Božemuj, toto letí. Už je předposlední soudruh roku na h-rřadě.
Jak s tím listím, to netuším - tady na horách už je dole.
A tak nezbývá, abych nahoře zůstal aspoň já. Na tý svý hoře.
Jo - a prosím vás, nezapomeňte krmit ptáčky. Mají hlad.
M.ú.
Dobré ráno v listopadové teplákovce.
Dávám si za nejbližší tip , ale dvakrát tolik bych fakt neřekla (a to jsem chtěla dát 15 a zdálo se mi to přehnaný).
Tak mládež přečkala první noc v novém domě bez úhony. Ráno mi však proklouzly do společného výběhu a ta nejmenší, ale nejoprsklejší ČZK se do nich hned pustila (zastupuje Huberta). Ale to netuší, že z té největší kuřičky vyroste pořádný kohout a bude muset mrcha zase poslouchat.
Má krásné licousy a jelikož jsme nedalo Benešova a Konopiště už je to Ferdinand Esté.
A abyste nebyli smutní z toho nečasu tak pár zbytků ze zahrádky.
javorka
napsal(a):
Tada čapice, to se tam slepičky mají dobře. Mě ještě trochu kvete oměj, ale jinak to je děs a bláto. Zrovna mě přivezli růže ze Skaličan, tak jdu vybalovat. Na to se těším, ale pořád mi není jasné, kam všechny zasadím. A to patlání v blátě, taky nic moc...
Jé já už chci taky.
Doufám, že dělají celorepublikový rozvoz v tomto týdnu a růžičky taky dorazí. Dali Vám vědět předem, že je dovezou?
Tak a jedna méně pozitivní. Ne všude krása střídá nádheru. Takto bohužel vypadají některé cesty u nás ve vsi.
Zdravím a pozdravuji takhle v listopadu,
přikládám pár fotek letošních chlapáků. Ještě chybí nový kohout Araukany modro pšeničné. Ten už je zamluvený v Budějicích a do víkendu by měl být doma.
Vám všem chovu zdar
Tak já už mám růže skoro 14 dní zasazené, píši na objednávku "hory", aby mi dorazily před mrazy.
Letos jsem sázela jenom 4. Taky už mám plno a mužský nadává, že na to v létě vyplácám spoustu vody. Máme jen studnu a když je sucho, tak ji po pořádném prolití růží dokážu i vyčerpat. Dana.
Tak to máte Javorko pořád lepší skóre. Já ze 14 objednaných mám místo tak na 3.
A, že se vracím k těm matracím a dekám alá bunkr. Tak si pamatuji, když jsme byly jako malé holky se sestrou u babičky a dědy, tak jsme si mohly zespodu na stůl i kreslit, dokonce i na zeď v předsíni. A když mě jednou taťka huboval, tak děda (tchán) vyhuboval jemu, že to není jeho teď a on si jí kvůli Ivušce (mě) klidně vymaluje. Jo jo to bylo bylo
čapice
napsal(a):
Tak to máte Javorko pořád lepší skóre. Já ze 14 objednaných mám místo tak na 3.
A, že se vracím k těm matracím a dekám alá bunkr. Tak si pamatuji, když jsme byly jako malé holky se sestrou u babičky a dědy, tak jsme si mohly zespodu na stůl i kreslit, dokonce i na zeď v předsíni. A když mě jednou taťka huboval, tak děda (tchán) vyhuboval jemu, že to není jeho teď a on si jí kvůli Ivušce (mě) klidně vymaluje. Jo jo to bylo bylo
Jo a teď mi napsali z Arónie, že posílají kytky. To jste mi zase něco ukázala!
Ale to bude doprovod k těm růžovým růžím. Všechno modré, ach to bude krása.
Agastche se žlutými listy, sápa (růžová), zvonek, máčka a šanta kubánská...
Tak Vam tedy reknu, ten Zacatek ma ty slepice vychovany . Rano z kurniku jak jsem psala vybehly ac jsem nechtela a odpoledne uz vesele hrabaly s velkymi na zahrade. Az na par klovancu, to vse probehlo v pohode a dokonce nasledovaly velke na noclech s malym pristrcenim. Sklopec zatim prazdny. Hodka prace na zahrade, vse shrabano, doostrihano a zahon na jahody skoro dokoncen. Krmitko plne slunecnice, dala jsem tam cely kvet a sykorky uz vesele zobou.
javorka
napsal(a):
Jo a teď mi napsali z Arónie, že posílají kytky. To jste mi zase něco ukázala!
Ale to bude doprovod k těm růžovým růžím. Všechno modré, ach to bude krása.
Agastche se žlutými listy, sápa (růžová), zvonek, máčka a šanta kubánská...
Tak zvonek preci bude, me to prijde az po patnactym, rekonstruji byt v Praze pro rodice a nemam moc casu, tak budu vse sazet az budou nasi prestehovany. Narcisy a tulipany jsou porad jeste v pytliku.
Čapice, u vás nepršelo? Já jsem přišla pěkně mokrá a obalená blátem.
Jen jsem něco stříhala a hlavně vyklízela v pergole. Pan obkladač se nahlásil na zítřek, měl by tam pokládat dlažbu. To jsem zvědavá, jestli to někdy dodělá. Už se na tom pracuje od jara. V létě spadl z kola a zlomil si žebra, tak jsme zase čekali. Má toho moc, plno zakázek rozdělaných. Znáte to.
čapice
napsal(a):
Tak zvonek preci bude, me to prijde az po patnactym, rekonstruji byt v Praze pro rodice a nemam moc casu, tak budu vse sazet az budou nasi prestehovany. Narcisy a tulipany jsou porad jeste v pytliku.
Tulipány mám taky v pytíkách, ale narcisy jsou v zemi. Letos jsem si nakoupila taky plno těch malinkých tulipánků (asi botanických, Honzík by věděl ), ty jsou většinou už nastrkané v trávě. Jsou taky moc hezoučké. Ale velké budou v květináčích a to můžu sázet i doma, tak nespěchám. Jahody jsem nestihla, tak to asi udělám až na jaře. Listí asi taky počká do jara. Ach jo. Jde to tak pomalu.
Jestli ještě pracujete na rekonstrukci bytu, tak se nedivím, že zahrada musí počkat. Já jsem vloni touhle dobou v Praze vyklízela byt a ještě mám všude krabice.
Nazdárek, slunko nikde a vítr duje o sto šest.Pokusil jsem se to zdokumentovat jak to v roce 2017 u nás vypadá na dvorku při Památce zesnulých .A to teprve se na nás chystá paní zima. http://hobby.instory.cz/1597-jaka-bude-letos-zima-zeptejte-se-prirody-povi-vam-to-presneji-nez-meteorologove.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu.
javorka
napsal(a):
Věrko, česnek nespěchá. Ten se dá sázet třeba v prosinci.
Javorko to jsem sice četla, ale moc se mi tomu nechce věřit.
Jak vám snáší slepice? U mě už tak týden 1 (slovy jedno) vajíčko. Masakr. Zato každý den běžčí vejce a křepelky taky pořád snáší. Jinak teda fakt nevím z čeho bych vařila...
Věrko, u mě s vajíčky bída. Mladé ne a ne začít.
Poznamenala je ta má měsíční katalánská eskapáda, kdy tu byly pouze o pšenici,
kterou jim stejně vyzobaly krůty. Ale včera a dneska rekord - tři a tři vajíčka.
Jinak jsem sbíral jedno až dvě, zachraňovaly to obě stříbrně zbarvené soudružky.
Jedna teď ale začíná přepeřovat, naštěstí nastoupila tři děvčata z linie Frankfurt.
S česnekem má Javorka pravdu, ale klidně si to udělejte po svém.
Ideální termín výsadby česneku totiž není kalendářní, ale fenologický.
Česnek se má zasadit tak, aby hned druhý den po výsadbě zamrzla půda
a (ideálně) rozmrzla až na jaře.
A jelikož ještě potřebujeme na Letné postavit nový kurníček, tak jsem tam nahoře
objednal krásné počasí až do prosince, takže česnek má stále ještě dost času.
My na něj ještě ani nemáme připravenou půdu (tak napůl).
A že ho letos bude opravdu hodně... Uf. Křeček...
Dnes bylo nádherně, chtěl jsem sázet cibuloviny, ale nakonec jsem jenom
zvětšil výběh pižmovkám (už je mám v solo ohrádce, protože jsou to čuňata)
a trochu se nazlobil s krocany. Děsně je baví se honit, prát a nechodit včas domů.
A kdo mě zná, tak ví, že pořádek musí být! Výhrůžky pekáčem neberou vážně...
No tak když je na ten česnek čas, tak já budu v klidu. A zvláště s příslibem hezkého počasí.
Slepičky přepeřují, a co je zajímavé. Loňské orlovky už skoro přepeřily a mají od odstín světlejší barvu peří než loni.
Jinak v sobotu a v neděli je výstava drobného zvířectva na Výstavišti České Budějovice. Já tam teda zase nebudu (výroba klobás má přednost).
Uživatel s deaktivovaným účtem

veraboskova
napsal(a):
Javorko to jsem sice četla, ale moc se mi tomu nechce věřit.
Jak vám snáší slepice? U mě už tak týden 1 (slovy jedno) vajíčko. Masakr. Zato každý den běžčí vejce a křepelky taky pořád snáší. Jinak teda fakt nevím z čeho bych vařila...
Tak to moje hedvábky se rozhodly, že kašlou na standard a už 3 měsíce jedou o 106, mám 4 a je to 1,3,4,3,1 furt dokola. A ani kvoknutí.Takže já jsem spokojenej
Já jsem na tom výborně. Téměř každý den seberu 5 vajec. Slepičky, co jsem koupila na jaře, nesou ukázkově. Občas ještě snese vejce hempšírka. Co mě štve, že ty bílé slepice, jsou jak čuňata, jak na ně skáčou kohouti.
Bláto přibývá, ještě dnes dopoledne pršelo. Takhle ty růže nikdy nezasadím, ale pomalu připravuju místo. Jen se nějak nemůžu rozhodnout, co a kam přesadím. To je vždycky nejhorší. Už to vidím, jak do jara budou některé rostliny čekat v zeleninové zahrádce.
Česnek také nemá připravený záhon, ale to snad někdy zvládnu, jen kdyby to aspoň trochu oschlo.
Dnes poprvé topíme. Ráno už tu bylo jen 20 stupnů, tak tu teď máme jak v lázni.
Zítra má přijet syn s nejmladší vnučkou, tak aby měli teplíčko. Mají velikou černou fenku. Ta je nadšená, že může být na zahradě a s tím naším blátem, to zas bude něco.
Já jdu taky do háje, ale předtím vám ještě udělám chutě.
Domácí buchtičky, polodomácí šodó, a totál domácí jablečný povidla
z eko-bio-meko jablíček von Honzík aus Gautzik de Sad.
A nějakej ten domácí dobytek. Moje úcta.
dadu
napsal(a):
Začátku, to jako fakt, že ještě jahůdky? Jsou sladké, když nemají sluníčko?
Dobré ranko, Dadu jak chutnají jahody nevím, ale vnoučatům chutnají a jsou prý slaďoulinké, ale nedosahujou velikosti a množství jako při sluníčku a však stále tvoří nové květy.Je možné, že jsou menší i pro to, že nepoužívám žádnou chemii a zemina je již vyžilá.Byl jsem překvapen, kolik se jich letos urodilo a ještě vytvořily mnoho sazenic a to vše při mé péči, kdy se mi podařilo je několikrát usušit.
Hezké páteční ráno.
Tak já od 21.9. od 6 soudružek stále bez jediného vajíčka.
Mládež zcela zabydlená. A jelikož je v převaze tak přebírá vládu nad zahradou i kurníkem.
Sklopec stále prázdný, asi budeme muset vyměnit návnadu.
Mě totálně odešly záda, takže včera večer při montáži kuchyňské linky jsem doslova lezla po čtyřech.
A jelikož nás čeká přes víkend spousty práce, tak asi budu muset v pondělí navštívit Mudr.
(dodělat jahodový záhon, vyspárovat dlažbu, sázet cibuloviny, zrýt slepičí výběh, dojet pro dřevo na chatu...)
Potom jsme si ale naplánovali večerní grilování a nejspíš se svařáčkem, abychom se pěkně zahřáli.
Hezký víkend
Čápice.
Tak dneska ráno mlha jako prase, na teploměru -1°C a všade šedo. Mladé slepičky koukaly jak vrány, že ta tráva nejde zobat. Ale během půl hodiny mlha fuč a den jak malovaný.
Odpoledne přijdou kolegyně ze školy, tak honem upéci ke kafi piškotové řezy, potom nějaká práce doma, kafe a honem ven ještě uklízet ze zahrady, zrýt skleník, uklidit tam nábytek, zazimovat růžičky, seseknout naposledy cestičky, vykydat kurníky, dojet pro modelky na výstavu a..a... a že už je po víkendu? Stejné jako jinde. Záda zatím dobrá, spíše mne večer zlobí pata, mám tam ostruhu. Tak doma pajdám, dokud nepadnu u televize. Dana.
Olánek
napsal(a):
Ovečko, co si pod tím zazimovat růžičky představit?Jinak, co Vám přinesl extrémně silný vítr, mě ten dorák složil na zahradě suchý jasan a tak si pěkně zatopím.Celý den jsem obětoval čištění chovatelských zařízení, čímž jsem odvrátil invazi spřátelených bakterií.
Olánku, zazimovat znamená nasypat ke každému keři hromádku nějakého vhodného mulče. Např. kompost, substrát, originál mulč na růže, jemně drcenou kůru, každý podle typu záhonu, jaký má. Já mám většinu bez kůry, tak dávám kompost a substrát. Na jaře pak rozhrnu okolo a mám vylepšenou půdu. Kdo má záhony zakůrované, dá kůru a na jaře ji rozhrne. Vyplatí se to zejména tam, kde jsou růže zasazeny mělko a hrozí namrznutí roubu a taky ve vyšších polohách, aby se uchránily pupeny na další rok. Dana.
Ja mam 13 hybridnych sliepok a dnes som mal 13 vajicok.Od septembra znasaju kazdy den 9 az 10 denne.Zadne zmesky nedostavaju len zrno nejake pecivo a cistu vodu.Je pravda ze sa im zvacsil vybeh a tam si nahrabu co potrebuju.Susedom na okoli uz nenesu a ked ano tak len par denne.Sliepocky som kupoval tento rok v aprily a mali tusim kolem 20 tyzdnu.Uz iba cakam kedy aj mne prestanu znasat.
Vy jste fšichni táák šikovní. U nás muž zasedl na Kubotu a jal se orat zahradu. Česnek taky čeká až bude mít připravený záhonek. Tak pak ještě namořit a zasadit. A snad to bude venku vše. Ještě teda visí pár střapců hroznů venku a ve skleníku jsou rajčata a pomaaličku dozrávají.
Část thůjí kolem pozemku je ořezaná, tak cca 2,5 m, další 2,5 m zůstaly. Vzali si to do květinářství, zůstal akorát binec zevnitř.
Jinak růže, pivoňky, ostružiny apod. stříhám až na jaře. Co má zmrznout, to zmrzne a na jaře je hezky vidět, co přežilo.
A jedna radost - mladé slepičky pomalu začínají snášet, dokonce jsou tam i 2 vajíčka od cemanek. Kuřice jsou nalíhlé v dubnu, cemanky v květnu.

Vy jste všichni tak aktivní... já mám jedině zasazený hruškojeřáb, ještě přijede kdoule a baya marisa a pak se zaboha nemůžu rozhodnout, jestli hrušeň faworytka nebo schweizerhose a u toho jsem skončila.
Když jsem na zahrádce, tak většinou jen sedím a pouštím chocholky na etapy, protože kuřičky jsou pořád kuřičky, ale kohouty už tlačí varlata. Takže najednou se pustit nemůžou. Leda bych vymyslela nějaké ohrady, a na to nemám náladu.
Zahradničení čest, zahradníkům sílu a žádný plevel, ale to by potom byla nuda.Já mám slíbeno 10 semenáčů švestek, na kterých rostou bez roubování ty samé švestky, které jsou odolné proti Šárce, velice lahodné a vhodné na vše.Kamarád je má na zahradě, ale raději mi je přinese sám, neboť mě dobře zná a umí si mě tam představit, jak to tam vše, do posledního stromečku vykopu, jsa postižen zlatokopeckou horečkou.Je to zřejmě stará zapomenutá odrůda, kterou na starém statku vysadil (dřevěnice, roubenka 200letá) některý jeho předek a tak si tam sama roste do dnešních dnů.Horší situace je, že mrazáky plné a pořád je dost kohoutů zralých na sekerku, abych mohl přestěhovat zbytek omladiny ke starým a začal připravovat na další osazenstvo.Příští rok líhnu max. do 1dubna, no možná o chlup déle.Jinak včerejší krásný den jsem využil do mrtě, dopoledne papírové rozloučeni s mojí Feldou Maruškou, která sloužila 22 let a vždy dojela do cíle.Pak následovala kontrola a přeléčení včelstev a můžu říct, že mají tolik zásob, jako by snad ani nemělo přijít jaro, ale je to spíš příznivým podletím.Kontrolu vyhoření knotů s léčivem a následné přeléčení 5 včelstev, kde knoty s léčivem uhasly + vytahání hřebíků jsem prováděl už s čelovkou.Pak chytil 5 slepiček, které hned vyrazily do světa.Umyl nádobí, sebe a málem jsem neviděl ani zprávy, ale to by nebylo tak zlé.Tak honem hop hop a pohrabat listí, ale co, dneska si dám gaučík, ono to listí na mě počká i do jara.
Čapice. Potom jsme si ale naplánovali večerní grilování a nejspíš se svařáčkem, abychom se pěkně zahřáli.
Hezký víkend
Čápice.
napsal(a):
Tak to moje hedvábky se rozhodly, že kašlou na standard a už 3 měsíce jedou o 106, mám 4 a je to 1,3,4,3,1 furt dokola. A ani kvoknutí.Takže já jsem spokojenej
Dobrý večer, frufru mám na vás dotaz jdou rozeznat vajíčka od hedvábniček od normálních slepic(mám je pohromadě) díky.
Začátku, teda mě by coby rodilou valašku zajímaly ty švestky hm.My měli u domu cca 15 stromů klasických švestek, ale moje máma je nechala před lety pokácet řkouce, že mají šarku.Jsme v n.m.v..zhruba 350 m..Před dvěma lety jsem si vyšla, hledajíce houby, o něco výše, odhaduji tak 40-50 m.A tam jsem na mezi našla řadu stromků, osypaných švestkami, po šarce ani památky .
Já mám na zahradě nasázené pološvestky, odolné proti šarce, ale ráda bych si obnovila klasiku.Zatím pálíme slivku z jablek, máme několik stromů jaderniček a z těch je šťáva jako hrom.Letos jsem kvas vynechala, máme ještě předloňské zdroje, takže jsme jablka prodávali.
ovecka
napsal(a):
Tak dneska ráno mlha jako prase, na teploměru -1°C a všade šedo. Mladé slepičky koukaly jak vrány, že ta tráva nejde zobat. Ale během půl hodiny mlha fuč a den jak malovaný.
Odpoledne přijdou kolegyně ze školy, tak honem upéci ke kafi piškotové řezy, potom nějaká práce doma, kafe a honem ven ještě uklízet ze zahrady, zrýt skleník, uklidit tam nábytek, zazimovat růžičky, seseknout naposledy cestičky, vykydat kurníky, dojet pro modelky na výstavu a..a... a že už je po víkendu? Stejné jako jinde. Záda zatím dobrá, spíše mne večer zlobí pata, mám tam ostruhu. Tak doma pajdám, dokud nepadnu u televize. Dana.
Na tu ostruhu vyzkoušejte homeopatikum Hekla lava potence 9.

Čertoška
napsal(a):
Dobrý večer, frufru mám na vás dotaz jdou rozeznat vajíčka od hedvábniček od normálních slepic(mám je pohromadě) díky.
100%, oproti normálním slepicí jsou menší. Barevně podobné, slonová kost, světle hnědá.
Hezke nedelne dopoledne. Tak jsem obehla zahradu, tedy prosourala. Zada boli jak cert, nezabiraj ani prasky. Par fotecek nove mladeze a modrinoslunecnice (krmitka) pro sykorky. Za bazenem nenapadny cihajici Vavra, holky cekaj az neco upadne a mlade suverenky v zahonech. A konecne nalozene zelicko. Uz jede. IC.
čapice
napsal(a):
Hezke nedelne dopoledne. Tak jsem obehla zahradu, tedy prosourala. Zada boli jak cert, nezabiraj ani prasky. Par fotecek nove mladeze a modrinoslunecnice (krmitka) pro sykorky. Za bazenem nenapadny cihajici Vavra, holky cekaj az neco upadne a mlade suverenky v zahonech. A konecne nalozene zelicko. Uz jede. IC.
Pěkné.Já mám teda zelí naložené v kameňáku už 2 týdny, bouřlivé kvašení už proběhlo a teď čekám na správné uležení.Pamatuji, když můj děda (u nás" staříček") měl naložené zelí v obrovském dřevěném sudu a my ho jako malé děcka chodili ochutnávat potajňačky.A taky měl v sudech burčák a v kapsách kabátu partyzánky...
olja
napsal(a):
Pěkné.Já mám teda zelí naložené v kameňáku už 2 týdny, bouřlivé kvašení už proběhlo a teď čekám na správné uležení.Pamatuji, když můj děda (u nás" staříček") měl naložené zelí v obrovském dřevěném sudu a my ho jako malé děcka chodili ochutnávat potajňačky.A taky měl v sudech burčák a v kapsách kabátu partyzánky...
Ja uz druhym rokem presla na sklenice, loni male, ale to nebylo ono. A ve sklepe v kamenaku nam chytalo plisen. Zacatecnicky jsou paradni a ten zeleny lesk, mam z nich velkou radost a co teprve az budu zdobit tyrkysova velikonocni vajicka. Jeste tak 4 Maransky a bude krasna barevna kolekce. Ale ty se bohuzel zatim nikam nevejdou.
Kutilka
napsal(a):
Na tu ostruhu vyzkoušejte homeopatikum Hekla lava potence 9.
Heklu jsem již vyzkoušela, ale bez valného účinku. Měla jsem jak 9, gak 30 na urgentní bolest a nebylo to moc platné. Už před 7 lety jsem chodila na ultrazvuk, tak to trochu pomáhalo, a pak se to během času zklidnilo (asi po roce po ultrazvuku). Teď mne to trápí zhruba rok, zkoušela jsem tu Heklu a zatím se nic neděje. Zkusím to ještě jednou v zimě, až bude více klidu a uvidím. Ale díky za radu. Dana.
Dobrý večer, sazenice ještě nemám a přibude k nim ještě slíva (modré kulaté).Šárka je problém, šíří se ze země kořeny, tak jsou údajně podmáčené pozemky a na nich vysazené švestky odolnější.Plánuji to vysadit někde na mezi a pár i na zahradě, ale jestli se dočkám úrody to ví jen pánbůh.Jinak co se týče kalvádosu na švestku nemá, ale kdysi jsem pil hruškovici a ta tedy psala.
Pohľad zhora-pekne nafotené Tatry https://drive.google.com/file/d/0B5C0aGD25e-xOFZ5eUFBa0pUX28/view?usp=drive_web>.
čapice
napsal(a):
Ja uz druhym rokem presla na sklenice, loni male, ale to nebylo ono. A ve sklepe v kamenaku nam chytalo plisen. Zacatecnicky jsou paradni a ten zeleny lesk, mam z nich velkou radost a co teprve az budu zdobit tyrkysova velikonocni vajicka. Jeste tak 4 Maransky a bude krasna barevna kolekce. Ale ty se bohuzel zatim nikam nevejdou.
Do skleníčky je dobré přidat feferonku, křen a jiné.
olja
napsal(a):
Olánku, to je jasné, že ležení na gaučíku sníží tlaky na dolní končetiny.Akorát že gaučík nemá kolečka a nedojede za vlaškami kamkoliv.To je ten problém hm a teˇd babo raď!
Jj, a tak budu dále pajdat, protože slepičky moje ostruha nezajímá a zahradu za mne SE neudělá. Mám v botách gelové vložky, snažím se patu zbytečně nezatěžovat a vcelku jsem si již na nepohodlí zvykla. Akorád, když to přeženu, tak si to užívám se vší parádou. Mám pocit, že chodím po řežavém uhlí. Ale na druhou stranu, pocit z dobře vykonané práce to vynahradí. Dana.
ovecka
napsal(a):
Jj, a tak budu dále pajdat, protože slepičky moje ostruha nezajímá a zahradu za mne SE neudělá. Mám v botách gelové vložky, snažím se patu zbytečně nezatěžovat a vcelku jsem si již na nepohodlí zvykla. Akorád, když to přeženu, tak si to užívám se vší parádou. Mám pocit, že chodím po řežavém uhlí. Ale na druhou stranu, pocit z dobře vykonané práce to vynahradí. Dana.
Ovečko milá, mně kdysi poprvé taky předepsali gelové vložky, nešlo to vůbec nosit v lodičkách(bylo mi tehdy krásných 30 let a honila jsem ještě parádu).A jak jsem psala výše, zajděte k ortopedovi, píchne Vám do paty roztok a bude po bolesti.Není třeba se trápit a skákat po jedné nožce za těmi neposednými kurčaty.
Z jiného soudku, taky to prý pomáhá. Podnikatel v oddělení první třídy v letaldle se snaží navázat rozhovor s krásnou letuškou...
Podnikatel: “Jak se jmenujete?"
Letuška: “Angela Benz, pane..,."
Podnikatel: "Krásné jméno... nějaká spojitost s Mercedes Benz?”
Letuška: “Ano, pane", velmi blízká.."
Podnikatel: “Jak blízká?"
Letuška: “Stejná cena..., “ )
http://hobby.denikplus.cz/ostatni/245-nezbavujte-se-vsech-listu-a-skorapek-z-oresaku-dokazi-lecit-a-pomohou-vam-s-celou-radou-neduhu.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu.
Achtung achtung!
Hledá se houser pomořanský strakatý pěkně vybarvený dobrého trámce, nemusí mít kroužek, kro by o nějakém takovém věděl, nechť se obrátí na mně rádoby chovatele
přátelé děkuji za reakce pokud víte, já už to vidím černě...
Polovina národa chovatelského říká pomořanka snad všemu strakatému a kruhy člověk najde snad také na všem, i kdyby to bylo růžové...
děkuji váš čmelíkář.cz.
Kutilka
napsal(a):
To homeopatikum je na dlouhé podávání, a je to jako se vším jednomu pomůže a jinému ne, ale ovcím co se pásly na trávě z popela Hekly, rozpustilo zvápenatělé výrustky na kostech, odtud název.
Kutilko, s tou Heklou je to trochu jinak. Ovce, které se na úbočí islandské sopky pásly, naopak trpěly na bolestivé výrůstky na kostech. Homeopatie je vlastně léčení podobného podobným, ale v násobném ředění - potenci. Takže popel, který způsobí výrůstky vlastně velmi rozředěný působí jako lék na podobné výrůstky. To ředění se dělá zvláštní metodou - potencováním. Nejde jen tak rozředit malé množství popela v nějaké neutrální látce. Dana.

Joo, vemte včelí jed, rozřeďte ho s vodou tak, že ve výsledku nemáte v lahvičce ani jednu molekulu toho jedu, jen vodu, a pak věřte tomu, že to vyléčí bolestivé otoky podobné včelímu píchnutí.
Ale prosímvás.
Mojí mamince pomáhá na ostruhy vitamín B, obalí to nervy a pak jim tak nevadí, že na ně něco tlačí. A ortopedická obuv včetně domácích papučí.
napsal(a):
Joo, vemte včelí jed, rozřeďte ho s vodou tak, že ve výsledku nemáte v lahvičce ani jednu molekulu toho jedu, jen vodu, a pak věřte tomu, že to vyléčí bolestivé otoky podobné včelímu píchnutí.
Ale prosímvás.
Mojí mamince pomáhá na ostruhy vitamín B, obalí to nervy a pak jim tak nevadí, že na ně něco tlačí. A ortopedická obuv včetně domácích papučí.
Bodlinko, nejde o to, jestli tomu věřím. Jen jsem se snažila vysvětlit, jak prý to funguje.
Mám ale zkušenost s lékem Sambuxus nigra a mého 9 měsičního syna, který jeden čas trpěl na akutní záněty dýchacícg cest a několikrát se nám v noci dusil, protože měl užší dýchcí trubice a otokem se jestě zúžily. Je to hrozné, když se vám dítě v noci probudí, lape po dechu, sípe, panikaří a vy nevíte, jak mu účinně pomoci. Samozžejmě jsme jezdili do nemocnice a na pohotovost. Ale po podání léku Sambuxus se potíže během 10-20 minut zlepšily natolik, že jsme mohli vydžet až do rána a navštívit dětskou doktorku. A že by dítě chápalo podstatu léku, to pochybuji. Něco na tom asi bude, minimálně věř a víra tvá tě uzdraví. U dcerky fungovala Chamomilla na bolestivé zoubky. Každopádně je to zajímavé. Ale v žádném připadě tomu slepě nevěřím.
Vidíte, mamince pomáhá vitamín B. U mne funguje střídání různé obuvi, mění se rozložení tlaku na plosku nohy a méně to zatěžuje šlachové úpony na jejichž bázích se tvoří výrůstky. Pokud se mi podaří najít botu, kde bude tah na úpony minimální, tak se ostruha dokáže zklidnit i na roky. Bohužel jsem o jedny perfektní boty přišla a tak se mi zase hlásí. Zatím to beru tak, že když mne ráno bolí noha, tak je to dobré. Jsem živá! Dana.
My tu teď máme dýňové hody. Takovýhle macík jim stačí na dva dny.
A ne, nebyl jsem to já, kdo tu dýni takto dramaticky zmaloval.
Ty jo, já už taky málem netopýrkuju.
Tak ještě jednou, ať i Přemouš vidí, že to de (když se chce).
K pižmovkám přelétávají i nejmladší vlaštičky z rakouské várky,
jsou to fešandy a jsou nóbl.
Letos mám velkou úrodu dýní a slepice o ně nestojí. A jablka to samé.
Párkrát si zobnou a už je to nezajímá.
Já beru už několik let vitamín B (na doporučení neuroložky) a ostruhy mám také. Ale aspoň na mě nejdou na mě blechy a komáři.
Mě pomohl opakovaně ultrazvuk a gaučík je taky fajn.
olja
napsal(a):
Ach jo, už několikrát jsem tu psala, že obstřik do paty pomůže, ale vy né a né to pochopit.Já už mám nějaké roky a zkušenosti s tím spojené, takže vím co a jak zabírá a kde je zbytečná ztráta času.
Jestli ono to nebude spíš individuální, no. Jediné, co můžete na základě vlastní zkušenosti tvrdit, že Vám pomohl, jediné, co můžete tvrdit na základě zkušeností ostatních, je, že pomohl 80 % Vašich zákaznic/55 % toho a toho výzkumu. Ale javorce to zrovna nepomohlo nebo může mít nějaký důvod, aby to ani nezkoušela.
Abych citovala jednu autorku brakové literatury, můžete lidem ukázat cestu, ale nemůžete je nutit po ní jít. :).
honzapm
napsal(a):
Čmelíkáři, v Lysé příští pátek bude 9 strakatých pomořanek.
Co kdyby mezi nimi byl prodejný klučina?
Nebo na trhu?
No, přeju ti, ať najdeš, co hledáš.
Vím o tom, nicméně přes jisté kontakty také vím, že téměř všechny jsou rozdány, nehlede na to, že většina padne na výuku. Jestli se dostanu a budu chtít čekat uvidím.
Varaxi
napsal(a):
Jestli ono to nebude spíš individuální, no. Jediné, co můžete na základě vlastní zkušenosti tvrdit, že Vám pomohl, jediné, co můžete tvrdit na základě zkušeností ostatních, je, že pomohl 80 % Vašich zákaznic/55 % toho a toho výzkumu. Ale javorce to zrovna nepomohlo nebo může mít nějaký důvod, aby to ani nezkoušela.
Abych citovala jednu autorku brakové literatury, můžete lidem ukázat cestu, ale nemůžete je nutit po ní jít. :).
Jojo, máte pravdu.Já jsem už na bolestivou patu vyzkoušela kdeco a nic mi nezabralo až jsem přišla k těm obstřikům.Ale jak říkáte, ať se každý probolí ke správné cestě.

Mně nožičky ještě fungují, tak jsem uklidila chocholkám a zasadila jsem hrušeň. Zatím jen jednu, další dvě počkají ve kbelíku s vodou, příprava místa trvala déle než jsem předpokládala. Hnusný pevný drn mochny popínavé. Ale bude mít smůlu, sviňka jedna. Ještě tam přijde mulč a má po ptákách.
Zima je jediný roční období, kdy mám nad nežádoucími květinami trochu navrch, a že jich tam je. Minulý rok jsem tomu místu říkala Džungle, teď už je to teda "Moje zahrádka", ale ty uvozovky jsou potřeba. Vysekaný křák by bylo asi trefnější pojmenování. Takže teď je potřeba zase něco málo zasadit, ať je příští rok poměr kulturní rostliny:plevele zase veselejší.
Taky jsem si koupila nová morčata. Mám cuye, taková ty velká dvoukilová morčata, jenže voni nemají zesvětlovací gen, takže všichni cuyové v barvě buff, krém nebo bílá tmavooká mají pigmentované uši a kůži na tlapkách a jsou nestandardní. Takže já jsem vzala dva samce normálního hladkého morčete v barvě krémová a od těch už mám čtyři generace morčat, několik vzácných jedinců, co jsou s přihmouřenýma očima (ještě nemají hmotnost) cuyové bez pigmentu a spoustu těch, co štěpí na bezpigment, dohromady teďka 15 zvířat, se kterými se počítá do dalšího roku. No a pravidelně se dívám, jestli někdo neprodává oranžové hladké morče. Páč by se hodilo na založení další linie. No furt není, je to vzácná barva, jenže přitom jsem narazila na hladká morčata z černých rodičů, jenže voni nejsou černý, ale stříbřitý jak je třeba německý stříbřitý králík. Prostě hříčka přírody, tak když už mám těch morčat tolik, tak k těmhle koupím zjara černý samice a uvidíme, co s tím pak udělá backcross.

Varaxi
napsal(a):
Já mám dotaz, bodlinko, co s těmi přebytečnými morčaty děláte? Krmíte hady? Prodáváte do zverimexu? Upečete místo králíka?
Peču místo králíka Taky se z nich dá dělat sekaná, jsou výborní na grilu. Něco prodám. A co se neprodá a nechci vykrmovat, dávám psovi nebo známé, co má větší kočky (serval a tak).
A nemáte nějaké fotky? Ať se můžeme kochat ještě něčím dalším?
Jako dítě jsem obyčejné morče měla. Jmenoval se Ferda a když nikdo nebyl doma, coural po bytu a rozkousal co se dalo. Například mou sbírku pohledů, co byla pod postelí. Nejvíc mu chutnaly ty barevné, co pro mě měly největší cenu. Například jeden, z Jižní Ameriky, co na něm byla nějaká hora okousal tak, že z něho zůstalo jen malé kolečko.
Ach jo, tak vcera vecer vse v poradku, akorat jsme maleho zacatecnicka museli dat do kurniku rucne.Byl takovy schouleny, schvalne jsem jeste koukala na tvar peri, protoze Zacatek mu dal pro nejistotu oba krouzky. A rano lezel uz stuhli pod hrady. Zadne znamky ublizeni na zdravi. Tak nevim co se stalo, kontrolovala jsem trus u ostatnich. Krasne pevne bobecky a chut k jidlu s prohledavanim zahrady.
dadu
napsal(a):
Když jste tu tak probírali bolavou patu - nemáte někdo zkušenosti se zapouzdřeným zánětem v rameni? Dá se s tím něco dělat?
Myslíte tzv.zamrzlé rameno?S tím totiž teď bojuji také.Měla jsem to už před lety a přešlo mě to až po roce.I v tomto případě chodím na obstřiky, pomáhá to.Byla jsem třikrát po týdnu, teď mám přestávku ale zase půjdu.Mám známého lékaře ortopéda a s ním se vždy o tom poradím co a jak.
Zdravím lidičky, patičky i nožičky. A hlásím, že mě na kožní problémy pomohla (na čas) homeopatika ze škumpy jedovaté předepsané od "normálního" doktora.
Nám zbývá už taky jenom jeden stromek, a už máme také zasázeno. Růže jsem přihrnula kompostem, ale následně byl kompost odhrabán drůbeží a můžu začít nanovo :)
A závěrem musím pochválit Honzíkovo výběr kárky (máme doma z fleku tu samou)
ovecka
napsal(a):
Kutilko, s tou Heklou je to trochu jinak. Ovce, které se na úbočí islandské sopky pásly, naopak trpěly na bolestivé výrůstky na kostech. Homeopatie je vlastně léčení podobného podobným, ale v násobném ředění - potenci. Takže popel, který způsobí výrůstky vlastně velmi rozředěný působí jako lék na podobné výrůstky. To ředění se dělá zvláštní metodou - potencováním. Nejde jen tak rozředit malé množství popela v nějaké neutrální látce. Dana.
Https://svethomeopatie.cz/cs/68-popel-ze-sopky-hekla-a-patni-ostruha.
Na ostruhu mi obstřiky nepomohly, už mě ortoped hnal na operaci.Naštěstí jsem náhodou viděla nějaký dokument o vložkách do bot firmy Hanák, nedůvěřivě objednala a ejhle-ono mi to pomohlo.Na zhuhlé nejen rameno požívám krém s apisinem-což je včelí jed-pomáhá velice rychle proti akutní bolesti.
Čapice, to je mi líto. Měla jste z nich takovou radost.
Co záda? Je to lepší?
U nás dnes taky nic veselého. Konečně jsme se odhodlali a zmenšili počet slepic. Jedna hemšírka špatně chodila, tak jsme ji nechtěli už nechat trápit. Nakonec jsme se rozhodli a máme o 4 slepice méně. Už nenesly a nemělo smysl si je nechávat. No, jsem ráda, že to je za námi.
Málem jsme přibrali i největšího kohouta.
Práce na zahradě rychle nepokračuje. Včera zase celý den pršelo, tak blátíčko je opět výživné. Nejenže mi ujíždějí nohy, ale i kolečko s kompostem si jede kam se mu líbí.
Konečně jsem dnes zasadila poslední růži a i vykopaná pivoňka je zase v zemi. Tak teď ještě aspoň trochu vyčistit jahody, maliny (to asi nestihnu), připravit záhon pro česnek a tulipány taky pořád čekají v pytlíčkách.
Samozřejmě ještě všechno uklidit, aspoň něco ostříhat, ...
dadu
napsal(a):
Když jste tu tak probírali bolavou patu - nemáte někdo zkušenosti se zapouzdřeným zánětem v rameni? Dá se s tím něco dělat?
Zada trochu lepsi, musim rict, ze se snazim odpocivat I kdyz to moc nejde, dneska jsem vycistila kurnik, vymenila vsem zivocichum vodu, vycistila kotel, zatopila... Taky jsem uvarila a vyprala. Zitra si ale planuji klidek na gauciku, I kdyz jsem si pripravila ingredience na pernicky pro deti na zdobeni vanocniho stromu prvni adventni nedeli 3.12. (pro deti do pusy ne na stromek).
Čau Marodi, no tedy, vás se tu ale sešlo.
Jeden neví, jestli tu náhodou nemá sněm urnový háj.
To nevíte, že veselá mysl je půl zdraví?
A kvalitní rozlehlý gaučík je zdraví uplně celé?
Takhle jsme si hajali s Koudíkem, když ještě žil.
Má úcta.
PS: kdo chce, může hádat, co právě nyní dělám
olja
napsal(a):
Myslíte tzv.zamrzlé rameno?S tím totiž teď bojuji také.Měla jsem to už před lety a přešlo mě to až po roce.I v tomto případě chodím na obstřiky, pomáhá to.Byla jsem třikrát po týdnu, teď mám přestávku ale zase půjdu.Mám známého lékaře ortopéda a s ním se vždy o tom poradím co a jak.
Podle ultrazvuku mám zapouzdřený zánět, léky na bolest ani obstřiky už nepomáhají. Ortoped mi minulý týden řekl, že tam není co operovat (obvodní lékařka má jiný názor), opět mi doporučil léky na bolest a změnu práce (zaměstnání).
Zdravím všechny marody a ať se brzo dáte dohromady, jaro tu bude coby dup a nemůžete přece polehávat, co by tomu řekl zvěřinec a zahrádky že?
V sobotu jsem odeslala pět pěti a šestiletých udatných kříženek araukan do mražáku a po oškubání vypadaly jako dobře vykrmené kuřata, poznat to jde jenom podle nožiček. Pětileté mají růžové kroužky.
Vždycky si při tom vzpomenu, jak bábi kdysi kupovala slepice na polívku a to byly vychrtliny bez masa, domácí strava je přece jenom poznat
A k obědům bylo upečeno jedno kuřátko, perlička a čtyři králičí nožky na leču, nevím Začátku, jestli je mě lepší šatit než živit, jelikož jsou to výsledky mojí péče, tudíž se živím sama, ale je fakt, že nejradši chodím v tepláčkách a ke štěstí mi to celkem stačí. Bohužel do práce je to oděv podle mého muže nedostatečný, takže se musím oblíkat i do společenských oděvů.
Nožky jedné šestileté jsou fakt zajímavé
A kotě se asi opravdu ztratilo
bery25
napsal(a):
Dobry pani kačičko, ja vaš pekač neobdivujem, obdivujem čo je v pekači mnam, prečo su niektore zlte a niektore biele, dakujem.
Protože jsou to kříženky asi v druhé generaci a protože se jejich cítlenému chovu nevěnuji, tak jaký je zrovna kohout, takové byly kuřata. Před asi deseti lety byly i s hedvábníkem vypadaly zajímavě, měly šedou kůži a chocholky, peří normální.
Tak se mě letos chovatelsky zadařilo.což mne přivedlo až k veterinářce, abych případně o výpěstky nepřišel nějakou chorobou.Při placení za vakcinační přípravky jsem se neráčil usmívati a k mému překvapení jsem zjistil, že nejsou státem dotován., Asi je výhodnější případné odškodňování.
Začal jsem odčervováním ptactva chemizolem. Otázkou je, zda v případě začervení, po požití, lze v trusu pouhým okem pozorovat nějaké vypuzené parazity?Naředěný roztok pro kachničky též ochutnal pejsek, bude částečně odčerven?Rovněž netuším, zda léčebná látka je zcela střebána v trávícím traktu holuba či nadále působí v trusu, abych jej po určitou dobu neodstraňoval.
Moje starosti na Vaši hlavu, že.
Zdravim zahradnice, ruze dorazily. Uz jsou rozdeleny dle vysky a barvy na sva mista. Tak cekam na muzicka az prijede z prace a chopi se ryce. Slepice byly zvedave samozrejme co to bude v zahonec noveho, a budou moci pekne ohrabovat. Ale to netusi, ze budou mit utrum, plutek uz je pripraveny. Uz sem jim take pohrozila, ze budou o vode a chlebu, jestli nezacnou nest potvory.

Olánek
napsal(a):
Tak se mě letos chovatelsky zadařilo.což mne přivedlo až k veterinářce, abych případně o výpěstky nepřišel nějakou chorobou.Při placení za vakcinační přípravky jsem se neráčil usmívati a k mému překvapení jsem zjistil, že nejsou státem dotován., Asi je výhodnější případné odškodňování.
Začal jsem odčervováním ptactva chemizolem. Otázkou je, zda v případě začervení, po požití, lze v trusu pouhým okem pozorovat nějaké vypuzené parazity?Naředěný roztok pro kachničky též ochutnal pejsek, bude částečně odčerven?Rovněž netuším, zda léčebná látka je zcela střebána v trávícím traktu holuba či nadále působí v trusu, abych jej po určitou dobu neodstraňoval.
Moje starosti na Vaši hlavu, že.
Olánku,
Pozorovat nelze nic, jelikož usmrcení paraziti jsou stráveni hostitelem. Pejsek odčerven nebude, poněvadž pozřená dávka je příliš malá.
Trus odčerveného holuba má stejné vlastnosti jako trus holuba neodčerveného a odstraňovati je třeba.
Jinak co se vakcinace týče, stát platí jen a pouze vakcinaci slepeckých a asistenčních psů proti vzteklině.

Olánek
napsal(a):
Bodlinko, dík.Čím to je, že veterináři nejsou "slyšet" a přitom to asi nemají lehké.
Mno, nejsou slyšet, protože organizace, co by měla mít na starosti to slyšení, se zajímá o vybírání nemalých povinných členských příspěvků, o organizaci plesu na Žofíně a golfové turnaje, ale důležité věci "nejdou".
Tak, Včera byly krůtí paličky podle Dity Pé.
To bylo najednou katalánska a světla, málem jsem taky vytek.
https://www.ditap.cz/recepty/1-serie/sourozenencka-party/kruti-stehna-se-salotkami
A zítra bude pižmovečka plněná pohankou podle Karolíny Ká.
Sice ten recept platí jenom pro kachny, ale já pevně doufám,
že se dá aplikovat i na pižmovky.
http://fresh.iprima.cz/recepty/pohankou-plnena-kachna-s-pecenymi-jablky-zeleninou
http://prima.iprima.cz/porady/karolina-domaci-kucharka/pecena-kachna-plnena-pohankou
Taky jsem konečně spočítal stavy na dvorku.
Tak po dnešní porážce osmi pižmovek je stav 10,1.
Krůty 6,3.
Perličky 5,6.
Vlaštičky 5,44.
Vajíčka dneska tři, včera taky. Brzo jim začnu přisvěcovat.
Některé zdroje uvádějí, že ráno už je tma, což ale nemám šanci zjistit,
poněvadž ráno hajám.
Uf. Tak. A teďka si jdu pustit svůj nejoblíbenější film - Milionář z gauče.
Má úcta.
Javorko, tak to je velmi pěkné skóre. Já mám dospělých 6, z toho jich je pět
polonahých. Nese jedna (stříbrně zbarvená), denně a velká vajíčka.
Je to moje láska.
Dita P. má velice nóbl recepis na kachnu v sádle pečenou. To je hodně perverzní.
No a její Třímlékový teda dělám dost často. No, často... Vždycky na Vánoce.
A ty budou už tak nějak co nevidět.
Jinak vám blahopřeji k pochlapení se a k redukci letitých soudružek.
Dej jim pánbů lehké spočinutí. Já se dneska modlil asi 4x, přeci jen, osm
pižmovek je halt osm pižmovek. Ještě u páté jsem se sebou nemluvil,
jaký to jsem vrahoun, ale tu šestou už jsem dělal tak nějak s nadšením.
Věrko, kárky obecně jsou moc fajn. Jen škoda, že tyhle u nás prodávají
v modré. Modrá sice je dobrá, ale zelená (a bílá) jsou ještě lepší.
Dneska jsem ještě tak nějak mezi těmi pižmovkami navozil uhlí a dřevo,
jednu kárku před sebou (tlačíme břichem), druhou kárku za sebou,
no pěkně mi to odsýpalo. Hop hop.
Mamkamaria, a to právě slípky vědí, chtějí vás uchránit od zpychnutí a prostopášnosti. Vajíček jen tolik, kolik potřebujete.
Od té doby, co jsem si pořídila po letech čtyři slípky hybridky, jiné nebyly k mání, a kohouta rýnského. Tak asi měsíc je tomu. Sleduji na ifauně i sekci Drůbež. Máme ještě oveny a psice. Takže Ovce a kozy a Psi. Na psech je to nejhorší. Musím říct, že tady je diskuze nejvíc přátelská. Jejda ještě králíky mám. No to ani nemluvim.

Uf. Sice mám bláto úplně všude, ale zasadila jsem jabloň, kdouli a hrušeň. Největší vopruz je to rytí kolem, ale holt když člověk sází do spojitého drnu pýru a plazivé mochny, jinak než vystěhováním těchto květin se začít nedá.
Ale aspoň měly chocholky radost, že byly dlouho puštěné.
JJ,20 km jižně od Budějc.
Zrovna dneska jsem se bavila s babičkou, že jedou na speciálku káníků do Strakonic v neděli. Tak já hned, jestli tam bude i něco jiného než "prašivky"
A pak babička začala básnit, jak předloni jeli do Měšic (u Tábora nebo je to snad už součást Tábora) na výstavu. Jak tam bylo hodně drůbeže (i orlovky tam byly).
Jak jsem se dala do chovu slípek, tak už se na výstavy moc těším :) Měšice mám kousek, určitě tam zajedem. Letos jsme stihli ve volební den pražskou výstavu v Modřanech. Moc pěkné kousky tam byly. Teď v tuto pozdní dobu se mi podařilo sehnat jen čtyři kuřice Lohman hybrid. A pořídila jsem jim rýnského kohouta od pana zde občas přítomného olympionika. Je to moc krásnej dorostenec. Ten kohoutek tedy.
Krásné jitro, mládeži. Vítáme nové diskutující a máváme.
A jsme rádi, že i díky soudruhu kohoutovi je kolega Přemouš takhle hezky
pěkně stále s námi. Hop hop.
Mařenka a Pepíček na louce plné květů pozorují kopulující kravičku s býčkem.
Mařenka se po chvíli ptá: „Pepíčku, jak to ten býček vlastně pozná, že kravička chce?"
Pepíček: „No, on to asi prostě vycítí, to je příroda.“
Mařenka: „Aha. A ty máš dneska rýmu nebo co?“
A je to tu, čínská invaze, tak to jsem tedy fakt tak brzo nečekal.Admine pomoooooooooooooooooooc,.
Tak ten můj wyandoťák je těžkej frajer. Pořídila jsem ještě dva mladé kohoutky a on je přijal do hejna, ani nemrknul. Dokonce je svolává ke krmení a hlídá, až si vlezou do kurníku a pak jde až on. To jsem ještě nezažila, takovou toleranci. Uvidím, jestli mu to vydrží.
ovecka
napsal(a):
Tak ten můj wyandoťák je těžkej frajer. Pořídila jsem ještě dva mladé kohoutky a on je přijal do hejna, ani nemrknul. Dokonce je svolává ke krmení a hlídá, až si vlezou do kurníku a pak jde až on. To jsem ještě nezažila, takovou toleranci. Uvidím, jestli mu to vydrží.
Tak myslím, že je to jasné .Je vidět, že si je stopro jistý, že ho žádný nedopeřený mladíček nemá šanci vyšplouchnout na okraj zájmu slepiček.Skvělé
Ajajaj... Už je to tady. Chumelí se chumelí, padá snížek bílý.
Já teda proti Martinům nic nemám, ani proti bílé, naopak, že,
ale někdy... Prostě nemám v zemi cibuloviny a další věci...
Dano, ten lososový vyandoťák se mi už na druhé fotce zdá hodně přerostlý.
Místní odborníci to tu popisovali jako neduh německého šlechtění.
Tak vám nevím, zda by to nechtělo nějakého prcka.
Já si jdu asi taky jednoho dát, na zahřátí. Vlastně dva. No, takže tři.
Hop hop hop.
Proč to dělá, ten můj pes?Jakmile některá slepička zavřeští prchajíc před kohoutem, pes vyletí, pojímajícího kohouta srazí a dál pronásleduje jen slepičku.Buď je prostě kazišuk a nebo nemá rád "lehké"slepice střídající kohouty.Přiznávám, že mé znalosti pejsků jsou mlhavé.Zrovinka včera jsem ho pozoroval, jak spí a já vůbec nepoznal o čem sní.Zuby necenil, tak o kuně to nebylo, neolizoval se, tak o pomlscich též ne a úd měl v klidu, tak ani ne o polonahých Honzových vlaštičkách.
Co jinak, slepice se roznesly a tak sháním australské tepláky s velkou kapsou vpředu, abych všechna vajíčka pobral.
Hezky nedelni vecer, tak 10 ze 14 ruzi zasazeno, dale kruh narcisu a rada novych tulipanu. Zacatecnice ackoli trochu sikanovany od starsich, se skamaradilys kachnami I s nami. Zitra me ceka kontrola se zady, nevim jestli to zvladnu, jelikoz muzicek mi s radosti predal ryc tak mozna se rano ani nehnu. No nic mame tady vnucku a jdeme opect burtiky k veceri.
Zdravím teplákovce, u nás v sobotu i v neděli až do tří hodin azuro a potom se to trochu zatáhlo a včera kolem osmé začalo decentně poprchat dnes už ve čtyři, ale žádný vydatný déšť to není .
Takže v sobotu upečeno, navařeno, dvě kačky do mražáku, voda z beček pod rododendrony a česnek v zemi a pak leháro jelikož moje záda protestovaly už ráno.
Dneska to začalo vydatnou snídaní, zas dvě kačky do mražáku a dnes jsem setrvala asi čtyři hoďky při účetnictví, no na neděli to není nic moc zábava, ale udělat se to musí .
A posílám obrázky
Hezký večer.
Tak u nás zase leje, jak jinak. Dnes se mi podařilo zasadit nějaké tulipány. Strkám je do květináčů, do toho bláta to nejde. Zatím mám osázené 4 a další budou pokračovat. Jinak jsem rozvážela písek do cestiček, abych se nebořila tak hluboko do bláta.
Práci na zahradě asi už vzdám, opravdu se v tomhle počasí nedá pokračovat. Ono to nějak dopadne a na jaře se uvidí, jak si příroda poradí. Až listí zapadá sněhem, zahrada bude uklizená.
Už mě nebaví se nervovat, že to není hotové. Jsou důležitější věci, než shrabané listí. Co říkáte?
Rok 2017 je Rok bláta!
Tak u nás na zahradě jsme museli udělat pás ze zatravňovacích betonů (dvojka kvalita, takže nakoupeny hodně levně). Už jsme s tím začali loni a z jedné strany už začínají zarůstat trávou. Protože jinak člověk stoupnul do bláta a jel. Takže máme takové spojovací cestičky.
Jinak kačíkačko, to je učiněné kachnobraní
U nás se zabíjelo včera. Vyřazovala se letošní orlovka s křivým zobákem. Na zahradu přišla na návštěvu babička a hned si všimla, že má orlovka i jedno křídlo víc nahoru. Tak šla pod sekyrku. Akorát náš starší kluk byl proti, protože na potvoru to bylo nejvíc ochočená orlovka. A tak jí mám v ledničce a ani se mi z ní nechce vařit. Šoupnu jí do mrazáku, až se zapomene, která to byla. No mám z toho taky blbej pocit.
honzapm
napsal(a):
Ajajaj... Už je to tady. Chumelí se chumelí, padá snížek bílý.
Já teda proti Martinům nic nemám, ani proti bílé, naopak, že,
ale někdy... Prostě nemám v zemi cibuloviny a další věci...
Dano, ten lososový vyandoťák se mi už na druhé fotce zdá hodně přerostlý.
Místní odborníci to tu popisovali jako neduh německého šlechtění.
Tak vám nevím, zda by to nechtělo nějakého prcka.
Já si jdu asi taky jednoho dát, na zahřátí. Vlastně dva. No, takže tři.
Hop hop hop.
Jj Honzíku, s tou přerostlostí máte pravdu. právě proto má doma dva prcky, ale bohužel oba mají kresbu na prsou a já se bojím, že to bude jen horší. Lososovky u nás moc nejsou, tak zatím váhám, jestli toho přerostlíka mám zlikvidovat. Bojím se, že po těch menších bude většina kuřat s výlukami na zbarvení. Je to boj. No zatím se nelíhne, tak to nechám a po novém roce uvidíme.
Jinak se mi rýsuje nová práce, tak mi držte palce. Dana.
No, tak já pro změnu dneska majznul další dva perláky. Ještě mám tři.
Jsme to ale vrahouni nemožný, že jo?
Ale tak aspoň f tom jsme spolu a vytrváme, jako Hrdý Budžes.
U jedné perličky jsem si všiml, že pajdá, tak jsem ji hnedle odchytil
- a opravdu, měla rozžíznutou nohu. Netuším, o co. Možná o ostrou
hranu toho pozinkovaného krmítka. Tak jsem jí to zakápnul jódem,
to je fšelék. A jeden bílý pižmák taky pajdá, ale toho jsem ještě nechytal.
Fšak zítra je taky den, že ano. Přinejhorším se upeče předčasněji.
Šel jsem koupit do železářství jen háček na ručník, nakonec jsem
si odnesl soudek na kysané zelí a 15 kg krouhaného pravého křimického.
Uí + Hop hop f soudku. No a kdo chce, ten může hádat, s čím asi tak
byla pravá svatomartinská pižmovečka. Bylo moc lahodné a nóbl.
Dano, no tedy, to jsou mi novinky. Takže už nebudete vzdělávat
nevzdělatelné žáčky? Oj oj oj. Tak držíme pěsti pro štěstí.
Jinak loni v Nezvěsticích na oblastní výstavě byli na prodej tři
lososoví vyandoťáci, a mně laikovi přišli nádherní. Nádherní.
Javorko, a neuvažujete, že byste se z té vaší blátivé deštivé Anglie
odstěhovala někam do kulturnějších končin?
Já momentálně řeším, co budou perličky říkat na těch 15 cm, co má
u nás do rána napadnout. Jejich majitel mě varoval, že mohou hysterčit,
tak já zkusím býti připraven. Zatím napadlo a drží se 5 cm a jim to nijak
nevadí. Neplaší se a courají s krůtami venku. Vlaštičky jsou schované
v útrobách Vlaškária. Jinak teda já taky hysterčím kvůli sněhu.
Nemá někdo zájem o milou brigádku na Vlaškáriu? Štípání dřeva,
odhazování sněhu, údržba plotů, vození uhlí a podobné vtipnosti.
Hlašte se fšichni.
Olánku, vy jste ale srandista. A nebojte se, žádná polonahá děvčata
již po vlaškáriu neběhají. Soudružky vlašky už jsou celkem zarostlé
a soudružka krůta se opeřuje každým dnem. No, taky má na čase.
Napadl sníh a ještě by se nastydla. Snažím se jí zavírat do tepla,
ale moc se jí tam nelíbí a nejraději se rochní venku v popelišti.
Australské tepláky s velkou kapsou na vejce vepředu?
No teda, tak ty tedy také nutně potřebuji. Napíšu si Ježíškovi...
Sněžit začalo ve 12.00. Ve tři už byla solidní pokrýfka. A drží.
Kočky se zahřívají způsobem sobě vlastním.
Jindy nerudná Mája z toho fšeho začala kojit a olizovat své adjunkty.
Teda ten sníh je mazec! Tady jenom pršelo a teď trochu fouká. Jinak je u nás veselo - jedna háravá asiatí feňule a dva zamilovaní Romea - azouš a jezevčík. Grrr.
Včera byla na obídek husička pomalu pečená, dvě zelíčka, bramborový a kynutý knedlíček, k tomu martinské vínečko. A jako dezert pecáky. Mňam.
K drůbeži - cemančí kuřice se pomalu roznášejí už taky. Uvidíme, jak dlouho jim to vydrží. Vajíčka jenom o trošinku větší než křepelčí - je to nezvyklé. Ale mám z nich radost.
Chovné čínky s kačerem jsou taky v pohodě, hezky si se slepicema i kohoutama na sebe zvykli a mohou být spolu.
K zahrádce - česnek je zasazen, v týdnu zasazena kdouloň a dneska ještě muž přiveze a zasadí maliny. A tím by snad mělo být hotovo a zazimováno je snad také vše.
A budeme čekat na jaro a sluníčko a teploučko a kuřátka atd...
Ani po třech letech jsem nevypěstoval hrozen vína, vždy před dozráním vše zhatila nějaká nemoc a to jsem stříkal všemožné co mě prodali.Včera jsem zastrkal do hlíny v květináči asi deset klacků, stonků vinné révy, kterou mě poslali až ze severních svahů Zakarpatí, prý je tuze odolná.Tak uvidím na jaře, mám též pozemek na sever, čím těžší podmínky, tím větší dotace, že.
Olánku - my jsme vinařský kraj, révu máme zasázenou jako živý plot okolo bazenu a kolem přístřešku na auta, docela dost hlaviček. A na jaře zmrzlo, co mohlo. Zbylo akorát tak na jídlo. Ještě tedy pod tím přístřeškem, kde jsou tažně chráněné, je pořád pár střapců. Takže ještě se na malou svačinku dá utrhnout.
Nirrti
napsal(a):
Olánku - my jsme vinařský kraj, révu máme zasázenou jako živý plot okolo bazenu a kolem přístřešku na auta, docela dost hlaviček. A na jaře zmrzlo, co mohlo. Zbylo akorát tak na jídlo. Ještě tedy pod tím přístřeškem, kde jsou tažně chráněné, je pořád pár střapců. Takže ještě se na malou svačinku dá utrhnout.
Tady se otevřelo téma víno tak se chci zeptat zkušenějších, měla jsem ve skleníku darovanou /takže nevím druh/sazenici vína asi 7 let výborné oválné nažloutlé velké hrozny, před stěhováním jsem odstříhala výhonky, zasadila, zakořenily, rozdala zájemcům. V té době jsem měla u rodičů ve skleníku jiné víno, tak jsem si žádnou sazenici nenechala. Předloni mi jeden obdarovaný donesl zakořeněný výhonek vinné révy co měl ode mě a letos první úroda malé kulaté zelené. Je to možné, že se to původní úrodě nepodobá ani trochu?
Dadu - u nás se peče rozporcovaná - den předem (ráno nebo večer, podle toho, kdy půjde do trouby) nařežu kůži na čtverečky, osolím, pokmínuju, zakryju a nechám v chladu naležet. Na druhý den ráno(večer) trošku podliju vodou a zakrytou dám do trouby na 100 st., cca 3 hodiny, pak zvýším na 130 st. cca další 3,5 hodiny - kontroluju, polívám, aby se nevysušila. Jak je měkoučká, tak odkryju, zdvihnu teplotu na cca 200 - 220 st a krátce - 20 minutek dopeču do křupava, polívám výpekem. Vypečené sádlo odebírám do sklenice.
Já pekla přes den, tak jsem naložila večer, ale můžete péct přes noc. V tom případě bych teplotu nechala jenom na cca 90 st. a tak 6 hodin, ráno bude měkkoučká a dopečete kůrčičku. Pozor na kupované husy z obchodu, jsou upečené podstatně dřív než domácí.
A nebo zapnout troubu brzo ráno, do oběda bude akorát.
Pěkný večer, tak vám řeknu, že tu teď googlím, co to je dress code Semi formal. Máme to totiž napsáno na pozvánce na firemní vánoční večírek. Našla jsem, že mám mít na sobě "malé černé" šaty. To prostě nemůžu. Při mé poněkud proporcionálně rozložitější postavě prostě na sebe "malé" černé nenarvu
veraboskova
napsal(a):
Pěkný večer, tak vám řeknu, že tu teď googlím, co to je dress code Semi formal. Máme to totiž napsáno na pozvánce na firemní vánoční večírek. Našla jsem, že mám mít na sobě "malé černé" šaty. To prostě nemůžu. Při mé poněkud proporcionálně rozložitější postavě prostě na sebe "malé" černé nenarvu
Věrko, zde je citace z webu:
Semi-Formal
Většinou to znamená, že velké večerní šaty či smoking nejsou vhodné. Z hlediska oblékání je Semi-Formal nejošemetnější. Zde záleží na hodině, kdy se událost bude konat. Je- li začátek dopoledne nebo odpoledne do 18.hodiny, ženy volí elegantní kostýmek, pánové oblek (nemusí být nutně tmavý). Je-li začátek po 18.hodině, ženy by si měly obléci koktejlové šaty - koktejlky, muži tmavý oblek.
Vzhledem k vaší postavě bych zvolila něco jako v tomto odkazu: http://www.glamor.cz/saty-pro-plnostihle.
Určitě něco vhodného vymyslíte. Dana.
Věrko, no ještěže máte nás. Stačí se zeptat, a rádi vám poradíme.
Taková fešanda, jako vy, žádné šaty nepotřebuje. Takže já bych šel
v šatech, které ještě svět neviděl.
No a kdyby vám náhodou byla zima a nehřálo vás mládí, tak slušivé
kalhoty, nějaký ten elegantní vršek a nablýskané brýle jsou taky celkem
semi-formální. A to vám klidně podepíšu.
Přinejhorším jim řeknete, že vám radili odborníci z Módního domu Teplákovka.
To jim sklopí brady a zamotá hlavy minimálně do další besídky. M. ú.
dadu
napsal(a):
Nirrti, jak dlouho a na kolik stupňů pečete tu husičku? Já ji budu dělat k sobotnímu obědu (synové budou mít narozky, tak proto až tento týden ).
Já jsem tedy zatím kupovanou nepekla, ale vlastní peču jednodušej, (zdokumentováno mými pekáči), nasolím, nekmínuju, podložím čím mě napadne, tedy i zelím a přiklpím a peču na 180°C tři hodiny a je hotovo.
veraboskova
napsal(a):
Semi formal je poloformální. V podstatě cokoli, co příliš neodhaluje a co není divoce zbarvené a vzorované, je možné. Každopádně to není velká večerní, tudíž nedoporučuji dlouhé šaty. Ale lepší triko nebo halenku se sukní/společenskými kalhotami může být. Kalhoty ne nutně černé, v podstatě je dobré cokoli, co není manšester a riflovina a, ač je to hřích sem psát, na takovou akci bych nešla ani v - skoro to nemůžu napsat- v teplácích.
Klidně něco takového:
https://www.poshme.cz/business-kalhoty-office-days-cervene-851639.html
Sukně by délkou měla sahat maximálně kousek nad kolena, ideálně pod kolena, klidně až do půli lýtek. Sukně dlouhá ke kotníkům nebo ještě delší je méně vhodná, nicméně stále možná.
Ohledně množství odhalené kůže: čím větší výstřih, tím zahalenější všechno ostatní. Čím kratší sukně, tím menší výstřih. U hodně nohatých modelů je lepší mít zahalenou nejen hruď, ale i paže.
Pokud půjdete v punčochách/punčochácích, pak doporučuji tělové nebo černé barvy, případně i barevné nebo s velmi decentním vzorem - záleží též na Vašem věku a Vašem naturelu.
Kabelka malá, obuv společenská, tedy ideálně lodičky (nebo balerínky, pokud nelze podpatek, nebo kozačky/kotníkové boty, pokud se večírek koná venku nebo pokud se nepřezouváte, např. u nás je přezutí povinné kvůli kobercům), šperky - klidně bižu, není nutné vytáhnout perly po babičce. I když můžete.
Pokud se obkléknete, jako když jdete do divadla, nic nezkazíte, i když budete pravděpodobně nadprůměrně formální. Podobně pokud na sebe vezmete oblečení, ve kterém jste byla na zahradní slavnosti, svatební hostině (ne obřadu, to už je moc formální, pokud to nebyla venkovní svatba) nebo dětem na maturitním plese, bude to velmi pravděpodobně OK. (Pokud máte děti, usuzuji z Vašeho projevu, že Vám není dvacet, můžu se mýlit.)
PS: Toto není reklama. V obchodě, na který odkazuji, jsem nikdy nic nekoupila a ani ho nijak nedoporučuji. Je to jen ryze ilustrační foto. Ostatně materiál oblečení je samý plast, tak nedoporučuji kupovat bez vyzkoušení, může to dost kousat.

Čisté tepláky podle mě nemůžou vadit.

olja
napsal(a):
Taky si myslím.A zvláště se ocení po skončení večírku vracejíce se domů cestou necestou, chvíli nahoře, chvíli dole atd.
No v tomto případě tuplem. absolvovat totiž cestu necestu v lodičkách a punčocháčích, to je o život.

mamkamaria
napsal(a):
Nie sú tepláky ako tepláky.
Jsem si představila, jak kydám morčata navlečená v krajce
Já myslím, že těm ajťákům je to jedno.
Ti budou na té besídce tak paf z toho, že mají odložit svá zařízení
a koukat na živé lidi a komunikovat s nimi, že tepláky sem, tepláky tam,
lehce ztratí.
Případně by to Věrka mohla zdramatizovat hloubkou výstřihu.
V tom případě bude zcela jedno, co má na nožkách - a zda-li vůbec něco.
Jeníku, já tam budu ve čtvrtek ráno i v pátek. Co by sis přál?
Ve čt odjíždíme ve 4,30, což mě asi regulérně zabije. A ke fšemu nemůžu najít foťák.
Myslel jsem, že bude někde v krmné bedně, mezi slunečnicí a granulemi, ale není.
Tak hledej, šmudlo.
A vůbec, já si jdu vyprat batůžek a fajnové tepláky, ať f té Lysé dělám parádu, že.

Já pojedu, kdo se jde podívat až v sobotu, ten už nic neuvidí, jak jsem zjistila minulé roky.
Jinak pro ty, co nepojedou do Lysé a mají to kousek do Tachova: srdečně zveme k návštěvě naší 37. Podzimní výstavy drobného zvířectva 18.11. od 8 do 15:30. Přihlášeno je skoro 220 holubů,140 kusů drůbeže vodní, velké i zdrobnělé a 153 králíků. Součástí výstavy je bodovací soutěž organizací na okrese. Velká část králíků a i drůbeže je prodejná. Přijďte se podívat, rádi vás uvidíme. Dana.
honzapm
napsal(a):
Jeníku, já tam budu ve čtvrtek ráno i v pátek. Co by sis přál?
Ve čt odjíždíme ve 4,30, což mě asi regulérně zabije. A ke fšemu nemůžu najít foťák.
Myslel jsem, že bude někde v krmné bedně, mezi slunečnicí a granulemi, ale není.
Tak hledej, šmudlo.
A vůbec, já si jdu vyprat batůžek a fajnové tepláky, ať f té Lysé dělám parádu, že.
Potřeboval bych tam jendo zamluvit Housera, a kohouty abych to neprosvihl. Kdyžtak sz.
Dano Ovečko, vy jste ale srandistka, viďte.
Tepláčky vymyslel Přemek Olympyjoník, ta jeho slavná olympijská souprava
je ale opravdu nesmrtelná, to máte pravdu.
A já? Myslíte, že budu jako Hrdý Budžes a vytrvám? No to nevím. Hop hop.
Děkujem za pozvánku do Tachova a přejeme hojnou účast a hodně prodaných
zvířat a krásu střídající nádheru.
Já teda taky přidám jednu alternativní pozvánku - fšichni sice pojedou do Lipska,
ale zrovinka v tom samém termínu je ve Valencii krásná výstava španělských
a katalánských slepic. Ten plakát, to je nádhera sama. Seznam zvířat bude od pátku.
Z valencijského středomořského pobřeží si vás dovolujeme pozvat
na další Ptačí šou v Requeně (Valencia).
Přehlídka národních a místních středomořských plemen drůbeže a holubů -
Alacantina, Murciana, Sureña, Andaluza azul, Utrerana, Catalana del Prat,
Empordanesa, Penedesenca, Flor d’ametller, Mallorquina, Menorquina, Italianas, aj.
No, musím říct, že vědět to dříf, tak už se mi letenka plaší f kapse.
Zdravim, tak prosim o radu. Tedy vim, ze reknete sekyrku, ta uz je pripravena. CZK vcera normalni, dneska uplne zbelaly hrebinek, posedava a s prominutim s.r. zloutkovy hovinko. Asi vajecniky ne? Uz jsem se tesila, ze bus snaset a ono tohle. Viz foto. Vase smutna teplakova Capice.

čapice
napsal(a):
Zdravim, tak prosim o radu. Tedy vim, ze reknete sekyrku, ta uz je pripravena. CZK vcera normalni, dneska uplne zbelaly hrebinek, posedava a s prominutim s.r. zloutkovy hovinko. Asi vajecniky ne? Uz jsem se tesila, ze bus snaset a ono tohle. Viz foto. Vase smutna teplakova Capice.
Spíš játra, podle té zelené barvy výkalů.
Ale to je celkem fuk, taková nešťastnice to potřebuje ukrátit ať je jí cokoliv,.
Pěkný večer. Tak já tu nějaku dobu nejsem (včera jsem se byla kulturně povyrazit na koncertě Hop Trop kde všichni nosí rifle a normální oblečení ) a koukám, jak jste to za mně krásně vymysleli s tím oblečením na vásnoční večírek. Honzíku, nejen IT, ale celá firma (kolik nás celkem je, tak něco přes 400 lidiček?) a vánoční veselí v Alšově jihočeské galerii v Hluboké nad Vltavou.
Tak jsem dorazil do hl.města.jež dnes jásá.Po šesti letech byla dokončena oprava Nuselského mostíku.Stírám slzičku obdivu,4OO metrů za 2190 dnů, neuvěřitelných 18cm za den.Jen si nejsem jist, zda Škodovák s vnučkou toho nepostavil, neopravil, ani ne za rok daleko více.
CHytil jsem závěrečný dech a tak uklízím chovatelská zařízení denně.Pravda nejde o činnost právě oblíbenou a tak jsem si ji zpříjemnil čímsi velmi napínavým.Po setmění vhodím do kurníku jednu kuličku hrachu a nemohu se dočkati rána, zda ji při čištění naleznu.Moje slepičky hrášek nepapají.V holubníku používám malý lískový oříšek.Tato metoda čištění mě dovedla k pevnému zdraví chovanců, jež mohu zdokonaliti jen použitím zrníčka máku.

Olánek
napsal(a):
Ještě dotaz, ovlivňuje délku pobytu slepice na snáškovém hnízdě tvorba kutikuly?
Honzo, nemáte od poštolek mladé, začíná mě lézt na nervy hejno vrabčáků?
Tu vrabce lovící poštolku prodejte do cirkusu nebo do zoo, to je veeeliká rarita.
Bodlinko, plašil jsem je švédskýma hráběma v barvě červené, poté koštětem s dlouhým vlasem kůží z krákíka a pořád si ze mne dělají legraci.Asi zkusím vycpaného predátora.Nejhorší je, že jsem vrabčáky namnožil vlastně já, já.já jenom já., kvalitním krmením a nepodbitou střechou.Pro dobrotu na žebrotu.
Těď věnuji pozornost délce pobytu slepic na hnízdě, jež se i u stejného plemene liší. proč?
Varaxi
napsal(a):
Já vrabčáky ráda. Ať se nastěhují k nám. :) Řvou, cachtají se v kalužích, hádají se se sýkorkama o krmítko, nechávají za sebou hovínka v kiwi a na plotě... No, to poslední by dělat nemuseli, ale jinak je úžasné je pozorovat.
Plný souhlas, ke mě se taky klidně můžou nastěhovat V zimě se ke slípkám nedostanou, tak jim sypu pšenku ven.
V Lysé je už vše nachystáno, tak na to zítra od 11.00 můžete vlítnout, mládeži.
Nejen milovníci bílé si jistě přijdou na své.
Olánek
napsal(a):
Tak jsem dorazil do hl.města.jež dnes jásá.Po šesti letech byla dokončena oprava Nuselského mostíku.Stírám slzičku obdivu,4OO metrů za 2190 dnů, neuvěřitelných 18cm za den.Jen si nejsem jist, zda Škodovák s vnučkou toho nepostavil, neopravil, ani ne za rok daleko více.
CHytil jsem závěrečný dech a tak uklízím chovatelská zařízení denně.Pravda nejde o činnost právě oblíbenou a tak jsem si ji zpříjemnil čímsi velmi napínavým.Po setmění vhodím do kurníku jednu kuličku hrachu a nemohu se dočkati rána, zda ji při čištění naleznu.Moje slepičky hrášek nepapají.V holubníku používám malý lískový oříšek.Tato metoda čištění mě dovedla k pevnému zdraví chovanců, jež mohu zdokonaliti jen použitím zrníčka máku.
Vnučkou? Jinak asi dělám rychleji, ale ne rok ani půl.. V jednom to jde pomalu, a když není na práci jen to, o to horší.
Věrko, zdravíčko. Orlovky nejsou.
Jsou tam moc hezké vranohlávky a další nabubřelé nehřebenatky,
ale orlovky ne.
Výstava je pěkná, snad jen rýnští soudruzi si zaslouží objemnější ubikace.
Protože jsou všichni prodejní, tak se tam naštěstí ale asi moc neohřejí.
Husa česká (hladká) - 51 ks.
Trocha drůbežích decibelů.
https://www.youtube.com/watch?v=udwqpy-k0cc
honzapm
napsal(a):
honzapm
napsal(a):
Dobrý večer. Se těším jako malá holka. Zitra naložím sve děťátka a jedu na čumendo. Jenom se zeptám pár let zpátky si holka přivezla křečka a hrozně se těší že ho tam zase budou prodávat, bude tam něco takového? Je pravda že to byla asi exo. No bude to pořádná cesta z Jindřichova Hradce. Děkuji za super fotečky. Dana
Děvčata, dámy, užívejte fotek, videí, prodlouženého víkendu a tak vůbec všeho.
Hop hop hop.
Jeníku, pěkně jsi pokoupil. Z husy si nic nedělej, ono se to do jara vystříbří
a houser třeba bude, až to budeš nejmíň čekat.
A ten tvůj vlašák se mi líbil, koukal jsem tam na něj.
Ocas doroste a bude fešák.
Tady ho máš i na videu. Nejsou to všechny vlašky, část rodobarvých a žíhané chybí.
Zdrobnělé jsem v té tmě netočil.
https://www.youtube.com/watch?v=gKcUonm3bjs
Tak zítra má výstavu Ovečka v Tachově, tak na ni nezapomínejme a fšichni tam.
honzapm
napsal(a):
Hop hop hop.
Tady ho máš i na videu. Nejsou to všechny vlašky, část rodobarvých a žíhané chybí.
Jj ovečka už blbne z katalogu, mám starou tiskárnu a jde to pomalu, musí se chladit. Ještě asi 4 stránky a budu to sešívat. A třeba se i trochu vyspím. Dana.
Dano, tak tomu říkám nasazení. Tak šup, cvak cvak. Hop hop.
Až se vyhajáte a dovýstavujete, tak můžete mrknout na vaše oblíbené Araukany,
téměř polovina jich chybí, byly přes uličku.
https://www.youtube.com/watch?v=-09Fv_cDaSA
A dokončení velkých vlašek.
https://www.youtube.com/watch?v=AFvah-alKUE
Věrko, náhodou, ty drůbeží decibely jsou moc fajn a nóbl.
Doporučuju si ta videa otevřít postupně aspoň ve třech a více oknech.
Pak se to krásně přeřvává, a má to teprva ty správné grády. Má úcta.
Pižmovky letmo plavmo
https://www.youtube.com/watch?v=-P4SUd0X1TQ
Bojovky extra letmo
https://www.youtube.com/watch?v=o2kzs7Y1DOc
A tím končím. Pa.
honzapm
napsal(a):
Hop hop hop.
Husa je hezká, jen jsem v tom spěchu napsal číslo nad, než jsem chtěl, kohout na mně zbyl jen tento, ale jsem za něj rád. Ocas nevím jaký měl Já ho před koupi neviděl, soudil jsem zničení z bedny.
Houser doufejme bude no, jinak je to špatný.
Nejen že v Lysé nejsou orlovky. Ale jestli to takhle půjde dál, tak i u mě na zahradě nebudou orlovky... :).
Prý mám na zahradě zakázáno fotit, dokud neprojde foťák důkladnou zobákovou kontrolou. Fakt je, že hempšírák se mi klidí z cesty. Ale orlovky ani omylem. Je to zvědavé a oprsklé až hamba.
Tak musím napsat, jak vám všem závidím! Mám zatím jen čtyři kuřičky hybridky a krásného dorostence rýnského. Je to hodné hejnko, mají k dispozici 1500 metrů sadu, dolů k velikému kompostu ještě nedošli. Mají to zatím jen pro sebe, oveny jsou ještě na vzdálené pastvině u rybníka, tak jim beztrestně hospodaří i v salaši. Moc se těším na jaro, až hejnko rozšířím o nějaké pěkné kousky, rýnské slípky a ráda i vlašky. Sednu si každý den k ovčínu na lavičku, jím jablka a pozoruji spokojené slípky. Nádhera.
Janinko, počkejte si pár let, a budete na tom stejně jak my ostatní. Já měla před pár lety taky jenom 4 kousky.
Teda řeknu vám, to byla dneska změna v počasí. Jsme na zahradě, sluníčko nádhera. Najednou všechny slepice zalezly do voliéry. Tak si říkám, co se děje. A zvedl se vichr a začalo sněžit. Takové spíš krupky než vločky. Ale hned jsme uklízeli a zdrhali ze zahrady.
A jinak jedna ptačí aktualita https://www.tyden.cz/rubriky/zdravi/v-jizni-koreji-radi-ptaci-chripka-plati-nejvyssi-stupen-varovani_455358.html.
Zdravím všechny, výstavu jsem přežila. Včera jsem padla v 18 hodin do postele a probudila se dnes ráno v 8. Dokonalé kóma.
Jinak horal má pochvalu za návštěvu výstavy .
U nás dneska fouká a začíná chumelit.
Sedím nad písemkami a opravuji. Je to hrůza, vůbec mi to nejde.
Na výstavě jsem vyměnila jednoho hempšíráka za jiného, prodala dvě slepičky a kačera. Tak mám konečně kmeny na jaro připravené. Už pokukuji po líhni. Dana.
Věrko, na zahrádce je s orlovkami a jezevčíky zábava. Otázka je,
kdo koho nakonec přepral a snědl, že?
Pančelko, zdravíme a máváme a děkujeme za letmé zprávy z místa činu.
Po líhni, jo? No teda ale, však je ještě čas.
Já teda už také kompletuji, co se dá a kdo s kým a proč a za kolik.
Nový Erik a Angelína - tak to byla láska na první pohled.
On je galantní, dívky ho milují a kladou se zvýšenou výkonností.
Všeobecně je teď, kdy venku fičí severák z Klínovce, a studenoměr ukazuje + 1,
ale pocitofka je někde u -5, o kukaně a závětří zvýšený zájem.
Dívky mi asistovaly při nastýlání,
proběhla i nějaká ta krocaní párty, a tak také půjdeme náležitě znaveni hajat.
Nemusím ani připomínat, že gaučík už jsem takové dobré čtyři dny vůbec neviděl.
Budu se muset vbrzku přesvědčit, zda-li je ještě na svém místě.
Jé o víkendu jste si koukám všichni hezky užívali výstav a tak a já se zabývala škubáním posledních čtyř kačerů, oproti očekávání byli celkem velcí kolem 3,5kg. A mám na půl roku leháro. Na tento týden hlásí cosi jako předjaří s 10-13°C tak ještě vygruntuju pipkám kurník a přihodím poslední dorostenky .
Nezdá se Vám, že tento rok nějak rychle utekl?
Já mám pocit, že už zas Vánoce a to jsem měla nedávno jedny .
Doufám, že se mi při tom rambajzu na Silvestra neztratí zas kotě
Javorko děkuji, ale tahle moje velká (celé 1,4kg ) láska mě před čtyřmi měsíci opustila a odešla za Duhový most Asi nejsem úplně normální, ale stále to moc bolí. Syny už mám velké a tohle zlatíčko jsem vypiplala od narození, všude ji brala sebou (kromě práce), takže jsme na sebe byly velmi fixované.
Jedno chlubeníčko.
Dnes od devíti dospělých slepic 7 vajec (včera 6). Nese i slepice, co mám z roku 2013. Nechala jsem si jednu z mých prvních, asi z nostalgie. Vždycky na ní byl spoleh.
Většinu víkendu jsem proležela na gaučíku s lehkou virózou. Tak jsem spolehlivě zastoupila Honzíka. Je to až s podivem, jak to prospělo mým zádům. Vřele doporučuju!
Měla jsem tu synovu rodinu (co nejedí maso), přijeli i s kamarádem a jeho těhotnou přítelkyní. Už jsem se viděla, jak trávím hodiny u sporáku. Nakonec to byly hodiny v leže a po víkendu si připadám docela odpočatá.
Nakonec to není tak špatný nápad, se občas na virózu vymluvit.
Hezky vecer, tak koukam, ze se mi neulozil z predvcerejska. Tak znova. Nemocna kropenka unikla sekyrce, byla to asi 2denni strevni neuroza. Hrebinek se zacina cervenat a vesele beha po zahrade. Tedy Javorko Vy me tedy stvete, tedy vy ne, ale Vase slepicky. Ja si myslim, ze snad zacnou driv nest Zacatecnice. Ta nejvetsi uz se pekne ozyva kdakanim. Takze od 21.9. stale nulova snaska. Vsechny ruze zasazeny a zitra dorazi posledni objednane kyticky od Aronie.
To je fajn, že slepička přežila. Já jsem asi před týdnem přišla o jednoho běžčího kačera. Zbyl nám jen Páťa a ten má teď harém. Je to škoda, s Bobíkem byli kamarádi a vůbec nevadilo, že jsou dva. Nového pořizovat nebudu, jeden stačí.
Slepičky mi dělají radost. Sice to nejsou žádné krasavice, ale ty letošní nesou fakt dobře. Doufám, že jim to vydrží i když bych teď tolik vajec ani nepotřebovala. Děti v zimě moc jezdit nebudou.
Pěkný večer. Tak já se dneska dozvěděla, že babička si kupuje vajíčka v obchodě. Po 14ti dnech má dneska od slepiček 1 vejce. U nás každý den 1 kachní běžčí (díky ó díky za ně), pak 1x za dva dny jedno orlovčí) a u hempšírek tak jedno vejce 1x za 3 dny. A to mám 3 loňské orlovky, a asi 10 starých hempšírek. Omladina ještě nesnáší.
Jinak Honzíku, zatím vyhrávají orlovky. Stačí jeden výhružný postoj, pohled zoči voči a jezevčíci dají pokoj. Ale vyřazuju staré křepelky, takže občas mají taky na zahradě baštu.
Jinak ať je pěkně, protože jedu ve čtvrtek na školení do Prahy. Aby mi tam ten vlak dojel
javorka
napsal(a):
To je fajn, že slepička přežila. Já jsem asi před týdnem přišla o jednoho běžčího kačera. Zbyl nám jen Páťa a ten má teď harém. Je to škoda, s Bobíkem byli kamarádi a vůbec nevadilo, že jsou dva. Nového pořizovat nebudu, jeden stačí.
Slepičky mi dělají radost. Sice to nejsou žádné krasavice, ale ty letošní nesou fakt dobře. Doufám, že jim to vydrží i když bych teď tolik vajec ani nepotřebovala. Děti v zimě moc jezdit nebudou.
A co se prihodilo kacerovi?
Javorko, popravdě, mě se Saudkovy fotky nějak zvlášť nelíbily.
A japato, že jste poslední fotku neviděla? Nemáte ráda krocaní
synchronizované plavání čili krůtabely?
Já přešel z Energysu na směs od Fink Nezvěstice a z původních
1-3 jsem na 6 ks vajíček denně. A blýská se na lepší časy, děvčata
evidentně pookřála a ponesou. Nevím, jestli to náhodou není reklama.
Ve pátek v noci začalo sněžit a sněží dosud. A teď je krásně bílo.
Doufám, že se vám udatnice roznesou. U Čapice bych možná zkusil
ječmennou dietu, možná se dívky mají až moc dobře, zatučňují a mají
prolémy s játry i stolicí.
Honzíku, jasně, že vaše fotky jsou nejhezčí. Hlavně máte pěknější modely a modelky.
Při pohledu na skupinové foto, před starou zdí, jsem si vybavila jeho tvorbu.
Čapice, co bylo kačerovi netuším. Jeden den jsem si všimla, že často otevírá zobák, ale žádný hlas jsem neslyšela. Trochu se držel stranou, ale normálně běhal s ostatními. Když jsem mu dávala žížaly, tak si je s chutí bral z ruky. Ráno vyběhl ven z kachníku a tam jsem ho našla mrtvého.
Ostatní jsou v pořádku, doufám.
Tak Já stále od dospělých křepelek 15 ks jen max pět vajíček.25kgv tahu, světlo mají jak mají mít 20st. Taky. Nechápu. Voní tedy taky hezky, prase hadr
Jinak slepice za podpory směsy i když nerad
Hemp.7-12 od 14ks, ale malinké
Marans 1-2 od 10ks
Austr.1 od 1ks
Vlašky 0 od 6 směs nemají nechci je uspěchat, kohout je třeba přemluví
Minorky 3 měsíce 0 od 15ks ty nahradí příští rok rýnské
Lohmani 1-4 od 12ks
Wyandotky 0 od 4-8kusů, nejsou dospělé všechny
Pavlovka 0 od 1ks
Jiného krom hus asi nemám, no štačí.
No nevypadaji zrovna pohuble, ale maji porad stejne krmeni. Smesi si skoro nevsimnou, obcas sezobnou neco od Kachen, psenice trochu a zbyva. Akorat rozdil je v tom, ze jsou po sklizni zeleniny pusteny cely den na zahrade, ale to by melo byt jen ku prospechu. Par fotek z dnesniho dopledne. Hempsirka Sumavanky od Ovecky, asi kluk od Zacatka, jediny ma cerveny hrebinek a dostava nejvic zobancu od starejch. Kropenka s ostruhami, tak ta sekyruje vsechny. Vilem mazel, Jarmilka si hraje na plamenaka a nakonec Andula Capova, kote divoke, zachranene a vypiplane od stari cca 1 mesic.
skodovak
napsal(a):
Tak Já stále od dospělých křepelek 15 ks jen max pět vajíček.25kgv tahu, světlo mají jak mají mít 20st. Taky. Nechápu. Voní tedy taky hezky, prase hadr
Jinak slepice za podpory směsy i když nerad
Hemp.7-12 od 14ks, ale malinké
Marans 1-2 od 10ks
Austr.1 od 1ks
Vlašky 0 od 6 směs nemají nechci je uspěchat, kohout je třeba přemluví
Minorky 3 měsíce 0 od 15ks ty nahradí příští rok rýnské
Lohmani 1-4 od 12ks
Wyandotky 0 od 4-8kusů, nejsou dospělé všechny
Pavlovka 0 od 1ks
Jiného krom hus asi nemám, no štačí.
No čtu na jiném vláknu, že je jim 10 týdnů. Tak se teprve roznášejí ne? A neměnit krmení, nedělat změny, nestěhovat. Prostě v klidu počkat. Jestli hodně smrdí, tak je něco špatně. U křepelek nemá být průvan, ale musí být větrání. Žádnej uzavřenej prostor. Jinak se dělají směsy, které mají v sobě složku pro snížení zápachu. Každopádně to chce čistit a čistit, aby nemělo co smrdět
Udatnice dneska 7 vajíček. Má to vzestupnou tendenci, tak ani nedutám a raduju se.
A vy víte kde.
Jedna věc mě v Lysé přece jen pobavila. Sice se to netýkalo drůbeže,
ale ornitologie vlastně obecně ano, takže je to celkem v cajku...
Docela by mě zajímalo, ke které mušli by si stoupl třeba takový
děda Začátek nebo dokonce soudruh Olympyjonik. Já jsem volil jasně.
Právě jsem se vrátil z pro mně vzdáleného Zlína s Houserem, snad je to kluk, jestli ne, tak nevím už co se mnou.
A tady tedy vzniká otázka Qíííz hlavně asi i pro pančelku Danu naší udatnou, mám li to konečně dobře
nad námi tedy snad již konečně houser tomu udělíme tedy číslo one čti wan, nýbrž Jedna číslicí 1
druhé je to zvíře z výstavy koupeno jako husa 2.
potom číslo 3. to je to v pravo na hromadné (grupen)fotce
4.nedávám, tam si myslím, že to vím...to je ta velká stará paní husa
co vy na to?...
to číslo 3.se zvukově projevuje jako kluk (což by mi jeblo tedy) ale pindíka nenajdu ani kdybych nevím co dělal...Z výstavy pokud jsou nejsou všichni slepý je to holka, nese se jako kluk, zvuky nevydává a na chloubu jsem ji zatím nekoukal... včerejší houser, troubí jako ta moje co nenajsu pindíka má lehce delší krk jinak bez rozdílu, pindika jsem nehledal ještě...
veraboskova
napsal(a):
No čtu na jiném vláknu, že je jim 10 týdnů. Tak se teprve roznášejí ne? A neměnit krmení, nedělat změny, nestěhovat. Prostě v klidu počkat. Jestli hodně smrdí, tak je něco špatně. U křepelek nemá být průvan, ale musí být větrání. Žádnej uzavřenej prostor. Jinak se dělají směsy, které mají v sobě složku pro snížení zápachu. Každopádně to chce čistit a čistit, aby nemělo co smrdět
Dobrý den, křepelkám je asi více, já napsal radši méně...
Krmím jak jsem psal křepelkou gold od energysu a sypu tam něco málo směsy pro nosnice ve šrot podobě.
průvan nemají, vzduch jako vyloženě čerstvý ne, ale několikrát denně větrám.
Čistím denně max obden...právě kvůli eliminaci smradu...
ještě jsem si říkal, že asi budu muset vyřadit kohoutky, mám hrozně porvané slepice za krky (pokud to poznám) oni to nejsou milenci, ale prachobyčejní znásilňovači a za tím krkem se ji drží až do krve než se udělá...
nevim no, žádná hytpráda zdaleka..a při tomto poměru spotřeba/snáška tedy ekonomická ponorka jako prasátko (xxl).
Tak jsem s nim dal boj litý, a tohle asi bude bimbas ne? Nechtěl ho vztyčit.
skodovak
napsal(a):
Právě jsem se vrátil z pro mně vzdáleného Zlína s Houserem, snad je to kluk, jestli ne, tak nevím už co se mnou.
Od koho máte housera? Docela by mne to zajímalo též sháním. Mám tu 2 krásné plonkové husy.
skodovak
napsal(a):
Tak jsem s nim dal boj litý, a tohle asi bude bimbas ne? Nechtěl ho vztyčit.
Tak to vypadá, že je konečně kluk . Přiznám se, že takhle velkého jsem ještě nevymačkávala. Najdu vždy u těch mladších ty červíčkové, dám modré rozlišováky a pak už je nemučím. jenom to sleduji podle hlasu a případně zkontroluji ty označené jako husy, když se mi hlas zdá vysoko. Tak ještě, aby se mu na jaře dařilo a bylo plno housátek.
U těch dalších fotek se zdržím komentáře, jsou dost daleko a u letošních ještě pohlavní rozdíly nejsou moc markantní. Prostě to berte tak, že se letos a napřesrok na nich naučíte, jak se projevuje husa, houser, nacvičíte na housatech kloakální metodu a pak už to bude hračka, budete skoro profík (a i ten se někdy utne ). Dana.