Dobry den, po precteni zdejsich diskuzi o firme kavapo bych od nich nerad nakoupil. Ale chci si poridit asi kurice modre neboli hybrid dominant, jetsli jsem to spravne pochopil. Mohl bych se zeptat jestli nevite o nejakem overenem nejlepe mensim prodejci ve stredoceskem kraji. Dekuji moc za rady, v inzerci jsem nic nenasel
Dobrý den,
mohu doporučit Drůbežárnu Hořešovice.
Bral jsem od nich asi 3x, nikdy jsem ani v autě nezahlédl nějaké vyloženě
špatné zvíře.
Spolupracují se sítí Jednota (COOP), takže v určené termíny můžete
mít předem objednané slepičky přímo před Vaší Jednotou.
Nebo se prostě domluvte s drůbežárnou jakkoliv osobně.
Stránky nemají úplně aktuální, tak jim zavolejte nebo napište mail.
Ing. Štráfeldová Vám během několika dnů určitě odepíše.
http://www.drubez-horesovice.cz/slepice-slepicky-kurice.php
Dále znám např. Drůbež Červený hrádek.
Rozvážejí opět po velké části ČR.
Na Facebooku aktuálně presentují současný stav a věk slepiček,
jak rostou, jak se vyvíjejí, tudíž je zájemce může sledovat a udělat
si obrázek o kvalitě a o presentaci firmy.
http://www.drubezcervenyhradek.cz/chov-drubeze/
Dál se mrkněte třeba přímo na stránky Dominant CZ,
zda se u Vás nenachází někdo další.
http://dominant-cz.cz/distributori/
honzapm
napsal(a):
Nic takového. Shánět 4 rýnské soudružky :).
Tak s těmi najisto počítám od Olympionika, budu mu koncem února taky volat. Tedy pokud mi bude ochoten odprodat kuřičky, líhnout nic neumím, nehodlám se do toho pouštět. Nerada bych něco pokazila.
Vy máte nádherné vlašky, ale ty jsou soudružky přelétavé, moc chytré holky. Proto také chováme ovce a ne kozy. Kozy jsou také moc chytré soudružky, co nepodlezou to přelezou. Hop hop. Co neokoušou, to otrkají. A na to jsem moc velká zahradnice. Pohrávám si s myšlenkou pořídit si ovečku na mléko.
To by mě zajímalo, kde se berou ty fámy, že vlašky rády létají?
Asi mám nějakou specializovanou odrůdu vlašek, Vlaška ochočená, drzá.
Jedna potvora je tak ofrklá, že mi vleze i do náruče a zobe z ruky.
Když klade, tak s ní můžu dělat co chci - dívat se, kolik je pod ní kousků,
a různé další alotrie. A s ní to ani nehne a sedí si dál a povídá mi.
Nevím kde to lidi berou, taky nemám problém, a pokud tak v prvním roce a vyřeším to jednoduše...
největší příčina dle mně je ztísněný prostor a nějaké vyplašení něčím co neznají... jinak v pohodě..
nejvíce mi zlobily minorky, mooooc rádi nocleh na stromě
Na ty rýnský snad už taky abych zavolal néé?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Janinko ja sa prihováram za tie rynské, je to naozaj tak že mate veľkú náruč aj pre svoje zvieratka, darujte ju niečomu čo by malo mať budúcnosť a nie hybridkam. Ak ich ľudia nebudú kupovať tak ich prestanú doslova vyrábať. Ja som histaminík a vajičko mnou chovanej sliepky môžem bez problému zjesť ale od hybridky mi už robí problém tak zrejme tam niečo nie je až také super čo by sme mali vyzdvihovať. Každé gazdovské plemeno je úžasné, ja sa teraz vidím v maranskach a nič pre mňa nebolo krajšie ako malé kuriatka, zrejme preto všetky prežili bez ujmy. Je to trochu vyšší level ale neskutočne obohacujúci aj ked sú to teraz potvory ktoré som veľmi rozmaznala a ka by vedeli hovoriť tak by bolo beda čo všetko mi hovoria ked prídem len tak na prázdno k ním. Minule som sa hanbila, vystúpim z autobusu a na mojom dvore úžasný krík bežcov a sliepok. Všetko to bežalo ku mne aj s mačkami ked som otvorila bránu - no nemiluj ich.
Atigram-právě přemýšlím, že oslovím pana Jana, zda nebude mít k rýnským od Olympionika také nějakou vlašku, že bych zapoměla na hybridky, a všimnu si vašeho příspěvku! Děkuju moc. Moc ráda chovám, všechno, ovce, králíky, psy, kocoura, teď i slípky. Opravdu na vás dám. Ale musím sehnat kuřičky malé, líhnout to ne, to se obávám.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Urobila ste mi radosť a verte že aj vy budete mať ohromnú radosť z prekrásnych sliepočiek a je jedno pre aký druh sa rozhodnete a teším sa na nové príspevky o prírastkoch u vás.