Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.7.2017 06:47
Nicoleta

XXX.XXX.175.184

Zdravím, můžu nechat kachny v zimě venku? Co husy?
Slepice musí být celou zimu zavřené v kurníku? Děkuji.

27.7.2017 11:15
slovensko

XXX.XXX.178.6

Nic nemusi byt zavrete.

Zlinanda

31.7.2017 01:39
Zlinanda

XXX.XXX.252.205

Kachny máme celý rok venku, v létě jsou přes noc ve výběhu, ani se nenechají zavřít do kachníku, v zimě tam šly samy a rády. Husy taktéž, ale spíš je vykrmte a kolem listopadu zabijte. Slepice se v zimě rády schovají před zimou, ale jinak jsou venku. Když jim odhrnete kousek sněhu, jsou nadšené ze zbytků trávy, které najdou. Jinak u všeho platí, že je potřeba zajistit nezamrzlou vodu a krmivo.

lol-lol

31.7.2017 10:06
lol-lol

XXX.XXX.4.22

Nicoleta napsal(a):
Zdravím, můžu nechat kachny v zimě venku? Co husy?
Slepice musí být celou zimu zavřené v kurníku? Děkuji.

Do -9°C je pouštím ven, jak je více -10°C tak jsou zavřené v kurníku, ale záleží i na plemenu.V kurníku a kachníku je důležité udržet sucho, nízkou vlhkost.

31.7.2017 10:52
ančovička1

XXX.XXX.220.126

slovensko napsal(a):
Nic nemusi byt zavrete.

Nemáte pravdu, záleží na plemenu slepic, velké listové hřebeny ve větších mrazech nad -5 C namrzají, kachny a husy vyšší mrazy vydrží, ale proč je týrat? v suché stodole nebo kůlně budou radši..mrazy nesnáší pižmovka domácí, která pochází z Jižní Ameriky a její hybrid barbarie..na toto téma už zde bylo hodně pojednání

6.8.2017 21:34
Nicoleta

XXX.XXX.209.57

Děkuji za odezvu všem. usy nezabijeme, jsou na chov a jsou to naši miláčci, samy si vlezou se mazlit na ruce. :).

6.8.2017 23:00
ruzicka

XXX.XXX.205.248

Taky záleží na tom, v jaké nadmořské výšce bydlíte a tudíž jaká je u vás zima.další aspekt hovořící pro zavírání aspoŇ na noc je škodná-tedy hlavně liška.

Evin

7.9.2017 19:58
Evin

XXX.XXX.234.37

Rada by som obnovilia túto tému, čaká ma prvá zima s mojimi sliepkami a neviem či im bude stačiť to ako som ich zabezpečila.
Kurník je veľký 2x2 metre cca, je to proste len drevená konštrukcia obitá latami, nie je úplne vzduchotesná týmpádom... stojí na menších nôžkach. Vnútri im to vystieľam slamou. Bude sliepkam toto stačiť na zimu alebo mám ešte pridať pár vylepšení?
A čo kŕmenie? Nasušila som žihľavu, mám nachystané žito. Mám dohodu s miestnym obchodom a pizzerkou na dovoze zvyškov zeleniny.

Přidejte reakci

Přidat smajlík