Vážený kolego, vidím že tady nějak tápete v teploměrech a termostatech.
Pokud si na líheň zakoupíte kvalitnější termostat, tak ten vám ukazuje i aktuální teplotu.Jde o to mít tento termostat zkalibrovaný na teplotu líhnutí.Na což pro líhnutí stačí kvalitnější lékařský teploměr a uděláte já tomu říkám, tělesný test, . Pokud nevíte jak napište na lomaza@atlas.cz dám postup.A mohu poslat i takto nakalibrovaný termostat a teploměr téměř nepotřebujete.
Jde o to mít sondu správně umístěnou na správném místě a záleží na konstruci líhně!To už tady bylo popsáno ve starších diskuzích. Mnohdy jde o to že líhně nemají dostatečnou tepelně-izolační schopnost, to jsou ty levné rádoby líhně a tam se správné teploty nedopátráte nikdy protože je na různých místech různá.Už jsem to tady někdy psal, jiná je na krajích jiná u středu, jiná vespod a jiná nad vejci.To ale nehledejte chybu v měřící technice, ale právě v izolaci a špatnému proudění vzduchu po celém prostoru líhně.Tím že vejce chovatelé v těchto líhních přehazují ze středu na kraj a naopak tomu trochu zamezují a něco vylíhnou, ale není přes to mít po celé líhni stejnou teplotu, pak líhnete s radostí a chyby už pak můžete hledat jen v kvalitě násadových vajec a správné vlhkosti. Snad jsem vám to trochu objasnil.