Pravděpodobně to nedopadne dobře.
Líheň musíte mít opravdu dobře zmáknutou, zvláště když není příliš kvalitní. Podmínkou je opravdu přesný teploměr (nejlépe tzv. kalibrační, který má atest pro kalibraci jiných přístrojů) a stálá teplota okolí, aby nedocházelo k dlouhodobým výkyvům v líhni.
Pro začátečníka jsou nejlepší dražší, ale spolehlivé poloautomatické nebo automatické líhně.
Pokud byly teplota během líhnutí nízká, tak kuře vyčerpalo své energetické zásoby a nyní už pravděpodobně nemá sílu se vyklubat z vejce.
Pročtěte si diskuze zde na i fauně, poučte se, lépe připravte a pokud vás neúspěch neodradí, tak to zkuste znova.
Je ale i možnost, že se kuřátka vyklubou, ale pravděpodobnost úspěchu je nízká. Dana.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kuřátko
napsal(a):
To mě napadlo, myslíte, prosím, že mám přidat teplotu? Vlhkost už asi neví jak, bojím se že jsou tam ve vězení, a nakonec umřou... Mají ještě čes? DĚKUJI.
Čas nemají a většinou se to nepovede. Nejde ani tak o to, že jsou jako ve vězení, často nemají vtažený žloutkový vak. A i když se něco nakonec vyklube, tak to bývají mizerná kuřata.

Také se mohlo stát, že Vám ne úplně přesně sedí datum nasazení do líhně. Jednou se mi to také stalo, napsal jsem den nasazení do kalendáře špatně o 3 dny a pak jsem také myslel na chybu v líhnutí.Kuřata se začala klubat 22 den a dolíhla 24.Pak jsem teprve zjistil, že jsem měl otočenou stránku v kalendáři.

kuřátko
napsal(a):
Datum je dobře, čtvrtek 18.1. v 22.00hod. Teploty jsou stále vevnitř i venku. dle displeje... DĚKUJI VŠEM. Budu čekat
Kašlete na displej, pokud je to nějaká levná líheň, skutečná teplota může být úplně jiná. musíte teplotu změřit teploměrem uvnitř líhně.

V úrovni vajec.
ale pokud byla teplota celé líhnutí špatná, teď už to nedoženete a prostě z toho bude zkušenost pro příště.
Asi jsem v tom neviděla až tak problém, ale nadšení a objednala jsem z číny HHD na 7 vajec. Teď mne to mrzí bo su citlivka a nad 5ti vejci nespím... Nehodkám s tím vydělávat jen se bavit na mateřské. Vlhkoměr to nemá ale příklop je orošen po celou dobu. Jakou menší líheň by jste doporučili?

kuřátko
napsal(a):
Asi jsem v tom neviděla až tak problém, ale nadšení a objednala jsem z číny HHD na 7 vajec. Teď mne to mrzí bo su citlivka a nad 5ti vejci nespím... Nehodkám s tím vydělávat jen se bavit na mateřské. Vlhkoměr to nemá ale příklop je orošen po celou dobu. Jakou menší líheň by jste doporučili?
Orosený poklop po celou dobu inkubace?
ono i vysoká vlhkost je problém...
kuřátko
napsal(a):
Doporučila bych Rcom 20 Suro - plně automatická a kdo ji má je s ní spokojen.Navíc je za slušnou cenu, narozdíl třeba od Rcom Max nebo Rcom Pro. Dana.
Dobrý den, tak 1 kuřátko se 24 den proklublo kouskem, jedno škrabkalo, jedno se při prosvícení mlelo a jedno už nic. Den 25 proklubany melo pořád jen 0,5 cm dírku a zobáček ven, tak jsme mu pomohli. Skořábka byla nezakrvená, vykouklo očko pak vyhrábla nožička a dnes běhá a zobe. Další jsem pitvala: 2 "plavala",1 to co škrabkalo bylo hotové jen se asi nedostalo ven . Táta měl podobný příběh tak mi po kuchyni s dětma /2 a 4 roky/ běhaj i 2 kuřátka...
Tak aspoň takhle to dopadlo. Držela jsem palce, ať aspoň něco.
S tou vlhkostí mrkněte na stránky http://ahele.cz/lihen/vzduchova-bublina-ve-vajcku/ je tam naznačeno, jak velká vzduchová bublina má být v jednotlivých dnech líhnutí (7,14,18). Pokud je menší, tak se dá tušit, že tam máte v líhni moc velkou vlhkost. A to je špatně. Jak prosvítit vejce najdete na ifauně vyhledáním.

Zpěváci Ústí
napsal(a):
Zdravím, v pátek jsem manželce nasadil do líhně, a odjel pracovně frr. Dnes mi žena povídá. Táto ta líheň jede od pátku o deset stupňů méně, takže 29- 30 st. Líheň asi odešla, . Má smysl půjčovat si rychle jinou a vejce přendal, nebo vejce uvařit slípkám a začít od znovu. děkuji.
Začít znovu. pokud od nasazení byla nižší teplota než je potřeba k vývoji zárodku, ale zároveň takhle vysoká, že zárodek se určitě o něco pokoušel, teď už bude vyčerpaný a nedožene to. buď vejce odumře, nebo už odumřelo, nebo se kuře nevylíhne.