Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2018 19:16
achula

XXX.XXX.79.26

Dobry vecer, jsem zmatena a prosim o radu. Od 1. ledna mi zacaly snaset moje kurice, mam 4. Takze nyni mladé slepice. Hned prvni vejce byly vystavni. Slépky maji normalni prirozeny rezim; rano z kurniku ven a maji celou louku k dispozici, krmim smesi pro slepice, nedavno jsem zacala pridavat rozdrcené skorapky. Vodu maji stale k dispozici, jelikoz u nas jen prsi a prsi. Denne nachazim 2 az tri vejce ktera jsou uplne normalni. Vcera jsem nasla jedno vejce s extremne slabou skorapkou a dnes rano uz dve vejce prakticky bez skorapky. nasla jsem jeden zaprtek coz znamena ze mladsi slépka zacala tedy snaset az dnes, tak mi doslo ze od 1. ledna jsem dostavala vejce jen od 3. Zaprtek je v poradku s peknou skorapkou. ted' vecer jdu zavrit kurnik a vidim na zemi pod bidylky rozplacla dve vejce jen v blane. Pritom slépky od zacatku ukazkove snaseji do hnizd. Dnes to tedy dohromady dela 5 vajec ale ja mam jen 4 slépky. Denne sbiram vejce takze vim ze tech 5 je za dnesek, jak je to mozné ze snaseji tak moc? A blbe, protoze takhle mam ztraty. Porad'te prosim, dekuji.

20.1.2018 20:42
Kutilka

XXX.XXX.50.232

Podívejte se do starších vláken, už se tady vícekrát řešily vejce bez skořápky a i dvě vejce denně

20.1.2018 22:16
Alik1986

XXX.XXX.181.200

Nedavajte im zmesku.Na luke si nahrabu.Davajte zatial len zrno a ked tak trochu zmesky.

20.1.2018 22:28
achula

XXX.XXX.79.26

Alik1986 napsal(a):
Nedavajte im zmesku.Na luke si nahrabu.Davajte zatial len zrno a ked tak trochu zmesky.

Aha tak to je tou smesi? Ze to akceleruje tvorbu vajec? Diky za radu zkusim dat jen psenku.

21.1.2018 09:14
ovecka

XXX.XXX.180.37

achula napsal(a):
Aha tak to je tou smesi? Ze to akceleruje tvorbu vajec? Diky za radu zkusim dat jen psenku.

Váš závěr, že je to tou směsí, je ne zcela správný. Pokud nyní vysadíte zcela směs, tak to bude ode zdi ke zdi. Na vině je nevyrovnaná krmná dávka, ve vašem případě obsahuje příliš bílkovin. Myslím si, že by stačilo dávat směs pouze tak z 1/3-1/2 dávky, podle počasí (v létě méně). Pokud nyní v zimě ji zcela vysadíte, tak slepice přestanou snášet a navíc je nebezpečí, že se rozpeří a neponesou několik týdnů vůbec.
Druhou otázkou je zdravotní stav slepic. Mohou také mít problémy s vejcovody a ty také mohou způsobit poruchy tvorby vajec. Pokoukejte do starších diskuzí. Dana.

21.1.2018 11:35
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Zacaly mi snaset kuricky, krmim psenice + granule pro nosnice, ale 2:1, psenici miluji, granule pro doplneni mineralu...+ tvaroh, kys.mleko, u nas je teplo, tak stale zelena zahrada..vajicka maji krasna, tvrde skorapky..

22.1.2018 17:32
achula

XXX.XXX.79.87

ovecka napsal(a):
Váš závěr, že je to tou směsí, je ne zcela správný. Pokud nyní vysadíte zcela směs, tak to bude ode zdi ke zdi. Na vině je nevyrovnaná krmná dávka, ve vašem případě obsahuje příliš bílkovin. Myslím si, že by stačilo dávat směs pouze tak z 1/3-1/2 dávky, podle počasí (v létě méně). Pokud nyní v zimě ji zcela vysadíte, tak slepice přestanou snášet a navíc je nebezpečí, že se rozpeří a neponesou několik týdnů vůbec.
Druhou otázkou je zdravotní stav slepic. Mohou také mít problémy s vejcovody a ty také mohou způsobit poruchy tvorby vajec. Pokoukejte do starších diskuzí. Dana.

Na druhy den - vcera a dnes jsem nasla zase po 2ks uplne normalnich zdravych vajec...nechapu. Teda jsem rada za to ale nechapu.

13.3.2018 20:06
fordon

XXX.XXX.111.110

Dnes som nasiel nieco taketo... to mensie je 56g.

Přidejte reakci

Přidat smajlík