Ni+Pa
napsal(a):
Dobrý den,
také v barevném rázu vaší oblíbené barvy jsou husy pomořanské divoké... Housata si vysedí sama.
Jsou velmi dobré matky...
Chovam par rokov Pomoranske husi, no poviem pravdu - Suchovky a husi stredneho razu su pre zaciatocnika urcite lepsie. Kedze pomoranska hus je tazke plemeno stretaval som sa s problemami pri liahnuti, zo strany husi. U Suchovskej som sa vobec o liahnutie nestaral. Tento rok som si zadovazil aj kvocku (odskusanu husku co mi zarucene vysedi mlade) k mojej pomoranke. Ak mi tento rok dopadne tak ako posledne roky, koncim s husou pomoranskou a naspat sa vraciam k mojej favoritke suchovskej.
Gorran
napsal(a):
Ni+Pa - Vy chovate pomoransku divoko sfarbenu?
Nene máme strakaté, ale ty divoké se mi taky moc líbí... Možná někdy až si uspořádáme zadní dvorek.
Gorran
napsal(a):
Krasne, ten gunar je u vas v cechach ma jeden o kom viem tie sede pomorany, velmi kvalitne zvierata.
No bohužel o tohohle housera jsme přišli
Naštěstí jsem sehnala jiného. A taky tak pěkného. Je sice rok 2017 ale už teď je vidět že je chlapák...
Je to ten uprostřed. Z leva a prava jsou husky.
Ni+Pa
napsal(a):
No bohužel o tohohle housera jsme přišli
Naštěstí jsem sehnala jiného. A taky tak pěkného. Je sice rok 2017 ale už teď je vidět že je chlapák...
Je to ten uprostřed. Z leva a prava jsou husky.
Ja mam teraz tiez novy chovny par. Huska je dvoj rocna a gunar 2017. Uz zacal pojimat husi. Mate krasne zvierata, mozno sa vam ozvem pre nieco do chovu ;) Odkial ste?
kohut
napsal(a):
Pre GORRAN. povedzte mi prosím- čo je v chovateľstve " zaručené" ?
V týchto pripadoch co som pouzil ten výraz znamená, že ma pud kvokavosti zachovany, a ta druha uz minulý rok vysedela mlade. Nechytajte ma tu za slovicka, a radšej radte mladym a novozacinajucim chovateľom namiesto takych pripomienok. Take podobne nieco tu nedavno bolo riesene cez admina ohladom pana Petra. Chcete dosiahnut to, ze tu uz ziadny chovateľ radšej nic nenapise z obav takychto narazok?
Napisat to inac? Na svete nic nieje zarucene, no nehrajme sa tu tak. Typický slováci.
Dobrý den!
Minulý rok na podzim jsem si koupil housera a dvě husy Landeské a na jaře mi obě dvě spolehlivě vyseděli a odvodily housata! Ale... lepší plemeno na větší šanci mít housata je husa Česká bílá, měl jsem jich čtyři a jednoho housera a nebylo jaro, co jaro aby mi tyhle malé husy nevyseděli a neodvodily housata jsou FANTASTICKÉ! T. (foto net).
M.CH.T
napsal(a):
Dobrý den!
Minulý rok na podzim jsem si koupil housera a dvě husy Landeské a na jaře mi obě dvě spolehlivě vyseděli a odvodily housata! Ale... lepší plemeno na větší šanci mít housata je husa Česká bílá, měl jsem jich čtyři a jednoho housera a nebylo jaro, co jaro aby mi tyhle malé husy nevyseděli a neodvodily housata jsou FANTASTICKÉ! T. (foto net).
Ako to u vas bolo z liahnutim husat? Nesnazili sa tie co sa im ešte nevyliahli husatka dostat k tym co uz husata mali? Ze ci neboli take ziarlivky. Alebo ste ich mali všetky oddelene od seba?
Gorran
napsal(a):
Ako to u vas bolo z liahnutim husat? Nesnazili sa tie co sa im ešte nevyliahli husatka dostat k tym co uz husata mali? Ze ci neboli take ziarlivky. Alebo ste ich mali všetky oddelene od seba?
Husa česká má tendence opustit vlastní hnízdo a jít za volajícími housaty. Dá se tomu předejít nasazením vajec pod všechny husy najednou. Tu první necháme sedět na podkladcích a vejce jí podložíme až když si sedne poslední. Většinou husy nesou stejně +- 7-10 dní. Na hnízdo mi sedaly skoro stejně (max rozdíl byl u 3 husí týden).
Pokud by jste nasazoval pod husy tak, jak budou nasedat, musíte husu s vylíhlými housaty okamžitě po vylíhnutí oddělit z doslechu, aby je další husy neslyšely. Jinak vám z hnízd slezou. Dana.