Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to zdroj vápníku, dávám i kuřicím, jsem toho náziru, že neuškodí, pro růst kostí je také důležitý.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud krmím hotovou směsí pro kuřice, tak skořápky už nedávám.Jinak je dávám jen málokdy, jsem toho názoru že všeho moc škodí a navíc na dobré vstřebání vápníku je třeba vitamin D.Záleží ale jakou mají možnost si sehnat samy potravu, naše slepice totiž místo skořápek klovou prázdné ulity šneků, kterých máme na zahradě stále dost, někdy jim i ty ulity rozšlápnu aby to měli jednodušší
Od cca 17. týždňa treba podávať predznáškovú zmes s obsahom vápnika okolo 2%, cca polovica oproti nosniciam. Najlepšie formou gritu, alebo kľudne drvené škrupinky. Inak budú prvé vajcia bez škrupiny a na konci znáškového obdobia budú sliepky trpieť osteoporózou. Po znesení 1.vajca prejsť na znáškovú zmes. Od 17.týždňa predlžovať o 30min. týždenne svetlý deň na výsledných 16 hodín.
Každá slepice v těle s vápníkem trochu jinak hospodaří, navíc lepší nosnice ho potřebují více než nosnice horší, v průběhu roku se jeho potřeba dle intenzity snášky také mění…. Proto je podle mě postup mamky marie nejlepší. Každá slepice si vezme tolik, kolik potřebuje, organismus si řekne. Aby nebyly skořápky po celém výběhu, stačí je rozdrcené dát do extra nádoby.
Pro zadavatelku. Skořápky klidně dejte, pokud je budou potřebovat, tak si zobnou.