Dobrý den,
o víkendu jsem si přivezla nové hejno 1,4 zdrobnělých wyandotek. Od té doby ještě nevyšly ven. Je pravda, že počasí nic moc... ale i tak. Postávají v kurníku, zrní i voda ubývá přiměřeně, ale nejeví zájem ani o zelené přichystané u vchodu.
Vím, že králíci koupení od chovatele, který krmí granulemi jsou vždy překvapení, co jim dávám, ale očuchají, ochutnají... tyhle pipiny jen koukají.
Se slepicemi začínám po letech a vlastně jsme u rodičů nikdy neměli nový chov. Vždy se jen doplňovaly nové za staré a ty dělaly to, co ostatní
Máma radí vyhodit, táta by je nechal...
za rady děkuji.
Letos jsem dovezla 1,5 zdr.wyandotky.2dny zavřené v kurníku, poté se po 2 dalších dnech osmělily do malého výběhu.První večer jsem je posbírala a dala dovnitř, druhý den jich tam bylo více než polovina a od 3.dne chodí všechny dovnitř. Po dalším týdnu byly vypuštěny do velkého výběhu a v pohodě se vrací a nesou pouze v kurníku.
Všechno je o vcítění se do zvířete, žádné stresy, špatné zkušenosti s naháněním. Tak, jak jim to vyhovuje. Pokud je musíte chytit, tak až za tmy a neplašit.
Také se musí cítit v pohodě, nesmí je stresovat velký výběh, jiná zvířata... Dana.
viu
napsal(a):
Dobrý den,
o víkendu jsem si přivezla nové hejno 1,4 zdrobnělých wyandotek. Od té doby ještě nevyšly ven. Je pravda, že počasí nic moc... ale i tak. Postávají v kurníku, zrní i voda ubývá přiměřeně, ale nejeví zájem ani o zelené přichystané u vchodu.
Vím, že králíci koupení od chovatele, který krmí granulemi jsou vždy překvapení, co jim dávám, ale očuchají, ochutnají... tyhle pipiny jen koukají.
Se slepicemi začínám po letech a vlastně jsme u rodičů nikdy neměli nový chov. Vždy se jen doplňovaly nové za staré a ty dělaly to, co ostatní
Máma radí vyhodit, táta by je nechal...
za rady děkuji.
Dobrý den to máte zřejmně ty černé ode mně. Jsou zvyklé chodit ven ale ted poslední dobou když je venku hnusně radši sedí v kurníku. Nechte je okoukat a oni se časem chytí. Já v sobotu přivezl 0,3 letošní a taky ještě navyšly ven ikdyž je můj kohout volá ven. Jinak at se jim daří