Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.10.2017 20:07
petramac

XXX.XXX.233.244

Dobrý den, vykrmujeme si brojlerová kuřata, dokrmovali jsme směsí BR1, protože v prodejně krmiv neměli BR3 ( toto nám poradila prodavačka), četla jsem popis a složení a nenašla jsem zmínku o tom, že je ve směsi lék, teď jsem se ale dočetla, že obsahuje antikokcidika, několik kuřat už máme naporcovaných a teď se bojím z nich vařit, prosím tedy o názor, zda je můžeme spotřebovat nebo ne ( krmili jsme touto směsí cca 5dní před porážkou, před tím měli BR3). Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.10.2017 20:12

petramac napsal(a):
Dobrý den, vykrmujeme si brojlerová kuřata, dokrmovali jsme směsí BR1, protože v prodejně krmiv neměli BR3 ( toto nám poradila prodavačka), četla jsem popis a složení a nenašla jsem zmínku o tom, že je ve směsi lék, teď jsem se ale dočetla, že obsahuje antikokcidika, několik kuřat už máme naporcovaných a teď se bojím z nich vařit, prosím tedy o názor, zda je můžeme spotřebovat nebo ne ( krmili jsme touto směsí cca 5dní před porážkou, před tím měli BR3). Děkuji.

No, bon apetit.

Při vaření to nevybouchne, ale rezidua léčiv tam budou.

14.10.2017 20:20
petramac

XXX.XXX.43.233

Může to uškodit zdraví? Jak dlouho bychom měli počkat aby lék v mase nebyl, krmit jinou směsí? Krmili jsme nejen směsí, ale i pečivem a zrním. Děkuji.

14.10.2017 20:24

petramac napsal(a):
Může to uškodit zdraví? Jak dlouho bychom měli počkat aby lék v mase nebyl, krmit jinou směsí? Krmili jsme nejen směsí, ale i pečivem a zrním. Děkuji.

No, k zemi mrtví nepadnete. Ale je otázka, jestli má cenu vyrábět si domácí maso, když v něm pak máte chemku. Kdyby se to stalo ve velkochovu, tak to skončí v kafině. Vyloženě takhle.

Jinak granule s léčivy se kvůli reziduím nekrmí 5 - 7 dní před porážkou.

14.10.2017 20:37
petramac

XXX.XXX.233.244

To právě nechceme smajlík Pak tedy nechápu, proč na směsi není upozornění, když už prodavačka nic neví smajlík Ani přemražení nebo tepelná úprava nepomůže? Tak je to poučení, děkuji.

14.10.2017 20:39

Nepomůže.

Jakou značkou jste krmili?

14.10.2017 20:40
petramac

XXX.XXX.233.244

Sehnoutek, tam jsme právě upozornění nenašli, ani na jejich stránkách.

14.10.2017 21:21

Zrovna ten by ale opravdu měl být bez léčiva...

14.10.2017 21:23
petramac

XXX.XXX.39.223

Uf, děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík