Chovatelé Drážďanek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.10.2017 13:14
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Zajímalo by mě jestli někdo chová Drážďanky s jiným původem než z Moravských Bránic. Jestli jde v ČR koupit nepříbuzného kohouta. Slepičky se mi z nás. vajec vydařily a chtěla bych pokračovat v chovu.

29.10.2017 17:38
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Děkuji, mám zlatohnědé, tak o bílého kohouta se pokoušet asi nemá smysl. Je to možné, že by nikdo nechoval, nebo všichni nakoupili v Moravských Bránicích?

29.10.2017 18:02
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

Zajeďte si začátkem prosince na výstavu do Lipska, tam jich bývají stovky.

29.10.2017 18:37
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Teď jsem při prohledávání ifauny v roce 2014 narazila na video Matyáše Nováka a jeho chov slepic, tam říká, že má tří kmeny Drážďanek. Neměl by někdo na Matyáše kontakt?

10.11.2017 19:03
cruyff

XXX.XXX.161.107

Kutilka napsal(a):
Děkuji, mám zlatohnědé, tak o bílého kohouta se pokoušet asi nemá smysl. Je to možné, že by nikdo nechoval, nebo všichni nakoupili v Moravských Bránicích?

Dajte sem foto Vašich drážďaniek

10.11.2017 23:05
Kutilka

XXX.XXX.50.232

cruyff napsal(a):
Dajte sem foto Vašich drážďaniek

Zítra je zkusím vyfotit, ale jen telefonem, foťák nemám

11.11.2017 19:43
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Kutilka napsal(a):
Teď jsem při prohledávání ifauny v roce 2014 narazila na video Matyáše Nováka a jeho chov slepic, tam říká, že má tří kmeny Drážďanek. Neměl by někdo na Matyáše kontakt?

Podařio se mi najít email ve starších diskusích, Matyáš je v současné době v USA, ale přesto mi odpověděl. Nás.vejce z Moravských Bránic měly původ od jeho chovu. Tak slepá ulička. Další 3 jím jmenovaní chovatelé už Drážďanky nemaji. Poradil mi koupit kohouta Oravky, Vyandotky příp.Hempšíry, ale ty mají hřeben. Dnes se mi podařilo domluvit si kohouta Oravky od chovatele z Rakovníka má dva co měl do Lysé a toho tmavšího mi pošle dopravou Bezděkovi.
Tak jsem snad v pohodě, vystavovat bych stejně nezvládla a takhle budu mít pěkný dvorek a kuřata kříženky do kuchyně.
Posílám taky fotky mého chovu, ale kvalita nic moc, ale lépe mi telefonem nešlo.

11.11.2017 21:46
percheron

XXX.XXX.230.133

Kutilka napsal(a):
Podařio se mi najít email ve starších diskusích, Matyáš je v současné době v USA, ale přesto mi odpověděl. Nás.vejce z Moravských Bránic měly původ od jeho chovu. Tak slepá ulička. Další 3 jím jmenovaní chovatelé už Drážďanky nemaji. Poradil mi koupit kohouta Oravky, Vyandotky příp.Hempšíry, ale ty mají hřeben. Dnes se mi podařilo domluvit si kohouta Oravky od chovatele z Rakovníka má dva co měl do Lysé a toho tmavšího mi pošle dopravou Bezděkovi.
Tak jsem snad v pohodě, vystavovat bych stejně nezvládla a takhle budu mít pěkný dvorek a kuřata kříženky do kuchyně.
Posílám taky fotky mého chovu, ale kvalita nic moc, ale lépe mi telefonem nešlo.

Mozem sa spytat ci nieje jednoduchsie vycestovat na nemecke vystavy ako robit krok spat? aj ked sa to pouzit da kedze je primiesana krv drazdaniek aj v oravkach len ta kresba je ina.
na vystave v straubingu bolo vystavenych 9 kohutov a toho 4 predajny. mozno keby ste sa s niekym dohodla tak by vam kohuta alebo sliepky aj priviezol smajlík

12.11.2017 11:33
Kutilka

XXX.XXX.50.232

percheron napsal(a):
Mozem sa spytat ci nieje jednoduchsie vycestovat na nemecke vystavy ako robit krok spat? aj ked sa to pouzit da kedze je primiesana krv drazdaniek aj v oravkach len ta kresba je ina.
na vystave v straubingu bolo vystavenych 9 kohutov a toho 4 predajny. mozno keby ste sa s niekym dohodla tak by vam kohuta alebo sliepky aj priviezol smajlík

Sama se do Straubingu nevydám, manžel v mém koníčku funguje jako údržbář-stavitel, a víceméně toleruje, největší odběratelé jsou děti a vnoučata a jeden pravnouček. Takže je toto pro mě zatím nejlepší řešení. Čistokrevná plemena jsem začala před rokem a tak hledám a učím se.
Ani nevím jak hodnotí zdejší odborníci na i fauně moje kuřata, nikdo se zatím neozval, jestli by měly výstavní šanci a mělo by smysl sehnat výstavního kohouta, nebo chovat jen pro radost z pěkného hejna.

12.11.2017 11:45
honzapm

XXX.XXX.182.25

Pokud bych použil jiné plemeno s podobnými znaky, tak bych šel spíš cestou přes slepice.
Místo kohouta, který ovlivní celé hejno naráz, abych pořídil spíš dvě slepičky a novou krev bych získával postupněji, po nich.
Případně bych i přes Matyášovo upozornění pořídil částečně příbuzná zvířata z vámi uváděného zdroje. Pořád mi přijde lepší částečná příbuzenská plemenitba, než vnášení jiného plemene, notabene šmahem, přes kohouta.
Jinak chovatele z Rakovníka znám, dané dvě slepičky oravanek by měl, zda by je prodal, to netuším. Kohouty má opravdu pěkné, ten tmavší je mohutnější, slepičky už nesou.

Tak uvidíte, možností je hned několik.

12.11.2017 17:16
Kutilka

XXX.XXX.50.232

honzapm napsal(a):
Pokud bych použil jiné plemeno s podobnými znaky, tak bych šel spíš cestou přes slepice.
Místo kohouta, který ovlivní celé hejno naráz, abych pořídil spíš dvě slepičky a novou krev bych získával postupněji, po nich.
Případně bych i přes Matyášovo upozornění pořídil částečně příbuzná zvířata z vámi uváděného zdroje. Pořád mi přijde lepší částečná příbuzenská plemenitba, než vnášení jiného plemene, notabene šmahem, přes kohouta.
Jinak chovatele z Rakovníka znám, dané dvě slepičky oravanek by měl, zda by je prodal, to netuším. Kohouty má opravdu pěkné, ten tmavší je mohutnější, slepičky už nesou.

Tak uvidíte, možností je hned několik.

S tím pánem z Rakovníka jsem mluvila, pošle mi toho tmavšího, že se bude k mým Drážďankám víc hodit. Má taky dvě slepičky, ale ty by mi byly na nic, když nemám kohouta. Teda mám, ale Australáka a 4 Australky. Jsou moc pěkní, ale snáška nevalná jsou 2,5 roku staří a s dalším chovem s nimi nepočítám, kuřata po zabití nemají vzhlednou kůži.
Omlouvám se, ale nějak nechápu jak se vnáší jiné plemeno když ne šmahem přes kohouta, mám 8 Drážďanek, kromě toho taky dlouhé vedení

Přidejte reakci

Přidat smajlík