Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.10.2017 10:14
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Zdravím, mám pár emu starý 18 mesiacov. Krmím ich krmivom pre pštrosy - repro, pasú sa, ovocie Doteraz boli k sebe milí, len tesne pred párením sa začali biť. Sypia po sebe, naháňajú sa. Kamarát, ktorý tiež chová emu, mi poradil vymeniť sliepku alebo kohúta. Nie je tam ešte iná možnosť? Nemá niekto rovnaký problém a nechcel by si vymeniť napr. samca alebo samicu?

22.10.2017 10:55
dreamlife

XXX.XXX.151.1

A ešte otázka, koho vymeniť, samca alebo samicu? Zvyčajne.
Ešte uvažujem - kamarát má tiež pár, ktorý sa bije, keby sme ich dali dokopy nech si každý partnera vyberie sám?

22.10.2017 18:51
jakura

XXX.XXX.189.89

Mam emu ale o tomto som nič nopočul

22.10.2017 19:29
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Budte rád. Mám všetko pripravené na znášku a dva dni sa bijú ako diví. Zatiaľ to trvá 2 dni, ale kamarát čo má tiež emu vravel že to nemá cenu. rovnaké je to pri papagájoch napríklad.

26.10.2017 15:06
Buqice

XXX.XXX.242.237

Jste si úplně stoprocentně jistý, že to je chlapeček a holčička ?

2.11.2017 12:14
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Tak prišli výsledky DNA, je to samec a samica. neviem ako dalej. cez víkend idem po samicu, chcem ich dať dokopy s tým párom. a ešte rozmýšlam pridať emu od kamoša.
alebo ako postupovať Ďalej?

2.11.2017 12:39
Buqice

XXX.XXX.168.252

Už jstě ty dva slyšel vydávat nějaké zvuky?

2.11.2017 12:41
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Vydávajú... mali sme ich v záhradke za domov a samica celú noc prebubnovala... samec chrochtá, ale pomenej ako samica. tá bubnuje stále...

2.11.2017 12:42
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Ked samec chrochtá menej - počujem ho málokedy. teda... od kedy sa pobili so samičkou, tak len výnimočne...
prečo?

2.11.2017 13:24
Buqice

XXX.XXX.168.252

To vypadá že ho samice nechce a že už to na ni asi méně zkouší. Asi bych jim oběma zkusila vyměnit partnery, jestli tu možnost máte.

2.11.2017 17:58
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Idem po druhú samicu, mám ich dať všetkých pokope? Prípadne aj ďaľšieho kohúta?

2.11.2017 17:59
Buqice

XXX.XXX.32.108

Dva samce bych dohromady nepouštěla :).

3.11.2017 14:56
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Včera som samicu pustil do záhrady, ked boli osve, konečne sa správali normálne. aj začali žrať...

3.11.2017 15:39
dadu

XXX.XXX.61.94

dreamlife napsal(a):
Včera som samicu pustil do záhrady, ked boli osve, konečne sa správali normálne. aj začali žrať...

Co je prosím "osve"?

3.11.2017 16:10
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Samostatne.
ked prídem do ohrady, každý je vo svojom rohu.vypustil som samicu a samec hned siel ku krmidlu... a začal žrať, konečne...

3.11.2017 16:38
dadu

XXX.XXX.61.94

Děkuji smajlík

3.11.2017 21:36
Buqice

XXX.XXX.32.108

Já myslim, že když ta původní samice bude mít konkurenci, tak ji to jenom prospěje.
A samec by se mohl zase dostat na původní sebevědomí a začít nejen žrát, ale i, chrochtat" a snažit se některou okouzlit :).

6.11.2017 10:03
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Ja somár som ich neoznačil krúžkami, dúfam že sa nepomiešajú. každý je vo svojom rohu.

je to pravidlo, že samec grgá a samica bubnuje? alebo môže bubnovať aj samec?

6.11.2017 14:09
Buqice

XXX.XXX.251.34

Samec nebubnuje. Podle zvuku je to nejjistější rozlišení pohlaví. Většinou je to na dospělých poznat i podle vzhledu hlavy. Mam to vyfocené na stránkách. Když tam jukněte, tak poslední fotka je samec. Kousek předtím je samice. www.zoo-buqice.estranky.cz.

8.11.2017 08:17
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Priviezol som samičku, je to fakt maznáčik. Pustil som ju k páru. Oni sa klasicky bijú medzi sebou a ešte jeden aj druhý bije tú novú samičku. Znamená to, že ich mám dať úplne preč? A začať odznova? Ma ide poraziť...

8.11.2017 08:52
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Trocha zmena... pôvodná samica mláti novú kolegyňu... ale samec sa zatiaľ drží... zatiaľ... kuká jak puk . Nevidím ich stále ale samec ma trošku potešil. Držte palce.
Ten môj pár má ale oveľa krajšie perie, sú mohutnejší. A nos majú rovný, tá nová samica s akoby nozdrami...

8.11.2017 14:47
Buqice

XXX.XXX.246.117

Já být na Vašem místě, zkusila bych oddělit úplně pryč tu původní samicí. Nechat pohromadě samce s tou novou. Kdyby tam zavládl mír, tak byste měl pohromadě aspoň pár, který by mohl fungovat. Původní samicí buď zkusit po čase vrátit, nebo zkusit s jiným samcem. O tom, jestli je lepší jen pár, nebo rodinka 1.2 jsem slyšela fakt všechno možné...čert ví, co je správně...
Mimochodem, u nás právě začala snůška :).

8.11.2017 14:57
dreamlife

XXX.XXX.151.1

A u nás začala apokalypsa. všetko poprevracané, všade perie, každý by sa len bil...
samec prekvapivo sedí v búdke... asi chce sedieť na vajciach...
ináč veľmi málo žerú, granule som sypal cca pred týždnom asi 5 - 7kg a ešte sú a 2 - 3 kilá...
medzi tým sa pásli, a doplnil som granule pre morky, varené zemiaky zo šrotom.
môže agresia súviesieť s hladom?

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.11.2017 16:07

Výraz „snůška“ se nejčastěji používá v ornitologii a myslivosti; v drůbežnictví se používá termín "snáška" (kladení vajec, ovipozice).

8.11.2017 17:39
Buqice

XXX.XXX.32.108

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Výraz „snůška“ se nejčastěji používá v ornitologii a myslivosti; v drůbežnictví se používá termín "snáška" (kladení vajec, ovipozice).

Jo.Tak to se hluboce omlouvám všem odborníkům, já jsem spíš praktik než teoretik..., budu si to pamatovat a už mlčím.

8.11.2017 20:44
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Ono, mohli ste radšej pridať radu. ešte chcem kúpiť B6, pýtal som kamaráta na nejakú zvieraciu viagru, vraj by to nepomohlo.

9.11.2017 04:57
Buqice

XXX.XXX.32.108

Za mě...nevím, B6 jsem nikdy nezkoušela. Proč to nezkusit ? Zkazit se tím asi nedá nic...Jestli dokážete vitamínem vyléčit nesnášenlivý vzteklý povahy, bude to prima důvod k oslavě a kdyžtak napište jak to šlo. Dalo by se to pak praktikovat i na některý lidi :)
Pan z olmúzu Vám určitě poradí víc odborně.
Držím palce ať tu rodinku nakonec nějak sestavíte, je to fakt hezký, když se to podaří.

9.11.2017 06:21

Nechápu proč se urážíte, myslel jsem to dobře. Prostě a jednoduše jsem chtěl upozornit na nesprávné používání výrazu, který používá mylně mnoho lidí. Navíc jsem nepoužil žádnou jizlivou poznámku a podobně, jen stručně uvedl na pravou míru.

9.11.2017 07:12
dreamlife

XXX.XXX.151.1

V pohode... som veľmi nervózny, tešil som sa na vajcia a mladé... dosť som aj investoval (napr. liahen, výbeh, oplotenie atd...)
budúci rok som počítal, že mladé budú zdroj masa (postupne)..., maso z obchodu skoro nekupujeme, samé hormóny a antibiotiká...
doteraz sme mali ovečky + mladý býk, len chcel som to zameniť za emu.

9.11.2017 08:00
Buqice

XXX.XXX.154.170

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nechápu proč se urážíte, myslel jsem to dobře. Prostě a jednoduše jsem chtěl upozornit na nesprávné používání výrazu, který používá mylně mnoho lidí. Navíc jsem nepoužil žádnou jizlivou poznámku a podobně, jen stručně uvedl na pravou míru.

Dyť se nikdo neuráží. Vím že mi chybí odborné vzdělání a správné pojmy. Učím se celou dobu za pochodu ale mám odchovy každý rok. Nepíšu a nevnucuju nikomu jak to má dělat, jen když vidím jak někdo tápe jako jsem tápala já na začátku, tak napíšu co bych udělala já na jeho místě. Pamatuju si jak se mi taky dost blbě sháněly informace..a shání se blbě dodnes. Jestli tam mám blbé nějaký pojem je dost možný. Možná i čárky a háčky. Taky by bylo prima kdyby nějaky fakta hodil do placu nějaký fakt odborník. Nemyslím odborné pojmy, ale nějaké praktické rady. Nikdo z nás by se nemusel učit stylem, pokus-omyl".

9.11.2017 08:33
Buqice

XXX.XXX.154.170

Mě by třeba zajímalo, kolika let se emáci dožívají. Kdy už začínají být staří a do kolika nesou. Dočetla jsem se z různých zdrojů tak rozdílné informace, ze jsem usoudila, že nezbývá neź počkat, co to udělá.
Taky jsem kdysi před prvním od chovem četla, ze samec sedí a brání vejce proti všem, i před samicí, která by vejce rozbila a vypila. Mláďata že vodí výhradně samec, samicí ze to vůbec nezajímá. Moje samice týden před líhnutím začne hlídat hnízdo i sedícího samce. A během líhnutí bere na vycházku nejstarší kuřata, chvílemi je zahřívá jako slepice kuřata. Potom je vrátí zpátky do hnízda k samci. Když samec chvili vstane z vajec a jde se třeba napit, sedne si tam chvíli místo něj a pak ho tam zase pusti. A když jsou všechna mláďata venku, chodí s nimi oba a starají se oba. Docela by mě zajímalo, jestli ta kniha lhala, nebo jestli jen já mám nějak zvláštně posunutou samicí.

9.11.2017 08:50
dreamlife

XXX.XXX.151.1

To musíte byť štastný človek. Tá moja samička skoro zdochla, mala ranenú nohu, ale sme ju dali dokopy. Celé leto som bol pri nich (chystal som drevo nazimu - majú ho v ohrade) a teraz toto.

9.11.2017 09:32
Buqice

XXX.XXX.154.170

A máte je ? Pohromadě pořád vsechny tři, nebo jste někoho oddělil ?
Já jsem z nich teď šťastná, to jo...ale začátek byl taky všelijaký... koupila jsem mladý, chovný pár"- nebo aspoň to mi ten dobrý člověk usilovně tvrdil..spousta, dobrých lidí " to dělá, ze vidí začátečníka, navíc ženskou, tak hurá prodáme jí cokoliv, čeho je třeba se zbavit... z páru se vyklubali dva bratři, ze kterých jeden chtěl děsně sedět na vejcích, ale žádné neměl, a druhý chtěl plodit potomstvo se mnou a dával to na jevo naprosto bez zábran...No aspoň jsem pak věděla na čem jsem :).

9.11.2017 09:56
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jano, a pak jste si tedy sehnala jednu zaručenou samici a jak jste z bratrů vybrala
toho, kterého si necháte? Dala jste je k sobě všechny tři?

A to vejce s kočkou je opravdu z tohoto týdne? Já se jen divím, jak vám krásně
kvetou sedmikrásky, u nás je trávník oslizlý a podzimní. Běžně emu nese v této době?

9.11.2017 09:57
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ještě by mě zajímalo, jestli by Emu mohl být ve společném výběhu s drůbeží,
a zda by vyhnal třeba jestřába.

9.11.2017 10:00
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Mne sa moc nedarí. Tento rok v júni mi líška zobrala arakauny aj kohútom. V rýchlosti som zadovážil sliepky v domienke, že čoskoro budú znášať(6-8týždnové mládky). Kúpil som ich týžden pre koncom augusta a sliepky nesú len sporadicky a len niektoré. Nechcem ich siliť, ale tie arakauny predtým začali niesť ešte ako nedospelé. Sú preliečené, odčervené majú posuvný výbeh 15x15metrov, zmesku ktorú vyrábam ja, granule a kuchynský odpad. Dalej pekne spásajú zelené (aj u susedov, ked mi ujdu).Asi všetko potrebuje čas.
S tými emu vám držím palce.

9.11.2017 10:01
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Pre honzu:
moje emu sliepky preháňali a riadne. takže je to kus od kusu...

9.11.2017 10:49
Buqice

XXX.XXX.154.170

Popořadě :) Z těch dvou bratrů jsem si nechala toho, co chtěl sedět na vejcích, a toho co po mě tolik toužil, jsem se slzou v oku prodala. Sehnala jsem si mladou samicí - první co osud přihrál, počkala jsem až dospěje a je tam dodnes. Vejce v sedmikráskách je z 5.11. Sedmikrásky jsou to jediné na dvoře a proto jsem si tam dala vyfotit vejce. Původně jsem chtěla tvrdit národu ze je jaro :) Snášet začala letos o pět dní dřív než loni. Začínají takhle zhruba kazdy rok. S drůbeží - to už jsem psala X krát - co tam jsou emáci, vystřídalo se tam všechno možný s nima. Slepice, husy, krutý, kachny, perly. Vždycky když tam pouštím něco nového, chce to pustit tam víc kusů. Na jednoho si dovolujou :) zvyklí si vždycky v pohodě, akorát s krutama to neslo. Dokud byly kruty ticho, tak dobrý. Jak se ozvaly, emáky chytil rapl a zašlapali je do země. S ostatní drůbeží v pohodě. Dodávám, že v té ohradě není zavíratelný kurník. Je tam jen přístřešek pro pštrosy, zavřený ze čtyř stran, ale bez dveří. Co tam jsou emáci, ani jednou žádný problém s liškami nebo s dravci. V ostatních ohradach všechno na noc zavírám, ale občas tam problém byl. Tady u pštrosů se žije na divoko. Deset let bez ztráty na životech :).

9.11.2017 10:58
Buqice

XXX.XXX.154.170

Omlouvám se za překlepy, píšu ve fofru, opravuje mě inteligentní mobil a nestíhám to po sobě číst :).

9.11.2017 13:04
fitypater2

XXX.XXX.234.223

Dobry den. Mam rovnaky problem ako dreamlife. Mam parik asi dvojrocnych a samici sem tam prepne a dokaze samca dobit do krvi. Musim ich mat oddelenych. Vedeli by ste mi niekto porafit co jej moze vadit?

9.11.2017 13:50
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Pre fitypater2 :
začínam mať pocit, že tu pomôže len "pukačka" a začať odznova. Posledná nádej je, že samica nemusí byť pripravená a budúci rok bude všetko OK.
Prípadne to môže byť dôsledok nedostatku nejakého vitamínu (B 6) alebo niečoho podobného.
Dávam im prebytok krmiva - granule pre pštrosy - repro, granule pre moriakov - bez liečiva, máčaný chleba, šrot, varené zemiaky so šrotom.
Ono... čakám ako dopadne ten môj kamarát s výsledkami DNA či má pár. A jeho emu sa majú k sebe. On ich má ako potravinovú jednotku...

9.11.2017 14:21
zelenafarma

XXX.XXX.161.55

Přidám svoje postřehy s chovem emu společně s drůbeží. Měli jsme 3 kusy od malých kuřat a byli od začátku ve společném výběhu se slepicemi. Naučili se s nima i žrát. Granule nechtěli vůbec a ani se moc nepásli. Jen čekali jak půjdu s kýblem ke slepicím a už běželi. Dávala jsem zbytky z kuchyně se šrotem. Brambory, knedlíky, těstoviny všechno žrali. Také problém s dravci nebyl žádný. Nechali jsme si dělat DNA a vyšlo že máme 3 samce. Bohužel při porážce jsme našli v jednom kuse vaječníky . Tak věřte testům Nejjistější jsou zvukové projevy v pozdějším věku.

9.11.2017 14:48
Buqice

XXX.XXX.154.170

Taky už jsem viděla mylné výsledky z DNA testu... proti jsem se na začátku ptala, jestli pán slyšel od těch ptáků zvuky...

9.11.2017 14:48
Buqice

XXX.XXX.154.170

fitypater2 napsal(a):
Dobry den. Mam rovnaky problem ako dreamlife. Mam parik asi dvojrocnych a samici sem tam prepne a dokaze samca dobit do krvi. Musim ich mat oddelenych. Vedeli by ste mi niekto porafit co jej moze vadit?

Některá samice dospívá až déle. Moje byla dospělá až ve čtyřech letech.

9.11.2017 14:55
Buqice

XXX.XXX.154.170

Napadá mě...jestli ta samice není připravená a samec ji už otravuje... třeba ty boje pocházejí od toho. Mě se teda nemlátili, i když ta samice byla mladší a čekalo se až dospěje. Ale fakt je, ze ten můj samec nebyl nijak zvlášť akční...takže možná neměl požadavky předčasně...?

9.11.2017 16:26
fitypater2

XXX.XXX.234.223

Dakujem za reakcie, no ten chudak ked ju zbada bezi sa pred nou s hovat. Nerobi mu problem preskocit plot meter a pol vysoky len aby od nej usiel. Ked su spolu a samec sedi niekde v kute je dobre akonahle sa postavi a samica ho zaregistruje okamzite ide po nom...

9.11.2017 17:01
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Ahoj fitypater2, napísal som ti správu.

9.11.2017 19:10
Patunta

XXX.XXX.219.2

Dobrý den. Mohu se zeptat, bude snášet i samotná holka a můžou být třeba dvě u sebe?. No a je opravdu to bubnování tak hlasité? Děkuji Dana.

10.11.2017 04:55
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jano, díky za všechny informace z praxe.
Tak vám přeju další desítky let beze ztrát.

Poněvadž nespím, tak si čtu.
O mykoplasmóze. Teta Wiki o ní mj. uvádí...

"Infekce Mycoplasma spp. jsou u běžců běžně popisována, ale jejich veterinární ani hospodářský význam není znám. Vzhledem ke zjevné vnímavosti pštrosů a nandu k mykoplasmatům drůbeže a nedostatku informací o úloze těchto i dalších druhů mykoplasmat v patologických procesech u běžců, nedoporučuje se chovat na pštrosích farmách současně i drůbež.".

10.11.2017 09:36
Buqice

XXX.XXX.224.179

No vidíte :) tak to mám blbě. Pořád bojuju s nedostatkem místa, takže každý rok některá chovná skupinka maransek stejně skončí u pštrosů. No jo... lepší už to se mnou nebude..každý děláme co můžeme, takže budu doufat, že než dostanu rozum a uberu na drůbeži, že na mě ten nahoře něco takovýho nesešle :).

10.11.2017 09:43
Buqice

XXX.XXX.224.179

Jo a...nejsem pštrosi farma :) mám jen Pipinu s Pipinem. Mě to stačí :).

11.11.2017 05:48
Buqice

XXX.XXX.32.108

Patunta napsal(a):
Dobrý den. Mohu se zeptat, bude snášet i samotná holka a můžou být třeba dvě u sebe?. No a je opravdu to bubnování tak hlasité? Děkuji Dana.

Bubnování by se dalo přirovnat k bouchání do obráceného kýblu. Taky když mám mladé z líhně, a chci je naučit aby se seběhli, na povel", dá se to, na kýbl" docela snadno. Jak je to se snášku samotné samice nevím, to jsem nezkoušela. Kdysi na začátku jsem se ptala jednoho snad odborníka, ten říkal že bez samce nenese...ale jestli kecal nebo ne, to je ve hvězdách.

11.11.2017 09:36
Patunta

XXX.XXX.219.2

Děkuji.

12.11.2017 21:20
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Samec chodí do pelechu akosi často, ináč bitky nenormálne každý s každým. si myslím, že samička nie je ešte zrelá na mladé a tak odmieta samčeka. počkal by som ešte rok, čo to urobí. chcel som ich predať serióznemu kupcovi (troška pod cenu) a toho zaujímala len hmotnosť, nič viac...

12.11.2017 23:24
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Čítal som pri amadine gouldovej, že krmivo na znášku sa neodporúča dávať veľmi dlho, lebo to môže spôsobovať agresiu, vyhazdovanie znášky atď. tak idem vyskúšať ešte toto.

13.11.2017 04:44
Buqice

XXX.XXX.32.108

Dáváte krmivo na snášku když ještě nenesou ? Když nevíte jestli jsou už dospělí nebo ne ? Nezlobte se ale to je stejné, jako kdybyste ládoval nedospělé kuřice směsí pro nosnice. T.J. nutíte organismus, který na to ještě není připravený, aby začal produkovat vejce. Krmivo na snášku dávejte až když najdete první vejce, jinak ji uděláte akorát bordel v organismu. Nebo teda jsou to Vaši ptáci, dělejte si co chcete, ale ani na začátku tohoto vlákna by mě nenapadlo že pácháte takovouhle blbost...

13.11.2017 08:12
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Je to krmivo od energys pštros repro, odporúča sa dávať krmivo aspoň mesiac pred znáškou - teda, tak som dostal radu. Info na sáčku hovorí o znáškovom období...
Ináč, ten môj pár má nie 18 ale 20 až 22mesiacov a tak asi zasa chybná info od chovateľa o dospelosti.
Krmivo ináč pštrosom nechutí, najviac majú radi strúhané jablká, chleba /ten dávam málinko/, granulky pre moriakov, slikvy, veľa sa pasú.
Na zimu chystám cukrovú repu, varené zemiaky a šrot...
Pre Buqice: neberte to, že ich chcem za každú cenu nechať aby niesli, len som sa asi veľa tešil.
Aj tak díky za vaše rady. s.

13.11.2017 08:59
Buqice

XXX.XXX.150.26

Jasně, ale 18 nebo 22 měsíců, to je úplně jedno, protože z toho nepoznáte jestli je ta samice už pořádně dospělá. Už jsem někde nahoře psala, ze nedospívají ve stejném věku, ta moje začala až ve čtyřech letech a znám i další takové. Takže dávat něco měsíc před snáškou dost dobře nemůžete, když nevíte jestli už se chystá snášet. Může ve dvou letech a nemusí. Proto píšu - dejte snaskove granule teprve až uvidíte první vejce.
Jinak s Vámi souhlasím v tom, že jim ty granule nejedou. Moji nežerou žádné granule, které mají zelenou barvu. Nevím proč. Sežerou vselijake granule ale nikdy zelené. A když jim to namicham, tak to skvěle a bezchybně přeberou, zelené tam nechaji a div že mi tam ještě nenapíšou, sežer si to sama" :).

13.11.2017 09:16
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Dúfam len v jedno, že sa dajú dokopy ako to bolo mesiac dozadu... chodím kŕmiť do každej ohrady zvlášť... ale prístrešok majú len jeden... budem musieť vyrobiť niečo narýchlo, až ma mrazí, ked vonku vidím snežiť...

13.11.2017 09:20
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Myslíte, že granule majú niečo spoločné s agresiou?

13.11.2017 09:52
Buqice

XXX.XXX.150.26

dreamlife napsal(a):
Myslíte, že granule majú niečo spoločné s agresiou?

To nemám tušení. Chápala bych to jedině, že by se následkem nějaké špatné výživy cítili v nepohodě...ale jestli krmíte, jak jste psal, různorodou stravou, tak bych nasranost na granule asi nesváděla. Ale to jsou jen úvahy.

13.11.2017 10:01
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Mám 2 samice 1 samca. Samček chodí do prístrešku aj cez deň. Ak bude agresia medzi nimi aj po zime, samičky pôjdu. Samčeka si nechám.
Oni boli vyhladovaní, min. týžden nežrali skoro nič a potom tiež slabo, kedže krmivo bolo viacej na zemi ako v krmítku (kýblikoch).

14.11.2017 21:31
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Buqice napsal(a):
To nemám tušení. Chápala bych to jedině, že by se následkem nějaké špatné výživy cítili v nepohodě...ale jestli krmíte, jak jste psal, různorodou stravou, tak bych nasranost na granule asi nesváděla. Ale to jsou jen úvahy.

Bitky nenormálne... u nás je to ako vo vojnovom páse. Ráno som videl samca a novú samicu spolu. Akurát sa samice zobali... vravím super, asi sa niečo deje. A potom klasika, bitka nenormálna, samec preskočil pletivo a "prebehol" do druhej ohrady.
Chcem ich ešte vymeniť s kamarátovými (má samca a samicu, sú kľudní, ale sú to súrodenci) a on si vezme mojich. Jemu sa jedná len o mäso smajlík.

14.11.2017 21:45
honzapm

XXX.XXX.182.25

Myslíte, že byste je dokázal třeba natočit na video?
Aby zkušenější posoudili, zda je to chování v pořádku, zda váš výběh
vypadá vhodně, dostatečně prostorně, a tak dále?

14.11.2017 22:11
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Viem to pofotiť, skúsim aj pokamerovať. Len 1 emu má prístrešok, ostatní su v dočasných kotercoch /výbehoch. Chovné podmienky sa až na krmivo energys pštros repro nemenilo od začiatku roku.
Výbeh vypadá otrasne, tam kde je pletivo bez dalšej ohrady sú namontované kari siete, lebo by pštrosy boli dávno ušli.
Ináč, emu boli pustení aj vo vedľajšej záhrade a tam mali možno 4000 m2 pozemok so všetkým možným. A aj tam sa už bili...
Krmenie je veľmi časovo náročné. Ráno 3x voda,3x šrot,3x granule, teraz im varím jablkové pyré, zemiaky so šrotom.

20.11.2017 22:03
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Po dlhšom pozorovaní som zistil, že samica "poľuje" cez pletivo na samca. Tak som od kamoša doniesol samicu, ktorá mala byť len potravinová jednotka a dal som mu moju. Teraz je samec zavretý v búdke a novú samicu som pustil do výbehu. Zajtra ich oddelím aby sa videli. Držte palce aby sa konečne doseba zabuchli...
Obvolával som chovateľov, ktorí inzertujú predaj a s agresivitou sa stretli výnimočne. Zatiaľ som dostal radu a to, chovná plocha 30x5m, kŕmenie šrot a voda. Žiadne super granule alebo varené zemiaky...
Doteraz mi vychádza, že samec je už dospelý a tlačil na samičky... uvidíme teraz...

28.11.2017 21:28
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Zdravím,
mám dať samicu k samcovi, alebo je to jedno? Dostal som do daru samca, dal som ho z núdze k samici a tá po nom hned vyštartovala, tak som ich oddelil...

29.11.2017 11:40
ovecka

XXX.XXX.171.70

Já tedy pštrosy nechovám. Ale jak tady čtu vaše příspěvky, tak mi z toho vychází jedno. Dáváte vždy nové zvíře do výběhu ke zvířeti, které je tam doma a to domácí napadá vetřelce. Asi bych volila postup dát spojovaná zvířata do (pro oba) neznámého výběhu. A tak postupovat vždy.
Druhou možností je pořídit si chovnou skupinu, která je na sebe zvyklá.
Ale to vaše neustálé přehazování a zkoušení bude mít nejspíš stále stejné výsledky - bitky. Dana.

29.11.2017 11:47
fitypater2

XXX.XXX.234.124

Zdravim. Ono to s tym votrelcom nie je celkom tak lebo ja som doniesol domov parik asi 2 rocnych, ktore vyrastali spolu do noveho prostredia. Prve dva - tri tyzdne bolo vsetko ok. Asi kym sa zoznamili s prostredim a potom samica zacala samca bit az tak ze bol schopny preskocit plot meter a pol len aby od nej usiel...teraz su oddeleni a akonahle sa k sebe dostanu ihned nanho samica utoci...

29.11.2017 13:04
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Ahoj fitypater2 ozvi sa mi na telefon, čo som ti poslal. Mám 2 páry a rovnaký problém...

29.11.2017 20:22
Buqice

XXX.XXX.32.108

Spojovala jsem tenkrat novou samicí k samci, který už tam byl dávno zvyklý. Nebyl žádný problém.Jestli to tak funguje i obráceně..těžko říct. Ale určitě bych zkusila dát oba dva najednou do prostředí, které nezná ani jeden z nich.

30.11.2017 16:12
dreamlife

XXX.XXX.151.1

Samica je veľmi teritoritálna u mňa to bolo v 3 prípadoch.Myslím, že emu pri zoznamovaní musí mať väčší priestor ako zžitý pás.. Teraz mám emu v 2 prepojených záhradach, večer som ich prichytil, že sedeli 1meter od seba. Další pár emu si kamarát berie späť, v sobotu budú jatky :(.

Přidejte reakci

Přidat smajlík