Zdravím,
prosím o radu...rád bych si pořídit na zahrádku cca.3 slepice a nevím jaké plemeno si pořídit...mohl by mi někdo kdo už má zkušenosti dát pár rad.
Slyšel jsem že jsou plemena co nekvokají...co je na tom pravdy?
Chci jen slepice...bez kohouta
Osobně mám připravený zateplený kurník s malým výběhem 2 x 1,5 metru...vím že to asi není moc velký prostor, ale pro větší už není místo.
Nějaké ty parametry co by se mi líbilo:
1. slepice co moc nekvoká...
2. slušnou snášku vajec
Nic víc není podmínkou.
Dále pokud mi můžete doporučit nějakého slušného prodejce na Ústecku, Mostecku nebo Lounsku budu rád.
Předem děkuji David.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak to je síla,2 x 1,5 metru. Možná to ale nějaká plemena unesou.
igor11
napsal(a):
Zdravím,
prosím o radu...rád bych si pořídit na zahrádku cca.3 slepice a nevím jaké plemeno si pořídit...mohl by mi někdo kdo už má zkušenosti dát pár rad.
Slyšel jsem že jsou plemena co nekvokají...co je na tom pravdy?
Chci jen slepice...bez kohouta
Osobně mám připravený zateplený kurník s malým výběhem 2 x 1,5 metru...vím že to asi není moc velký prostor, ale pro větší už není místo.
Nějaké ty parametry co by se mi líbilo:
1. slepice co moc nekvoká...
2. slušnou snášku vajec
Nic víc není podmínkou.
Dále pokud mi můžete doporučit nějakého slušného prodejce na Ústecku, Mostecku nebo Lounsku budu rád.
Předem děkuji David.
Japonky.

Kašlete na blbý keci výše a pořidte si klidně nějaké zdrobnělé velsumky nebo něco podobného.O výběhu se sice nedá moc mluvit, ale pokud budete mít dosttečně vybavený kurníček, pod nim popeliště a výběh udržovaný a částečně zastřešený, tak se budou mít i tak fajn.Hlavně jim dopřát nějakou tu hlávku zelí na ozobávání a pro zábavu a pokud se nebudou nudit, budou spokojené.Pokud bude možnost je občas pustit do zahrady na výlet, bude to pro ně jen dobře.
Mě se fakt líbí tak neustálá kritika všech tady, ale když vidím, jak někteří chovatelé(množitelé) mají i 20 ks na takovém prostoru tak se u vás můžou mít zlatě.Né každý má možnost mít je na 2 hektarovém placu, to by si každý chytrák tady měl uvědomit.

napsal(a):
Kašlete na blbý keci výše a pořidte si klidně nějaké zdrobnělé velsumky nebo něco podobného.O výběhu se sice nedá moc mluvit, ale pokud budete mít dosttečně vybavený kurníček, pod nim popeliště a výběh udržovaný a částečně zastřešený, tak se budou mít i tak fajn.Hlavně jim dopřát nějakou tu hlávku zelí na ozobávání a pro zábavu a pokud se nebudou nudit, budou spokojené.Pokud bude možnost je občas pustit do zahrady na výlet, bude to pro ně jen dobře.
Mě se fakt líbí tak neustálá kritika všech tady, ale když vidím, jak někteří chovatelé(množitelé) mají i 20 ks na takovém prostoru tak se u vás můžou mít zlatě.Né každý má možnost mít je na 2 hektarovém placu, to by si každý chytrák tady měl uvědomit.

ladd
napsal(a):
Pro tři vynesené slepice z klece to bude ráj.
Zdravím,
děkuji všem za reakce a rady...jsem si plně vědom, že ten výběh 2x1,5 metru je malý, ale to místo prostě už nemám...slepičky bych moc rád.
Inspiroval mě kolega, který si před pár měsíci pořídil slepičky (6 ks) a má zateplený kurník a má výběh 4x1,5 metru...donesl si nějaké zubožené slípky, z velkochovu, když jsem je viděl, tak jsem čučel...byli ve špatném stavu...peří místy vůbec neměli, byli poklované...ze začátku prý byli trochu mimo zmatené, nenesli...nedávno jsem u něj byl asi po 8 týdnech a opravdu jsem se nestačil divit jak se slípky mají k světu a už na první pohled to opravdu vypadá jako slípka jsou v mnohem lepším stavu ( vitalita, opeření atd.)...začali mu snášet pravidelně cca.4 vajíčka denně (6 slípek).
Z toho plyne, že se tedy podívám po nějaké té slípce z velkochovu...věřím, že těm by mohlo být i na tomto malém prostoru lépe.
Děkuji ještě jednou všem
David.
Igor11 fandím vám, hnusí se mi klecový chov. Jen slípky vemte až bude teplo, zpočátku, než se opeří, musí mít alespon kolem deseti stupňů https://www.facebook.com/slepicevnouzi/.
Můžete zkusit plemeno Zdrobnělá Velsumky, když budete mít dobře zajištěny kurník, tak myslim že by nebyl problém! T. (foto net).
Já začátečník mám wyandotku zdrobnělou. Po čtení diskuzí jsem měla skoro deprese, že trápím drůbež ve výběhu 4*5m. Denně jsou 3hod na dalších 600m- pouštím je v 10hod a po 1hod se sami vrací do výběhu. Byla jsem si pro nového kohouta. Pán je velmi úspěšný chovatel. Většina skupin by v našem výběhu jen koukala... máme tam lísku, na tu věším jablka.2 květináče s nasetým obilím(střídám je), misku na trávu, plevel a slupky z kuchyně, popeliště pod kurníkem...a u něj navzdory všemu ty jeho slípky vypadají spokojeně. Stará se o ně s láskou.
Ono to nebude jen o prostoru...