Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.7.2017 12:32
adela_23

XXX.XXX.251.252

Potřebovala bych poradit, chtěla sem si pořídit slepice. Chtěla bych je jak na maso tak i na vajíčka, jaké plemeno bych si měla koupit.

31.7.2017 16:35
ovecka

XXX.XXX.203.146

Hledejte v diskuzi, řeší se to každý rok:
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/?q=kombinovan%C3%A9+plemeno+slepic&sort=1
Dana.

31.7.2017 19:34
.tumash1983.

XXX.XXX.110.42

Možností je spousta. Já mám Bressky a jak s růstem tak snášku jsem spokojený. Letošní kuřice už nesou a většina kohoutů už prošla troubou. Zkuste něco pročíst. Příští rok chci zkusit Faverolky prý taky pěkně rostou ale nevím jak nesou...

31.7.2017 19:38
mysak

XXX.XXX.32.192

adela_23 napsal(a):
Potřebovala bych poradit, chtěla sem si pořídit slepice. Chtěla bych je jak na maso tak i na vajíčka, jaké plemeno bych si měla koupit.

Amroxky, Australky, Barneveldky, Bielefeldky, Dolnorýnské, Drážďanky, Faverolky, Hempšírky, Maransky, Mechelenky, Německé říšské, Oravky, Orlovky, Plymutky, Rodajlendky, Sasexky, Šumavanky, Velsumky, Vránohlávky, Vyandotky a další a další... Toto jsou jen ty nejznámější.

31.7.2017 20:47
dadu

XXX.XXX.61.94

.tumash1983. napsal(a):
Možností je spousta. Já mám Bressky a jak s růstem tak snášku jsem spokojený. Letošní kuřice už nesou a většina kohoutů už prošla troubou. Zkuste něco pročíst. Příští rok chci zkusit Faverolky prý taky pěkně rostou ale nevím jak nesou...

Moje zkušenost je, že faverolky rostou maličko lépe než bressy, ale mají o 100% lepší maso. S nosností to není žádný zázrak a mají opravdu velké sklony k zatloustnutí.

31.7.2017 21:19
olja

XXX.XXX.210.105

adela_23 napsal(a):

Já osobně jsem si nejdříve pořídila dostupné hybridky, u nás po sousedství totiž nikdo nic jiného nemá, ani kohouta.Teď, po dvou letech se začínám zajímat o původní plemena jak jsem je znala z dětství, t.j.lenghorky(bílé, na vajíčko) a plymutky (hnědé, na maso).Samozřejmě, mezitím se vyvinula řada dalších plemen, kombinovaných.Stačí se podívat.Mně až oči přecházejí z toho, jaký je výběr.

31.7.2017 22:50
honzapm

XXX.XXX.182.25

Nikdy jsem kombinované plemeno nechoval, slyšel jsem o nich dost a dost.
Největší chvála (snáška i růst) je podle mých poslechů na hempšírky.
Navíc se prostě dají jednoduše sehnat. Kuřata rostou velmi rychle.

Zrovna o víkendu jsem slyšel negativní recenze na oravky (líbí se mi),
zlatohnědé, jak málo nesou.

1.8.2017 15:34
.tumash1983.

XXX.XXX.169.51

dadu napsal(a):
Moje zkušenost je, že faverolky rostou maličko lépe než bressy, ale mají o 100% lepší maso. S nosností to není žádný zázrak a mají opravdu velké sklony k zatloustnutí.

O 100% lepší maso? To si ňák neumím představit. Nicméně nemám srovnání, ale každý kdo ochutnal kohouta Bressky chtěl dalšího... Asi je taky důležité jak kdo krmí... Na přes rok budu vědět jak je to s těma %

1.8.2017 15:41
dadu

XXX.XXX.61.94

Bressky jsem měla současně s faverolkama. Na víc bressky byly hrozně divoké, ač byly spolu s faverolkama. A to jak slípky, tak kohouti. Zabíjela jsem když jim bylo 4 - 5 měsíců. Udělala jsem od obojího najednou a u celé rodiny vyhrál faverol

jakura

10.8.2017 17:49
jakura

XXX.XXX.189.89

Ja mam oravky su super nosnice a taktiež dobre na maso mam ich 3 spolocne s liliputkami, hodvabnickami, amroxkami a wyandotkami

31.8.2017 13:43
M.CH.T

XXX.XXX.168.145

Já mám Plymutky bílé, rostou jak z vody! A maso je opravdu vynikajicí! Podle mě lepší než u Faverolek! Rychleji rostou, snáší, zimu taktéž snáší dobře. Já jsem snimi velice spokojen. M.CH.T.

Přidejte reakci

Přidat smajlík