Uživatel s deaktivovaným účtem

mrkwis
napsal(a):
Dobrý den, prosím o pomoc při výběru slepic. Přál bych si středně velké plemeno a aby bylo schopné vysedět a odvodit kuřata.
Předem děkuji za pomoc.
Většina středně velkých plemen občas kvoká.

To fakt záleží na tom, co ještě chcete. Občas bude kvokat každé středně těžké plemeno. Jde o to, jestli chcete, aby kromě toho probíhala i nějaká snáška, nebo chcete slepičky, co budou kvokat opakovaně. Případně jestli vás zajímá i maso, nebo jaké barvy se vám líbí :D.

mrkwis
napsal(a):
A ta wyandotka?
Koukněte na tyto stránky ohledně wyandotek : http://www.wyandotky.estranky.cz/
Míra.
Ak chcete stredne plemeno tak tam je vela moznosti vevsina celkom dobre nesie a sem tam aj kvokaju. Napr amroks australorp sasex hempshir barnaveld rodajlend maranska s tmavo hnedimi vajickami mozno svk plemeno oravka celkom otuzila sliepocka. Alebo aj tie wyandotky velke. A potom sa riadit urcite podla toho co napisal začatek.
Z nezdrobnělých plemen jsou orpingtonky naprosto spolehlivé, první kvočny jsou rozsezené 8.5. (většinou ty předloňské, loňské mi kvočou až tak na konci června a pak skoro celý červenec). Celkem spolehlivé se zdají sasexky. Naopak hempšírka mi za šest let nekvokala ani jednou. Obecně jsou lepší kvočny zdrobnělá plemena (třeba wyandotky nebo i plymutky), ale pod ty se zase nevejde tolik vajec. Plemena s rousy nechci kvůli blátu a někde jsem četl, že např. u hedvábniček se do nich občas nějaké to kuře zamotá...

Wyandotka veľká sa dcére chce vo veľkom stále starať o kurčatá ale najviac jej kvokajú také krížence liliputky a neviem s čím lebo to dostala do daru, ale tie sú úžasné matky len sú drobné a veľa vajec nevysedia, ale je im jedno či sú to morky či kačky či kurčatá. No a dokonca maju aj celkom slušnú znášku aj počas zimy. Nekvokala mi vôbec porcelanka - sasexka takže tu nie.