Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.12.2017 21:48
Skyrra

XXX.XXX.234.11

Prosím Vás, vie mi niekto vysvetliť/ukázať ako vyzerá wyandotka zlatá splash?

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.12.2017 21:59

Skyrra napsal(a):
Prosím Vás, vie mi niekto vysvetliť/ukázať ako vyzerá wyandotka zlatá splash?

Https://www.youtube.com/watch?v=KafzfD5X_Mw

10.12.2017 22:02
Skyrra

XXX.XXX.234.11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Https://www.youtube.com/watch?v=KafzfD5X_Mw

Čiže to je to isté ako keď čítam v inzerátoch wyandotka zlatá, bielo lemovaná?

10.12.2017 22:15

Skyrra napsal(a):
Čiže to je to isté ako keď čítam v inzerátoch wyandotka zlatá, bielo lemovaná?

Ne:D

Nebo takhle, fenotypově mohou být hodně podobné. Ale genotypově je to jiné.

Ono. Mno. Slepice může být nositelkou modifikátorů zbarvení, které mění výsledný odstín eumelaninu. Bez jakéhokoliv modifikátoru máte wyandotku zlatou, černě lemovanou. Ten černý okraj způsobuje právě eumelanin.

Nebo máte modifikátor, vlohu modrou barvu. Heterozygot Bb je wyandotka zlatá, modře lemovaná. Homozygot bb je splash. Splash je "skoro" bílá. Taková špinavě bílá. Občas jsou v ní černá nebo šedivá, vlastně modrá pírka.

No a kromě vlohy pro modrou existuje další modifikátor eumelaninu, dominantní bílá. S modrou to nemá nic společného, ty dva geny spolu mají společného jen tolik, že působí oba na jeden znak. Dominantní bílá je mnohem silnější vybělovač než modrá. Homozygot II má všechna místa, kde by normálně byl eumelanin, zcela bílé. Heterozygot Ii má také všechna místa s eumelaninem bílá, ale ne úplně, tu a tam mohou koukat černá pírka. Takže je podobný splash, ale splash je o fousek špinavější.

Takže na dvorku si rozdílu možná ani nevšimnete, ale jestli máte zlatou, bíle lemovanou nebo zlatou, splash lemovanou má zásadní vliv na to, jakého partnera takovému zvířeti zvolíte.

11.12.2017 11:19
Skyrra

XXX.XXX.234.123

Rozumiem, ďakujem za info.
Je to ťažšie ako som čakala, bohužiaľ, hoci pozerám tie videá a fotky na internete, nejak nevidím medzi nimi rozdiel. Hoci chápem, že splash by mala byť trochu fľakatejšia.
Mám sliepku zlatú, čierno lemovanú a chcela som k nej splash kohútika, no asi je nad moje sily rozoznať od seba bielo lemovanú a splash.

11.12.2017 12:55

Skyrra napsal(a):
Rozumiem, ďakujem za info.
Je to ťažšie ako som čakala, bohužiaľ, hoci pozerám tie videá a fotky na internete, nejak nevidím medzi nimi rozdiel. Hoci chápem, že splash by mala byť trochu fľakatejšia.
Mám sliepku zlatú, čierno lemovanú a chcela som k nej splash kohútika, no asi je nad moje sily rozoznať od seba bielo lemovanú a splash.

Tak nakupujte podle toho, co prodává a chová prodávající, ne? wyandotka zlatá bíle lemovaná je oddělený barevný ráz, z ničeho se nevyštěpuje a do ničeho se nemnoží. wyantotka splash vzniká v chovu modrých. takže pokud někdo chová zlaté bílé lemované, tak kohout bude zlatý bílý lemovaný. vy potřebujete chovatele modrých.

11.12.2017 13:05
Skyrra

XXX.XXX.234.123

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak nakupujte podle toho, co prodává a chová prodávající, ne? wyandotka zlatá bíle lemovaná je oddělený barevný ráz, z ničeho se nevyštěpuje a do ničeho se nemnoží. wyantotka splash vzniká v chovu modrých. takže pokud někdo chová zlaté bílé lemované, tak kohout bude zlatý bílý lemovaný. vy potřebujete chovatele modrých.

Áno, samozrejme, ale už sa m viackrát stalo, že dotyčný ponúkal niečo iné než reálne mal, prípadne ani nevedel sám čo predáva. V tom som myslela, že je to ťažšie, ak ja sama neviem odhadnúť či je to bielo lemovaná alebo splash :). No už som našla jedného pána, ktorý vraj chová zlaté, modro lemované tak sa mu idem ozvať.

Přidejte reakci

Přidat smajlík