Dobrý den, zasedla mi kvočna hybridky, zkoušela jsem odkvokaní všemi způsoby, studená voda, acylpyrin, zavření do bedny. Sedí venku na zemi, nahrabala si pod sebe kamení a sedí už 3 týdny. Stále jsem čekala, že ji to přejde, ale je zarputilá a dřepí a dřepí. Čeká, až se to vylíhne. Nechci ji strkat vajíčka, to už by nemusela přežít, proto sháním jednodenní kuřata. V inzerci nic není, až 24.8. a jsem z Roztok u Prahy. Kdyby někdo měl, nebo věděl o někom, prosím ozvěte se mi. Nechce se mi jí zabíjet, je ochočená a máme jí rádi.
beauceroni

XXX.XXX.251.27
Dobrý den,
kvokání ji za pár dní už přejde, ale pokud chcete jednodenní kuřata podívejte se na drůbežárny ve Vašem okolí. Oni kuřata ani neizerují, ale mají je a prodávají. Většinou pokud prodávají jedno a vícedenní káčata, housata a spol. + nosné kuřice tak si líhnou vlasní kuřice nebo nakupují kuřata ve velkém a pár Vám pustí. Já jsem z moravy tak jsou Vám moje kontakty k ničemu, ale i já si tímto způsobem kupuji budoucí slepice, navíc kohoutky dávají většinou zadarmo coby "odpad". Pokud neseženeta kuřata nevadí, slípka odchová i káčata, jen ji s nimi na pár dní zavřete, stačí kotec na králíky. Samozřejmě i kačenky jednodenní. Já to tak při nadbytku kuřátek taky dělám, slípka je šťastná za mimča, kačky mají maminu, jen na vodu mají rozdílný názor.
Jediný kdo mě ještě napadl je integra z Oseka nad Bečvou, okr. Přerov, ti líhnou nosné hybrydy 2x do týdne a rozváží je i po Evropě, třeba by Vám jich pár taky poslali, nejen já tam sice jezdím osobně, ale kuřata se rozváží kamiony do odchoven. Právě tady jsou kohoutci zadarmo, navíc mají všechny možné barvy. Líhnou úterý a pátek, za zavolání nic nedáte. Naposledy byla cena za kuřátko 27 kč.
Děkuji vám za příspěvek, ale slepici to nepřešlo. Je tak uminutá, že je to až dojemné, jak chce ty kuřata. Tak jsem vyměkla a včera jí podložila vajíčka. Na zimu jsem kuřata sice nechtěla, ale nakonec to nějak půjde. Mám topnou desku, co měl pes v boudě, tak až se ochladí, budou mít teplo. Ty velkochovy a různé farmy jsem obvolávala, ale nikdo momentálně kuřata nemá. Oni si to líhnou později, aby to v dubnu a květnu mohli prodávat jako 5ti měsíční kuřičky.
Dobrý den, nemáte prosím někdo na prodej jednodenní kuřata? Vylíhla se pod kvočnou jen 2, ostatní asi zastydla. Kvočna po vysazení z hnízda, dlouho courala venku, zdála se mi od začátku nějaká divná. Pouze ve Středočeském kraji, nebo okolí Jihlavy ve směru k Praze /manžel je tam služebně/ může je zítra vyzvednout. Děkuji za event.nabídky. Zuzana.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ano, jednodenní kuřata v Oseku nad Bečvou prodávají stále za cenu 27 kč za kus a násadová vejce po 6ti korunách. Jedná se o Integru u Přerova. Bral jsem před pár dny a naprostá spokojenost.
napsal(a):
Ano, jednodenní kuřata v Oseku nad Bečvou prodávají stále za cenu 27 kč za kus a násadová vejce po 6ti korunách. Jedná se o Integru u Přerova. Bral jsem před pár dny a naprostá spokojenost.
A co ty vase hedvabky ,jak ste pod ne nasazoval,dopadlo to?

kastef
napsal(a):
A co ty vase hedvabky ,jak ste pod ne nasazoval,dopadlo to?
Dobrý večer. Žádná sláva. Z 24 vajec jsem asi po 2týdnech vyhodil 10 neoplozených vajec a celkově zůstalo 9 kuřat.
5 jich odumřelo v zárodku, nebo neměli sílu se vyklubat. Poslední týden jsem pod jednu kvočnu vložil ty oplozená vejce a pod zbylé 2 kvočny jsem dokoupil jednodenní kuřata. To slabé oplození si nedovedu vysvětlit jinak, než tím chladným počasím. Kdo ví... Ostatně kvočny celou dobu seděli oddělené v teplé garáži. 2 další hedvábničky mi začali kvokat, takže za týden zkusím pokus č. 2 Pěkný večer.
napsal(a):
Dobrý večer. Žádná sláva. Z 24 vajec jsem asi po 2týdnech vyhodil 10 neoplozených vajec a celkově zůstalo 9 kuřat.
5 jich odumřelo v zárodku, nebo neměli sílu se vyklubat. Poslední týden jsem pod jednu kvočnu vložil ty oplozená vejce a pod zbylé 2 kvočny jsem dokoupil jednodenní kuřata. To slabé oplození si nedovedu vysvětlit jinak, než tím chladným počasím. Kdo ví... Ostatně kvočny celou dobu seděli oddělené v teplé garáži. 2 další hedvábničky mi začali kvokat, takže za týden zkusím pokus č. 2 Pěkný večer.
No me se nastesti vyklubalo tech 8 brahma vajec,tak mi to stací.
Ale vite,ze me take napadl ten Osek n.Becvou,muz tam kdysi nakupoval tchyni.
Prodavaji tam i vysexovane kohoutky?

kastef
napsal(a):
No me se nastesti vyklubalo tech 8 brahma vajec,tak mi to stací.
Ale vite,ze me take napadl ten Osek n.Becvou,muz tam kdysi nakupoval tchyni.
Prodavaji tam i vysexovane kohoutky?
To nevím, ale myslím že určitě, protože jsem bral nějaké kropenky a překvapilo mně, že i to jde poznat od prvního dne. Co jsem viděl na tabuli, tak prodávají ty kohoutky podle váhy, myslím pytel 50 a 100 korun, asi krmení pro nějaké plazy.
Myslím si, že při koupi nějakých slepiček Vám pár kohoutků rádi přidají. Jednání s lidmi v této firmě, které jsem potkal je na výbornou. Je vidět, že tomu rozumí.
napsal(a):
To nevím, ale myslím že určitě, protože jsem bral nějaké kropenky a překvapilo mně, že i to jde poznat od prvního dne. Co jsem viděl na tabuli, tak prodávají ty kohoutky podle váhy, myslím pytel 50 a 100 korun, asi krmení pro nějaké plazy.
Myslím si, že při koupi nějakých slepiček Vám pár kohoutků rádi přidají. Jednání s lidmi v této firmě, které jsem potkal je na výbornou. Je vidět, že tomu rozumí.
Chudáčci kohoutci ,kdyz je musí zamordovat,ale je mi jasne,co s tolika kohoutky,kdyz to lihnou po tisícich....