Uživatel s deaktivovaným účtem

VeruneckaS
napsal(a):
Může kohout pojímat kohouta, ? Myslela jsem, že máme dvě slepice a dva kohouty co se nám v létě vylíhli. Ale teď jsem viděla našeho starého kohouta jak pojímá toho mladého. Je to možné, nebo se jedná o slepici?
Pokud se ten druhý nechal, tak je slepicí :D.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.222
Áno, je to možné. Starý kohút je dominantný, tak si dovolí niečo také. Musíte sa rozhodnúť len pre jedného kohúta, lebo neskôr by sa aj tak bili.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Áno, je to možné. Starý kohút je dominantný, tak si dovolí niečo také. Musíte sa rozhodnúť len pre jedného kohúta, lebo neskôr by sa aj tak bili.
Není pravda :D pokud je dost místa a slepic, je možné mít i víc kohoutů. a nějaký bude šéf a nějaký podřízený, ale když se šéf začne sápat na podřízeného, ten druhý se fakt nenechá opojímat jako svolná slepice, která drží.

Pošlete foto, tím to vyřešíme :).

No to bílé je na 99,9% slepička a ne kohout..

VeruneckaS
napsal(a):
A ti ostatní? Bylo mi totiž řečeno paní od které slepice mám, že se tyto kuřata poznávají podle barvy, že jsou tak vyšlechtěny, že bílí jsou kohouti a hnědé slepice. Já jsem úplný začátečník, mám je od jara a v srpnu se mi vylíhli tito.
Ano ale to platí jen u originálu. Tohle už je další generace a tam už to neplatí. Já tam vidím 3 slepice a kohouta.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.231
VeruneckaS
napsal(a):
Tak tady jsou fotky. Děkuji za posouzení.
Ja tam vidím len jedného kohúta a tie biele sú určite kuričky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.231
VeruneckaS
napsal(a):
A kohout je tedy který?
Kohút je ten červený.

VeruneckaS
napsal(a):
Který prosím? Mám tam dva kusy mladé tmavé a dva bílé. Takže obě bílé slepičky a jeden z těch hnědých kohout?
Ne kohout je jen ten starý. Ty 4 maldé kusy jsou slepičky ! Gratuluji!

VeruneckaS
napsal(a):
Fakt? To není možné, mám radost. Nechci totiž žádného zabít... Starého poznám...
Ano.

Žádné jsou to kříženci nosných hybridů.

VeruneckaS
napsal(a):
Ano na druhé fotce je můj starý kohout. Ti čtyři mladí jsou jeho potomci, vyseděla mi je slepice loni v srpnu. A můžete mi ještě někdo, prosim, napsat, co to je za plemeno?
No, primárně ale musíte přeci vědět vy, jaká vejce jste nasadila. Pokud to byla oplozená vejce vašich slepic a tohoto kohouta, pak asi víte, co vám doma běhá na dvorku, ne? Nemáme foto starých slepic, jen otce-kohouta, těžko se 100% posuzuje. Ale stále přemýšlím nad radou, že podle barvy se poznají slepice od kohoutů...u jednodenních kuřat některých plemen podle určitých prvků kresby, ale takhle "jednobarevně", tak to jsem ještě neslyšel Každopádně lze jen závidět, pokud se vám vylíhly 4 kuřata a všechno to jsou slepice
VeruneckaS
napsal(a):
Tak tady jsou fotky. Děkuji za posouzení.
Všetko tu bolo povedane, ten kohut ale musi mat minimalne 2 roky podla tych ostrohov a je to nieco okolo hempsirky, mozno aj čistý hempsir, ostatne su sliepocky miesanky. Podla farby sa da rozlisit hybrid isa braun. Tie su cervene sliepky a biele kohuty. Alebo rodofarebne sliepky. No na tieto témy mate ešte cas, studujte, ucte sa a pytajte sa. Neskor budete radit aj vy.
Tady máte kvocnu. Vylihlo se mi jich 5. To o tom barevném rozlišení mi řekla paní, od které mám slepice a starého kohouta. Tak nevím... Ale pokud mám 4 slepičky tak jen dobře...
Tak ta kvocka je hybrid isa braun. U nich sa to takto podla farby rozlisuje uz od vyliahnutia. Kolorsexing sa to vola, a ulahcuje to predajcom rozdelenie podla rodu kurčiat. Ďalšie mixovanie uz farby rozhodi. Cize moze byt, ze mate biele sliepocky, ale aj cervene. Ako je to vo vasom pripade. Teraz mate pekný kmeň na produkciu vajec.
Som trochu zaskoceny kvokanim tych hybridov, ale stretol som sa uz aj s tym.
VeruneckaS
napsal(a):
Taky jsem byla překvapená, ze sedla a vyseděla mi kuřata. Mně úplnému začátečníkovi, měla jsem v tu dobu slepice asi 3 měsíce. Asi štěstí začátečníka a nebo nejblbější sedlák má největší brambory.
Aspon vam ukazala, aka je to krasna odmena pre cloveka za jeho starostlivost. A nezobrala vam chut do chovatelstva pripadnym nezdarom.