Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, jelikož su začínající chovatel ovcí a drůbeže (slepice, perličky a krůty), tak mě zajímá jestli mohou tyto druhy spolu vycházet ve chlívku? Výběh mám asi 100m2, ale všechny příbytky musím přistavovat tak mě zajímá jestli s už vyjmenovanou drůbeží vydrží dvě ovce v noci zavřené aniž by si nějak uškodili?
Prosím jen objektivní odpovědi
PS: nesmějte se mi jsem dvacetiletý začínající chovatel tak řeším takové banální témata

napsal(a):
Dobrý den, jelikož su začínající chovatel ovcí a drůbeže (slepice, perličky a krůty), tak mě zajímá jestli mohou tyto druhy spolu vycházet ve chlívku? Výběh mám asi 100m2, ale všechny příbytky musím přistavovat tak mě zajímá jestli s už vyjmenovanou drůbeží vydrží dvě ovce v noci zavřené aniž by si nějak uškodili?
PS: nesmějte se mi jsem dvacetiletý začínající chovatel tak řeším takové banální témata
Na 100 m2 chcete mít dvě ovce, slepice, perličky a krůty?
ne, to nepůjde.
napsal(a):
Ovce sú divoké, sliepkam zožerú žito, všetko polámu.
na 100m2 budete mať vypálenú trávu, ovce moriakom
polámu nohy /citlivé/.
Od listopadu máme slípky, čtyři a kohouta, a pět bahnic suffolk v zimním výběhu, sad 1500m. Slípky mají kurník a oploceno tak 10x10, kde jsou dopoledne, než snesou. Ovce mají ovčín a stálý volný přístup do sadu. Od oběda jsou slípky s nimi v sadu i ovčíně. Skáčou ovcím po zádech hrabou jim pod nohama, když ovce ležej a přežvykujou, tak chodej kolem, všechno v pohodě. Zjara ovce půjdou na letní pastviny, pak slípky budou v sadu samy, jen možná později s odstávčaty.
Slípky vyzobou jádro z trusu ovcí, určitě později i parazity.
Jediný problém byl snášení vajec do krmelce, ale ted je nepouštím z jejich výběhu dokud nesnesou do kurníku.
Husy a kachny si tam už představit neumím.
Krmivo musí mít slípky bud v kurníku nebo za ním, aby ho ovce neviděly. Stejně maj kecy, když ho slípkám nosím.
napsal(a):
Dobrý večer 100m2, dejme tomu 10mx10m se uvádí jako prostor pro jednu husu (pastevní prostor) a 5-10 slepic během roku z toho udělá měsíční krajinu.Mohlo by to stačit pro jednu krůtu s krůťaty, nebo perličku s kuřaty, pro ovce k ustájení, ale pastvu by tam neměli.Je lepší to nepřehánět a zvolit jedno plemeno a pak něco případně přidat, ale nezapomeňte, že potřebujete i zázemí na uskladnění potravy a dalších věcí potřebných k chovu.Potom je třeba zvážit jaký hluk to zvířectvo dělá a nejhorší jsou určitě perličky a husy, ale pokud tam pustíte 5 housat a do podzimu je zabijete.tak to nemusí být tak zlé.Záleží dost i na sousedech, jsou i tací kterým vadí i kohout.

Já žiju u lesa a sousedy nenám a tu jednu ovci tam chcu mít jenom v noci. jinak bude ůplně na jiné louce. slepic mám pět a kohouta. perličky dvě a krůty rozmýšlím zda si pořídím.
napsal(a):
Já žiju u lesa a sousedy nenám a tu jednu ovci tam chcu mít jenom v noci. jinak bude ůplně na jiné louce. slepic mám pět a kohouta. perličky dvě a krůty rozmýšlím zda si pořídím.
Nič v zlom, ale toto si mal napísať nazačiatok, nikto ti nechce zle. na jednu ovečku by to bolo málo, lebo by si tam mal mesačnú krajinu.
ale ideš na to dobre, je totiž málo mladých čo chovajú, všetci len aifony a audiny...

napsal(a):
Pokud na krůty taky nemáte zvlášť prostory, nedělala bych to. ono krůta je takové pastevní zvíře,100m2 je málo a ještě s těmi slepicemi, to je recept na černohlavost.
myslím si, že šest kurů a dvě perličky jsou na tu plochu akorát a že víc zvířat už se vám tam prostě nevejde.
nebo ono fyzicky se vejde leccos, ale rozblácený výběh plný výkalů zvířatům dlouhodobě nevyhovuje.
napsal(a):
Ještě k těm ovcím - nelze chovat dlouhodobě jen jednu ovci (zákon č.208/2004 Sb.), je to stádové zvíře a měly by být nejméně 2, ale radši 3 (z pohledu ovce, když se rozhlédne, musí vidět stádo a stádo jsou nejméně 2). Dana.

To bych nečekal že tady někdo bude házet paragrafy. To se na to radši vykašlu a budu chovat rybičky v akvárku než aby mě někdo udal, že jsem chtěl mít jednu ovcu od května do srpna.

napsal(a):
To bych nečekal že tady někdo bude házet paragrafy. To se na to radši vykašlu a budu chovat rybičky v akvárku než aby mě někdo udal, že jsem chtěl mít jednu ovcu od května do srpna.
Ale tak nemělo by vám jít o paragrafy, spíš o to zvíře.
OVCE JEDNA JE CHUDÁK.
Proto jsou na to paragrafy.
Neznalost zákona neomlouvá. Člověk by si měl zjistit všechny souvislosti, než se do něčeho pustí, aby pak nebyl nemile překvapen. A to, že jsem upozornila na zákonná ustanovení nebylo o tom, že bych někoho udávala, ale moje dobrá vůle pomoci začínajícímu chovateli.
Podle vaší reakce by možná ty rybičky nebo ajfon byly lepší řešení. Dana.
ovecka
napsal(a):
Neznalost zákona neomlouvá. Člověk by si měl zjistit všechny souvislosti, než se do něčeho pustí, aby pak nebyl nemile překvapen. A to, že jsem upozornila na zákonná ustanovení nebylo o tom, že bych někoho udávala, ale moje dobrá vůle pomoci začínajícímu chovateli.
Podle vaší reakce by možná ty rybičky nebo ajfon byly lepší řešení. Dana.
Tie zákony sú kvôli niečomu, beriem, idé o živé zvieratá. Beriem.
len NECHÁPEM, emu potrebuje min.8.000.000 cm2/tuším to bolo 800 m2, a nosnici stačí aby mala 600 cm2...
Obohatený chov to teda nevyriešil. A o tom, že sa sliepky dopujú steroidmy a antibiotika
ani nevravím.28 dňové kuriatko je malinká kôpka, vo veľkovýrobe "dobré kurča - AKCIA".
Tie čísla berte orientačné, len som sa snažil vyjadriť môj názor na "zákony"...

Vy něco chováte? Já to řeknu jinak ono zeptat se jako já na začátku jestli tam ta ovce může být přes noc aby ji (popřípadě víc) nezadávili psi nebo něco jiného je trochu rozdíl. A myslím si že je spousta lidí a ne začátečníků. Kteří chovají například koně, kteří jsou daleko náročnější než nějaké ovce. A žijí v takových podmínkách, že je mi z toho zle. Televize je toho plná! A navíc asi o 30 m dále žije stádo asi 150 ovcí, tak by asi nebyl problém kdyby ta moje nějak strádala ji k nim přidat. Vám s veškerou úctou farmář87

Tímto mým předchozím příspěvkem jsem myslel Danu
napsal(a):
Tímto mým předchozím příspěvkem jsem myslel Danu
Myslím si, že není problém se podívat na můj profil, kde se dozvíte, co v současné době chovám. Narozdíl od mnoha jiných diskutujících se za to a ani za své příspěvky nestydím a neskrývám je.
Ovce jsem chovala 10 let, měla jsem čistokrevné stádo suffolk v kontrole užitkovosti. Chov jsem byla nucena kvůli zaměstnání zrušit, s manželem v zahraničí se to těžko stíhalo.
Takže vím o čem mluvím. Argumentaci, že jinde se zvířatům žije podstatně hůře, tak to přecházím a myslím si, že to ani nemůžete myslet vážně. Pokud se vás mé názory nějak dotkly, je mi to líto. Konec konců, nemusíte se podle nich řídit. Dana.

dreamlife
napsal(a):
Tie zákony sú kvôli niečomu, beriem, idé o živé zvieratá. Beriem.
len NECHÁPEM, emu potrebuje min.8.000.000 cm2/tuším to bolo 800 m2, a nosnici stačí aby mala 600 cm2...
Obohatený chov to teda nevyriešil. A o tom, že sa sliepky dopujú steroidmy a antibiotika
ani nevravím.28 dňové kuriatko je malinká kôpka, vo veľkovýrobe "dobré kurča - AKCIA".
Tie čísla berte orientačné, len som sa snažil vyjadriť môj názor na "zákony"...
Takže protože je povoleno mít slepici ve velkochovu v kleci, vy můžete mít jednu ovci? Protože proč? Jako spratek řvete JÁ CHCI?
Prostě dospělý člověk se od toho rozmazleného děcka liší právě tím, že je schopný zhodnotit prostor a podmínky a nepokouší se na 100m2 nacpat hejno slepic, perliček, hus a stádo ovcí
Jenom pro úplnost na jednoho emu je zapotřebí 250m2. A nevím proč se nad tím pozastavovat. Je to v podstatě divoké zvíře, které chce člověk chovat. A vzhledem k tomu, že je mu dáno běhat po neomezených pláních domoviny, tak si myslím, že si těch 250m2 zaslouží (a daleko více).
Zato slepice domestikujeme již stovky let, tam si myslím, že ta přirozenost už zcela vymizela. Ale jsem proti chovu v klecích a obohacených klecích. Minimálně by si zasloužily chov s výběhem a menší koncentrace.
Bohužel, lidstvo chce jíst, tak se přírodo přizpůsob.
Pro bodlinku: není potřeba se rozčilovat Dana.
napsal(a):
Takže protože je povoleno mít slepici ve velkochovu v kleci, vy můžete mít jednu ovci? Protože proč? Jako spratek řvete JÁ CHCI?
Prostě dospělý člověk se od toho rozmazleného děcka liší právě tím, že je schopný zhodnotit prostor a podmínky a nepokouší se na 100m2 nacpat hejno slepic, perliček, hus a stádo ovcí
Ja mám 2 ovce na cca1/2 hektára spolu s emu...
ináč, treba si prečítať môj príspevok hore čo som mladému písal.
a iba som poukázal, na veľkochovy - klietkový chov. ak si myslíte, že je to ok, je to váš
názor, ja ho neberem...