Dobrý den, mám tento problém: mám 10 týdenní kuřičky maransky, přivezla jsem si je jako 8 týdenní. Byly vysezené pod kvočnou a od začátku byly zvyklé být venku. Takže jsou naprosto čiperné, otužilé, zvyklé žrát trávu a žížaly, jsou prostě skvělé. Je mi ale jasné, že musím mít do zimy pěkně vyrostlé. Koupila jsem tedy směs K2 od pana Kvídery. Slepičky se ale granulím vyhýbají. Prostě radši ždíbou jetel, na granule kašlou. Pročetla jsem si diskuze na toto téma - radíte, že nejlepší jsou pro vývoj slepiček směsi. Jak ale přimět, aby ji žraly? Fígle jako zamíchat do míchanic nefungují. Krmím míchanicemi, posekanou naklíčenou pšenicí, mají pastvu no a ty granule. Děkuji, Jitka H.
Uživatel s deaktivovaným účtem

V první řadě záleží co je naučila zobat kvočna, zatím toho mají asi dost venku tak nemají potřebu jíst granule.Já kuřatům už od druhého týdne přidávám ke směsi trochu pšenice, když už pak jsou velké tak stejně první vyzobou pšenici takže to bude i o tom co jim víc chutná.Pokud je chcete přimět aby granule zobaly, nepouštějte je hned, třeba až o pár hodin dýl, hlad by je měl přimět si zobnout.Jinak moc nevidím důvod proč dávat ještě naklíčenou pšenici a míchanice, není divu, že jsou přežrané jiného a suché granule jim už nejedou.Pokud si mohou dostatečně venku nahrabat a mají dost zeleného jsou míchanice a naklíčená pšenice zbytečnost, to je ale vaše věc.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Když budou v krmítku jen granule, tak dobrovolně hlady nezdechnou.