Zkušenosti s touto líhní ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.2.2018 14:28
Zpěváci Ústí

XXX.XXX.11.21

Zkušenosti s touto líhní ? děkuji za postřehy.

14.2.2018 18:30
Zpěváci Ústí

XXX.XXX.11.21

Zpěváci Ústí napsal(a):
Zkušenosti s touto líhní ? děkuji za postřehy.

Máte prosím někdo zkušenosti s touto líhní ? děkuji všem za rady a postřehy.https://lihne-inkubatory.cz/lihen-yz56a

14.2.2018 19:04
tforro

XXX.XXX.124.41

Mám ji. Líhnutí se mi v této líhni nevedlo. Mnohem lepší úspěchy mám s polystyrenovou krabicí a žárovkama.
Jestli ji chcete, nechám ji za 1800, -. Loni kupovaná. Přestal jít vlhkoměr. Fakturu jsem nenašel, jinak bych reklamoval.

14.2.2018 19:18
Zpěváci Ústí

XXX.XXX.11.21

tforro napsal(a):
Mám ji. Líhnutí se mi v této líhni nevedlo. Mnohem lepší úspěchy mám s polystyrenovou krabicí a žárovkama.
Jestli ji chcete, nechám ji za 1800, -. Loni kupovaná. Přestal jít vlhkoměr. Fakturu jsem nenašel, jinak bych reklamoval.

Nevedlo znamená ?

14.2.2018 19:27
tforro

XXX.XXX.124.41

U kraje jsem kalibrovaným teploměrem naměřil až o ! 10°C ! nižší teplotu, než uprostřed. Bylo to cítít i pouhým dotykem. Spára mezi víkem a líhní propouští teplo. Samozřejmě že se nic nevylíhlo.
Líheň jsem oblepil papírovou lepící páskou, aby se neztrácelo teplo a líhnul jen uprostřed několik vajec. Něco se aspoň vylíhlo a většina i přežila. Jenže jako bonus přitom přestal zobrazovat vlhkoměr. Už v tom líhnout nebudu.

14.2.2018 19:30
Zpěváci Ústí

XXX.XXX.11.21

tforro napsal(a):
U kraje jsem kalibrovaným teploměrem naměřil až o ! 10°C ! nižší teplotu, než uprostřed. Bylo to cítít i pouhým dotykem. Spára mezi víkem a líhní propouští teplo. Samozřejmě že se nic nevylíhlo.
Líheň jsem oblepil papírovou lepící páskou, aby se neztrácelo teplo a líhnul jen uprostřed několik vajec. Něco se aspoň vylíhlo a většina i přežila. Jenže jako bonus přitom přestal zobrazovat vlhkoměr. Už v tom líhnout nebudu.

Tak jistě má i někdo jiný tuto líheň a poradí, podělí se o zkušenosti. Nebo už je opravdu trend líhnout jen v líhních z makra ?

14.2.2018 19:50
tforro

XXX.XXX.124.41

Těžko říct. Spousta lidí Vám neúspěch nepřizná. Já jsem si sehnal právě tu "z makra" a snad budu spokojený. Za tu hranatou já blbec dal 5,5tis, ujel jsem přes 600 km pro násadová vejce, patřičně za ně zaplatil a téměř všechno přišlo vniveč. Ještě štěstí, že jsem si těch násadových vajec koupil o dost více aby se mi vyplatilo zapnout druhou líheň (polystyrenová krabice,2žárovky a teploměr). A tady jsem neměl žádný problém.

14.2.2018 19:53
Zpěváci Ústí

XXX.XXX.11.21

tforro napsal(a):
Těžko říct. Spousta lidí Vám neúspěch nepřizná. Já jsem si sehnal právě tu "z makra" a snad budu spokojený. Za tu hranatou já blbec dal 5,5tis, ujel jsem přes 600 km pro násadová vejce, patřičně za ně zaplatil a téměř všechno přišlo vniveč. Ještě štěstí, že jsem si těch násadových vajec koupil o dost více aby se mi vyplatilo zapnout druhou líheň (polystyrenová krabice,2žárovky a teploměr). A tady jsem neměl žádný problém.

Rozumím

19.2.2018 20:10
Zpěváci Ústí

XXX.XXX.11.21

Jak jste u této líhně řešil otáčení (neotáčení )vajec první tři dny ? Díky

19.2.2018 20:21
tforro

XXX.XXX.13.64

Pokud chcte u téhle líhně odpojit otáčení, stačí odpojit ten plastový mechanismus od motorku.

19.2.2018 20:24
Zpěváci Ústí

XXX.XXX.11.21

tforro napsal(a):
Pokud chcte u téhle líhně odpojit otáčení, stačí odpojit ten plastový mechanismus od motorku.

Nebude to tam dělat nějakou neplechu ten motorek, nebude to nějak dřít, nezkoušel jsem to, jen se ptám. Děkuji.

19.2.2018 20:27
tforro

XXX.XXX.13.64

Kdepak. Výrobce s tím i zřejmě počítal. Ty košíčky na vajíčka se totiž dají vyndat - jako celek. A jestli ten mechanismus zapojím či nikoliv nemá na nic vůbec vliv.

19.2.2018 21:19
Zpěváci Ústí

XXX.XXX.11.21

tforro napsal(a):
Kdepak. Výrobce s tím i zřejmě počítal. Ty košíčky na vajíčka se totiž dají vyndat - jako celek. A jestli ten mechanismus zapojím či nikoliv nemá na nic vůbec vliv.

Tak zítra ozkouším, díky

Přidejte reakci

Přidat smajlík