Kropenaté slepice - pomoc s výběrem plemene

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.7.2017 14:31
...Janek...

XXX.XXX.44.73

Zdravím všechny chovatele,

stavím kurník pro slepice o rozměrech 2x2x2m + snášková hnízda. Pod hřady bude trusník.
Konstrukce bude vypadat podobně jako přiložená fotografie.

Chtěl bych tam ubytovat 10-12 slepic a kohouta. Nejlépe kropenaté slepice, lehkého nebo středního typu. Můžete mi doporučit nějaké plemeno, od kterého seženu několika denní/týdenní kuřata? Případně doporučit někoho ideálně ve středočeském kraji, od koho kuřata vzít? Jít cestou násadových vajec mi přijde zbytečně složité. Nechce se mi kupovat líheň a kvočnu nemám.

Jedná se mi o produkci domácích vajec pro vlastní potřebu.

Dík,
Honza.

lol-lol

26.7.2017 15:29
lol-lol

XXX.XXX.4.22

Znám jen českou kropenku, ale užitkovost je slabá.Tak si raději kupte nějakou od Slepičářů či Kvapa.

26.7.2017 16:13
ladd

XXX.XXX.34.50

Zkuste zde v inzerci (nebo i jinde) najít prodejce plemene Amroks.

26.7.2017 16:16
PetaaS

XXX.XXX.76.7

Skvělé jsou wyandotky jak obyčejné tak zdrobnělé

26.7.2017 18:52
mysak

XXX.XXX.35.93

Taky hlasuju pro amroxky... sice nejsou lehké, ale jsou klidné.a menší prostor jim nevadí.

26.7.2017 19:00
ančovička1

XXX.XXX.220.126

Pokud máte větší travnatý pozemek a patřičně vysoký plot, doporučuji vlašky koroptví..mám jich už jen pár -6- letitých a nesou nejvíc..jen nevím, jestli by jim u vás nebyla v tom kurníčku zima a neomrzly jim v zimě hřebeny, které mají velké, listové..já je mám v mrazech doma, ve velkém zděném kurníku i přes den...problém s hřebeny nebude mít wyandotka, ta má hřeben nízký, růžicový..

26.7.2017 21:46
horal

XXX.XXX.202.176

lol-lol napsal(a):
Znám jen českou kropenku, ale užitkovost je slabá.Tak si raději kupte nějakou od Slepičářů či Kvapa.

Ať vás to ani nenapadne. Je to největší békovina kterou by jste udělal. Momentálne se koná mnoho výstav a dá se tam lecos pořídit. Pokud se nepletu máte na mysli slepici žíhanou. Jsou vlašky žíhaný a nebo rodobarvý. Jsou také hybridky dominant žíhané. Pak jsou třeba amroxky, ale to už jsou těžší slepice. Najděte si ale solidního prodejce anebo soukromíky. Přečtete si zde na if články prodejci kvapo nebo slepičář ( jedno a to samé jest). Hlavně se podívejte co prodávají.

26.7.2017 22:00
horal

XXX.XXX.202.176

Http://klub-chovatelu-vlasek.webnode.cz/barevne-razy/ podívejte se tady na kropenky, neboli žíhané vlašky. Nemusíte mit obavy že budou lítat. Pokud mají dostatek krmení a můžou si pohrabat nemají nutkání přelétávat. A kdyby přeci tak hold nůžky a přistřihnout křídla. Pokud nejdete na výstavu tak na tom nesejde. Já chovám slepice v nadmořské výšce 750 m na kopci a zima zde bývá krutá, hlavně pořád větrno. Slepice mám v dřevěné boudě a hřebínky jím zatím nikdy neomrzli.

Barca22

26.7.2017 23:37
Barca22

XXX.XXX.160.22

Reklama na slepicare a kavapa je pekne pitoma. Pokud nechcete zmrzacenou drubez tak tam proboha nic nekupujte. Ale vzhledem k tomu, ze se ptate na kuratka, tak stejne neuvazujete o vynesenych hybridech. Priklanim se taky Amroxky. Maji i krasnou snasku v zime. Jsou otuzilejsi.

27.7.2017 06:23
Steve89

XXX.XXX.162.6

Děkuji za reakce,

z míněného prodejce/prodejců Kvapo či Slepičář bych nekoupil nic. Zde na ifauně jsem o nich četl dost.

O Amroxkách budu přemýšlet.

Nejvíce se mi dle zbarvení zamlouvá asi Wyandotka oranžová vlnitá.

Hezké jsou i ty Vlašky - např. rodobarvá šedoprsá či porcelánová.

Mám plot vysoký 2 metry. Kurník budu zatelpovat, tak by snad se zimou neměli mít problém.

27.7.2017 06:30
mysak

XXX.XXX.53.16

Steve89 napsal(a):
Děkuji za reakce,

z míněného prodejce/prodejců Kvapo či Slepičář bych nekoupil nic. Zde na ifauně jsem o nich četl dost.

O Amroxkách budu přemýšlet.

Nejvíce se mi dle zbarvení zamlouvá asi Wyandotka oranžová vlnitá.

Hezké jsou i ty Vlašky - např. rodobarvá šedoprsá či porcelánová.

Mám plot vysoký 2 metry. Kurník budu zatelpovat, tak by snad se zimou neměli mít problém.

Pokud byste chtěl přímo puntíkaté slepice, tak nenáročné jsou hamburčanky. mají také růžicový hřeben, a nesou bílá vejce. nejčastější jsou stříbrné, ale existují i zlaté.

27.7.2017 07:09
jeník12

XXX.XXX.73.90

Pokud na vajíčka, tak jednoznačně vlašky, nesou skvěle a mají spoustu barevných variant. Honza.

27.7.2017 07:34
horal

XXX.XXX.202.176

Http://www.kippenencyclopedie.nl/php/index.php?title=Italiener
tady je německý vzorník barevných rázů vlašek, jsou také vlašky s růžicovým hřebenem.

27.7.2017 08:12
honzapm

XXX.XXX.182.25

lol-lol napsal(a):

Tohle nebyla reklama na Kavapo, ale těžká ironie některého z místních
znuděných odborníků, který se pro jistotu, aby jeho hlavní nick neztratil kredit,
převtělil do lol-lol.

LOL - Lying Of Laugh (ležím smíchy), případně
LOL - Laughing Of Loud (řvu smíchy)

Hlavně se ta ironie týkala jejich tak oblíbeného slovíčkaření ohledně názvů rázů.
Čili kresbu máme žíhanou, nikoliv kropenatou.

Nejen na odhalení ironie jsem já expert. M.ú.

27.7.2017 10:09
ladd

XXX.XXX.34.52

honzapm napsal(a):
Tohle nebyla reklama na Kavapo, ale těžká ironie některého z místních
znuděných odborníků, který se pro jistotu, aby jeho hlavní nick neztratil kredit,
převtělil do lol-lol.

LOL - Lying Of Laugh (ležím smíchy), případně
LOL - Laughing Of Loud (řvu smíchy)

Hlavně se ta ironie týkala jejich tak oblíbeného slovíčkaření ohledně názvů rázů.
Čili kresbu máme žíhanou, nikoliv kropenatou.

Nejen na odhalení ironie jsem já expert. M.ú.

Chytrej kluk.

27.7.2017 18:22
mysak

XXX.XXX.2.150

mysak napsal(a):
Pokud byste chtěl přímo puntíkaté slepice, tak nenáročné jsou hamburčanky. mají také růžicový hřeben, a nesou bílá vejce. nejčastější jsou stříbrné, ale existují i zlaté.

Hamburčanky stříbrotečkované...

27.7.2017 18:28
mysak

XXX.XXX.2.150

mysak napsal(a):
Taky hlasuju pro amroxky... sice nejsou lehké, ale jsou klidné.a menší prostor jim nevadí.

Amroxky.

27.7.2017 18:41
Steve89

XXX.XXX.162.6

Jedny hezčí než druhé... asi si hodím kostkou... :-D

Nastuduji si jednotlivá plemena a pak se rozhodnu. Děkuji všem za typy! Mějte se krásně a ať se vám daří!

27.7.2017 19:51
...Janek...

XXX.XXX.162.6

Také Vám děkuji za rady, zkusím sehnat kuřátka Amroxek, ty se doma líbí nejvíce.

Ať se dílo daří!

Honza.

Přidejte reakci

Přidat smajlík