Králiky 2308ks
Hydina 1388ks
Holuby 1774ks
predbežný prehľad vystavených zvierat:
https://www.cschbohdalov.cz/vnitra/web/prihlasenaplemena/sk.
Lysá se může jít zahrabat v prezentaci - její seznam zvířat si porovnejte se seznamem
zvířat v Nitře.
Nitra, krom atraktivní grafiky a vysoké přehlednosti, uvádí nejen počet vystavených
zvířat, ale také počet prodejných zvířat - navíc s přehledem cen - od nejlevnějšího
zvířete v dané kategorii (plemeno, barevný/kresebný ráz) až po nejdražší.
Návštěvník tak předem ví, zda i jeho cílové plemeno disponuje prodejnými kusy,
případně s jakou cenou může počítat. Dále to pomůže i chovatelům nevystavujícím,
mohou se lépe zorientovat v cenových hladinách chovných kusů.
Letošní tabulka - přehled vystavených/prodejních zvířat - lidí z Bohdalova (Nitra)
zcela odpovídá tabulce (grafice) letošní výstavy v Lipsku.
Což je sympatické. Nejen, že to je moderní a přehledné, ale tím, že je to shodné,
si člověk zvykne na určitý styl a nemusí tápat.
Navíc Nitra má všechny odbornosti (holub, králík, drůbež) pospolu, což může být
pro někoho praktičtější. Pro Lysou je zapotřebí stáhnout si hned 4 soubory zvlášť,
počet prodejných zvířat a cenu se ale nedozvíte.
Také by českému svazu prospěla lepší interaktivita - proklikávací text.
Tak to má například letošní prosincová výstava v Erfurtu.
Seznam souborů ke stažení dole pod textem ČSCHDZ je nepřehledný.
Počet zvířat, rozmanitost plemen, kvalitu kusů a úroveň vystavování nehodnotím.
Ano pan Promberger urcite zvysuje kvalitu vystavy v nitre i proto je mi lito ze nedoslo k dohode s ceskym svazem. Ale myslim ze letosni Lysa poradana svazem se take posunula trochu kupredu.
Me jen vadi ta antipatie vuci Lyse, vetsinou od lidi kteri ani nehrabli a predstavuji si ze za 80 kc uvidi evropskou vystavu s obedem zdarma.
kchchp
napsal(a):
Ano pan Promberger urcite zvysuje kvalitu vystavy v nitre i proto je mi lito ze nedoslo k dohode s ceskym svazem. Ale myslim ze letosni Lysa poradana svazem se take posunula trochu kupredu.
Me jen vadi ta antipatie vuci Lyse, vetsinou od lidi kteri ani nehrabli a predstavuji si ze za 80 kc uvidi evropskou vystavu s obedem zdarma.
Muzete mi napsat cim a jak se posunula letosni vystava v Lyse?Hodnotit budeme az po vystave.Vetsina chovatelu jsou duchodci kteri vynalozi mnohdy nemale usili a dost penez za cestu do Lyse na vystavua nedivim se ze chteji vystavu kde nemusi cekat presne na minutu az je pusti do arealu, nemusi cekat nekolik hodin na prodej zvirat, nemusi se tlacit na radoby burze, o predrazenem obcerstveni snad nebudu ani psat.Vystava v Lyse by mela byt vykladni skrin Ceskeho svazu chovatelu tak by to melo taky nejak vypadat.Penez od radovych clenu svazu dostavaji snad dost.
Tak kde zacit, mozna tim ze mame rok 2017 kdyz zacnu porovnavanim klecne letos 65 korun klecne Brno rok 2000 100kc Nitra letos 4 eura pokud se nepletu. Pokud je vstup na vystavu propagovan na na urcitou hodinu Lysa 11:00 tak bych byl vic nastvan kdybych prijel v jefenact a zjistil ze uz tam lidi nakupuji v devet. Nevim jestli v Nitre vas pusti na vystavu driv nez je oficialne urceno ale byl jsem jsem uz na par vystavach v zahranici a nikde me nepustili driv nez ve stanoveny cas. A ted k faktum zlepseni ktere jsem ja postrehl. Jednotne oznaceni vsech garantu a pomocniku cervenou vestou s popiskem. Nove klece a krmitka u casti drubeze zavesne za cca 1,7 milionu. Propagace vystavy na velmi dobre urovni. Obcerstveni pro pomocniky a posuzovatele plus prednostni nakup jednoho zvirete. Vyzdoba a doprovodny program taky o chlup lepsi. Nerikam ze se nenasli chyby ale kdo se ucastnil nekdy takto velke vystavy, nebude si stezovat na drahou klobasu za 50 korun.
kchchp
napsal(a):
Tak kde zacit, mozna tim ze mame rok 2017 kdyz zacnu porovnavanim klecne letos 65 korun klecne Brno rok 2000 100kc Nitra letos 4 eura pokud se nepletu. Pokud je vstup na vystavu propagovan na na urcitou hodinu Lysa 11:00 tak bych byl vic nastvan kdybych prijel v jefenact a zjistil ze uz tam lidi nakupuji v devet. Nevim jestli v Nitre vas pusti na vystavu driv nez je oficialne urceno ale byl jsem jsem uz na par vystavach v zahranici a nikde me nepustili driv nez ve stanoveny cas. A ted k faktum zlepseni ktere jsem ja postrehl. Jednotne oznaceni vsech garantu a pomocniku cervenou vestou s popiskem. Nove klece a krmitka u casti drubeze zavesne za cca 1,7 milionu. Propagace vystavy na velmi dobre urovni. Obcerstveni pro pomocniky a posuzovatele plus prednostni nakup jednoho zvirete. Vyzdoba a doprovodny program taky o chlup lepsi. Nerikam ze se nenasli chyby ale kdo se ucastnil nekdy takto velke vystavy, nebude si stezovat na drahou klobasu za 50 korun.
Souhlasím s uvedenou citací. CV 2017 má pěkný ráz, počet vystavených zvířat je někde na hraně možností výstaviště. Prezentace téměř všech odborností ČSCH-alespoň ukázkovou expozicí. S čím se dá těžko něco vymyslet je systém prodeje na tak rozsáhlé výstavě, takže zde určitě budou nutné fronty. Je tomu tak i v zahraničí. Co by mohlo být námětem pro zlepšení z mého pohledu? To je fronta na vstupenky a katalog a to od otevření výstavy zdruba tak 2 až 3 hodiny. Domnívám se, že by šlo celkem elegantně a s dost malým nákladem vyřešit. Postavit "mobilní pokladny" na chodník (třeba 10) na 2 hodiny a na kontrolu vstupenek dát na tuto dobu další dva pořadatele. Jistě by to většina účastníků uvítala. Podle mne ceny pohoštění odpovídají současné cenové hladině ve stravovacích zařízeních. Např. svíčková 95, - Kč, guláš 85, - Kč atd...
Už sú fotky z NV v Nitre z dovozu a zaklietkovaných zvierat na FB:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100008801384530.
V sobotu jsem se zúčastnila výstavy v Nitře a musím vše naprosto pochválit. Žádné dlouhé fronty zde nebyly, žádné tlačenice v uličkách. Zvířata jsme nakoupili. Navíc jsem dopředu věděla ze stránek ČSCH Bohdalov, že tam opravdu budou na prodej zvířata, která potřebuji. Za naši výpravu mohu dát 1*.
Pár mžiknutí oka z Nitry. Pro zájemce odkaz na celou fotogalerii, omlouvám se, ke konci došla baterka
http://hellingerovi.rajce.idnes.cz/2017_nitra/.
Díky , já letos holuby nestihla...
zatím mám hotové jedno album, musím dořezat druhé..
http://vidzhan.rajce.idnes.cz/.