Antverpští vousáči - otázky pro chovatele

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.8.2017 21:15
M.CH.T

XXX.XXX.168.140

Dobrý den!

Strašně mě zaujalo plemeno ANTVERPSKÝ VOUSÁČ, tak bych měl pár otázek k chovu.

1. Kvokavost
2. Agrese vůči jiným plemenům
3. Snáška
4. Létavost
5. Jak snáší zimu

A nakonec jsem se chtěl zeptat, zda je nějaký chovatel v Čr, kdo toto malé plemeno chová? A jestli by byl ochoten a přidal i pár fotek...

Předem děkuji za odpověd: M.CH.T
(foto net).

25.8.2017 13:04
karo2702

XXX.XXX.172.116

Článek o nich je zde, na některé otázky tam odpověď najdete: https://www.ifauna.cz/drubez/clanky/r/detail/7437/antverpsti-vousaci/

Chovatel tohoto plemene bude nejspíš tady, případně poradí od koho kupoval:
https://www.ifauna.cz/drubez/inzerce/r/detail/3040043/1-1-antverpsky-vousac-r-2017/.

25.8.2017 13:29
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Zdravím. já mám 1-3.křepelčích.

25.8.2017 19:50
M.CH.T

XXX.XXX.167.213

Moc děkuji za odpověd! A chtěl jsem se ještě zeptat, zda budete mít příští rok k prodeji 1,2? a jaké máte s tímto plemenem zkušenosti? M.CH.T.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.8.2017 18:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vousáčům se věnuji asi 7 let a můžu říct, že plemeno s větší osobností jsem zatím nepoznala.Jsou i přes svá malá zavalitá tělíčka dost létaví, někdy i doslova vlezlí , kvočnu jsem měla pokaždé a zimu snáší velice dobře, co se týče agrese tak tam to je asi tak průměr ale ke své velikosti toho na větší drůbež moc nezmáknou.Nedávno jsem prodala kohoutka se slepičkou v barvě stříbrné křepelčí.Nyní mám černou, bílou a dvě stř.křepelčí, bez kohouta.

16.9.2017 18:31
klakier

XXX.XXX.50.39

Tak mě to plemeno také okouzlilo, hlavně se mi líbí křepelčí zbarvení a absence ozdob. Koupil jsem kuřata v dubnu tak už mám hezky odrostlé ptáky ale...Kohouti jsou teda pěvci nedají si klidu s kokrháním pořád o nich vím, jsou celkem agresivní napadají mi i 4 letého kluka, a večer mi utíkají na stromy. Když je sundám tak druhy den o dva metry výše, takže si vyšplhali jak opice na olši do tak 10m abych na ně spolehlivě nemohl. Kdyby aspoň tam seděli a spali…to ne na celou ves kokrhali…tak jsem musel zastřihnout kohouty… jinak jdou drzí a krotcí. Ikdyž jsem se nijak nesnažil je ochočit. Plantaji se po rukama nechají se chytit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík