Herbst

XXX.XXX.155.137
No obecně se hovoří o :
Nedostatku bílkovin
Nedostatečném prostoru
Kanibalizmu /zlozvyk/
Osobně chovám pižmovky také již několik let. A coval je už i můj děda. Tomu se to neobjevilo nikdy. Mě občas ano. Krmím je směsí VKCH1 a pak VKCH2. Chovné kačeny dostávají směs pro nosnice říznutou pšenicí a občas trocha kukuřice. K tomu dostávají různé zbytky z domácnosti padané krouhané ovoce a dýně, cukety, řepu atd podle sezony k tomu kozí syrovátku někdy i mléko. K tomu jsou denně venku na pastvě. Dříve jen ve výběhu a poštěli se ven jen když jsme byly poblíž. Nyní se pasou celý den na pozemku 7522m2. Spolu s 2 kozama a hejnem slepic. Protéka tam potůček který ale nemá moc vody ale na to čvachtání to stačí. A i přesto se někteří jedinci škubou. Začíná to u káčat kolem 3-6 týdne. Podle udajů co jsem napsal si nemyslím, že by měli nedostatek čehokoliv a přesto to dělají. Pozoroval jsem, že letos to dělají káčata od jedné jediné kachny. Nyní vyedla mladé již po 3 a opět tam jsou 2 kusy co jsou agresivní a štípají se navzájem ale hlavně ty ostatní. Oddělil jsem je do králíkárny. A po týdnu vrátil mezi ostatní.1 se nepoučil a opět skoro ihned začal škubat ty ostatní...no co k tomu dodat už není mezi námi. Prostě komtra liška či sousedka kuna udělali své. Prostě jsem ho nechal na noc venku a bylo. Vím, že tohle nebude řešení pro všechny ale já už těch káčat měl letos tolik, že na jednom už mi nesejde. Já osobně si myslím, že to bude zlozvyk prostě něco v povaze. Protože když máte 1,3 pižmovek a dělají to je jedinci po jedné kačeně tak to asi nebude moc o nedostatku či nevhodných podmínkách. Už jsem uvažoval, že tu kačenu vyřadím ale vyřaďte kačenu co vysedí 3 x do roka navíc se o mladé dobře stará jen proto, že některý její syn je deb*l ? . Ano syn je vidět, že to jsou pouze kačeři. Jeden můj kolega si myslí, že to je taky tím, že se mezi obyč pižmovky jeden čas hodně křížili pižmovky Barabrie to aby se zvýšila masná užitkovost. Někdy taky pouze z nevědomosti či nedbalosti. Barbaie je taky pižmovka ale již vyšlechtěná na maso prostě hybridní linie. On pracoval někde v Německu ve velkovýkrmně kachen a tam právě barbariim kupírovali u kuřat horní díl zobáku právě aby se neškubali..
Herbst

XXX.XXX.155.137
Herbst
napsal(a):
No obecně se hovoří o :
Nedostatku bílkovin
Nedostatečném prostoru
Kanibalizmu /zlozvyk/
Osobně chovám pižmovky také již několik let. A coval je už i můj děda. Tomu se to neobjevilo nikdy. Mě občas ano. Krmím je směsí VKCH1 a pak VKCH2. Chovné kačeny dostávají směs pro nosnice říznutou pšenicí a občas trocha kukuřice. K tomu dostávají různé zbytky z domácnosti padané krouhané ovoce a dýně, cukety, řepu atd podle sezony k tomu kozí syrovátku někdy i mléko. K tomu jsou denně venku na pastvě. Dříve jen ve výběhu a poštěli se ven jen když jsme byly poblíž. Nyní se pasou celý den na pozemku 7522m2. Spolu s 2 kozama a hejnem slepic. Protéka tam potůček který ale nemá moc vody ale na to čvachtání to stačí. A i přesto se někteří jedinci škubou. Začíná to u káčat kolem 3-6 týdne. Podle udajů co jsem napsal si nemyslím, že by měli nedostatek čehokoliv a přesto to dělají. Pozoroval jsem, že letos to dělají káčata od jedné jediné kachny. Nyní vyedla mladé již po 3 a opět tam jsou 2 kusy co jsou agresivní a štípají se navzájem ale hlavně ty ostatní. Oddělil jsem je do králíkárny. A po týdnu vrátil mezi ostatní.1 se nepoučil a opět skoro ihned začal škubat ty ostatní...no co k tomu dodat už není mezi námi. Prostě komtra liška či sousedka kuna udělali své. Prostě jsem ho nechal na noc venku a bylo. Vím, že tohle nebude řešení pro všechny ale já už těch káčat měl letos tolik, že na jednom už mi nesejde. Já osobně si myslím, že to bude zlozvyk prostě něco v povaze. Protože když máte 1,3 pižmovek a dělají to je jedinci po jedné kačeně tak to asi nebude moc o nedostatku či nevhodných podmínkách. Už jsem uvažoval, že tu kačenu vyřadím ale vyřaďte kačenu co vysedí 3 x do roka navíc se o mladé dobře stará jen proto, že některý její syn je deb*l ? . Ano syn je vidět, že to jsou pouze kačeři. Jeden můj kolega si myslí, že to je taky tím, že se mezi obyč pižmovky jeden čas hodně křížili pižmovky Barabrie to aby se zvýšila masná užitkovost. Někdy taky pouze z nevědomosti či nedbalosti. Barbaie je taky pižmovka ale již vyšlechtěná na maso prostě hybridní linie. On pracoval někde v Německu ve velkovýkrmně kachen a tam právě barbariim kupírovali u kuřat horní díl zobáku právě aby se neškubali..
Ještě dodám, že chovám bílé pižmovky.