Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Zdravím,
chtěla bych se zeptat, jak dáváte vajíčka do plata? špičkou nahoru nebo dolů? a nohoru oblejší část vajíčka? já dávám špičkou nahoru, ale prý je to špatně...co vy na to?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím,
chtěla bych se zeptat, jak dáváte vajíčka do plata? špičkou nahoru nebo dolů? a nohoru oblejší část vajíčka? já dávám špičkou nahoru, ale prý je to špatně...co vy na to?
Vejce se ukládají tupým koncem nahoru, kvůli vzduchové komůrce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Dobře, začnu to taky tak dělat, zvláštní ale je když jste v obchodě tak jsou všechny vajca špičkou nahoru žeby to nevěděli?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
.tumash1983.
napsal(a):
Pokud je nemáte do líhně je to celkem jedno...
Ahaaa.díky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
A čím to je že mi nejdou skořápky od vajec, když mám uvařené natvrdo? vždycky uvařený bílek sloupnu i se skořápkou
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
No manžel má fígl v tom že vždy odloupne vrch a spodek a foukne, normálně se skořápka odchlípne a jde lehce dolů ale u našich ne, nevěděla jsem že čerstvá jdou špatně...
Zdravím, vajíčka moc neskládám, ale skladuji. Vajíčka ukládám tupým koncem nahoru, neboť ten obsahuje vzduchovou komůrku, pokud ta leží dole, tlačí se vzduch nahoru a tento vzduch může oddělit podskořápečnou blánu od skořápky. Tím je vajíčko náchylnější na příjem pachů nebo se mohou do něho dostat cizí zárodky.