Krůty napadené larvami

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ZoufalaNatali

2.8.2017 11:48
ZoufalaNatali

XXX.XXX.112.238

Dobrý den, krůtám rostou nová pera, asi si do nich zobou, nebo nevím proč, ale sem tam je nějaké pírko poškozené, roztržené do živého a podobně. Co najdu, to dezinfikuji, ale i přes to se nejdřív asi do pérka a potom i kolem něj dostaly larvy much. Začalo to u ocasních per, larvy jsem vypláchla a odstranila, denně dezinfikuji a když už se zdá být vše dobré, tak je najdu na křídle u dalšího poškozeného brku, jdou zavrtaný hluboko v dírce, co po brku zůstala, skoro ani nedávají znát, že tam jsou, dokud si to krůta nezačne klovat. Začínám být zoufalá a uvažovat o tom, že krůty půjdou pod kudlu, pokud se to nějak nezlepší. Je mi jich hrozně líto, ale ob den z nich vyndavat červy opravdu nezvládnu, když se pak zase objeví v jiné části těla, je to zoufalství.
Máte s tím někdo nějaké zkušenosti, či rady prosím?

2.8.2017 12:20
1978milan

XXX.XXX.227.76

Nejdriv musíte zjistit příčinu zranenych brků. Nejpravděpodobnější bude kanibalizmus( nedostatečná krmna davka). V tom případě bych opravdu doporučil kudlu. Pokud je příčina vytrhavani nezralych brků jina, je třeba tuto příčinu odstranit. Ale videl bych to nejspis na ten kanibalizmus. Muzete zkusit poraneni zastrikat enciankou a pridat bilkoviny do krmení, nebo krmit jenom směs pro vykrm krůt, kde je poměr zivin vyvážen.

2.8.2017 12:51
ruzicka

XXX.XXX.205.248

Já bych zkusila tu krůtu postříkat hojně biokillem, aby tam ty mouchy nekladly vajíčka(pokud je to od much).Já tím stříjkám čestvě natažené kůže od králíků a mouchy na ně nekladou vajíčka.

tenjue

2.8.2017 13:15
tenjue

XXX.XXX.234.110

ruzicka napsal(a):
Já bych zkusila tu krůtu postříkat hojně biokillem, aby tam ty mouchy nekladly vajíčka(pokud je to od much).Já tím stříjkám čestvě natažené kůže od králíků a mouchy na ně nekladou vajíčka.

No maso z takových krůt to bude potom velká dobrota...

3.8.2017 13:39
rapotacka11

XXX.XXX.32.59

A co jim dát maso do misky ?
Špatná krmná dávka.
Bílkoviny !

Přidejte reakci

Přidat smajlík