Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

timeja

25.8.2017 08:01
timeja

XXX.XXX.43.51

Dobrý den, ráda bych se zeptala jakou máte skušenost s podávaním přípravku Emanox slepicím jako léčbu na kokcidiozu. Je drahej ale Sulfacox nechci dávat z důvodu, že chci do 2 týdnu porazit pár kusů a je na nej ochranná doba. Všimla sem si u 3-3,5 mesicnich slepicek ze maju krev v trusu, teda spis vic jako cerveny hovinko nez krev, budu to muset odfotit a pridat jestli to tady nikomu nebude vadit, Koupila jsem Emanox a podavam ho drubezi 1,2 ml na 1 l vody ( v navodu bylo 1-1,5 ml) jak dlouho se podava ? A mam mit pri tom slepice zavrene? Nevypadaji ze by chteli byt zavrene, mimo tech hovinek jsem nic jineho nepozorovala. A co pak delat s vybehem? Kdyz jw tam po preleceni pustim? Je to velka louka takze smetakem tam behat nemohu :/ vydlazdene misto pri kurine ometam denne. Dekuji za kazdou radu, Timea.

timeja

25.8.2017 08:17
timeja

XXX.XXX.43.51

Hovinko vypada nejak takhle, kontroluju to kazde rano a uklizim trusnik, zajimave ze na teusniku takove nebylo a nasla jsem ho rano na podlaze pri krmeni.

25.8.2017 09:35
ovecka

XXX.XXX.203.146

Https://www.hradsky-sunk.cz/prevence-a-mineraly/emanox-pmx-proti-kokcidioze

V příbalové informaci je hned na začátku doba podávání 5-10 dní. Dávkování pro slepice je v pořádku, vzhledem k tomu, že to vypadá skoro 100% na kokcidiozu, tek bych se držela horní hranice dávkování, tedy 1,5ml na litr. Je to přeci jen směs bylinných látek a tam bude působení pomalejší než u chem. léčiv.
Slepice zavřené mít nemusíte, musíte jen zajistit, aby se nedostaly k jinému zdroji vody (tedy ani ke kalužím), jinak se účinek léčiva bude snižovat.
Pozemek máte šanci desinfikovat jen jediným zůsobem - posekáním na velmi nízko (kokcidie - jejich oocysty ničí sluneční záření). Dana.

25.8.2017 15:51
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Toto řešení určitě dobré, ale drahé. Používám ACIDOMED 20 ml na 1litr vody a to trvale. Výsledky výborné, slepicím chutná a jsou zdravé a vitální.

timeja

26.8.2017 12:56
timeja

XXX.XXX.43.51

Dekuju, jeste mne napadlo udelat po 3 dnech cca 2 denni pauzu a v te pauze podavat acidomit s probiotiky a pak dat zas 3 denni kuru co vy na to? Nebo se ridit navodem a podavat do odezneni?

27.8.2017 21:17
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Dávejte podle návodu do odezněné a potom nasaďte Adidomed trvale.

Přidejte reakci

Přidat smajlík