudě podle toho, jestli tomu Vašemu stačila jedna, tak asi nebude moc náruživým milovníkem, vyměnila bych ho. A zkuste opravdu prosvěcovat a vyhazovat neoplozená vejce již během líhnutí ať pak nemáte pukavce v hnízdě.

19.7.2017 14:40
Sádelník

XXX.XXX.30.117

Ja mam koupeny 2.2 pizmovek letosni s rim ze neco zustane na chov a neco na maso.

Nebyla chyba to ze byla jen jedna kachna a vejce byli neco jako preplozeny? Kacera sem videl uspokojovat kachnu.
Loni z 12 vajec jen 2 nebyli oplozeny..

Ceka me rozhodnuti koho vyradit z chovu.

19.7.2017 21:39
honzapm

XXX.XXX.182.25

Přeplozená vejce být nemůžou. Ten můj tu mou (taky jednu) obšťastňoval
i třikrát za odpoledne, jí se to líbilo, nanesla 25 vajec, včera jsem prosvěcoval
a zárodky tam jsou (prosvěcoval jsem vejce pod kvočnou - ta sedí na části vajec,
kachna má asi 18 ks pod sebou, ale moc pod ní nesahám, pod ní to zkontroluju
asi zítra, až si vezmu tu správnou baterku).

Pokud loni stejná zvířata byla plodná, tak jedině podmínky při skladování vajec,
než na ně kachna nasedla - nezkazilo se to někde, když to tak smrdělo na dálku?
Kdyby je zastudila, nevím, podle mě by tolik nesmrděla, ale nejsem odborník.

naeuzbrvonbuiz

21.7.2017 07:02
naeuzbrvonbuiz

XXX.XXX.234.110

honzapm napsal(a):
Přeplozená vejce být nemůžou. Ten můj tu mou (taky jednu) obšťastňoval
i třikrát za odpoledne, jí se to líbilo, nanesla 25 vajec, včera jsem prosvěcoval
a zárodky tam jsou (prosvěcoval jsem vejce pod kvočnou - ta sedí na části vajec,
kachna má asi 18 ks pod sebou, ale moc pod ní nesahám, pod ní to zkontroluju
asi zítra, až si vezmu tu správnou baterku).

Pokud loni stejná zvířata byla plodná, tak jedině podmínky při skladování vajec,
než na ně kachna nasedla - nezkazilo se to někde, když to tak smrdělo na dálku?
Kdyby je zastudila, nevím, podle mě by tolik nesmrděla, ale nejsem odborník.

Byla-li loni plodná, letos být ze spousty příčin nemusí. Třeba poranění penisu není u vodní drůbeže zase nic tak nepravděpobného. Pokud kačer pojímal, může být chyba v obou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík