Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.12.2017 11:22
Dejkon

XXX.XXX.237.8

Dobrý den chtěla bych se zeptat, kde se dá nahlásit nový druh kachny. Za odpověď předem děkuji.

2.12.2017 12:20
lupus4

XXX.XXX.18.134

Nejspíš na lampárně na hlaváku

co kdybyste dotaz trochu upřesnila, popřípadě podpořila fotkou, co vlastně máte "namysli"

1)jde o nové plemeno či ráz kachny domácí ?
2)nový druh v přírodě ?

u za 1) se obraťte na ČSCH, kde vám upřesní podmínky uznání nového rázu či plemene...

za 2) nehrozí - pokud se nepohybujete v terra incognita

tak jak?

2.12.2017 12:44
lupus4

XXX.XXX.18.134

Ještě mne napadlo - pokud jste někde na řece či rybníce viděla "něco" co neznáte...tak taky špatně

kdyby něco neobvyklého a určila jste druh tak pak můžete "podat hlášení" na

http://www.birds.cz/avif/obs_new.php.

2.12.2017 14:55
Dejkon

XXX.XXX.237.8

Máme doma kachny ( indičtí běžci, domácí kachny a divoké kachny) ty se mezi sebou namíchali a vyšel nám z toho divný druh. Vypadá jako divoká kačena, ale má černou hlavu s růžovými odlesky a peří vypadá jako šupiny.

2.12.2017 15:07
lupus4

XXX.XXX.14.121

máte vcelku běžné křížence (bastardy), které opravdu NIKAM hlásit nemusíte

2.12.2017 15:11
lupus4

XXX.XXX.14.121

PS. chtělo by to si trochu ujasnit názvosloví (druh, podruh, plemeno...atd atd...).

3.1.2019 13:26
PiLnÍk

XXX.XXX.102.156

Dal jsem vám tam odkaz na videa kde jsem si všiml že tam je i váš "nový druh kachny"😉

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2019 14:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dejkon napsal(a):
Máme doma kachny ( indičtí běžci, domácí kachny a divoké kachny) ty se mezi sebou namíchali a vyšel nám z toho divný druh. Vypadá jako divoká kačena, ale má černou hlavu s růžovými odlesky a peří vypadá jako šupiny.

A nemáte náhodou i pižmovky? Myslím, že těmi domácími kachnami byly tyto myšleny. Pokud opravdu ano, tak to nejspíš bude kříženec pižmovky a kachny (v tomto případě běžce) zvaný mulard. Je neplodný a takže jenom na porážku (v tomto ohledu vyvažuje některé nedostatky obou druhů) nebo taky na okrasu, prý i dobře sedí na podložených vejcích jiných kachen jako pižmovka. Můj názor na mularda je říznout a hodit do mrazáku, když je líto zabít, tak jedině pustit na nějaký rybník, kde lidi krmí kachny. Mulard se tam bude mít dobře s kachnami divokými, na rozdíl od domácích plemen nemůže vytvářet s divokou žádné křížence, takže je pro přírodu takřka neškodný.
Kříženec divoké s běžcem by vypadal jako delší březňačka s mírně zvednutým trupem. Byl by plodný a chovně využitelný (protože kachna divoká+ kachna IB je opět kachna, ale kříženec). Barva by byla podle rodičů. Jestli máte i černé běžce, mohla by být i ta černá, ale na fotce vidím hlavně ty pstruhové, takže ty mladé s divokou by byly nejspíš divoké. U mě se povedl kříženec zakrslého čárkovaného kačera s pstruhovou běžkyní. Byl pstruhově zbarvený a tvarem zcela připomínal březňačku, nebyl zdvihnutý vůbec.

Přidejte reakci

Přidat smajlík