Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.1.2018 09:15
Quik

XXX.XXX.47.246

Zdravim, slepici nateklo prave okolo a lamu si hlavu cim to muze byt a jak lecit? Posilam fotku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.1.2018 09:27

Quik napsal(a):
Zdravim, slepici nateklo prave okolo a lamu si hlavu cim to muze byt a jak lecit? Posilam fotku.

Toto je sinusitida, zánět vedlejších nosních dutin.

příčinou je mykoplasmóza, hemofilová rýma, případně chronická cholera a určitě i něco dalšího.

léčí se to nejlépe aplikací ostrého předmětu v krční oblasti drůbeže.

29.1.2018 09:49
achula

XXX.XXX.212.127

Mela jsem taky jednu s nateklym okem, dostala se z toho sama ale oddelila jsem ji od ostatnich (to jeste nemely vybeh). Dokud je cila a zobe tak bych neaplikovala" ostry predmet" jestli je to dobra slépka, nadeje umira posledni

29.1.2018 09:53
Quik

XXX.XXX.249.0

Dekuji je cila a zobe. Proto bych nerad tuhle volbu delal. Doufam, ze se z toho dostane. Ja jen jestli ji to treba nemam necim namazat?

29.1.2018 10:20

Quik napsal(a):
Dekuji je cila a zobe. Proto bych nerad tuhle volbu delal. Doufam, ze se z toho dostane. Ja jen jestli ji to treba nemam necim namazat?

Mazání nepomůže, problém je uvnitř.

a je to nakažlivý, po aplikaci předmětu už ne.

ale vaše volba.

29.1.2018 10:26
Quik

XXX.XXX.47.246

A nejaky prasky?

29.1.2018 10:36

Quik napsal(a):
A nejaky prasky?

Tak to leda u veterináře.

ale ani antibiotika vás nezbaví případného trvalého bacilonosičství. mykoplasmóza je navíc přenáší i vejci.

30.1.2018 18:13

Cholera drůbeže u nás a jak hojně?Jen se mě líbí, jak někteří lékaři i veterináři radí na vzdálenost dvou metrů od pacienta.Co pouhé cizí těleso v oku...a řada jiných možností?Každopádně, pokud mě na slepici záleží, tak se snažím léčit.Jinak by to bylo asi na vybití celého hejna

30.1.2018 18:22

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Cholera drůbeže u nás a jak hojně?Jen se mě líbí, jak někteří lékaři i veterináři radí na vzdálenost dvou metrů od pacienta.Co pouhé cizí těleso v oku...a řada jiných možností?Každopádně, pokud mě na slepici záleží, tak se snažím léčit.Jinak by to bylo asi na vybití celého hejna

Cholera hojně fakt ne, ale možnost to je.

ale Ernyo, sinusitidu od cizího tělesa v oku poznám i na vzdálenost větší než jsou dva metry. Ať se vám to líbí nebo ne, tohle není nic pouhého a s okem to nemá nic společného. A věřte, že zhnisaných či rovnou vypíchlých drůbežích očí potkávám dost.

30.1.2018 18:29

Cholera hojně fakt ne, ale možnost to je.

ale Ernyo, sinusitidu od cizího tělesa v oku poznám i na vzdálenost větší než jsou dva metry. Ať se vám to líbí nebo ne, tohle není nic pouhého a s okem to nemá nic společného. A věřte, že zhnisaných či rovnou vypíchlých drůbežích očí potkávám dost.

A není jednoduší tazatelku odkázat k veterináři rovnou?Proto jestli jste si všimla, tak jsem ani rady nedávala jak léčit a sekerkou doporučit je dost málo v ohledu, že to mají třeba/podle vás jistě/ i ostatní.

30.1.2018 18:39

A není jednoduší tazatelku odkázat k veterináři rovnou?Proto jestli jste si všimla, tak jsem ani rady nedávala jak léčit a sekerkou doporučit je dost málo v ohledu, že to mají třeba/podle vás jistě/ i ostatní.

Kdyby chtěla tazatelka léčit u veterináře, tak se neptá na fauně.

to zaprvé.

a u sinusitidy je o sekyrce potřeba mluvit vždycky. protože prakticky všechny možné příčiny dělají trvalé nosičství. které bude přetrvávat i při použití antibiotik aspoň u části rekonvalescentů.

každý se musí rozhodnout, jaký moribundus chce v chovu, ale ostrý předmět trvalé nosičství léčí spolehlivě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík