Dobrý den, vykrmujeme si brojlerová kuřata, dokrmovali jsme směsí BR1, protože v prodejně krmiv neměli BR3 ( toto nám poradila prodavačka), četla jsem popis a složení a nenašla jsem zmínku o tom, že je ve směsi lék, teď jsem se ale dočetla, že obsahuje antikokcidika, několik kuřat už máme naporcovaných a teď se bojím z nich vařit, prosím tedy o názor, zda je můžeme spotřebovat nebo ne ( krmili jsme touto směsí cca 5dní před porážkou, před tím měli BR3). Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

petramac
napsal(a):
Dobrý den, vykrmujeme si brojlerová kuřata, dokrmovali jsme směsí BR1, protože v prodejně krmiv neměli BR3 ( toto nám poradila prodavačka), četla jsem popis a složení a nenašla jsem zmínku o tom, že je ve směsi lék, teď jsem se ale dočetla, že obsahuje antikokcidika, několik kuřat už máme naporcovaných a teď se bojím z nich vařit, prosím tedy o názor, zda je můžeme spotřebovat nebo ne ( krmili jsme touto směsí cca 5dní před porážkou, před tím měli BR3). Děkuji.
No, bon apetit.
Při vaření to nevybouchne, ale rezidua léčiv tam budou.

petramac
napsal(a):
Může to uškodit zdraví? Jak dlouho bychom měli počkat aby lék v mase nebyl, krmit jinou směsí? Krmili jsme nejen směsí, ale i pečivem a zrním. Děkuji.
No, k zemi mrtví nepadnete. Ale je otázka, jestli má cenu vyrábět si domácí maso, když v něm pak máte chemku. Kdyby se to stalo ve velkochovu, tak to skončí v kafině. Vyloženě takhle.
Jinak granule s léčivy se kvůli reziduím nekrmí 5 - 7 dní před porážkou.

Nepomůže.
Jakou značkou jste krmili?

Zrovna ten by ale opravdu měl být bez léčiva...