Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.8.2017 09:02
kk

XXX.XXX.172.44

Dobrý den, mohl by mě někdo poradit prosím...chováme slepice...díky tomu, že bydlíme u lesa chováme ve voliérách, kvuli škodné. Najednou se mi objevili u slípek čmelíci. A to jest pro mě záhada...nekupovali jsme nové minimálně 2 roky, vše si líhneme sami do voliéry se ani nedostane žádný divoký pták...pravidelně čistíme...tak jak se mohli na slípky dostat. Jak zlikvidovat víme o to nejde, spíš jestli někdo poradí, jak se tam mohlo tohle svinstvo zanést. Děkuji.

9.8.2017 09:14
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Zdravím. klidně jste si to tam mohl zanést vy sám na oděvu, nebo s krmivem, stelivem.těch možností je celá řada, třeba i z nějaké výstavy či burzy.

9.8.2017 12:42
kk

XXX.XXX.172.44

To je právě to...na žádné výstavě jsem nebyla...žádný kontakt s jinou drůbeží nic...obilí bereme už dlouho od stejného dodavatele, co to sype rovnou ze sila (násypka), jediná možnost by byla stelivem...ale to používá i přítelova matka a ta nic nemá, pokud vím. Už jsem právě probádala tyhle možnosti a nic mě nenapadá...pravděpodobně jsme si to zavlekli sami...prostě ráda bych se tomu pro příště vyhla...jsou to potvory smajlík ještě bych dodala, že z pěti voliér to máme masivně v jedné a to zrovna v té, kde máme svůj odchov. ostatní jsou čisté a už preventivně ošetřené...

9.8.2017 13:09
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Zdravím.další možnost přenosu je třeba půjčená nebo neošetřená přepravka.

9.8.2017 21:01
lthorn

XXX.XXX.28.254

Slyšela jsem, že vrabci je jedna i z příčin čmelíků.Pokud se pohybují kolem voliery.

10.8.2017 09:32
kk

XXX.XXX.172.44

Dobrý den, ti vrabci by teoreticky přicházeli v úvahu...pár se jich tu pohybuje i jiného divokého ptactva je tu víc než dost...ale do přímého kontaktu se dostat nemohou...jinak přepravka a nic podobného..opravdu na burze jsem byli naposledy někdy rok a půl zpátky...od té doby jen odchováváme vlastní případně líhneme z koupených vajec...právě kvuli tomu, že jsme si z burzy zavlekli už jednou vápenku od nepoctivého prodejce, stali jsme se k tady těm různým koupím a pohybům i krmiva steliva dost opatrní...i vzhledem k ptačí chřipce atd...prostě mě to štve..člověk kolem toho běhá jak blázen a stejně se nám tam ty potvory nějak dostaly...ale už dostali opakovaně plamenem a vápnem tak snad bude klid smajlík děkuji.

lenas

10.8.2017 22:11
lenas

XXX.XXX.147.1

Dobrý večer, my s čmelíky bojujeme opět po roce. Loni nám zlikovidovali slepice, ty začaly i hynout, nakonec i po léčbě nenesly. Všechny jsme zabily a začali líhnout sami, právě z obavy ze zanesení čehokoliv. No, letos vlastní slepice, už i nová kuřata a opět čmelíci. Z čeho ? Asi je dotáhly z výběhu od jiných ptáků. Čmelíků jsme se zbavili, ale slepice hynou opět. Dali jsme jednu na rozbor do veter.ústavu a máme snad všechno co můžou chytit a je to tím, že je čmelíci oslabili. Člověk okolo toho běhá a pak mu zbydou oči pro pláč.

28.8.2017 16:29
maja63

XXX.XXX.117.76

Na čmelíky skvěle fungují přípravky firmy IFRAMIX. Prodávají balíček RED MITE pro drobnochovatele, kde je ucelená řada. Je to osvědčené, už bych neexperimentovala.Tohle fakt funguje. Jukněte na http://www.iframix.cz/top-temata/boj-proti-cmeliku-ptacimu.html.

Přidejte reakci

Přidat smajlík