Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2018 22:04
Jura333

XXX.XXX.106.63

Dobrý den,
začínám s chovem 12 ks kuřic Dominant, chci krmit krmnou směsí a pšenicí ze závěsných plastový krmítek. Je lepší směs s pšenicí např. v poměru 50:50 smíchat a krmit jen z jednoho krmítka nebo dát 2 krmítka zvlášť směs a zvlášť pšenici ? Krmítka budou v oplocené a zastřešené voliéře u kurníku + celodenní výběh cca 600m v oploceném sadu.
Děkuji za radu smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.1.2018 04:57

Jura333 napsal(a):
Dobrý den,
začínám s chovem 12 ks kuřic Dominant, chci krmit krmnou směsí a pšenicí ze závěsných plastový krmítek. Je lepší směs s pšenicí např. v poměru 50:50 smíchat a krmit jen z jednoho krmítka nebo dát 2 krmítka zvlášť směs a zvlášť pšenici ? Krmítka budou v oplocené a zastřešené voliéře u kurníku + celodenní výběh cca 600m v oploceném sadu.
Děkuji za radu smajlík

Dobrý den,
za mě doporučuji krmení dávat do krmítek už namíchané. Mohlo by se totiž stát, že budou žrát jen granule a pšenice tam zůstane nebo opačně.

12.1.2018 08:58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,
za mě doporučuji krmení dávat do krmítek už namíchané. Mohlo by se totiž stát, že budou žrát jen granule a pšenice tam zůstane nebo opačně.

Odskušané, u mňa išla iba pšenica a zmeska ostala a ešte potom taký týždeň aj v zmiešanom ostavala vždy zmeska, až neskôr sa naučili všetko.
Pravda tiež je že jedná sliepka žrala práve iba zmesku.

12.1.2018 09:01
laying hen

XXX.XXX.166.107

Vaša denná kŕmna dávka u nosníc Dominant môže byť cca 1500-1600 gramov krmiva, ak nebudú ešte konzumovať nejaké odpady z domácnosti, +niečo nájdu vo výbehu a pod.
Ak to urobíte tak, že im to dáte osobitne do 2 kŕmidiel, tak pri Vašom počte kuřic im dajte do jedného kŕmidla 750gr pšenice a do druhého zmesku v akomkoľvek množstve. Ak by im vyhovovala viac pšenica, proste jej viac ako tých 50% celkového množstva nebude. Uvidíte po pár dňoch a prispôsobíte sa. Na jar-jeseň samozrejme si viac potravy nájdu aj vo výbehu. Prípadne to zmiešajte, niekedy ale sliepky preferujú celú pšenicu a môžu krmivo (zmesku) vyhadzovať aj z tubusov. Mám to podobne, je zmiešaná celá pšenica ku zmeske. Ak je zmes homogénna, teda bez celej pšenice, menej vyhádžu pomimo zásobníkov.

12.1.2018 10:26
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Navlhčená zmeska by sa mala dávať ráno a po spotrebovaní, pšenica ad libidim k dispozícii celý deň.

12.1.2018 10:32
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

mamkamaria napsal(a):
Navlhčená zmeska by sa mala dávať ráno a po spotrebovaní, pšenica ad libidim k dispozícii celý deň.

Přesně tak to dělám. Ráno dám směsku s tvarohem nebo kyškou, nastrouhanou mrkví, řepou atd. Do toho drcené skořápky. Milují povařené šlupky ze zeleniny, řepy. Pšenici s trochou ječmene a trošinkou slunečnice stále v jiném krmítku.

12.1.2018 17:53
Jura333

XXX.XXX.106.63

Děkuji všem za odpověď, každý krmí trošku jinak tak uvidím co slepicím bude více vyhovovat Jen mě nenapadlo směsku vlhčit - pšenici jim občas namočím.

12.1.2018 19:49
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Jura333 napsal(a):
Děkuji všem za odpověď, každý krmí trošku jinak tak uvidím co slepicím bude více vyhovovat Jen mě nenapadlo směsku vlhčit - pšenici jim občas namočím.

Pšenicu je dobré nielen namočiť, ale naklíčiť a zmesku navlhčiť acidofilným mliekom, tvarohom, bielkom.

Přidejte reakci

Přidat smajlík