Nový mladý kohoutek u větších slepic

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.10.2017 13:34
prázdniny

XXX.XXX.236.4

Včera jsme dali k na podzim koupeným slepicím nového kohoutka, je z nich tedy zatím nejmenší, dost jej klovou, takže jsme je oddělili..přestane to?

5.10.2017 14:39
mysak

XXX.XXX.54.2

prázdniny napsal(a):
Včera jsme dali k na podzim koupeným slepicím nového kohoutka, je z nich tedy zatím nejmenší, dost jej klovou, takže jsme je oddělili..přestane to?

Až vyspěje, přestane to.

5.10.2017 15:23
prázdniny

XXX.XXX.236.4

Jen aby přežil, navíc jeto kohout okrasného plemene.

5.10.2017 17:55
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

To snad záleží na vás!
Nebo ho necháte uklovat ?

5.10.2017 18:11
ovecka

XXX.XXX.203.146

prázdniny napsal(a):
Jen aby přežil, navíc jeto kohout okrasného plemene.

A proč jste si tedy k hybridkám pořizovali hedvábničku? Ten ani v dospělosti nebude větší a navíc je to vcelku klidné a nekonfliktní plemeno. Ten to asi s hybridkami moc dávat nebude. Možná by to chtělo používat mozek v režimu "selský rozum" Dana.

5.10.2017 19:09
karo2702

XXX.XXX.172.116

Musíte je postupně seznamovat, pomalu. My máme dvě zakrslé holky u leghorn a dominantů (jsou to mazlíci). V tombole jsme vyhráli kohouta hedvábničky a za tři dny supr, žádné klování. Ale nečekejte, že se budou večer tulit na bidle nebo že po nich bude skákat.

6.10.2017 09:09
prázdniny

XXX.XXX.236.4

ovecka napsal(a):
A proč jste si tedy k hybridkám pořizovali hedvábničku? Ten ani v dospělosti nebude větší a navíc je to vcelku klidné a nekonfliktní plemeno. Ten to asi s hybridkami moc dávat nebude. Možná by to chtělo používat mozek v režimu "selský rozum" Dana.

Nechte si své osobní poznámky, neznáte mne a už jen proto pochybuju, že vy užíváte mozek byť v režimu "zvolna"

až budu chtít posoudit správnost svého postupu, snad se na vás obrátím, dnes jsem chtěla poradit.

a ptáte se proč? protože se mi líbil... stačí?

6.10.2017 09:11
prázdniny

XXX.XXX.236.4

rapotacka11 napsal(a):
To snad záleží na vás!
Nebo ho necháte uklovat ?

A rada? mám bydlet v kurníku?

6.10.2017 09:18
prázdniny

XXX.XXX.236.4

mysak napsal(a):
Až vyspěje, přestane to.

V to taky doufám, ono to tak bylo i s jednou z mých tří slepiček, trvalo to skoro měsíc, než ji neodháněly ty dvě od jídla. Snad to tedy s kohoutem proběhne podobně.
schválně jsme vybírali plemeno, které není agresivní, máme psy, máme kočky i dítě, takže šílený kohoutí agresor by musel být poslán někam, kde, s ním udělají krátký proces.

6.10.2017 11:00
Jirka54321

XXX.XXX.130.20

prázdniny napsal(a):
A rada? mám bydlet v kurníku?

No, to není špatný nápad. Uživatelka "Ovečka" Vám radu dávala a moc se Vám to nelíbilo... byť to mělo něco do sebe...

Zkuste nám prozradit, proč k hybridkám dáváte kohouta?

6.10.2017 12:39
prázdniny

XXX.XXX.236.4

Jirka54321 napsal(a):
No, to není špatný nápad. Uživatelka "Ovečka" Vám radu dávala a moc se Vám to nelíbilo... byť to mělo něco do sebe...

Zkuste nám prozradit, proč k hybridkám dáváte kohouta?

Zkuste si přečíst moji odpověď ovečce, tam je důvod uveden. a jinak kde je ta rada v oveččině nebo vašem příspěvku?

pokud to měla být rada do budoucna... teď nějakou dobu kohouta kupovat nebudu, jednoho už mám.

6.10.2017 12:54
Jirka54321

XXX.XXX.130.20

Přečetl jsem si ji, proto jsem taky reagoval. Váš pouhý argument "líbil se mi" svědčí o tom, že rada "používat mozek" asi nebyla úplně zbytečná, ale na to musíte přijít sama, ne tu pak brečet ve stylu "co mám dělat... slepice mi klovou do kohouta, bůůůů".

6.10.2017 14:21
prázdniny

XXX.XXX.236.4

Aha... a když nevíte, co dělat, proč se vůbec zapojujete? o vašem mozku dostatečně svědčí váš příspěvek...a kde je ta rada? ať již od ovečky nebo od vás? v každém vlákně čtu, že hlavní, co vede chovatele k chovu drůbeže je totéž "líbí se mu"

tak si nechte své plky od cesty... ode mne se vděku nedočkáte a už na mne nereagujte, s arogantními tupci, kteří nevědí nic se bavím totiž dost nerada.

ale kdo by měl zájem, tomu řeknu, jak to dopadlo,
dopadlo to dobře, strávil se slepicemi dvě noci v kurníku, v malém výběhu jej klovaly, do velkého zatím ještě nešel,

první noc strávil na zemi, druhou už na bidýlku, ráno ještě dostal od vůdčí slepice a té poslední pár ťafek, je jsem vypustila do velkého výběhu, jej ne, pak jsem je nahrnula zpět. aby mohli psi probíhat celou zahradou a nebyli v pokušení a myslela jsem, že se kohout schoval dovnitř kurníku, jak to udělal včera, kurník jsem mu tedy zavřela, aby jeho strašidelné družky nevlezly za ním, a když jsem se asi po třech hodinách vrátila, v malém výběhu byly známky boje, tu a tam příčko a převržená miska s krmnými doplňky, ale kohout vcelku vesele neseděl ale stál a uzobával a slepice si jej už nevšímaly.

takže závěr? klidně lze vzít ke slepicím kohoutka jiného plemene, i mladšího i menšího i v dospělosti, vezme to nějaký čas akceptace - ve středu večer přivezen v pátek odpoledne člen hejna. a podle mne není ani dospělý, nenaskakuje(to ani nečekám) nekokrhá, vlídné hybridní slepice mám tři a každou jiné barvy, potrpím si na pestrost, jednu drobnějšího rázu a dvě těžší, jej přijaly a moje hejno bude s ním velmi zdobné.

teď ještě abych dosáhla toho, aby je psi stoprocentně ignorovali, zatím to není, pak by měly volný výběh v celé veliké zahradě

na jaře dám šanci ještě dvěma slepičkám vyřazeným z velkochovů, hnědá tam bude nabeton, ty jsou vždy, takže jako konečné bych si své hejno představovala jako ty, co mám, tedy kohouta hedvábničku, dále modrý dominant a leghornka dokoupím vynesenou hnědou a sussex dominant., černou mám, tak ještě kropenku.

6.10.2017 20:24
honzapm

XXX.XXX.182.25

Mám tu volného hodného a klidného kohouta - Vlaška oranžovokrká.
Kdyby třeba někdo měl zájem. Jmenuje se Bertík a je mu rok a půl.
Dívky by mu určitě neublížily. Moc nekokrhá, je potichu a fešák.

Ne každý kohout, i temperamentnějšího plemene, skáče.

6.10.2017 21:07
ladd

XXX.XXX.72.219

prázdniny napsal(a):
Nechte si své osobní poznámky, neznáte mne a už jen proto pochybuju, že vy užíváte mozek byť v režimu "zvolna"

až budu chtít posoudit správnost svého postupu, snad se na vás obrátím, dnes jsem chtěla poradit.

a ptáte se proč? protože se mi líbil... stačí?

Je tu nová a hned tak drzá. A navíc nemá vkus, co je na kohoutovi hedvábničky hezkého.

6.10.2017 23:08
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Vkus-nevkus, nová, nebo stará, na slušnou otázku je vhodná slušná odpověď. Arogantní odpovědi jsou na ho... Ty dokážou člověka akorát... víte co. Paní a akorát trošku naivní. No a co?

7.10.2017 08:32
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

A Vy jste korektní .

7.10.2017 09:37
ovecka

XXX.XXX.203.146

Uživatel prázdniny je sice nová, ale když jsem viděla její reakce na psech, kde se hned arogantně pustila do ostatních, tak jsem si udělala obrázek o jejím charakteru. Odpověď na mou otázku to jen potvrdila. Koneckonců už jsem si zvykla, že si lidé myslí, když sedím za monitorem, nikdo mne nezná a mohu si leccos dovolit. Jejich volba. Pro mne prázdniny . Dana.

7.10.2017 09:44
ovecka

XXX.XXX.203.146

honzapm napsal(a):
Mám tu volného hodného a klidného kohouta - Vlaška oranžovokrká.
Kdyby třeba někdo měl zájem. Jmenuje se Bertík a je mu rok a půl.
Dívky by mu určitě neublížily. Moc nekokrhá, je potichu a fešák.

Ne každý kohout, i temperamentnějšího plemene, skáče.

Škoda, že se mi k nikomu nehodí. A co perličky? Máte SZ Dana.

7.10.2017 09:54
prázdniny

XXX.XXX.236.4

ovecka napsal(a):
Uživatel prázdniny je sice nová, ale když jsem viděla její reakce na psech, kde se hned arogantně pustila do ostatních, tak jsem si udělala obrázek o jejím charakteru. Odpověď na mou otázku to jen potvrdila. Koneckonců už jsem si zvykla, že si lidé myslí, když sedím za monitorem, nikdo mne nezná a mohu si leccos dovolit. Jejich volba. Pro mne prázdniny . Dana.

Já zase chápu aroganci jako odpovědi, které neodpovídají, soudy o neznámém člověku, posměšné poznámky o užívání mozku a když už mluvíme o psech, pak i to, že se někdo dokáže zastat těch, kteří v rozporu s léta platným zákonem hodlají trápit psy kupírováním, je to stejné, jako hledat inzerátem paliče, který mi zapálí chatu za účelem pojišťovacího podvodu.
nebo naprosto nemožné popírání prospěšnosti kastrace pro psy a kočky jako takové.

rady jsem se od vás nedočkala, znalkyně, ale posměšků a odsudku ano... tomu já říkám arogance. a moje odpověď na vaši otázku se vám nelíbila? to je smůla, je to ale pravdivá odpověď.

asi jsem, jako mnozí jiní vyléčena ze snahy dozvědět se něco více od tech, kteří PRÝ o věci něco vědí na těchto stránknách, Když je otázka chápána jako, cituji: brečet ve stylu "co mám dělat... slepice mi klovou do kohouta, bůůůů"., asi to není společnost, kde bych měla možnost uvěřit čemukoliv.

a vy si zameťte před svým prahem a sama zhodnoťte, jak jste mi odpověděla, pokud jste odpověď na moji otázku neznala, snad bylo lépe mlčet.

7.10.2017 11:20
ovecka

XXX.XXX.203.146

„Ostré slovo? Raději mlčím. Říkám si, že moudrý člověk má své myšlenky v hlavě, hlupák na jazyku.“ Jan Tříska (čest jeho památce)

Dovolila jsem si vypůjčit jeho velmi přiléhavá slova a zároveň složit hold jeho geniu. Dana.

7.10.2017 12:54
prázdniny

XXX.XXX.236.4

ovecka napsal(a):
„Ostré slovo? Raději mlčím. Říkám si, že moudrý člověk má své myšlenky v hlavě, hlupák na jazyku.“ Jan Tříska (čest jeho památce)

Dovolila jsem si vypůjčit jeho velmi přiléhavá slova a zároveň složit hold jeho geniu. Dana.

No vida konečně jste správným úhlem pohlédla na své nesmyslné vyjádření.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.10.2017 13:20

prázdniny napsal(a):
No vida konečně jste správným úhlem pohlédla na své nesmyslné vyjádření.

Nezlobte se, ale proč si nejdříve nezjistíte, jak se postupuje, pokud koupíte ke stávajícímu hejnu nový kus? Musím přiznat, že (v duchu hesla podle sebe soudím tebe) nejdřív zjišťuji, pak konám. V chovatelství to platí o to víc, že jde o živou zvěř, která se, obvykle, nemůže chránit před chováním chovatele. Pak je to tady samý dotaz, co mám dělat, když... Klidně by citlivější ochránce zvířat mohl nabýt dojmu, že i ve vašem případě jde o týrání, když k hybridkám šoupnete bez rozmyslu kohoutka hedvábníka, který je cca 2x menší, než ony. Jasně, proti gustu žádný dišputát, ale dle mého je logické, že o to víc budou "domácí" slepice napadat vetřelce. Kdybyste k liliputkám přidala kohouta brahmánky, asi by tolik problémů nebylo.
Vím, že řeknete, že nemusí nikdo odpovídat, když mu dotaz přijde "hloupý", ale ono se tohle zajímavé forum v poslední době přehltilo stále stejnými dotazy, protože uživatelé nečtou a nehledají a pak se, dle mého, nelze divit, že chovatelé ztratí nervy, když se stále dokola řeší opravdu "školácké" chovatelské chyby.
A pak, byť jste podle všeho začátečník, to uzavřete výrokem: "takže závěr? klidně lze vzít ke slepicím kohoutka jiného plemene, i mladšího i menšího i v dospělosti, vezme to nějaký čas akceptace.." Jedno přísloví říká, že jedna vlaštovka jaro nedělá... Takže hurá do mne, ale vyjádřit jsem se chtěl, protože řadu zdejších přispívatelů považuji za zkušené chovatele, od kterých se dozvím něco zkušeného a dokážu potlačit vlastní ego, když jsem v porovnání s nimi "na startu".

7.10.2017 14:01
prázdniny

XXX.XXX.236.4

Jen mi připoměňte na jakou skvělou radu, jak zkušeného chovatele jsem nevhodně (dle vás) odpověděla? kterého nervózního uživatele jsem přivedla k hrubému napadení?

věcně odpověděl karo2702 a mysak, jinak si tady honili ego lidé, kteří odpověď prostě neznali, tak něco "výchovného" plácli.,

doporučuju: když odpověď neznám nebo mne dotaz irituje, neodpovídám, není to povinné. Je to tady už více než zapleveleno lidmi, kteří si dokazují svůj význam nadáváním jiným na netu... nikdo o to nestojí a já taky ne.

7.10.2017 17:40

Co tu občas pozoruji, tak se mě to asi nezdá ale plusy si tu dávají vesměs ti co se tu už dobře znají, kamarádčci, i když tu má někdo stejný nebo snad i lepší názor tak ho nedostává.Mě je to fuk, já sem beztak chodím jen o sezoně když nemám co dělat, jinak někdy číst názory je fakt o nervy, proto od určité doby na negativní negativky nereaguji...chtělo by to občas i jiné smajlíky, třeba i ty zvracející.Proč se lidi napadají i za malichernosti, nebo za aktuální názor ač nemusí být úplně ok fakt nechápu.

7.10.2017 17:49

Zapomněla jsem napsat, proč to vlastně píšu, protože první co otevřu je taková diskuze a už tak nějak mě přechází pak chuť číst dál a to nejen v u těchto diskusích s drůbeží.

7.10.2017 19:18
honzapm

XXX.XXX.182.25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zapomněla jsem napsat, proč to vlastně píšu, protože první co otevřu je taková diskuze a už tak nějak mě přechází pak chuť číst dál a to nejen v u těchto diskusích s drůbeží.

Vy to ale vnímáte dost černobíle, má milá.

Padl dotaz, bez fotky, bez podrobností, bez ničeho.
Až se divím, že na to vůbec někdo zareagoval.

Mysak odpověděl velmi dobře.
A co udělala tazatelka?
Vidíte tam od ní nějaké "Dobrý den, děkuji za odpověď." ?
Ne, opravdu to tam nevidím.
Jestli si někdo myslí, že tu bude pokřikovat a dělat si z top zkušených
chovatelů nějaké hej-počkej, zrovna jsem na founu, tak koukejte odpovídat
a radit, zdarma!, protože JÁ mám problém - tak ten někdo je velmi na omylu.

Což neznamená, že se mi všechny odpovědi líbí,
i já sám se vždy učím - začít (s kritikou) u sebe.
Tak ať si Prázdniny odpoví, zda reagovala vždy v cajku a šik.

Jinak mě šokuje (nebo baví?) kolik energie někteří vydáváte na to,
abyste z komára toho velblouda skutečně udělali. Se raději otočím na bok.
M. ú.

7.10.2017 19:23
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Teď jste na to kápla. Těch pár starousedlíků si to tady vede po svém. Málokterého nováčka vezmou na milost a dávají mu to pěkně sežrat. Já se zde ozvala proti používání pletiva na trusných stolech a to byl pane poprask, to jsem si to vypila. Přitom je to tak nechutný!

7.10.2017 19:52
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

Možno by nebolo od veci, keby si nováčikovia založili nejaké vlastné vlákno, kde by si radili navzájom, niečo také ako teplákovka

7.10.2017 19:52
ladd

XXX.XXX.12.126

Zadavatelka hlavně na příspěvek od JK reagovala slovy "jen aby přežil...". To se jeví jako dost špatný přístup ke zvířatům, takže reakce Rapoťačky a ovečky byly zcela na místě a ne, že se někdo snaží zesměšňovat nováčka, který si sem přišel pro radu.
Navíc paní majitelka 4 slepic je již tak zkušená chovatelka, že po přidání dvou kusů do hejna radí: "...klidně lze vzít ke slepicím kohoutka jiného plemene, i mladšího i menšího i v dospělosti...". Když opomenu karanténu, která je při počtu kusů, které chová, zbytečná, tak osobně bych takovouto obecnou radu nikomu nedal, když nevím, jak velké jsou chovatelské prostory a jaké je stáří, velikost a počty slučovaných zvířat.

7.10.2017 19:54
ladd

XXX.XXX.12.126

mamkamaria napsal(a):
Možno by nebolo od veci, keby si nováčikovia založili nejaké vlastné vlákno, kde by si radili navzájom, niečo také ako teplákovka

No chudáci zvířata.

7.10.2017 23:21
prázdniny

XXX.XXX.236.4

honzapm napsal(a):
Vy to ale vnímáte dost černobíle, má milá.

Padl dotaz, bez fotky, bez podrobností, bez ničeho.
Až se divím, že na to vůbec někdo zareagoval.

Mysak odpověděl velmi dobře.
A co udělala tazatelka?
Vidíte tam od ní nějaké "Dobrý den, děkuji za odpověď." ?
Ne, opravdu to tam nevidím.
Jestli si někdo myslí, že tu bude pokřikovat a dělat si z top zkušených
chovatelů nějaké hej-počkej, zrovna jsem na founu, tak koukejte odpovídat
a radit, zdarma!, protože JÁ mám problém - tak ten někdo je velmi na omylu.

Což neznamená, že se mi všechny odpovědi líbí,
i já sám se vždy učím - začít (s kritikou) u sebe.
Tak ať si Prázdniny odpoví, zda reagovala vždy v cajku a šik.

Jinak mě šokuje (nebo baví?) kolik energie někteří vydáváte na to,
abyste z komára toho velblouda skutečně udělali. Se raději otočím na bok.
M. ú.

Znovu opakuji neznáte-li odpověď na položenou otázku, neodpovídejte, jste li pobouřen, že byla položena, nechte si to pro¨ sebe, nikdo se vás na to neptal, znáte-li odpověď, ale chcete ji jen prodat - nechte si ji pro sebe...chcete-li kádrovat - založte si vlastní vlákno - zatoužil jste po cizí zpovědi? tak u mne marně.

a tu pohádku o zkušených chovatelech vyprávějte jiným, ti zkušení se buď zasmějí, protože vědí, že to nějak dopadne. nebo stručně odpoví jako ti dva, které jsem uvedla, to neznalí vypisují blbosti.. že jste se raději neotočil na bok.

8.10.2017 07:53

prázdniny napsal(a):
Znovu opakuji neznáte-li odpověď na položenou otázku, neodpovídejte, jste li pobouřen, že byla položena, nechte si to pro¨ sebe, nikdo se vás na to neptal, znáte-li odpověď, ale chcete ji jen prodat - nechte si ji pro sebe...chcete-li kádrovat - založte si vlastní vlákno - zatoužil jste po cizí zpovědi? tak u mne marně.

a tu pohádku o zkušených chovatelech vyprávějte jiným, ti zkušení se buď zasmějí, protože vědí, že to nějak dopadne. nebo stručně odpoví jako ti dva, které jsem uvedla, to neznalí vypisují blbosti.. že jste se raději neotočil na bok.

Původně jsem se zapojovat nechtěl, ale když pořád čtu Vaše zbytečné komentáře, nedalo mi to. Když jste tedy tak chytrá a víte jak se zachová zkušený chovatel, tedy, že se zasměje, že ono to nějak dopadne, nechápu, proč tedy vůbec někoho se svým dotazem zatěžujete.Jinak odpověď jste dostala i od ovečky a to celkem srozumitelnou : A proč jste si tedy k hybridkám pořizovali hedvábničku? Ten ani v dospělosti nebude větší a navíc je to vcelku klidné a nekonfliktní plemeno. Ten to asi s hybridkami moc dávat nebude. Možná by to chtělo používat mozek v režimu "selský rozum" Dana. Moje odpověď na Vaši otázku vy se nesla ve stejném duchu a to, že pokud už něco na krásně chci mít a líbí se mi to, musím zvážit, zda mám k tomu v hodné podmínky.Tudíž, pořiďte si klidně i orla skalního, ale nejdříve zvažte, jestli mu vytvoříte vhodné podmínky.

Zbytek nesmyslné a bezpředmětné diskuse jste rozdmýchala Vy a Vaše uražené EGO.

8.10.2017 09:16
prázdniny

XXX.XXX.236.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Původně jsem se zapojovat nechtěl, ale když pořád čtu Vaše zbytečné komentáře, nedalo mi to. Když jste tedy tak chytrá a víte jak se zachová zkušený chovatel, tedy, že se zasměje, že ono to nějak dopadne, nechápu, proč tedy vůbec někoho se svým dotazem zatěžujete.Jinak odpověď jste dostala i od ovečky a to celkem srozumitelnou : A proč jste si tedy k hybridkám pořizovali hedvábničku? Ten ani v dospělosti nebude větší a navíc je to vcelku klidné a nekonfliktní plemeno. Ten to asi s hybridkami moc dávat nebude. Možná by to chtělo používat mozek v režimu "selský rozum" Dana. Moje odpověď na Vaši otázku vy se nesla ve stejném duchu a to, že pokud už něco na krásně chci mít a líbí se mi to, musím zvážit, zda mám k tomu v hodné podmínky.Tudíž, pořiďte si klidně i orla skalního, ale nejdříve zvažte, jestli mu vytvoříte vhodné podmínky.

Zbytek nesmyslné a bezpředmětné diskuse jste rozdmýchala Vy a Vaše uražené EGO.

Pokud vám jako přiléhavá odpověď na dotaz: přestane klování? připadají slova : proč jste si pořizovala?, nemám co dodat, a to odhlížím od osobní invektivy v odpovědi ovečky jasně obsažené.

Možná, že jsou lidé, kterým osobní napadadání připadá jako v pořádku, já mezi ně nepatřím

Divím se, že jste se vrhl do zbytečné diskuze, že by utrpělo vaše ego? o moje si starost nedělejte, je velkorysé a pořádně velké.

Nové informace: v kurníku i ve výběhu panuje přátelství a soulad

teď ještě o tomtéž přesvědčit psy.

8.10.2017 11:33
1978milan

XXX.XXX.227.76

prázdniny napsal(a):

Dobrý den,
vzhledem k tomu, že toto je veřejná diskuse, musíte počítat s tím, že zde můžou přispívat všichni a číst ji můžou taky všichni. Nemůžete nikomu nařizovat, ať nereaguje, i když se Vám odpověď zrovna nelíbí.
Vlákno jste sice založila, ale to neznamená, že bude sloužit jen Vám.
Tvrdite, že Vám zde nikdo neporadil.
Já například, jsem se z tohoto vlákna dozvěděl celkem dost.A jistě jsem nebyl sam.

S pozdravem Milan.

8.10.2017 11:43
prázdniny

XXX.XXX.236.4

1978milan napsal(a):
Dobrý den,
vzhledem k tomu, že toto je veřejná diskuse, musíte počítat s tím, že zde můžou přispívat všichni a číst ji můžou taky všichni. Nemůžete nikomu nařizovat, ať nereaguje, i když se Vám odpověď zrovna nelíbí.
Vlákno jste sice založila, ale to neznamená, že bude sloužit jen Vám.
Tvrdite, že Vám zde nikdo neporadil.
Já například, jsem se z tohoto vlákna dozvěděl celkem dost.A jistě jsem nebyl sam.

S pozdravem Milan.

Ano, ale jistě chápete, že vyjádřit se můžu a urážet se nechat nemusím a rovněž můžu říci, že jen dvě z četných odpovědí měly formu rady, o kterou jsem žádala

taky jsem se dost dozvěděla, ale o slepicích to nebylo.

8.10.2017 12:06
bery25

XXX.XXX.156.144

Je tu nová a hned tak drzá-kazdy tu bol raz novy

8.10.2017 12:11
bery25

XXX.XXX.156.144

Ladd-No chudáci zvířata, cooooo, vy ste sa uz narodil skuseny chovatel, alebo boli vase zvierata chudaci.

8.10.2017 13:57
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

bery25 napsal(a):
Je tu nová a hned tak drzá-kazdy tu bol raz novy

Ja sa pamätám, že som tiež dostala na svoj príspevok reakcie, ktoré sa mi nepáčili, pomyslela som si svoje a nechala som to tak, načo do toho stále rýpať a osočovať. Prešla som si celú diskuziu, keby bola zadávateľka po príspevku KARO2702 skončila, nemuselo by to narásť do takých rozmerov. Teraz jasné, že si priloží kto chce.

8.10.2017 13:57
ladd

XXX.XXX.80.239

bery25 napsal(a):
Ladd-No chudáci zvířata, cooooo, vy ste sa uz narodil skuseny chovatel, alebo boli vase zvierata chudaci.

V zemědělství jsem vyrostl, chov přebral.
Řeč ale vůbec není o tom, že zvířata u začínajících chovatelů se musí zakonitě mít špatně. Byla to reakce na to, že špatnou i když dobře míněnou radou od nějakého začátečníka se může někdo jiný řídit.

8.10.2017 14:18
bery25

XXX.XXX.156.144

ladd napsal(a):
V zemědělství jsem vyrostl, chov přebral.
Řeč ale vůbec není o tom, že zvířata u začínajících chovatelů se musí zakonitě mít špatně. Byla to reakce na to, že špatnou i když dobře míněnou radou od nějakého začátečníka se může někdo jiný řídit.

Tak to ano, to potom je z toho este viac problemov ako nejakej pomoci.

8.10.2017 16:59
mysak

XXX.XXX.54.2

Téda, tolik naplkáno kolem a přitom stačila jedna prostá odpověď a to ta moje.

Tak co, mám velké EGO?

Lidi, vzpamatujte se!

8.10.2017 17:08
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

A prečo? Veď na štyri dni bolo o zábavu postarané, a niekto si možno vybral nejaké zrnká múdrosti

8.10.2017 17:24
mysak

XXX.XXX.54.2

mamkamaria napsal(a):
A prečo? Veď na štyri dni bolo o zábavu postarané, a niekto si možno vybral nejaké zrnká múdrosti

Aha, tak pokud jde o zábavu, tak se tu přete klidně dál, když v tom máte zalíbení. Podstatné však uniká.

8.10.2017 18:19
ančovička1

XXX.XXX.220.126

Já stojím pevně za ovečkou, každý chovatel je za svá zvířata zodpovědný i za své experimenty na zvířatech, pokud tomu nerozumí..potom se stane, to co zadává prázdniny...asi chce změnit pravidla přírody, které říkají - vrána k vráně, rovný k rovnému..-...ze své zkušenosti..lidi si pořizují malé kohoutky, protože velký kohout hodně sežere(nebo že je i hezký), darovala jsem krásného rousného tříbarevného kohoutka známým k hybridkám..za pár dní se přiznali, že z něj zbyla jen kostra...takže ovečka-

8.10.2017 18:49
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Zdravím.jsou i tací co považují v zimě kohouta za darmožrouta, a z jara potom sáhnou alespoň po nějakém, bez ohledu na velikost a plemeno.

8.10.2017 20:22
mysak

XXX.XXX.54.2

2mazutak napsal(a):
Zdravím.jsou i tací co považují v zimě kohouta za darmožrouta, a z jara potom sáhnou alespoň po nějakém, bez ohledu na velikost a plemeno.

Je to tak. Na podzim mám kohoutů přehršle. Jeden hezčí než druhej. Furt to nechávám, co kdyby si to někdo vzal. Nic. Jak to vybiju, v tu ránu začnou lidi chodit, jestli nemám kohoutka smajlík

8.10.2017 20:36
prázdniny

XXX.XXX.236.4

ančovička1 napsal(a):
Já stojím pevně za ovečkou, každý chovatel je za svá zvířata zodpovědný i za své experimenty na zvířatech, pokud tomu nerozumí..potom se stane, to co zadává prázdniny...asi chce změnit pravidla přírody, které říkají - vrána k vráně, rovný k rovnému..-...ze své zkušenosti..lidi si pořizují malé kohoutky, protože velký kohout hodně sežere(nebo že je i hezký), darovala jsem krásného rousného tříbarevného kohoutka známým k hybridkám..za pár dní se přiznali, že z něj zbyla jen kostra...takže ovečka-

Měli kanibalské slepice? možná jim měli více nasypat

Kde jsou napsaná ta pravidla přírody, která říkají to, co citujete? já znám jiná a ta říkají protiklady se přitahují.

Ano, protože jsem zodpovědná za svá zvířata, dovolila jsem si strašnou věc, zeptala jsem se a pak ještě strašnější nenechala jsem si mlčky ¨vynadat osobou, která mne nezná...no, ptala jsem se zde naposledy, protože koukám, že tady prosperuje odbočka některé z psychiatrických léčeben se sloganem - chcete zvýšit sebevědomí? seřvěte nějakého naivu na diskuzích"

a pak jsem se dopustila toho nejhoršího... problém se sám vyřešil, všechno dobře dopadlo

8.10.2017 20:57
ladd

XXX.XXX.1.233

prázdniny napsal(a):
Měli kanibalské slepice? možná jim měli více nasypat

Kde jsou napsaná ta pravidla přírody, která říkají to, co citujete? já znám jiná a ta říkají protiklady se přitahují.

Ano, protože jsem zodpovědná za svá zvířata, dovolila jsem si strašnou věc, zeptala jsem se a pak ještě strašnější nenechala jsem si mlčky ¨vynadat osobou, která mne nezná...no, ptala jsem se zde naposledy, protože koukám, že tady prosperuje odbočka některé z psychiatrických léčeben se sloganem - chcete zvýšit sebevědomí? seřvěte nějakého naivu na diskuzích"

a pak jsem se dopustila toho nejhoršího... problém se sám vyřešil, všechno dobře dopadlo

Vaše ego, jak píšete, je opravdu velké, řekl bych, že dosahuje rozměrů ega Knížáka nebo Klause a teď je i uražené. Velkorysé, jak jste také psala, ale určitě není.
A teď´, místo aby jste se chytla za nos, že po jedný jediný zkušenosti blbě radíte jak slučovat zvířata, tak zase pindáte a ještě dáváte nablblý smajlíky.

8.10.2017 21:25
prázdniny

XXX.XXX.236.4

ladd napsal(a):
Vaše ego, jak píšete, je opravdu velké, řekl bych, že dosahuje rozměrů ega Knížáka nebo Klause a teď je i uražené. Velkorysé, jak jste také psala, ale určitě není.
A teď´, místo aby jste se chytla za nos, že po jedný jediný zkušenosti blbě radíte jak slučovat zvířata, tak zase pindáte a ještě dáváte nablblý smajlíky.

Problémy s pochopením čteného? Neradím a neradila jsem, napsala jsem po pravdě, jak to u nás dopadlo... bylo byl lépe lhát a prohlásit, že ty moje tři královny toho prince sežraly?

mně je řada příspěvků k smíchu, tolik pinožení k tomu, aby některý z diskutujících prokázal svou převahou nad hloupou tazatelkou, které to vyšlo..a nic, nikdo to neocení

8.10.2017 21:37
ladd

XXX.XXX.1.233

prázdniny napsal(a):
Problémy s pochopením čteného? Neradím a neradila jsem, napsala jsem po pravdě, jak to u nás dopadlo... bylo byl lépe lhát a prohlásit, že ty moje tři královny toho prince sežraly?

mně je řada příspěvků k smíchu, tolik pinožení k tomu, aby některý z diskutujících prokázal svou převahou nad hloupou tazatelkou, které to vyšlo..a nic, nikdo to neocení

Problém pamatovat si co napíšu? : "takže závěr? klidně lze vzít ke slepicím kohoutka jiného plemene, i mladšího i menšího i v dospělosti,...".

8.10.2017 21:56

Tak to je vážně masakr.Ego obřích rozměrů a ješitnost, že by se dala krájet. Ta obhajoba mi přijde čím dál víc k smíchu. A navíc ještě chytré glosy o kanibalismu a špatném krmení. Baba měla náhodou štěstí, že slepice o polovinu menšího kohouta přijaly, ale to stejně nemá ještě vyhráno.A hned je chytrá jak rádio, zná všechny zákony přírody a universa.
Opět jsem se zdarma pobavil lidskou hloupostí. Nicméně se snad v jiných vláknech i něco nového dozvím.

8.10.2017 22:05
bery25

XXX.XXX.156.144

Téda, tolik naplkáno kolem a přitom stačila jedna prostá odpověď a to ta moje-MYSAK MA PRAVDU

8.10.2017 22:52
honzapm

XXX.XXX.182.25

A víme jistě, že je TO kohout?
Pokud je hedvábnička nyní poloviční, než klasická hybridka,
tak kdopa nám zaručí, že je to v této fázi vývoje ON?

Nezbyde, než aby zadavatelka skutečně strávila Noc na Karlkurníku
a tuto záhadu definitivně odtajnila.

9.10.2017 07:25
prázdniny

XXX.XXX.236.4

ladd napsal(a):
Problém pamatovat si co napíšu? : "takže závěr? klidně lze vzít ke slepicím kohoutka jiného plemene, i mladšího i menšího i v dospělosti,...".

Ano, závěr z mého pozorování... prostě to lze, neznáte-li význam slova lze a neumíte nahlédnout do slovníku, pak vysvětlím lze znamená - jde to, je to možné, rada by byla - honem to udělejte

Honzaprom..nejmenší ani omylem, aspoň v případě mého kohouta, neznamená poloviční... taky problémy s pochopením čteného. Víte kdo zaručí správné určení pohlaví? zkušená chovatelka drůbeže, od níž jsme si kohoutka koupili... ještě se musíte moc učit, kde hledat skutečnou radu a znalosti.. i já jsem se spálila, když jsem je hledala zde

Faktem je, že tyto poruchy učení jsou dnes více než obvyklé, ale dají se napravovat, zkuste to anebo, další možnost, nesmíte skočit na každou fantaziii Jury z olmúzu o polovičním kohoutkovi...ani raději nebudu uvažovat, čím byla vyvolána

9.10.2017 08:31
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

Tak to musím reagovať aj keď už som nechcela, vôbec tu nikoho nepoznáte, radili Vám naozaj skúsení chovatelia : pani Dana, Honzapm, Jura z olomúzu. A povedať Honzíkovi, že sa má ešte učiť , to ako od Vás? Nechajte to už radšej tak, ani na iných vláknach s Vami nesúhlasia. Keď sa Vám ich príspevky nepáčia tak si už radšej kúsnite do jazyka.

9.10.2017 08:43
Jirka54321

XXX.XXX.130.20

Já se tu docela bavím, nicméně, a to možná bude zajímat i více zde diskutujících zkušených chovatelů, zeptám se:

Proč, z chovatelského hlediska, jste k hybridkám pořídila kohouta?

9.10.2017 09:46
prázdniny

XXX.XXX.236.4

Jirka54321 napsal(a):
Já se tu docela bavím, nicméně, a to možná bude zajímat i více zde diskutujících zkušených chovatelů, zeptám se:

Pořídila jsem jej k nim z toho důvodu, že očekávám, že se bude snažit držet hejno více pohromadě než je tomu dosud, kdy se slepice jako jednotlivci potulují po celé zahradě a já mám strach, aby s nimi mí psi neudělali krátký proces, když na ně nečekaně tulačka vyskočí se zděšeným kdákáním zpoza rohu.
a kromě toho, ať si holky užijou a ať je hejno pěkné i na pohled.

9.10.2017 09:46
ladd

XXX.XXX.34.52

prázdniny napsal(a):
Ano, závěr z mého pozorování... prostě to lze, neznáte-li význam slova lze a neumíte nahlédnout do slovníku, pak vysvětlím lze znamená - jde to, je to možné, rada by byla - honem to udělejte

Honzaprom..nejmenší ani omylem, aspoň v případě mého kohouta, neznamená poloviční... taky problémy s pochopením čteného. Víte kdo zaručí správné určení pohlaví? zkušená chovatelka drůbeže, od níž jsme si kohoutka koupili... ještě se musíte moc učit, kde hledat skutečnou radu a znalosti.. i já jsem se spálila, když jsem je hledala zde

Faktem je, že tyto poruchy učení jsou dnes více než obvyklé, ale dají se napravovat, zkuste to anebo, další možnost, nesmíte skočit na každou fantaziii Jury z olmúzu o polovičním kohoutkovi...ani raději nebudu uvažovat, čím byla vyvolána

Jenže správně má být Ne VŽDY LZE. A základní chyba je, že to vyvozujete na základě JEDNÉ zkušenosti. Vy jste ale, na základě koupě pár hybridek z vozu, kdy Vám po půl roce chovu žádná nechcípla, namistrovaná až hrůza. A nebo nemocná.

9.10.2017 09:49
prázdniny

XXX.XXX.236.4

mamkamaria napsal(a):
Tak to musím reagovať aj keď už som nechcela, vôbec tu nikoho nepoznáte, radili Vám naozaj skúsení chovatelia : pani Dana, Honzapm, Jura z olomúzu. A povedať Honzíkovi, že sa má ešte učiť , to ako od Vás? Nechajte to už radšej tak, ani na iných vláknach s Vami nesúhlasia. Keď sa Vám ich príspevky nepáčia tak si už radšej kúsnite do jazyka.

Že jste se raději nekousla do jazyka vy?

mohla byste mi shrnout ty "dobré rady" od tááák zkušených vámi jmenovaných chovatelů?

vám vadí, že jsem poradila některému z vašich guruů, kde jsem se já dozvěděla a i oni se mohou dozvědět, jakého pohlaví je jejich odrostlé kuře? no ptali se mne, tak jsem odpověděla, považuji to za slušnost - vy ne?

a ještě se zeptám. vy mne znáte? můžete mi přiblížit odkud?

9.10.2017 09:54
prázdniny

XXX.XXX.236.4

ladd napsal(a):
Jenže správně má být Ne VŽDY LZE. A základní chyba je, že to vyvozujete na základě JEDNÉ zkušenosti. Vy jste ale, na základě koupě pár hybridek z vozu, kdy Vám po půl roce chovu žádná nechcípla, namistrovaná až hrůza. A nebo nemocná.

Nemohla jsem napsat ne vždy lze, protože mám jedinou zkušenost a ta mi řekla jen lze...to je snad v pořádku, máte jinou zkušenost, sdělte ji, napiště, kdy se vám to nepovedlo.

rada a závěr není slovíčkaření, je to o přesnosti ve vyjadřování a o planých blábolech ve snaze otočit slova proti jinému

a jak vy víte, zda a co mi chcíplo? a jak víte, že jsem nakupovala z vozu? nechtělo by to hodit věštěckou kouli do myčky?

jestli vám vadí sebevědomí lidé, to je ale váš, nikoliv můj problém, to vás nenapadlo?

jo, nemám ráda, když se na mne někdo vytahuje... jsem už taková a kromě toho mne marné vztekání kohoutků na tomto maličkém smetišti pobavilo

9.10.2017 09:58
prázdniny

XXX.XXX.236.4

Jirka54321 napsal(a):

Jo a nejsem chovatelka, jsem majitelka... chovat slepice zatím nezamýšlím, i když jsem viděla i křížence hedvábniček a araukan a nevypadali špatně. Vadilo by mi na chovu slepic, že bych neudala kohoutky ani zadarmo a těžko i plemenné a my naše zvířata ani nezabíjíme, ani nejíme a ani k zabití nevydáme. Proto kočky kastrujeme a psy si dobře hlídáme... byla by to pro mne nepřijatelná situace, mít z kuřátek kohoutky a muset se jich nějak zbavit.

9.10.2017 10:02
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

prázdniny napsal(a):
Že jste se raději nekousla do jazyka vy?

mohla byste mi shrnout ty "dobré rady" od tááák zkušených vámi jmenovaných chovatelů?

vám vadí, že jsem poradila některému z vašich guruů, kde jsem se já dozvěděla a i oni se mohou dozvědět, jakého pohlaví je jejich odrostlé kuře? no ptali se mne, tak jsem odpověděla, považuji to za slušnost - vy ne?

a ještě se zeptám. vy mne znáte? můžete mi přiblížit odkud?

Nekusla som sa preto, že sa na tejto debate zabávam, poznám Vás z Vašich príspevkov tu aj v ostatných vláknach a okrem Vás sa tu nikto "nevzteká".

9.10.2017 10:16
prázdniny

XXX.XXX.236.4

mamkamaria napsal(a):
Nekusla som sa preto, že sa na tejto debate zabávam, poznám Vás z Vašich príspevkov tu aj v ostatných vláknach a okrem Vás sa tu nikto "nevzteká".

No vida, i já se zabávám, protože jsem zjistila, že normální odpověď na norrmální otázku, natož pak rada, je tady vzácné koření, takže se aspoň bavím.. a to i přes to že jsou tady dle svých slov tak úžasní chovatelé.

9.10.2017 10:18
Jirka54321

XXX.XXX.130.20

prázdniny napsal(a):
Jo a nejsem chovatelka, jsem majitelka... chovat slepice zatím nezamýšlím, i když jsem viděla i křížence hedvábniček a araukan a nevypadali špatně. Vadilo by mi na chovu slepic, že bych neudala kohoutky ani zadarmo a těžko i plemenné a my naše zvířata ani nezabíjíme, ani nejíme a ani k zabití nevydáme. Proto kočky kastrujeme a psy si dobře hlídáme... byla by to pro mne nepřijatelná situace, mít z kuřátek kohoutky a muset se jich nějak zbavit.

Hmm, tak myslím, že jsme doma

Moje otázka byla zcela prostá; kdesi výše v příspěvku jste zmiňovala cosi o neumění číst, zopakuji Vám ji tedy ještě jednou:

9.10.2017 10:25
ladd

XXX.XXX.34.53

prázdniny napsal(a):

A proto Vás tak pobavil příspěvek o uklobaném kohoutkovi.

9.10.2017 10:54
prázdniny

XXX.XXX.236.4

Jirka54321 napsal(a):
Hmm, tak myslím, že jsme doma

Moje otázka byla zcela prostá; kdesi výše v příspěvku jste zmiňovala cosi o neumění číst, zopakuji Vám ji tedy ještě jednou:

Nemám příliš trpělivosti s osobami mdlého ducha, ale u vás udělám výjimku.

Protože nejsem chovatelka, nezajímá mne hledisko chovatelské, ale moje hledisko, které jsem vám popsala...

ještě jednou a jinak: nikde jsem nezmínila, že sleduji nějaké chovatelské cíle, napsala jsem, že jsem si k novým hybridním slepičkám pořídiíla kohoutka hedvábničky... vy jste tam vyčetl, že chci odchovávat kuřata? Kde?

a ještě jkdnou chovatelské cíle nene, cíle majitelské ano ano

není příliš rozumné ptátse majitele, která nikdy neprojevil aspiraci na chov na chovatelské cíle, že ne

snad si vyberete odpověď, kterou vaše hlava pobere

9.10.2017 10:55
prázdniny

XXX.XXX.236.4

ladd napsal(a):
A proto Vás tak pobavil příspěvek o uklobaném kohoutkovi.

Musím vám opravit češtinu- slepice kloVe, tedy i ukloVe

a jinak, jak jste přišel na to, že mne pobavil? kanibalské slepice není žádná zábava a pokud to snad bylo i chovatelským cílem, pak jsem skutečně zděšena.

nu, mlj kohoutek se má dobře, díky za optání i slepičky prosperují

9.10.2017 11:22
Jirka54321

XXX.XXX.130.20

prázdniny napsal(a):
Nemám příliš trpělivosti s osobami mdlého ducha, ale u vás udělám výjimku.

Protože nejsem chovatelka, nezajímá mne hledisko chovatelské, ale moje hledisko, které jsem vám popsala...

ještě jednou a jinak: nikde jsem nezmínila, že sleduji nějaké chovatelské cíle, napsala jsem, že jsem si k novým hybridním slepičkám pořídiíla kohoutka hedvábničky... vy jste tam vyčetl, že chci odchovávat kuřata? Kde?

a ještě jkdnou chovatelské cíle nene, cíle majitelské ano ano

není příliš rozumné ptátse majitele, která nikdy neprojevil aspiraci na chov na chovatelské cíle, že ne

snad si vyberete odpověď, kterou vaše hlava pobere

Jsem rád, že jste se mnou udělala výjimku, byť jste výše zmiňovala, že pouze plkám.

Cítím, že to s Vámi možná ještě není úplně ztracené, i když... kdo ví...

Snažím se Vás přivést k tomu, abyste uznala, že už původně uživatelka Ovečka měla část pravdy. Možná kdybyste se hned nedurdila, k odpovědi bychom se dostali.

Není správné (nevím, zdali to také tak cítíte, ale to je konec konců vedlejší, že?) tvrdit, že jste jen majitelka, nikoliv chovatelka. To mi úplně nesedí od někoho, kdo má psa, kočku, děcko. Musíte sama uznat, že v okamžiku pořízení zvířete (zvláště pak pořízením obou pohlaví), pokud se tedy nechcete dostat do roviny nezodpovědného majitele (k čemuž - POZOR! - máte zdárně nakročeno) se stáváte chovatelem. A Vy jste se jím stala; může nastat situace, že za pár měsíců se budete ptát - co dělat, začala mi kvokat slepice?

Proto je třeba si uvědomit (záměrně píšu je třeba), že ať už si pořídím jakékoliv zvíře, měl bych nejdřív popřemýšlet, zda jsem schopen zajistit správné podmínky, protože teprve poté se stávám zodpovědným člověkem.

PS: opravovat druhé je tak trochu un-fair, všechny Vaše příspěvky jsou zcela správně? Nebo-li, nesnižujme se k tomu, že dochází-li argumenty, nastupuje síla.

9.10.2017 11:26
ladd

XXX.XXX.34.52

A tohle je co?
"Měli kanibalské slepice? možná jim měli více nasypat "
A nebo to je rada, jak odnaučit slepice kanibalismu, či bezpečně přidat další zvíře do hejna, nasypat jim? Navíc vzhledem k tomu smajlíku to vypadá, že Vás to pobavilo.

9.10.2017 11:28
ladd

XXX.XXX.34.52

prázdniny napsal(a):
Musím vám opravit češtinu- slepice kloVe, tedy i ukloVe

a jinak, jak jste přišel na to, že mne pobavil? kanibalské slepice není žádná zábava a pokud to snad bylo i chovatelským cílem, pak jsem skutečně zděšena.

nu, mlj kohoutek se má dobře, díky za optání i slepičky prosperují

A tohle je co?
A nebo to je rada, jak odnaučit slepice kanibalismu, či bezpečně přidat další zvíře do hejna, nasypat jim? Navíc vzhledem k tomu smajlíku to vypadá, že Vás to pobavilo.

9.10.2017 12:02
prázdniny

XXX.XXX.236.4

ladd napsal(a):
A tohle je co?

Proč dvakrát?
příště budu šetřit váš jemnocit a potáhnu příspěvek černým flórem.

9.10.2017 12:09
prázdniny

XXX.XXX.236.4

Jirka54321 napsal(a):
Jsem rád, že jste se mnou udělala výjimku, byť jste výše zmiňovala, že pouze plkám.

Cítím, že to s Vámi možná ještě není úplně ztracené, i když... kdo ví...

Snažím se Vás přivést k tomu, abyste uznala, že už původně uživatelka Ovečka měla část pravdy. Možná kdybyste se hned nedurdila, k odpovědi bychom se dostali.

Není správné (nevím, zdali to také tak cítíte, ale to je konec konců vedlejší, že?) tvrdit, že jste jen majitelka, nikoliv chovatelka. To mi úplně nesedí od někoho, kdo má psa, kočku, děcko. Musíte sama uznat, že v okamžiku pořízení zvířete (zvláště pak pořízením obou pohlaví), pokud se tedy nechcete dostat do roviny nezodpovědného majitele (k čemuž - POZOR! - máte zdárně nakročeno) se stáváte chovatelem. A Vy jste se jím stala; může nastat situace, že za pár měsíců se budete ptát - co dělat, začala mi kvokat slepice?

Proto je třeba si uvědomit (záměrně píšu je třeba), že ať už si pořídím jakékoliv zvíře, měl bych nejdřív popřemýšlet, zda jsem schopen zajistit správné podmínky, protože teprve poté se stávám zodpovědným člověkem.

PS: opravovat druhé je tak trochu un-fair, všechny Vaše příspěvky jsou zcela správně? Nebo-li, nesnižujme se k tomu, že dochází-li argumenty, nastupuje síla.

Vlákno není o části pravdy nebo pravdě celé, vlákno je o položené otázce, na kterou se ovečka ani nepokusila odpovědět

Nevím, jak jinde a mezi pejskaři se striktně odděluje termín majitel a termín chovatel... holt u slepic jsem majitelka.Chovatelem se stát nemohu, a to v žádném případě, jsem ve své ženské kůži velmi spokojena.

Ano, popřemýšlela jsem a zjistila, že pro slepice mám podmínky prima, primissima. a pro kohouta. jak to tak vypadá, rovněž. kromě toho jsem měla téma prodiskutované s jeho chovatelkou, takže jsem jen chtěla vědět. zda a kdy jej slepice přijmou poté, kdy jsem zjistila jejich ne příliš přátelskou reakci...

opravovat hrubé chyby, nikoliv překlepy v čj je povinností každého, mateřský jazyk už tak dost strádá pod náporem nemožných anglismů.

A znovu opakuji, útočit a seřvat tazatele se stalo obyčejem těchto stránek, a NENÍ to v pořádku. Navíc, mám silné pochyby o vzornosti chovů takto protivných diskutérů.

9.10.2017 12:18
ladd

XXX.XXX.34.52

prázdniny napsal(a):
Proč dvakrát?
příště budu šetřit váš jemnocit a potáhnu příspěvek černým flórem.

Neustále si protiřečíte, na jednu stranu uvádíte, že by jste nezabila a nenechala zabít nadbytečného kohouta. Když se ale pozastavím nad Vaší neetickou reakcí, nazýváte to jemnocitem.
Všimla jste si, že to co jste kritizovala, děláte také? Ptal jsem se, co tedy ta Vaše reakce znamenala.
(Na dotaz "Proč dvakrát" snad odpovídat nemusím. To je jen Váš styl diskuse... Kde chybí argumenty...).

9.10.2017 14:07
prázdniny

XXX.XXX.236.4

Vy nejíte kuřecí? já jo, proč bych ho měla jiným závidět

9.10.2017 14:11
prázdniny

XXX.XXX.236.4

ladd napsal(a):
Neustále si protiřečíte, na jednu stranu uvádíte, že by jste nezabila a nenechala zabít nadbytečného kohouta. Když se ale pozastavím nad Vaší neetickou reakcí, nazýváte to jemnocitem.
Všimla jste si, že to co jste kritizovala, děláte také? Ptal jsem se, co tedy ta Vaše reakce znamenala.
(Na dotaz "Proč dvakrát" snad odpovídat nemusím. To je jen Váš styl diskuse... Kde chybí argumenty...).

A neříkám, že bych nenechacla zabít jakéhokoliv nadbytečného kohouta, mluvila jsem o svém kohoutovi, o kohoutovi, kterého osobně znám.. to je prostě tak

vy si strčte svou neetickou reakci za klobouk a vyrazte se svými kanibalskými slepicemi na lov, třeba slepiček bažantích i kohoutky zkuste.
a ne, nemusíte odpovídat, je jasné, že to neumíte s počítačem., proto dvakrát totéž.

9.10.2017 14:16
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

To je prča
Mám jedno důležité zjištění: RADY OHLEDNĚ TÉMATU JSOU ZBYTEČNÉ!
Parádně sestavené a oku lahodící hejno je v naprosté pohodě. Což je za mě super.
Tak ještě ideálně po jedné (kdo zkoušel ví ) přidat do hejna slepičky chybějících barviček a pastva pro oko je dokonána.
Zároveň se nabízí otázka, proč ty steré slepice klovou tu novou a kdy to přestane?
Chovu zdar

9.10.2017 14:37
ladd

XXX.XXX.34.52

prázdniny napsal(a):
A neříkám, že bych nenechacla zabít jakéhokoliv nadbytečného kohouta, mluvila jsem o svém kohoutovi, o kohoutovi, kterého osobně znám.. to je prostě tak

vy si strčte svou neetickou reakci za klobouk a vyrazte se svými kanibalskými slepicemi na lov, třeba slepiček bažantích i kohoutky zkuste.
a ne, nemusíte odpovídat, je jasné, že to neumíte s počítačem., proto dvakrát totéž.

Paní je psychopat.
Howgh.

9.10.2017 14:41
prázdniny

XXX.XXX.236.4

I vy psychologu..,. nebo se snad jedná o vaši přezdívku?

9.10.2017 14:42
prázdniny

XXX.XXX.236.4

.tumash1983. napsal(a):
To je prča
Mám jedno důležité zjištění: RADY OHLEDNĚ TÉMATU JSOU ZBYTEČNÉ!
Parádně sestavené a oku lahodící hejno je v naprosté pohodě. Což je za mě super.
Tak ještě ideálně po jedné (kdo zkoušel ví ) přidat do hejna slepičky chybějících barviček a pastva pro oko je dokonána.
Zároveň se nabízí otázka, proč ty steré slepice klovou tu novou a kdy to přestane?
Chovu zdar

No po jedné to fakt nedělejte, to nevíte? takový znalec? to vám řekne každá venkovská hospodyně.

9.10.2017 14:52
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

prázdniny napsal(a):

Mám pocit že se v tom Prázdniny trochu ztrácí. Nejprve jsem pochopil, že nejedí svá zvířata. Tedy psy a kočky. Což je rozumné a ani já bych je nejedl. Pak že by nevydala kohouty k zabití, ale jen takové které osobně zná. A koukám že v poslední reakci by se nějaký nadbytečný kohout na pekáč hodil. To jsou mi věci.

9.10.2017 15:16
.tumash1983.

XXX.XXX.175.205

prázdniny napsal(a):
No po jedné to fakt nedělejte, to nevíte? takový znalec? to vám řekne každá venkovská hospodyně.

Kdo říká že jsem znalec? Tady je zřejmě jen jeden znalec co všechno ví a to jste vy. Jen nevím proč se tedy ptáte když vám původním majitelka řekla všechno potřebné a všichni ostatní jsou hloupý a arogantní. No nic. Ať se Vám daří...

9.10.2017 15:52
prázdniny

XXX.XXX.236.4

.tumash1983. napsal(a):
Kdo říká že jsem znalec? Tady je zřejmě jen jeden znalec co všechno ví a to jste vy. Jen nevím proč se tedy ptáte když vám původním majitelka řekla všechno potřebné a všichni ostatní jsou hloupý a arogantní. No nic. Ať se Vám daří...

Víte proč jsem se ptala?, protože jsem, evidentně mylně předpokládala, že mi někdo odpoví, od pověděli mi dva, stručně a přesně, snad tři a kromě nich se dostavila skupina žvatlalů, kteří se nudí... běžte si obsloužit slepičky, znalci a když nemáte co dělat, nedělejte to tady, začínám se nudit.

Vidím, že frustrace mezi slepičáři je skutečně kritická... nedaří se chov nebo co? ptačí moc udeřil? velká konkurence?

psi a kočky nejsou tak, docela zvířata, jsou to taky trochu lidi, takže poznámka o tom, že by se měli jíst je pořádně od věci. a kohouta ani slepici nejím, jen kuře,

jo jsem znalkyně, ale ne na slepice, mám znalosti v jiných oborech, bohužel ani tady se moc znalců slepic nenachází, škoda. no nic, brnknu chovatelce hedvábniček a dalších asi osmi plemen, poradí mi vždy a navíc, má to hlavu a patu,.nebo se zeptám babičky od sousedů má šest černých slepic a pořádné znalosti.. kdybyste něco potřebovali vědět o slepicích, napišt, já se jich přeptám a dám vám vědět, znalci

9.10.2017 16:33
mysak

XXX.XXX.54.2

ovecka napsal(a):

Když se na to podívám selským rozumem, jak Vy tvrdíte, nevím co je za problém s kohoutem hedvábničky u hybridek. Napsal jsem jedinou možnou odpověď a to, že až kohout vyspěje, přestane to, tudíž problémy přestanou. Každé slepice zahání a klovou nedospělé jedince ať už hybridky nebo mírné a nekonfliktní dejme tomu třeba hedvábničky. Nováček je zřejmě ještě kuře. Jakmile však v kohoutkovi zapracuje testosteron, začne kokrhat, tak původně agresivní staré slepice přepere a vydobude si vrcholné místo v hejnu. Je to pořád jenom kohout. Jediné co zadavatelce bylo ještě třeba říci, že pokud s tím něco chce dělat, ať kohouta na čas oddělí. Třeba do malé klícky. Nikdo nevíme, zadavatelka nedala info o prostorových možnostech výběhu, takže proto takováto neutrální odpověď. A invektivy o používání mozku a podobně bych si nechal na zdejší řešitele blbostí.80 příspěvků je o lidské malosti a blbosti zdejších diskutérů.
Juraj Kafka

9.10.2017 17:00
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

No, a máme po zábave.

9.10.2017 17:18
prázdniny

XXX.XXX.236.4

mysak napsal(a):
Když se na to podívám selským rozumem, jak Vy tvrdíte, nevím co je za problém s kohoutem hedvábničky u hybridek. Napsal jsem jedinou možnou odpověď a to, že až kohout vyspěje, přestane to, tudíž problémy přestanou. Každé slepice zahání a klovou nedospělé jedince ať už hybridky nebo mírné a nekonfliktní dejme tomu třeba hedvábničky. Nováček je zřejmě ještě kuře. Jakmile však v kohoutkovi zapracuje testosteron, začne kokrhat, tak původně agresivní staré slepice přepere a vydobude si vrcholné místo v hejnu. Je to pořád jenom kohout. Jediné co zadavatelce bylo ještě třeba říci, že pokud s tím něco chce dělat, ať kohouta na čas oddělí. Třeba do malé klícky. Nikdo nevíme, zadavatelka nedala info o prostorových možnostech výběhu, takže proto takováto neutrální odpověď. A invektivy o používání mozku a podobně bych si nechal na zdejší řešitele blbostí.80 příspěvků je o lidské malosti a blbosti zdejších diskutérů.
Juraj Kafka

Dík za hlas zdravého rozumu a normální radu. Byli jste tři z mnoha... máte pravdu, nejzlejší na něj byla šéfka tlupy a pak pária a ta prostřední té nevadil..někdy jsou lidé více podobni slepicím, než b se zdálo, že ještě jedou díky.

9.10.2017 17:30
ladd

XXX.XXX.34.52

mysak napsal(a):
Juraj Kafka

“Až vyspěje, přestane to.“
Obecně se dá říct, že ano, ale na to bylo informací příliš málo. Kdysi jsem si přínesl kohoutka faverolky. Až do dospělosti se bál i kuřat podstatně mladších než byl on a i v dospělosti zůstal podřízen jedné ze slepic. Hlavně tu ale ještě máme příspěvek Ančovičky….

Používat selský rozum je také rada. Zadavatelka na to mohla reagovat informací, že se s původní majitelkou radila…….
S Rapoťačkou to samé:
Prázdniny - Jen aby přežil, navíc jeto kohout okrasného plemene.
Rapoťačka - To snad záleží na vás! Nebo ho necháte uklovat ?
Prázdniny - A rada? mám bydlet v kurníku?

Za to, jak se diskuse zvrhla, si může zadavatelka sama.

9.10.2017 21:27
honzapm

XXX.XXX.182.25

A jak se to tedy upravilo, že ho ty vaše Amazonky už neklovou a ON přežil?

Snad jste těm třem pohrozila hlubokým bio-opovržením?
Snad jste mu řekla "Vyderžaj, Pyjonier"?

.

9.10.2017 21:47
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

Niečo mi tu zmizlo rovno pred nosom

10.10.2017 09:04
mysak

XXX.XXX.54.2

ladd napsal(a):
“Až vyspěje, přestane to.“
Obecně se dá říct, že ano, ale na to bylo informací příliš málo. Kdysi jsem si přínesl kohoutka faverolky. Až do dospělosti se bál i kuřat podstatně mladších než byl on a i v dospělosti zůstal podřízen jedné ze slepic. Hlavně tu ale ještě máme příspěvek Ančovičky….

Používat selský rozum je také rada. Zadavatelka na to mohla reagovat informací, že se s původní majitelkou radila…….
S Rapoťačkou to samé:
Prázdniny - Jen aby přežil, navíc jeto kohout okrasného plemene.
Rapoťačka - To snad záleží na vás! Nebo ho necháte uklovat ?
Prázdniny - A rada? mám bydlet v kurníku?

Za to, jak se diskuse zvrhla, si může zadavatelka sama.

To sice možná rada je, ale tady to vyznělo jako invektiva. Bohužel to je "kouzlo" psaného textu. Proč na moje odpovědi zadavatelka nereagovala tak jako na vaše? Protože všici koušete kolem sebe. Paní z Rapotic také reagovala přehnaně. Co se týče zadavatelky, je dobré si o drůbeži něco přečíst v literatuře. Hledat informace na internetu je bohužel ošidné. To snad víme všichni. A proto odpovídejme pokud možno věcně, lektorovat nám to nikdo nebude, na rozdíl od literatury. Za to jakou to tady bude mít úroveň odpovídáme sami. Bohužel správce stránek to dělat nebude, ten se jen tetelí, že má na stránce ifauny naklikáno. O tom, že to snad někoho přímo baví se hádat (mamkamaria a aj.) snad nebudu ani psát. Hádky nejsou předmětem diskuzního fóra. Myslím, že je smyslem něco jiného. A poslední roky je to tady jak někde na tržišti.
Juraj Kafka.

10.10.2017 10:01
Zuzkaa

XXX.XXX.88.69

Souhlasím s Myšakem do puntíku. K novým a začínajícím chovatelům-majitelům zvířat, už vzhledem k tomu, že je neznáme, je vhodné přistupovat k jejich dotazům věcně, slušně a bez INVEKTIV a AROGANCE. To si mohou dovolit ti "starousedlíci", co se tady znají a vědí, co si k sobě mohou dovolit a jak na to protistrana bude reagovat. Zuzana.

10.10.2017 10:55
bery25

XXX.XXX.156.144

Suhlasim s mysakom kazde napisane slovo, mam strach sa nieco opitat aby som nedostal odpoved, pouzivaj selsky rozum, aj ked niekedy by sa zisiel nasim politikom

10.10.2017 11:43
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

bery25 napsal(a):
Suhlasim s mysakom kazde napisane slovo, mam strach sa nieco opitat aby som nedostal odpoved, pouzivaj selsky rozum, aj ked niekedy by sa zisiel nasim politikom

Bery25 tento Vaša poznámka je nespravodlivá, pozerala som Vaše príspevky a na každý ste dostali slúšnú a relevantnú odpoveď. Ono záleží aj na tom, aká je otázka a akým spôsobom je položená smajlík

10.10.2017 12:08
mysak

XXX.XXX.54.2

mamkamaria napsal(a):
Bery25 tento Vaša poznámka je nespravodlivá, pozerala som Vaše príspevky a na každý ste dostali slúšnú a relevantnú odpoveď. Ono záleží aj na tom, aká je otázka a akým spôsobom je položená smajlík

Cituji dotaz: "Včera jsme dali k na podzim koupeným slepicím nového kohoutka, je z nich tedy zatím nejmenší, dost jej klovou, takže jsme je oddělili..přestane to?"

Jakým způsobem by to mělo být podle Vás podáno? Dokonce jej oddělili, tak co ještě? Na to přehnaná rekace..."nebo ho necháte uklovat?"

10.10.2017 12:53
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

Pán Kafka, uznávam Vás ako odborníka na chov hydiny, ale môj príspevok bol pre bery25, alebo ste jeho hovorca? Debata bola ukončená, vysvetlená.

10.10.2017 12:55
ladd

XXX.XXX.34.52

mysak napsal(a):
Cituji dotaz: "Včera jsme dali k na podzim koupeným slepicím nového kohoutka, je z nich tedy zatím nejmenší, dost jej klovou, takže jsme je oddělili..přestane to?"

Jakým způsobem by to mělo být podle Vás podáno? Dokonce jej oddělili, tak co ještě? Na to přehnaná rekace..."nebo ho necháte uklovat?"

Celá reakce zněla: To snad záleží na vás! Nebo ho necháte uklovat ? a byla reakcí na: Jen aby přežil, navíc jeto kohout okrasného plemene.
Reakce na používání selského rozumu byla cosi o rozumu mdlém.,
Je pravda že internetová diskuse bývá často někde jinde než diskuze z očí do očí s neznámým člověkem. Přesto, když si to na osobní diskuzi přenesu, tak příspěvek Rapoťačky a Ovečky mi v tom kontextu jak byly napsány přijdou, že ještě obstojí. Za čarou mi přijdou až reakce zadavatelky. Její následující příspěvky byly jen bezhlavé kopání kolem sebe.
Za sebe: Mohl jsem si ušetři svoji první a poslední reakci, za zbytkem si stojím.
To by bylo asi vše.

10.10.2017 13:59
Buqice

XXX.XXX.162.235

Chápu to dobře ?... že hedvábník si už dávno s chutí a spokojeně užívá s hybridkama, zatímco lidi jsou na sebe, stále s chutí a spokojeně, nastartovaný a hnusný... ?

10.10.2017 14:05
mysak

XXX.XXX.54.2

ladd napsal(a):
Celá reakce zněla: To snad záleží na vás! Nebo ho necháte uklovat ? a byla reakcí na: Jen aby přežil, navíc jeto kohout okrasného plemene.
Reakce na používání selského rozumu byla cosi o rozumu mdlém.,
Je pravda že internetová diskuse bývá často někde jinde než diskuze z očí do očí s neznámým člověkem. Přesto, když si to na osobní diskuzi přenesu, tak příspěvek Rapoťačky a Ovečky mi v tom kontextu jak byly napsány přijdou, že ještě obstojí. Za čarou mi přijdou až reakce zadavatelky. Její následující příspěvky byly jen bezhlavé kopání kolem sebe.
Za sebe: Mohl jsem si ušetři svoji první a poslední reakci, za zbytkem si stojím.
To by bylo asi vše.

Znovu opakuji: Proč zadavatelka na moji odpověď reagovala jinak a odpovědi výše zmíněných osob taky jinak?

10.10.2017 14:12
Buqice

XXX.XXX.162.235

mysak napsal(a):
Znovu opakuji: Proč zadavatelka na moji odpověď reagovala jinak a odpovědi výše zmíněných osob taky jinak?

Protože jsi odpověděl normálně a nikoho jsi se nesnažil setřít :).

10.10.2017 14:41
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

mysak napsal(a):

Reagovala po svojom takto:
Jen aby přežil, navíc je to kohout okrasného plemene.

A teraz očakávate od nás verejné pokánie? Máme si sypať popol na hlavu?
Áno Váš prístup bol správny.

10.10.2017 18:55
bery25

XXX.XXX.156.144

mamkamaria napsal(a):
Pán Kafka, uznávam Vás ako odborníka na chov hydiny, ale môj príspevok bol pre bery25, alebo ste jeho hovorca? Debata bola ukončená, vysvetlená.

Hovorcu nepotrebujem, vsak viete, my mame dlhe jazyky , ale jeden pomocnik by sa mi doma zisiel, mozno ho najdem niekde v osade , zacal som chovat asi pred 4,5timy rokmi hydinu a teraz aj zajace, mam aj dvoch baranov, dvoch bernakov a jedneho maltezaka pre dceru, viete kolko by som mal otazok ale fakt mam strach aby som neostal za total blbec , preto som tu prisiel aby som sa nieco dozvedel, najprv som len cital, cele zimne dni, vsetko, potom som aj daco pripisal a nieco sa aj opital, ale teraz sa mi to zda ze je to tu velmi konfrontacne, nemam rad take odpovede-pouzi mozok, naco si to kupoval, najprv prestuduj atd.to nikomu nepomoze, vsak si to mozno aj prestudoval ale sa tu proste chce poradit, naozaj si myslim ze jedinu normalnu odpoved dal mysak-Kafka hned na zaciatku, vsetkym prajem zdrave a nech sa dobre nesu.

10.10.2017 19:09
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

Bery, len sa pokojne pýtajte, nič sa nebojte, keď budú nejaké poznámky to si nevšímajte, a len na Vás záleží ako to prijmete a ako sa rozvinie diskusia, kedz še budzeš štorcovac a budzeš naveľo, ta še do tebe pušča, daco treba ich prekusnuc

10.10.2017 19:47
Patunta

XXX.XXX.219.2

Dobrý den. Debata o ničem a samé napadání! Je pravda že dobrý den a děkuji je dost často zapomenuté. Díky těmto vládnum je potom problém něco duležitého najít. D.

10.10.2017 22:22
bery25

XXX.XXX.156.144

mamkamaria napsal(a):
Bery, len sa pokojne pýtajte, nič sa nebojte, keď budú nejaké poznámky to si nevšímajte, a len na Vás záleží ako to prijmete a ako sa rozvinie diskusia, kedz še budzeš štorcovac a budzeš naveľo, ta še do tebe pušča, daco treba ich prekusnuc

Dobry vecer, nebuj še nič, daco budzem mušec prekusnuc, tak jak skoro šicke

11.10.2017 00:09
petrp3

XXX.XXX.26.74

Milí diskutující, chovám čistokrevnou drůbež 6 let (hempšírky, orpingtonky). Byl jsem začátečník, nyní jsem si mnohé přečetl, některé znalosti získal zkušeností a mnoho toho také zatím nevím. Snažím se tedy číst nebo se zeptat. Některé začátečnické dotazy jsou sice k pousmání, ale na druhou stranu mi připomenou, že jsem taky začínal. Zároveň jsem si vědom, že i moje dotazy mohou těm zkušenějším připadat zbytečné.
Ve Svazu chovatelů zatím nejsem. Občas o členství uvažuji, ale zatím mě vždycky odradily diskuze všech těch „odborníků“, co sice hodně vědí, ale smyslem jejich odpovědi není poradit a nadchnout pro chovatelství, jako spíš machrovat. A tak zatím vyčkávám.
Velice si vážím pana Juraje Kafky – myšáka, kterého na těchto stránkách pokládám za vynikajícího odborníka a reprezentanta Svazu a ukázku toho, jak by to mezi chovateli mělo v ideálním případě fungovat. Vážím si i zkušeností Ovečky, ale její často se opakující jízlivý tón v odpovědích mě od dalšího ptaní odrazuje…sorry jako
Nedaleko Blatné mám sice kořeny, ale nyní žiji pod Kralickým Sněžníkem, což je dost daleko… Kdoví, na koho bych narazil ve Svazu v našich končinách?
Toto krátké zamyšlení budiž podnětem pro zde přítomné členy Svazu. Fungují tam stejné hádky jako na ifauně nebo přátelské prostředí (chovatelé se oslovují přítel) a ochotní lidé, které tady reprezentuje myšák?

Petr

PS: Debatu samotnou už dál nehodnotím, ta se po první trochu zbytečně ostré výměně opravdu zvrhla v přehlídku lidských emocí (na obou stranách)….

11.10.2017 04:36
Buqice

XXX.XXX.32.108

Ve Svazu je to jako všude jinde. Najdete tam bezva lidi, ale i kousky, že kterých skočíte do zdi. Asi nečekáte, že kolem zvířat najdete samé anděly... a nakonec když na něčem najdete něco špatně, zkuste to změnit a udělat lepší :).

11.10.2017 08:06
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

PS: Debatu samotnou už dál nehodnotím, ta se po první trochu zbytečně ostré výměně opravdu zvrhla v přehlídku lidských emocí (na obou stranách)….

Aj keď sa sem ľudia obracajú o odbornú radu, emócie (akékoľvek) nemôžu byť na škodu, vyjadrujú záujem
To už len tak na záver.

11.10.2017 10:25
Buqice

XXX.XXX.175.236

mamkamaria napsal(a):

Aj keď sa sem ľudia obracajú o odbornú radu, emócie (akékoľvek) nemôžu byť na škodu, vyjadrujú záujem
To už len tak na záver.

...ale můžou být na škodu. Můžou někomu úplně ubytečně otrávit den.A nemusi vubec vyjadřovat zájem...můžou vyjadřovat třeba jenom špatnou náladu, nafrněnost nebo chuť si do někoho kppnout.Pokud se emoce projeví tak, že na dotaz začátečníka přijde odpověď, používejte mozek", tak to toho začátečníka může akorát tak otrávit, znechutit a nastartovat do protiútoku. Chovatelů ubývá. Buďme rádi za kazdeho kdo začíná a ptá se.To už samo o sobě znamená, že se upřímně snaží. Navíc...kdo se ptá TADY, musí být opravdu odvážná povaha...

Přidejte reakci

Přidat smajlík