Ektoparazité u slepic, prosím o pomoc

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.9.2017 18:24
Doris26

XXX.XXX.51.234

Dobrý den, opět mám v chovu slepic parazity, mám podezření na hejna vrabců. Prosím o pomoc s identifikací o co se jedná. Měli jsme všenky, tohle vypadá trochu jinak. Likvidovali jsme vše s pomocí veterináře, ale bezvýsledně. Je to ta tmavá tečka na vajíčku. Nekteří jsou svetlí... lépe vyfotit to nešlo. Je to malinké. Jsou na slepicích i v hnízdech.

26.9.2017 19:57
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Čmelík. Najděte si v diskuzi téma " Jak na čmelíky" Je toho tam dost.

26.9.2017 20:05
Doris26

XXX.XXX.51.234

Děkuji, no nazdar. V životě jsem čmelíka neviděla.
Setkal jste se někdo s tím, že jste je měly na sobě nebo u dětí?
Četla jsem, že způsobují silné alergické reakce...

26.9.2017 20:46
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

Ja som ich mala, kým som ich nevykynožila, zniesli sa z vrchu ako mrak a lozili mi po rukách, po vlasoch, bol to hrozný zážitok. Ale alergické reakcie nie, iba hnus

26.9.2017 21:00
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

O alergické reakci u člověka jsem nic neslyšela, je to slepičí roztoč a myslím, že lidskou kůži neprokousne.Při likvidaci je dobré používat buď jednorázový overal, který se dá koupit asi za 40 kč, nebo se dobře obléci (dl.rukávy, kapuce, nebo šátek na hlavu). Čtěte příspěvky, vše je popsáno.

Neregistrovaný uživatel

27.9.2017 07:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Taky jsem si jich pár dovlekla na sobě dom s vyděšením protože doma máme dva papoušky, ze strachu že vlezou na ně...
v diskuzi jak na čmelíky je toho sice napsáno strašně moc, ale pokud si zajedete níž zhruba k datu letošní jaro/léto dočtete se tam celkem dobrých rad, mě se osvědčila křemelina a prostě na ni nedám dopustit jo a teda horkovzdušná pistol, nebo "opalovačka" ta taky funguje spolehlivě, ale místo popela dejte slipkám do popeliště křemelinu a křemelinou poprašte i kurník, úplně všude, hřad, žebříky, prostě všechno, na to podestýlku a podestýlku ještě popraště tou křemelinou, řekla bych že od té doby pokoj...nic jsem nikde neviděla, ale po mě nic neleze když vždy v neděli slipkám čistím kurník... dokonce tam myslím v té diskuzi lidé dávali i odkaz na video kdy slepice "koupali" v křemelině...

27.9.2017 13:22
Doris26

XXX.XXX.51.234

Děkuji, to je velice zajímavé. Ohledně té křemeliny mi teď kamarád říkal, že míchá jedlou sodu s trochou křemeliny a vodou, tím stříká celý kurník, soda je prý účinně likviduje a pohyb po křemelibě zlikviduje zbytek. Uvádím to jen jako zajímavost, protože jsem to nikde nečetla...

27.9.2017 18:22
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Čtěte od 13.8. v diskuzi. Vše jsem tam popsala. Křemelina se sodou opravdu funguje na 100%.

Přidejte reakci

Přidat smajlík