Ruský šroťák z Bazoše.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.12.2017 10:42

Dobrý den,

nekoupil jste někdo z Bazoše šroťáček pro slepice? Uvažuji o něm.

https://stroje.bazos.cz/inzerat/82888968/Kladivkovy-srotovnik-na-220V-4-sitka.php

Místo klasu kukuřice by se tam dal strčit tvrdý rohlík...možná i kosti z kuřete.

¨Není to sice žádný dělník, ale pro 15 slepic by to mohlo stačit.

Máte někdo nějakou zkušenost? Aby to nebyl nějaký šunt.

Děkuji. Honza.

5.12.2017 10:51
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Zdravím.nevypadá to nejhůř, ruské věci jsou dělány celkem masívní, ani ta cena není nijak drastická, naše jsou podobné, i větší.kdybych neměl již svůj, asi bych do něj šel.můj názor.

5.12.2017 10:56

2mazutak napsal(a):
Zdravím.nevypadá to nejhůř, ruské věci jsou dělány celkem masívní, ani ta cena není nijak drastická, naše jsou podobné, i větší.kdybych neměl již svůj, asi bych do něj šel.můj názor.

Souhlas!

5.12.2017 10:59

Dobrý den...co myslíte tím...naše jsou podobné? Hledal jsem samozřejmě nejdřív nějaký náš výrobek, ale v podobné cenové relaci jsem našel jen ten na plastovém barelu a ten ve mě nevzbudil moc důvěry...příliš mnoho plastu. Nebo jste myslel jiný?

5.12.2017 11:02
honzapm

XXX.XXX.182.25

Podobný jsme mívali. Šunt to nebyl. Teď ho ode mě má kamarád.
A slepice mu nesou jako divé, takže už víme, že je to tím šrotovníkem.

5.12.2017 12:40
Martas1978

XXX.XXX.144.29

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den...co myslíte tím...naše jsou podobné? Hledal jsem samozřejmě nejdřív nějaký náš výrobek, ale v podobné cenové relaci jsem našel jen ten na plastovém barelu a ten ve mě nevzbudil moc důvěry...příliš mnoho plastu. Nebo jste myslel jiný?

Zdravím, já mám ten na tom barelu.
Koupil sem ho starží, že s ním nic není, ale po třech mletí se spálil motor
To, ale nemění nic na tom, že sem za 1180Kč koupil novej motor a ted šrotuji a je to paráda
Je to určitě o názoru, záleží na vás do kterého pujdete.
Určitě neuděláte chybu ani u jednoho

5.12.2017 13:10
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Ano, právě ten s tím soudkem jsem měl na mysli, moc důvěry nevzbuzuje, ostatní jsou ještě dražší.to ten rus se mi zdá cenově rozumný.

6.12.2017 09:29
laying hen

XXX.XXX.166.107

Dobrý deň, tento šrotovník mám už dlhšie v hľadáčiku, poprípade zvažujem kúpiť nejaký zachovalý používaný. Viem, že je to vec názoru (nie je ani otázkou od zadávateľa) alebo reálnych skúseností, podľa mňa hlavný dôvod šrotovania obilia pre hydinu je ten, aby sa spojili rôzne komponenty zmesky- obilie, sojovy šrot, vápno, minerály a vitamíny. Vyrábam si vlastné zmesi, ktoré obsahujú plnotučnú sóju, hrach, vitamíny a minerály a CaCO3 vo forme gritu a 40% zmesky tvorí t.č. celá pšenica,30% hrachová drť veľkosti skoro ako pšenica. Moja znáška je posledný týždeň 39...38...37...38...38..38...39/ 39 sliepok. Ja pravdepodobne šrotovník kupovať nebudem, sliepka vie dobre na rozdiel od ošípanej tráviť celé zrno, ale nutne treba zaistiť vápenný grit a občas riečny piesok 0-4. Stolica je krásne formovaná a zbytky v nej nevidno. Kŕmim zo zásobníkového konusového krmítka "hríba", aby sa krmivo postupne zosypovalo a sliepky nemohli vyberať iba pšenicu.

Dajte si vyhľadať odborné články do google: "whole wheat or ground wheat laying hen" a dajte si preložiť, ak nevládnete angličtinou. Kŕmna hodnota celej pšenice môže byť dokonca vyššia ako pšeničného šrotu, hlavne ak šrotujete do zásoby, v dôsledku oxidácie živín na vzduchu + celú pšenicu sliepky nerozhadzujú. Už dlhšie som chcel zadať do diskusie skúsenosti kŕmenia celej pšenice alebo šrotu, tak dúfam, že to nevadí tu.

6.12.2017 10:48

Děkuji všem za názory...šroťáček jsem už objednal.

K poslednímu příspěvku: Z mé zkušenosti slípky nevybírají ze směsi celou pšenici ale naopak ji tam nechávají a dojde na ni až když vyžerou ostatní našrotované.
Právě aby nedocházelo ke ztrátě živin po našrotování...tak jsem hledal takhle malý šroťáček.
Velký mám, ale aby se ho vyplatilo pustit a potom vyčistit, tak musím našrotovat alespoň 100kg.
A to mají slípky pak na moc dlouho.
Tímhle koťátkem můžu šrotovat třeba obden.

Pokud bude zájem, mohu za čas napsat jak jsem spokojený.
Honza.

6.12.2017 11:03

Děkuji všem za názory...šroťáček jsem už objednal.

K poslednímu příspěvku: Z mé zkušenosti slípky nevybírají ze směsi celou pšenici ale naopak ji tam nechávají a dojde na ni až když vyžerou ostatní našrotované.
Právě aby nedocházelo ke ztrátě živin po našrotování...tak jsem hledal takhle malý šroťáček.
Velký mám, ale aby se ho vyplatilo pustit a potom vyčistit, tak musím našrotovat alespoň 100kg.
A to mají slípky pak na moc dlouho.
Tímhle koťátkem můžu šrotovat třeba obden.

Pokud bude zájem, mohu za čas napsat jak jsem spokojený.
Honza.

To by bylo bezva

6.12.2017 11:06
laying hen

XXX.XXX.166.107

Na vaše reálne skúsenosti so šroťákom budem zvedavý a možno ho časom predsalen zakúpim. Páči sa mi jeho skladnosť (malý). Ale zatiaľ ešte počkám, nemám dôvod. Sliepka je "zrnožrút", ak má k dispozícii celé zrno alebo šrot, mala by preferovať zrno. Tak to píšu odborné články a aj ja mám ten pocit, moje rozhodne hľadajú zrnká pšenice v zásobníku, každý deň sa nájde vyhodená hrachová drť mimo zásobníka, zjavne pre sliepky nie je hrach až taký chutný, ale pšenicu mimo zásobníka nevidím nikdy.

6.12.2017 11:10
laying hen

XXX.XXX.166.107

Na vaše reálne skúsenosti so šroťákom budem zvedavý a možno ho časom predsalen zakúpim. Páči sa mi jeho skladnosť (malý). Ale zatiaľ ešte počkám, nemám dôvod. Sliepka je "zrnožrút", ak má k dispozícii celé zrno alebo šrot, mala by preferovať zrno. Tak to píšu odborné články a aj ja mám ten pocit, moje rozhodne hľadajú zrnká pšenice v zásobníku, každý deň sa nájde vyhodená hrachová drť mimo zásobníka, zjavne pre sliepky nie je hrach až taký chutný, ale pšenicu mimo zásobníka nevidím nikdy. Maximálne má byť v zmesi 50% celej pšenice, ja mám 40%.

6.12.2017 11:15
honzapm

XXX.XXX.182.25

Moje slepice také nejvíce preferují celou pšenici, případně nabobtnalou.
Ale kukuřici celou nezobou, jenom červenou - ta je menší.
Takže kuku mají rády nadrcenou, nasekanou, ale šrot z ní ne, ten nechávají.
No a hrách zelený nežerou vůbec. Hrách žlutý ano, ale opět - namočený (celý).
Takže hrách jim den-dva před zkrmením musím namáčet, pak ho jakž takž jí.
Obecně mi ale na hrách a soju kašlou. Pšenice a slunečnice vede.

6.12.2017 14:31
bery25

XXX.XXX.107.190

Tak musim suhlasit, cela psenica je top, cela kukurica ani nahodou, nechce ju nikto, ani bress, plymut ani amrox, samozrejme sroty podla rocneho obdobia, v lete menej a v zime viacej.

6.12.2017 18:26
wyandotte

XXX.XXX.114.225

No ja mam presne inu skusenost. Ked ucim odchovy na zrno tak dostavaju hlavne psenicu casom kukuricu ktoru nechcu ale po par tyznoch sa tak nanu naucia ze vyberaju kuricu ako prvu.

8.12.2017 11:12
klop.p

XXX.XXX.128.24

Kosti ani omylem! Zacpou síto, z rohlíku bude mouka ne strouhanka. Jinak dobrá mašinka.

4.1.2018 12:01

Tak už jsem několikrát šrotoval a všem, kteří váhají mohu doporučit.

Šroťáček přišel ze Slovenska PPL za 2 dny...v pořádku. Přišrouboval jsem ho z boku na starý kancelářský stůl, pod něj jsem postavil papírový soudek(50l) a už to jede. Testoval jsem ty hrubší síta...3-4-5 mm a nechal jsem tam to největší-5mm. Padá z toho taková krupička a zdá se, že slípkám to vyhovuje. Šrotuji pšenici, ječmen, kukuřici, hrách a vojtěškové granule...je z toho krásná směs, přidám plastin a cca 20% celé pšenice.
Jediné, co jsem musel vyřešit, je kryt násypky. Když dochází zrno v násypce, tak to hodně práší zpět ze šro´táku do násypky. Vyřešil to plastový pekáček po dětech na hraní.

Takže :

5.1.2018 16:19

Tak už jsem několikrát šrotoval a všem, kteří váhají mohu doporučit.

Šroťáček přišel ze Slovenska PPL za 2 dny...v pořádku. Přišrouboval jsem ho z boku na starý kancelářský stůl, pod něj jsem postavil papírový soudek(50l) a už to jede. Testoval jsem ty hrubší síta...3-4-5 mm a nechal jsem tam to největší-5mm. Padá z toho taková krupička a zdá se, že slípkám to vyhovuje. Šrotuji pšenici, ječmen, kukuřici, hrách a vojtěškové granule...je z toho krásná směs, přidám plastin a cca 20% celé pšenice.
Jediné, co jsem musel vyřešit, je kryt násypky. Když dochází zrno v násypce, tak to hodně práší zpět ze šro´táku do násypky. Vyřešil to plastový pekáček po dětech na hraní.

Takže :

Děkujeme za info

24.2.2018 11:58

Odkedy som kúpil malý lis na pelety, už nešrotujem. Len to tie slepice vyhŕňali, preberali... Teraz si zarobím vlastnú zmes obilnín, zamiešam tam aj lucerkové granule a vitamíny + krmne vápno,... a bez šrotovania to preženiem cez granulátor (100kg/hod, priemer 3mm) Ani granulka nevyjde na zmar. Chovám morky a bressky zatiaľ sa nesťažovali.

24.2.2018 16:35
rischanova

XXX.XXX.5.6

Dobrý den prosím. kde jste koupil ten lis a za kolik?

24.2.2018 17:33

Kúpil som tu: http://aela.sk/peletizacne-lisy-op-serie/ za €1080 + 105 matrica 3mm (originál je tam 6mm) + doprava
Ak sa to niekomu zdá byť reklama, kludne to zmažte.

28.11.2018 20:05
dreamlife

XXX.XXX.12.1

od kamaráta som dostal sudový šrotovník domácej výroby o objeme cca 100litrov so slabým 2,2kw motorom, navyše len 1400otáčkový. Doma mám jeden motor je to 7,5kW 2900otáčkový. Tak som len prehodil motory, kvôli posúdeniu hmotnosti a na šrotovníku urobil protizávažie. (7,5kw motor má totiž 78kg namiesto 30kg pôvodnej hmotnosti motora)....
Predtým, ako dám prerobiť hlavu s nožami na väčší priemer, chcem počuť váš názor na použitie tak silného motora.
šrotovat budem nárazovo napr. 4 -5 vriec jačmeňa, pšenice, kukurice. Sem tam seno...
Poradte prosím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík